*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (138)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Neata fetelor,

Diana, sa-ti traiasca bebelusul, sa fie sanatos si norocos!

Am vazut ca dezbateti pb vomitatului: si bubulina mea face la fel: dupa ce mananca, chiar dak ragaie, tot mai da afara laptic (cateodata, face o balta cat o moneda de 50 bani).
De luat , ia in greutatea dar ma gandesc la ficatzelul ei....

Saptaman viitoare si noi mergem la vaccin.

Alina (023)

E in regula sa-i faci ecografie? Nu-i cam mica?

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ginette, ecografia este o investigatie cu ultrasunete care nu iradiaza si nu are nici un efect secundar (din cate se stie pana acum).

Ana vomita mai mult decat spui tu ca o face bebelina ta. Dar eu o suspectez si ca mananca mult mai mult decat ii trebuie si mult prea repede. Ana in 5 minute a terminat masa (la un san). Mi se pare mult prea repede.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

Doamne, angi....am vazut poza in care dormi cu Pupi in pat....este poza de revista aia, sa stii..cum dormiti voi acolo linistiti, de parca toata lumea e a voastra...FOARTE FRUMOASA, pe bune...pentru asta (macar) ai mai putea sa-l mai tii putin pe Pupi in pat cu voi

Adriana S.
AMR 3 zile
-39 sapt+ BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rlc_sandor spune:

Alexia28,intr-adevar azi la 2 am programare,sper sa fie totul bine,eu m-am pregatit pt orice eventualitate m-am facut frumoasade mult amanam sa merg la coafor si sunt tare incantata de ce a iesit.Sa vad ce zice sotu ca nu vroia sa tund prea mult acu ce-o fi o fiMai tarziu intru sa va dau vesti

raluca,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rlc_sandor spune:

ANDRADDA

Raluca,36+Sonia Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabbritza spune:

raluk.m eu zic ca nu iti declanseaza nasterea un timpul consultului.
mai ales ca in nici un caz nu isi doreste asta,nefiind pacienta ei.hai curaj ca va fii bine!
andrada
alexia mergi la elias sau tot la cabinetul lui?
intre noi fie vorba am inteles de la dr meu ca doar tutunaru are probleme cu pacientele fiind prea multe.medicii care au un nr moderat de nasteri nu au probleme!tu cu cine nasti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrittza spune:

azi nu avem galerie pentru nimeni?majoretele noastre se odihnesc?

gabrittza 38sapt+Daria Maria
AMR 2 SAPTAMANI?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Anca,

Am scris cu rosu ce m-am priceput eu sa-ti raspund. Sper sa-ti fie de folos.

quote:
Originally posted by Anca.Diana

am si eu mai multe intrebari pentru mamicile experimentate.

1. ieri seara m-am trezit cu febra 39, furia laptelui. m-am muls de am innebunit si am luat algocalmin fiola (asa cum mi-a recomandat pediatra). intre timp mi-am revenit. intrebarea e trebuie sa ma mulg asa tot timpul? exista riscul sa mai fac furia laptelui? sau asta se face doar o data si gata?

mulsul m-a ajutat si pe mine in ziua de maxima "furie a laptelui". diferenta este ca eu nu am facut febra, si dupa ce s-au inmuiat sanii a fost ok, am putut s-o htranesc pe Sofia din nou. de atunci nu am mai folosit pompa. deci eu am avut furia laptelui cam doua zile (prima cu tensiune in sani si a doua cu ei angorjati, tari si durerosi). nu cred ca se mai face furia laptelui, dar am mai observat si eu variatii de volum ale sanilor, in functie de cum creste productia. da-i lui bebe sa faca treaba "pompei" odata ce scapi de faza asta urata.

2. daca ma mulg inainte de alaptat, mai ramane laptic si pentru bebe? pediatra zice ca da si ca sa practic mulsul inainte. cica trage si bebe mai bine la san cand e mai gol. un san f plin poate sa ii dea de furca lui bebe la apucat sanul. deci cred ca nu e o idee f rea sa-i usurezi putin munca, dar doar daca esti sigura ca e nevoie.

5. lui chitzaila inca nu i-a cazut buricutul. azi implineste 11 zile. il sterg tot timpul cu servetele umede ca nu imi da voie sa-l spal. i se exfoliaza pielea pe la cute. e normal? il dau cu nivea baby oil pe la cute dupa ce il curat..noi avem tot 11 zile, si inca avem buricul, care abia se mai tine. i-am facut baie in fiecare zi, si o data pe zi o dadeam acolo cu betadina si pe urma pudrata cu Baneocin, sa se ususce. asta o sa facem si in primele zile dupa ce ii cade. da, pielea care se exfoliaza e ceva normal, mie i-au zis la maternitate. eu o dau pe Sofia dupa fiecare baita cu crema de galbenele.

6. cum se face proba cantarului? sa aflu cat suge? cam cat ar trebui sa suga un bebe de 11 zile? proba cantarului e destul de controversata, cum zicea si Ellenuta poate fi inselatoare. se pare ca mai bine urmaresti cresterea saptamanala in greutate, intrucat bebii nu papa exact aceeasi cantitate la fiecare masa

Cam atat pentru moment. poate ma lamuresc si eu....
o sa postez si poze, va pup!

Anca D. cu bebe

Calin Alexandru

http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/

http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Povestea nasterii Sofiei:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115276
Poze nastere Sofia:
http://good-times.webshots.com/album/562227330iHoRWh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Ginette, si Stefan al meu a vomitat mult mai mult decit zici tu...facea balta adevarata.
Dar, cu spune Alina, cred ca a fost de la mincat prea mult si prea repede. L-a pus la "regim" adica o ora si jumatate intre mese si max 15 min la sin. A functionat. Acum ne-am intors la programul lui normal. papa cite 40 de minute, din ambii sini, cu pauza de 3 ore. mai da afara laptic, dar f putin fata de ce a facut luni si marti

Anca si Stefan (13.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Anca.Diana, eu nu am facut furia laptelui, dar am avut si eu zile in care imi erau sinii tari si putin durerosi. Am muls doar putin, cit sa se inmoaie mamelonul si sa-l poata prinde copilul cu guritza. dupa care a rezolvat el problema. oricum, de muls cu adevarat nuam incercat decit o data si am reusit cu chiu cu vai sa scot 50 ml intr-o ora...asa ca am renuntat.

Anca si Stefan (13.01.2008)

Mergi la inceput