Buna seara! Este prima data cand intru sa postez pe un forum un mesaj si sper ca cineva ma va putea consilia. Am luat tip de 13 luni fara intrerupere Mercilon si la sfarsitul lui octombrie 2007 m-am hotarat sa fac o pauza. Intre timp impreuna cu sotul meu am hotarat sa devenim parinti; am auzit ca pentru a concepe un copil trebuie sa faci o pauza de minim 6 luni in ceea ce priveste anticonceptionalele. Astazi am fost la medicul ginecolog pt a purta o discutie in legatura cu numarul de luni in care ar trebui sa fac pauza fara sa concepem un copil. Mi s-a spus ca pauza recomandata ar fi de o luna, in schimb am prietene care au ramas insarcinate in prima luna dupa ce au renuntat la anticonceptionale si au nascut copii sanatosi. In concluzie as dori sa aflu si eu ce efecte poate avea anticonceptionalul asupra unui fat si daca ar trebui sa mai astept inca 3 luni pt a concepe un copil.
Va multumesc tuturor care ma pot ajuta.
O seara placuta!
Cu respect,
Iulia TB
Eu cu primul copil am ramas insarcinata cam la 2 luni dupa intreruperea anticonceptionalelor, desi trebuia sa stau mult mai mult... nici nu mai stiu cat, apoi la al doilea bebi, imediat am ramas. Azi nu am mai luat si la vreo saptamana, pac!
Si daca ramai insarcnata, nu stii, si iei in continuare pastilute tot nu are nimic copilul, stiu si cazuri si mi-a confirmat si un dr. ginecolog. S-ar putea sa-mi sara altii in cap, dar eu nu am auzit de nici un caz de genul asta, copilulsa aiba pb de la anticonceptionale.
Ce probleme sa aiba copilul?! Niciuna. Anticonceptionalele sunt niste pilule hormonale care inhiba ovulatia ( in principiu). Daca ramai insarcinata inseamna ca ai avut ovulatie, asa ca nu vad chiar nicio problema. Asta este explicatia data de dr si care pare f logica. Asa ca go for it!![]()
my baby

Eu l-am intrebat pe dr meu despre asta, mi-a spus ca dupa ce incetezi sa mai iei pilule anticonceptionale, dupa 48 de ore oranismul e curat de ele(se elimina odata cu pipi), deci faza aia cu 6 luni sau un an e la anticonceptionalele ce se injecteaza.
Eu am ramas gravida la o luna dupa ce am oprit pilulele si Aidan e super ok :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner