scoala generala nr 6 si nr.12
Raspunsuri - Pagina 4
danashine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iuliacm
Irina, iti raspund punctual: 1. Da, copii fac sport. Pana acum nu au ratat nici o ora de sport. In clasa I faceau sport cu invatatoarea. Din clasa a 2-a au profesoara de sport si chiar fac sport in sala. Sala este mare si ingrijita. In plus, la scoala 12 copiii pot face karate de 2 ori pe sapt. Vin copii si din alte scoli la karate. Am vazut multe diplome ale copiilor mai mari de la diferite competitii sportive ( handbal, baschet si fotbal) 2. Despre teme si lectii, depinde de fiecare invataroare in parte. La noi in casa , in general temele sunt decente. Teoretic se pot termina in 60-90 minute daca copilul se poate mobiliza si se poate concentra. Am auzit parinti vaitandu-se de volumul mare de teme, am auzit si parinti care cred se trece prin materie superficial. Repet, depinde foarte mult de invatatoare si de stilul ei, dar si de perceptia si de exigenta parintelui. 3. media de varsta este in jur de 7 ani si ceva. Alex al meu este cel mai mic din clasa ( avea 6 ani si jumatate in clasa I). Acum nu se mai observa nici o diferenta intre cei de 7-8 si cei de 8-9 ani. 4. Ei, daca este sau nu partener, cred ca depinde de invatatoare. 5. Da este si violenta. Unii copii sunt tinuti in clasa de invatatori, dar altii alearga si tipa pe holuri. Cel mai nasol este la plecare, se imping pe scari. 6. Nu sunt tigani. In clasele a 2-a sunt cativa dar sunt absolut decenti. Daca te gandesti la curatenie, nu am vazut nici un tiganus murdar. Copiii cel mai greu de stapanit, cei mai bataiosi nu sunt neaparat din randul tiganilor. Iulia |
danashine spune:
buna iulia!am citit reviewurile tale despre scoala 12( stiu ca sunt de acum 3 ani dar ma gandesc ca sunt inca valabile):) doream sa te rog sa imi spui si mie numele invatatoarei blande la care a fost puiul tau deoarece si eu o sa imi dau din toamna baietelul ( va avea 6 ani si 9 luni atunci) in clasa 1!noi stam intr-un cartier rezidential pe soseaua de centura si cele mai apropiate scoli sunt :3 ( care nu prea e buna si competitiva, doar ca ar fi
mult mai aproape-in pipera) si scoala 12 unde am inteles ca trebuie sa aleg intre 3 invatatoare: inta lacramioara, dascalu mariana si viorica florea!nu am nici o pila, nici un contact, nici o recomandare asa ca re-ar ruga sa imi dai un sfat daca ai putea!
am vazut ca nu accepti mesaj privat ! de aceea ti-am scris aici!
multumesc anticipat!
dana
danashine spune:
buna iulia!am citit reviewurile tale despre scoala 12( stiu ca sunt de acum 3 ani dar ma gandesc ca sunt inca valabile):) doream sa te rog sa imi spui si mie numele invatatoarei blande la care a fost puiul tau deoarece si eu o sa imi dau din toamna baietelul ( va avea 6 ani si 9 luni atunci) in clasa 1!noi stam intr-un cartier rezidential pe soseaua de centura si cele mai apropiate scoli sunt :3 ( care nu prea e buna si competitiva, doar ca ar fi
mult mai aproape-in pipera) si scoala 12 unde am inteles ca trebuie sa aleg intre 3 invatatoare: nu am nici o pila, nici un contact, nici o recomandare asa ca re-ar ruga sa imi dai un sfat daca ai putea!multumesc anticipat!
danashine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinai Acum depinde si cu chestia asta cu invatatoare buna...depinde de ce asteptari ai tu ca si parinte. In acest an este o invatatoare faimoasa (o chestie la care trebuie sa dai spaga ca sa intri), imi spunea cineva ca este foarte curtata, ca vezi vin oamenii din alte sectoare ca sa isi dea copii la ea. Care face foarte multa matematica si are rezultate foarte bune la olimpiadele scolare . Dar, careia i s-a dus vestea ca ar fi cam dura. Lucru de care unii parinti sunt incantati, ca le tin copii in frau. Pe mine nu m-a interesat asa ceva. Absolut deloc. Nu am chef sa competitionez in concursuri de genul cine da cadouri mai frumoase ori cine sponsorizeaza clasa. Nu spun ca doamna respectiva ar pretinde ceva. Nu stiu daca este asa, insa daca trebuie sa dai spaga ca sa iti primeasca copilul, sigur vor fi si parinti care vor cotiza la greu sa le treaca copilul in fruntea clasamentului. Asa ca am cautat cea mai blanda invatatoare. Ca pe mine asta ma interesa, sa ii faca pe copii sa le placa scoala. Nu stiu daca am ales bine, o sa aflu de abia de la toamana cand incepem scoala. M-am dus intr-o dimineata la scoala, sa le intalnesc pe amandoua, sa vad ce pareri au referitoare la procesul de invatamant. La ora 8 si am vazut diferenta intre cele doua invatatoare - daca prima de care povesteam a intrat in clasa incruntata, intr-o clasa in care era o liniste deplina (clasa a iv-a), cealalta a intrat zambind si toti copii au sarit pe ea sa o imbratiseze si sa ii povesteasca ceva. In exact 10 secunde cat i-a trebuit sa intre si sa ii roage sa stea cuminti inca 10 minute, ca este ocupata sa discute cu mine. Lucru care pe mine m-a impresionat foarte mult si mi-a facut alegerea usoara. Nu m-a mai interesat care este parerea lor despre invatamant. Comportamentul lor a fost decisiv. Pentru numele celor doua doamne, pe PM. |
mult mai aproape-in pipera) si scoala 12 unde am inteles ca trebuie sa aleg intre 3 invatatoare: nu am nici o pila, nici un contact, nici o recomandare asa ca te-as ruga sa imi dai un sfat daca ai putea!multumesc anticipat! dana
GabyS spune:
Buna,
Suntem in ac situatie : incepem la toamna scoala si nu stim care dintre cele 3 invatatoare ar fi cea mai potrivita - Florea Viorica, Dascalu Mariana sau Inta Lacramioara -
A avut cineva copilul sub indrumarea lor? Cum si-au desfasurat activitatea?
Multumesc :)
mari78 spune:
Noi am vrea la dna Florea, insa am auzit ca si celelalte 2 invatatoare sunt ok.
Au inceput inscrierile la sc 12 ?
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca
andru20 spune:
eu am copilul in aceasta scoala . am prietene care au copii si la d-na Dascalu si Inta. cu d-na Dascalu a fost in tabara si a fost ff incantata. e o persoana deosebita, o voce calma, blanda. cealalta d-na e mai noua in scoala, clasa care o are a preluata prin a II sau a III. acum sunt ff putini elevi in clasa, cu un nivel cam scazut de invatatura. are copii buni in clasa cu care lucreaza suplimentar, raman peste program. ca invatatoare amandoua sunt ok. bafta.
GabyS spune:
Buna,
Am inteles (de la unii copii si chiar mamici) ca Florea Viorica este un pic mai exigenta, Dascalu Mariana mai apropiata de copii si tot asa.
Cred ca e prea devreme pentru inscrieri, dar nu strica sa facem o vizita la scoala ca sa vedem ce optiuni mai avem. Poate ambele au deja colectivul format..
Daca vom putea alege, cred ca vom alege clasa Dnei Dascalu :D
Eleni16two spune:
Buna,
Inscrierea a inceput prin Decembrie la aceasta scoala. si eu am depus dosarul acum cateva saptamani, direct la secretariat.
Acum s-au si schimbat regulile, se face o analiza a dosarelor si intr-o prima faza se admit cei care sunt arondati.
Eu am ales inv. Lacramioara Inta, mi-a fost recomandata de catre o mamica de la cls. a II-a care a cunoscut-o intr-un cerc de prietene, mamici, petreceri ca fiind draguta, linistita, tanara, 2 copii dintre care unul incepe anul acesta.
Am avut si o intalnire la scoala, mi s-a parut foarte deschisa, draguta, mi-a spus ca nu trebuie sa ajung la directoare, doar la secretariat sa depun dosarul.
Mi-a placut ca totul a parut transparent.
Depinde fiecare ce cauta, pentru mine cam acestea au fost criteriile, nu rezultate la concursuri, exigenta, frustrari ale invatatoarelor...
Acum ramane sa aiba norocul si de un colectiv bun, sa relationeze frumos si sa creasca in ritmul ei.
Bafta!
O zi buna!