Testul de non-stres fetal

Testul de non-stres fetal | Autor: raluk.m

Link direct la acest mesaj

Fetelor, voi ati facut testul acesta? Se face in ultimele saptamani de sarcina, in caz de depasire a termenului sau suspiciuni de diverse probleme. Maine ar trebui sa il fac si as vrea sa aflu mai multe, daca stiti.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

raluk.m, eu am facut asa ceva de 3 ori inainte sa nasc. E ceva de genul unei amniocenteze numai prin cervix, prin colul uterin se introduce ceva (nu am vazut ce), se extrage lichid amniotic si se trimite la laborator pt analiza. Nu vreau sa te sperii dar e putin dureros si ti se spune ca vei sangera un pic dupa, eu nu am sangerat decat a treia oara. Fetele din spital care au mai trecut prin asta spuneau ca cine a facut aceasta analiza seara se declansa travaliul si pe a 2-a zi erau gata nascute. Eu am facut in trei zile consecutiv si tot nu s-a declansat, adica joi dimineata, vineri dimineata si sambata dimineata iar duminica dim a zis medicul ca nu are curaj sa ma mai lase si mi-au declansat travaliul. Prima data mi-au pus ceva gel cu care a trebuit sa stau 2 ore, apoi clisma dupa care ceva perfuzie de dilatare.........dar din pacate am ajuns de urgenta pe masa de operatii dupa 7 ore de chin.
Am facut o combinatie intre disgravidie si preeclamsie aveam din ambele simtome cateceva, asa ca nu se stia exact din care din ele sufeream, eu tind sa cred ca era preeclamsie.Nu am nascut in tara, la noi nu stiu cum se procedeaza. Sper ca ti-am fost de folos.

Ada 13+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

Ada, am ramas fara cuvinte!
Eu intelesesem ca nu e un test invaziv, ca se monitorizeaza doar bataile inimii fatului si contractiile uterine,,, sau asa ceva. Daca e vorba de ce spui tu,,, nici gand sa il fac!
Dar nu cred ca e asa ceva, fiindca am inteles ca e un aparat din sala de nasteri, plus ca e la o maternitate dintr-un biet orasel de provincie (unde nu exista decat un ecograf, de exemplu!.
Multumesc, poate mai primesc pareri?

Mergi la inceput

Aaaaaaaaa, la acel aparat am stat in ultimele doua luni saptamanal, iar cu 2 sapt inainte sa nasc stateam zilnic. Intradevar nu e nu stiu ce.......cred ca la noi ii spun Doppler, acolo ii spuneau NST........te asezi pe un scaun, iti ridici bluza, te da cun un gel, genul celui de la eco si trebuie sa ti tu cu mana un aparat pe burtica. O sa auzi cum bate inima bebelusului si de fiecare data cand misca bebelusul trebuie sa apesi pe un buton. Dintr-un aparat iese o hartie cu un grafic(aproape ca cel de la EKG) medicul se uita peste el si iti spune daca e ok. Daca misca suficient bb in aprox 5 minute esti gata, daca tocmai doarme si nu misca trebuie sa refaci testul, deobicei iti sugereaza sa urci si sa cobori scari pt al trezi pe bb. Eu am avut noroc, doar odata a trebuit sa fac gimnastica, dar erau mamici care aproape de fiecare data trebuiau sa urce scari. S-a mai intamplat cand nu era foarte activ bb sa vina asistenta si sa scuture un pic de burtica, nu era rau........era o asistenta draguta si stia cum trebuie sa scuture.

BB2

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca pe toata perioada travaliului am stat cu aparatul pe burtica, era un pic diferit de cel de la control, se fixa de burtica cu un elastic si nu trebuia apasat pe buton ci mergea incontinuu. Spunea moasa ca acolo se inregistreaza toate contractiile chiar si cand nu ai dureri si nu simti.

BB2

Mergi la inceput

asta e sigur!
multumesc, Ada!
sper sa fie ok, doctorita mi l-a recomandat fiindca am depasit termenul (era 28 ian)

Mergi la inceput

E bine sa il faci. Bafta multa la nastere, sa ne pove cum a fost.

BB2

Mergi la inceput

Multumesc!
Daca bebe se simte bine, sper sa mai stea cumintel pana luni, cand probabil vom apela la inducere, daca zice medicul ca e mai bine asa. Lichidul s-a mai diminuat un pic, placenta nu e f. imbatranita,,, asteptam!

Mergi la inceput