Mamici ce asteapta al doilea copil (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Haideti sa va spun experienta mea (punctul meu de vedere) in legatura cu olitza. In jur de 5 luni copilul meu facea un scandal cand ii puneam pampers de numa numa... Nu statea nici cum la schimbat scutecul..cum il puneam pe spate cum se intorcea imediat si o lua in 4 labe cu fundu murdar de kk, de am ajuns sa-l bag in cada cu tot cu pampers cand facea kk. Asa ca m-am pus eu in situatia lui...nu mi-ar place nici mie sa fiu constransa sa stau in propriile excremente (ma refer la pishu .. banuiesc ca nici o mama nu poate sa-i schimbe pampersul dupa fiecare pishu si asta imediat)..Am inceput sa-l las fara pampers si asa am observat de ce dumnealui se ducea dupa perdele si statea linistit acolo sau in diverse cotloane din casa. Tocmai pentru ca sa faca pishu..si mi s-a facut o mila de el si m-am simtit aiurea rau de tot cand mi-am dat seama ca pampersul m-a impiedicat sa-mi cunosc copilul... Nu cere el la olitza, nu-l fortez sa stea pe olitza eu doar observ si imi dau seama cand e momentul sa-l pun pe oala. Si am invatat sa comunicam odata cu trecerea timpului. Acuma a inceput sa mearga cate un pic si observ o oarecare impotrivire cand e vorba de olitza..a mai avut perioade din astea si l-am lasat in pace... sa faca pe unde doreste..nu il chinui cum tot vad ca se scrie aici" de ce sa-l chinuim cu olitza?" eu as zice "de ce sa-l chinuim cu pampersi?"

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Fetelor la Stefan nu ia placut la baie...dar dupa ce a mai crescut a inceput sa-i placa sa se joace cu animale din plastic, gen crocodili, pesti, goange si acuma ar sta toata ziua in vana la joaca.In schimb nu-i place sa-l spal pe cap.

Ana - - mamica de bondar bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Khrisu, pai daia zicem noi aici ca fiecare copil e unic in felul lui... pai daca al tau la 5 luni fugea in 4 labe iti spun sincer ca al meu la 8 luni abia statea in fundulet si pe la un an si 2 luni umbla in picioare; na fost niciodata curios ca are pishu sau nu in pampers...nici in vara cand l-am dezvatat si umbla fara nu era curios...statea in curte cu pisu pe pantalonii scurti lipiti de el si plini de nisip si nici ca-i pasa de treaba asta...era prea preocupat de joaca...Asa ca la unii merge la altii nu, si eu una sunt convinsa ca fiecare mamica simte cum e mai bine pt puiul ei, important este sa nu devina o corvoada treaba asta cu pisu, daia zicem "ca sa nu chinuim copilul" ne referim la astia ca al meu care nu au vrut sa stea pe oala si pacalindu-l practic il chinuim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Offf, fetele! Sunt disperata!!! Am inceput sa fac febra. Fiind si molesita n-am cautat pe net sa vad ce si cum pot lua in primul trim. de sarcina, si nici n-am sunat la medic ca mi-am zis ca poate totul o sa fie ok si ma gandeam ca o sa ma cheme la control iar eu nu ma simteam in stare nici pana la usa sa ma duc. Tot gandindu-ma ce sa fac m-am trezit cu febra 38,5. Am murit si am inviat caci stiu ca febra peste 38 in primul trim. poate provoca malformatii si chiar pierderea sarcinii. Am sunat la medic. Mi-a zis ca pot sa iau paracetamol si aspirina iar maine sa ma duc dimineata la cabinet; mi-a dat nr. lui de mobil in caz de se intampla ceva. Acum imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca n-am sunat mai devreme sa nu las sa creasca temp. asa mult. Am luat un paracetamol, am transpirat, temperatura a scazut la 37 si ceva si acum ma simt mult mai bine dar oare puiutul meu din burtica ??? Offf, cum naiba am putut sa ma pricopsesc acum cu asa ceva! Si e asa rau sa fii singur!!! Innumar minutele pana vine sotul meu, am plans ca proasta de una singura in pat. Nu mi-am sunat nici parintii ca n-am vrut sa-i alarmez, oricum nu ma pot ajuta. Offf, tare rau e sa fii singur si bolnav intr-o situatie ca asta.

Luati vit. C fetelor, feriti-va de oameni raciti si faceti tot ce puteti sa nu patiti ca mine!!!!! Ma bucur ca existati sa am si eu cui ma plange. Va pup!

mamica lui Stefan din 03.04.2005
11+
iata minunea 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

ClaudiaH imi pare nespus de rau ca suferi atat.Ce pot sa-ti spun este sa bei mult ceai cu lamaie asta in cazul in care esti racita tare si doar un paracetamol pe zi .Lasa ca de bebe se ocupa Doamne Doamne il tine sanatos si nu pateste nimic, nu te mai gandi la lucruri rele.Te pup si sanatate multa iti doresc .

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria

Andrei cu familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vela spune:

Buna seara fetelor. Foarte harnice sunteti, daca nu intru mai des n-o sa reusesc sa tin pasul.Noi suntem tot in asteptare, cum o vrea DD.
Claudia ai grija de tine, sper sa-ti revii repede.
Crengu75 m-a impresionat foarte tare povestea ta, ai trecut prin multe draga de tine si sunt de acord fiecare copil are ritmul lui.
Baiatul meu este in clasa a IV-a si multumesc lui D-zeu merge foarte bine fara sa depuna un efort prea mare, are o minte agera si prinde foarte usor, bineinteles ca invatatoarea imi spune ca daca l-as pune sa munceasca un pic mai mult n-ar avea concurenta in scoala.Dar concurenta de fapt este intre invatatoare , care are copii cei mai buni s.a.m.d. asa ca eu i-am spus ca nu vreu un geniu ci un copil normal care sa aiba timp sa iasa afara, sa se uite la desene, sa se joace cu alti copii de varsta lui si bineinteles ca temele sunt pe primul loc dar nu facem un mod de viata din asta. Cred ca sunt printre putinele mame care la sedinta cu parintii tin partea copilului, dar chiar este un copil bun.Zic eu ca nu gresesc pentru are 11 ani si caracterul si l-a format deja.

vela39+ cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)

Mergi la inceput

Vroiam sa va povestesc mai multe dar trebuie sa merg la baie foarte des si-mi mai pierd ideile s-apoi deocamdata copii vostri sunt mici si pana vor ajunge in clasa aIV-a mai este.Deabia astept sa nasc sa-mi pot da si eu cu parerea si sa va povestesc despre minunea mea.
Va pup, noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Claudia ai mare grija de tine multe citrice si nu te mai gandi acum la tot felul de prosti!
Si eu m-am sismtit azi tare molesita, am avut noroc ca Dragos a tras un somn de la 13,30 pana la 17,30 incat m-am odihnit si parca spre seara m-am mai inviorat!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png [Dragos]
http://md.lilypie.com/9G2lp2.png [Asteptand pe bebe 2]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Originally posted by ana_a

Khrisu, pai daia zicem noi aici ca fiecare copil e unic in felul lui... pai daca al tau la 5 luni fugea in 4 labe iti spun sincer ca al meu la 8 luni abia statea in fundulet si pe la un an si 2 luni umbla in picioare; na fost niciodata curios ca are pishu sau nu in pampers...nici in vara cand l-am dezvatat si umbla fara nu era curios...statea in curte cu pisu pe pantalonii scurti lipiti de el si plini de nisip si nici ca-i pasa de treaba asta...era prea preocupat de joaca...Asa ca la unii merge la altii nu, si eu una sunt convinsa ca fiecare mamica simte cum e mai bine pt puiul ei, important este sa nu devina o corvoada treaba asta cu pisu, daia zicem "ca sa nu chinuim copilul" ne referim la astia ca al meu care nu au vrut sa stea pe oala si pacalindu-l practic il chinuim

Copilul meu a avut un ritm tare ciudat de dezvoltare sa stii... la cateva zile isi tinea capu pentru cateva momente bune... facea scandal daca il tineam in brate la orizontala voia doar vertical..cand mi-a simtit picioarele pe talpitele lui (cand ma asezam cu el in brate) a inceput sa sara ca o broscuta..de pe la 4 luni si tot pe atunci statea singurel in picioare (nu am incurajat fenomenu fiind ca nu era in stare sa se ridice singur in picioare)s-a ridicat in picioare singur pe la 7 luni in schimb in funduletz nesprijint a stat foarte tarziu pe la 8 luni ..in 4 labe merge de-o vesnicie dar in picioare abia acum face cativa pasi si are aproape 1 an si o luna... A avut performante dar si intarzieri..da' nu facem intrecere cu nimeni.

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor.Ati fost atat de vorbarete saptamana asta si acum nimic?
probabil va odihniti.
Va doresc un sfarsit de saptamana placut.

Mergi la inceput