Mamici ce asteapta al doilea copil (4)
Raspunsuri - Pagina 20
julax spune:
mada,mai mult fata iese si dupa socotelile mele,adica tu esti pe baieti,dar flo pe fata,dar socotind care e mai aproape de una din parti pare mai mult fata.in fine...
la barbati se aduna din 5 in 5 ani ,iar la femei din 3 in 3.Prima perioada la femei iese baiat,apoi fata si tot asa.la barbati e invers:se incepe cu fata ,baiat si tot asa.Perioada in care a fost conceput indica in ce perioada era fiecare..Nu stiu cat s-a inteles,dar e alex pe langa mine si mai explicita nu pot fi.
Vela,ma bucur mult ca esti mai bine.facem galerie

Ada de ce presimti ca e baietel?Ai motive?Greturi mai putine sau ce?
Irina,asa se intampla de obicei.Multa rabdare si arata-i ca-l iubesti.De exemplu cand ii pupi pe copii incepe cu el,implica-l in cresterea celei mici,pune-l de ex sa -ti aduca un pampers sau o crema pentru cea mica,chestii de astea.Zic si eu,poate stiai asta deja.Multa bafta!Iulia
@ Alex
(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Ada_S spune:
IrinaL, doar acum am vazut ce ai scris....din pacate mie imi trebuie cate 30-40 de minute pana sa raspund la un subiect deoarece ma tot deranjeaza baiatul.
Ce sa iti spun, nici eu nu ma pricep si un pic sunt speriata de ce ai scris, parca vad ca acelasi lucru ma asteapta si pe mine.Odata am vazut la tv o emisiune unde cineva dadea sfat pt mamicile care asteapta bb2, acolo spuneau ca cel mai bine e sa il implici si pe primul copil, adica cand faci baie la bb2 sa il intrebi daca vrea sa te ajute si sa ii dai si lui tot felul de sarcini: sa te ajute sa pui apa, sa iti puna sapunul in mana, etc, la fel si cu alte lucruri si ca trebuie tot timpul imbratisat si sa ii spui ca si pe el il iubesti la fel de mult ca si pe noul venit. Stiu pare usor..... dar vom vedea daca si functioneaza. In orice caz el se simte neglijat si incearca sa iti atraga atentia. Nu stiu, poate fetele au solutii mai bune, incearca tot ce poti dar pe cat posibil nu il neglija.
Grea meseria de mama.......eu iti trimit un
si o
si sper ca in curand toate vor reveni la normal. Fi tare caci vei reusi, mai dureaza inca putin si se va obisnui si Tudor caci nu v-a avea ce face.
Ada
15+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2
Ada_S spune:
julax, nu stiu de ce presimt asta, asa pur si simplu nu am un motiv anume, la sarcina asta mi-a fost chiar mai rau decat la prima si se spune ca atunci e fetita. Sambata mergem la eco din nou, poate o vrea dr sa ne spuna sa nu ne mai tina in suspans.
Daca ai timp te rog sa ne calculezi si noua sa vedem dupa metoda ta ce iese, daca nu e prea greu....nu e urgent. Eu sunt nascuta in 1978 si sotul in 1971. Multumesc
Ada
15+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2
onyxg1998 spune:
Irina, si eu patesc la fel cu Vlad, il vad ca nu ma mai asculta, sau poate cer eu prea mult, adevarul este ca nici nu prea mai am rabdare. Vin obosita de la servici, la pranz pe fuga sa mananc si sa fac lectii repede ca la 4 trebuie sa plec inapoi la servici. Si apoi la 7 cand ajung trebuie sa fac mancare uneori si alteori sa fac curat, sau sa calc. Sunt plina de nervi
si imi sare mustarul din orice. Inainte Vlad ma ajuta, punea masa fara sa-i spun eu sau se aseza si facea lectii fara probleme, in ultimul timp este lipit efectiv de televizor, m-a zapacit, si mai ales ca trebuie sa-i spun sa faca un lucru de pe putin 5 ori si asta ma scoate si mai rau din minti. Si la ciorba in ultimul timp a inceput sa dea la o parte verdeata, ca nu-i place, sau ma pune sa-i fac ceva de mancare, ia de 2-3 ori si apoi zice ca nu mai vrea…. Simt ca-si bate joc de mine!
Ce sa-ti spun, te inteleg foarte bine. Rabdare, multa multa rabdare.
Pupik de la Onyx si Vlad
29+
Alexandra Maria si mami de
Vlad Gabriel James
IrinaL spune:
Multumesc, fetelor, de raspunsuri! E parca o usurare sa stii ca mai sunt si altii in situatia asta (sau vor fi
) si ca cineva te intelege.
pentru voi si sper ca nu le-am descurajat pe cele care nu au ajuns inca acolo.
Azi a fost deci prima zi fara somn la pranz... In rest a fost destul de cuminte, chiar a baut tot laptele acum la culcare si a acceptat sa-i faca taica-su dus. Incerc sa-l implic in ingrijirea sora-sii, dar uneori vrea, alteori nu. Ma cheama cand alaptez si incepe plansul daca nu ma duc. Incerc sa-i explic ca trebuie sa manance si Ileana, sa creasca mare, sa se poata juca impreuna, si-mi tranteste pe banda: "Sa nu manance, sa nu creasca mare, nu vrei sa te joci cu Ileana!". Altfel o mangaie de cate ori are ocazia si-mi spune ca "O iubim pe Ileana". Nici nu stiu ce sa cred...Nu pare sa-i poarte pica, il deranjeaza doar ca stau eu mult cu ea. Dar n-am incotro...
In fine, am fost si cam obosita azi, dupa o noapte semi-alba, poate daca ma odihnesc putin o sa vad lucrurile mai roze...
Pup si multumesc de sustinere, o sa intru cand mai pot, sa mai aflu vesti despre voi, acum nu am apucat sa citesc din urma.
Nastere usoara, vela!
Irina, mami de
Ileana si
Tudor
danybv spune:
fetele .
Noi suntem bine , Maria a dormit foarte bine azi noapte in sfarsit mi-am revenit la normal .
Am sa citesc din urma si mai revin .
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria
Andrei cu familia
ClaudiaH spune:
Buna dimineata!
Am lipsit ieri de la apel pentru ca mi-am reluat cursul de germana si am avut asa mult de recuperat... Suntem ok in rest.
IrinaL, imi pare rau ca te confrunti cu gelozia celui mare dar si el e tot mic de fapt. Probabil printr-o forma de gelozie cu totii trec, e firesc, isi pierd locul de copil unic si e normal sa nu fie bucurosi. Eu m-am inarmat cu vreo doua carti de psihologie pe tema asta. POt sa-ti spun ce am citit in una din ele. (am recitit chiar acum, pentru tine) Zice ca daca primul copil nascut e baiat cel mai bine poate fi ajutat de tatal lui. De exemplu, duminica, tatal ii spune: "Haide, noi barbatii sa mergem sa... las-o pe mama sa ramana cu bebelusul ei cel mic, tu esti mare, esti barbat ca si mine..." In felul asta baietelul este pus in valoare, sugarul este oarecum detronat de pe piedestalul celui alintat fiind invaluit acum de o aura lipsita de importanta. Iar mama trebuie sa nu uite sa-l laude pe cel mare: "uite ce frumos poti tu sa desenezi! surioara ta, nu stie sa faca nimic altceva decat sa suga si sa faca pipi, sunt mandra sa am asa un baietel mare ca tine!" sau cand cel mare o ajuta pe mama la cel mic sa i se spuna mereu celui mare: "vai, multumesc muuult pentru ajutor, nici nu stiu ce m-as face fara tine, nu stiu cum m-as descurca singura cu asa un bebelus mic daca n-as avea un baiat asa mare ca tine sa m-ajute din cand in cand!" Si bineinteles, e bine ca macar o data pe saptamana mama sa petreaca macar o ora cu cel mare fara cel mic, doar mama si baietelul cel mare. Cam astea ar fi cateva sfaturi culese de mine din carte. Din experienta din pacate nu pot sa-ti vorbesc. Sper ca ti-am fost de folos! Iti urez rabdare, calm si putere sa ii cresti mai departe pe cei doi gandacei. Numai bine!
Vela, se apopie! 

mamica lui Stefan din 03.04.2005
11+
iata minunea 2
OanaRusu spune:
Capitol nou 

Oana
22+, mamica de
Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor