Mamici ce asteapta al doilea copil (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Danybv Vroiam sa iti zic ce scumpa e Maria in poza aia unde face nani si cum tine ea manutzele ca o babutza care sta la sfat. Sa creasca mare si frumoasa si mai ales sanatoasa ca asta e cel mai important. Ptiu, ptiu sa nu o deochi, e o dulce.
Fetelor la voi cum a fost cu baitza la bebe? Adik le-a placut mereu la baie le place in continuare? A noastra a plans numai la prima baitza de atunci ar dormi in cada daca o lasam, iubeste baitza si mai ales sa inunde baia. Noroc ca nu avem vecini sub noi.
Oare cum sa o facem cu bebe 2? Doar sa facem o zi unul o zi altul sau unul sa ii faca la bebe mai mare si unul la bebe mai mic.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Mada sunt super deacord cu tine.
Fetelor, anii astia vor trece, inca nu am vazut un adult sa faca caca in pampers sau la olita, sau sa suga biberon sau suzeta la serviciu( ca si asta a fost la mine un subiect greu).

Noi, am scapat si de pampi , si de oala, si de biberon, apoi de canuta cu tzonc, apoi de suzeta, etc.
Toate trec si acum deja rad cu barbatul cand ne amintim, ne miram cum de am reusit, noi doi, asa un miracol. Ne uitam la el si ne creste inima de bucurie cand il vedem cat e frumos si mare. Imi ajunge deja cu capul la brau, daca intinde mainile , ajunge aproape la fata mea.
Asta ma face sa vibrez de fericire, cand ma uit la poze si vad ca era cat antebratul meu , cu tot cu cap si picioare si cu tot cu patura. Il tineam pe o mana, era cat o pernuta mica, care la noi se cheama "puisor".

acum are niste papucoi mari de nu-i adevarat si eu crap de mandra ce sunt.

Ne inscriem toate in cursa cu BB2. O vom lua de la capat, dar va trece.

In final toate vom reusi.

Bebe 2
Crengu 15+ cu , mami lui Cristian(30.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

Legat de baiata: Maria este inebunita dupa apa, daca o scot urla de mama mama iar Andrei la inceput cand era mai mic era si el inebunit dupa baita dar acum vai de noi si de noi urla cand il bagam in apa de zici ca-l taiem cu drujba
Mada saru`mana pentru complimente .Si eu la fel ii zic ca este ca o baba care tot timpul sta si se gandeste , mai tot timpul isi tine mainile asa impreunate

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria

Andrei cu familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Mada la noi baita a fost dragoste la prima vedre pana a invatat sa se ridice in picioare si am mutat momentul baie, chiar in cada mare. Ei aici a inceput distractia! In primul rand nu vrea in cada mare.
Pun vanita in cada mare, il bag pe el fara apa si umplu cu dusul, intre timp el tocaie si arunca cu ratele prin cada, dupa ce s-a umplut vanita intr-o cursa contra cronometru dai-dai, ca se prinde de marginea cadei si vrea sa iasa sau incepe sa ceara ce-i pe marginea cadei:sampoane, creme, etc. Recunosc ca nu ma relaxeaza acest moment!
Cand vor fi 2 voi fac celui mare baie primul, ca pe Dragos nu-l moleseste deloc baia, chiar il revigoreaza si apoi "ma va ajuta" sa-l imabiem si pe bebe! va mai povestesc peste cateva luni....daca a fost vis sau realitate
Claudia multa, multa sanatate!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png [Dragos]
http://md.lilypie.com/9G2lp2.png [Asteptand pe bebe 2]

Mergi la inceput

Crengu eu de asta am zis ca facem bebe 2 acuma sa nu imi ies din mana cu biberoane sterlizat, suzete, somn, trezit noaptea etc. Va fi greu ca is micuti si e greu la inceput dar mai incolo va deveni mai usor.
Si eu ma uita la fata si o vad asa mare stie ea ce vrea explica cum poate face tot felul de minunatii zi de zi mai face ceva nou. F frumos, nimic nu se compara cu fericirea care o simti cand te striga sau cand iti sare in brate sau cand se alinta, a mea uneori vine la mine imi da pupic si apoi fuge iar la joaca. E asa scumpa cum o apuca pe ea iubirea. sau cand ne jucam toti trei la ea in camera dupa baitza sau cand ne jucam cu mingea. F fain abia astept sa fim 4.
Dany a mea tine asa manutele cand e ea concentrata isi framanta asa manutele.

Bebe 2

Mergi la inceput

Sanziana hai ca esti simpatica cu dai dai, rapid.
Si a mea a durat un pic pana s-a obisnuit cu baia in cada mare dar acuma sta cuminte are pres din ala sa nu alunece si se mai ridica si ea si era sa cada intr-o zi si i-am spus vezi ti-a zis mami sa stai cuminte in funduletz. Si i-am pus carticele din alea de baie si jucarii si vad ca acuma e ok s-a obisnuit si cu dusul chiar ii place si cand golesc cada se supara ca unde fuge apa si tot vrea sa o prinda.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

Mada cred ca ai o printesa

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria

Andrei cu familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Oau da repede se scriu paginile..nu mai pot tine pasu cu voi..
crengu sa stii ca tu ai procedat foarte bine ca te-ai muls si i-ai dat copilului prematur lapte intr-o varianta mai lejera.. Am o amica in usa care a nascut prematur iar consilerii in alaptat i-au spus sa se mulga si sa-i dea cu linguritza sau cu un sistem special copilului tocmai pentru ca un prematur nu are forta necesara pentru a scoate laptic din san si oboseste prea tare iar prioritatea nr 1 este sa ia in greutate cat mai repede. Ce-i drept ea fiind acolo a avut noroc de sfaturi bune asa incat si acum il alapteaza pe bebe (are un anisor). Asa ca instinctul ti-a spus ce sa faci... In legatura cu sfaturile babelor eu am patit-o si bebele meu s-a intarcat pe la 7 luni si ceva din cauza greselilor mele (pentru ca am plecat urechea la ce spun mamele cu "experienta")

mada cred ca m-am exprimat si eu gresit si asa ai inteles si tu..M-am oripilat si mirat sa aud ca intr-o tara super dezvoltata cum e anglia sunt metode care imbratiseaza alimentatia sugarului dupa un program (se pare ca program e altceva decat am inteles eu..scuze) cand toti neonatologii spun ca asta ar putea duce la un soc hipoglicemic (adica metoda asta ar putea pune in pericol viata bebelusului). Alimentatia dupa program e combatuta din motive medicale. Intelegi ce vreau sa zic... Sunt eu din suceava dar is umblata prin lume (ce-i drept in anglia n-am ajuns) si stiu ca in ograda vecinului nu-si baga coada nimeni cum se obisnuieste pe la noi. Imi amintesc cum am umblat eu prin viena cu o pata uriasa pe tricou (imi varsasem sucul de portocale rosii pe tricolul meu alb) si nu s-a uitat nimeni stramb la mine cum as fi patit-o daca eram in orice locatie din tara.
N-am nimic cu metodele..atat timp cat nu pun in pericol viata bebelusului..fiecare sa aplice ce doreste pe cupil.

Mame care dau suc de portocale bebelusilor de 6 saptamani, care isi hranesc copii dupa program, etc sunt la noi cu carul ..dar ..deh noi suntem un pic mai in urma..mai neinformati..si nici nu poti da vina pe bietele mame pentru ca majoritatea o fac pentru ca asa le-a zis pediatrul sau ca au citit in cartea lu' capraru editie veche (e un exemplu).

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

buna din nou!

Discutii aprinse aici despre bebei...mi-ati adus amintesi de Stefan de cand era mic, crengu75, apropo de branzoici la 2 luni, al meu avea 10 luni si umblam cu el in carucior fara papuci, nu avea papuci pentru ca nu umbla in picioare, a fost un copil puturos...si vecinele imi spuneau ca musai sa-i faca copilului cadou papuci ca eu nu am bani sa-i cumpar, motiv pentru care nici el "saracutzu" nu are cum sa invete sa paseasca OOO multe faze dastea am avut...

ClaudiaH, legat de vorbitul copilului eu nu prea pot sa zic nimic ca am avut un copil din categoria celor precoce la vorbit, da din cate am mai citit, nu-i nici o problema atata timp cat copilul stie ce vrea sa ceara, se uita atent la tine, parintii vorbesc corect cu el, adica nu pocesc cuvintele gen "tutu" in loc de masina.Cica la unii copii li se dezvolta mai tarziu corzile vocale, asta fiind unul din motivele pt care vb mai tarziu. Este un subiect pe DC cu "vorbirea in 2 metoda Hannen" la Cabinetul PSI un subiect foarte interesant, si eu am aplicat de acolo toate capitolele si am fost foarte incantata de rezultate.

Cu kk la wc...io va spun sincer ca mi-a convenit mai mult si pentru ca tot una imi era sa spal curutu de kk sau olita de kk asa ca daca facea la wc macar am simtit si eu ceva schimbare. Eu recunosc ca nu mi-am stresat copilul cu olita tot din acelas motiv...comoditatea mea si mai apoi lipsa lui de interes.Da a fost bine pana la urma pentru ca vara trecuta, deci Stefan avea cam 2 ani si 10 luni nu mai aveam pampers nici noaptea.
Eu va doresc un WE placut la toata lumea si sa auzim numai de bine!

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camidoaga spune:

nu-i sa fie!
buna si mersi de primire fetelor! v-am scris doua mesaje kilometrice si le-am pierdut pe amandoua_a picat netul.voiam sa va zic si eu ca m-am regasit in mesajele voastre si mi-au dat lacrimile...
va sarut s-a trezit BB

Mergi la inceput