scoala generala nr 6 si nr.12

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaradu spune:

quote:
Originally posted by irinai

Acum depinde si cu chestia asta cu invatatoare buna...depinde de ce asteptari ai tu ca si parinte.
In acest an este o invatatoare faimoasa (o chestie la care trebuie sa dai spaga ca sa intri), imi spunea cineva ca este foarte curtata, ca vezi vin oamenii din alte sectoare ca sa isi dea copii la ea.
Care face foarte multa matematica si are rezultate foarte bune la olimpiadele scolare . Dar, careia i s-a dus vestea ca ar fi cam dura. Lucru de care unii parinti sunt incantati, ca le tin copii in frau.
Pe mine nu m-a interesat asa ceva. Absolut deloc. Nu am chef sa competitionez in concursuri de genul cine da cadouri mai frumoase ori cine sponsorizeaza clasa.
Nu spun ca doamna respectiva ar pretinde ceva. Nu stiu daca este asa, insa daca trebuie sa dai spaga ca sa iti primeasca copilul, sigur vor fi si parinti care vor cotiza la greu sa le treaca copilul in fruntea clasamentului.
Asa ca am cautat cea mai blanda invatatoare. Ca pe mine asta ma interesa, sa ii faca pe copii sa le placa scoala. Nu stiu daca am ales bine, o sa aflu de abia de la toamana cand incepem scoala.
M-am dus intr-o dimineata la scoala, sa le intalnesc pe amandoua, sa vad ce pareri au referitoare la procesul de invatamant. La ora 8 si am vazut diferenta intre cele doua invatatoare - daca prima de care povesteam a intrat in clasa incruntata, intr-o clasa in care era o liniste deplina (clasa a iv-a), cealalta a intrat zambind si toti copii au sarit pe ea sa o imbratiseze si sa ii povesteasca ceva. In exact 10 secunde cat i-a trebuit sa intre si sa ii roage sa stea cuminti inca 10 minute, ca este ocupata sa discute cu mine.
Lucru care pe mine m-a impresionat foarte mult si mi-a facut alegerea usoara. Nu m-a mai interesat care este parerea lor despre invatamant. Comportamentul lor a fost decisiv.
Pentru numele celor doua doamne, pe PM.

Irina,iti multumesc,vreau sa stiu numele celor doua doamne,dar nu stiu cum sa scriu pe PM,nu vad nicio adresa de mail sau habar n-am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELIA8 spune:

Buna.Spuneti-mi si mie, va rog frumos o invatatoare buna ce are clasa a III-a in anul 2008-2009 la o scoala din Cartierul Aviatiei. Noi venim din Targoviste si vrem sa ne stabilim in Bucuresti.Dar o gradinita buna in Aviatiei? Multumesc si astept cu nerabdare vesti de la voi.Elena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ELIA8

Buna.Spuneti-mi si mie, va rog frumos o invatatoare buna ce are clasa a III-a in anul 2008-2009 la o scoala din Cartierul Aviatiei. Noi venim din Targoviste si vrem sa ne stabilim in Bucuresti.Dar o gradinita buna in Aviatiei? Multumesc si astept cu nerabdare vesti de la voi.Elena.

Elena, s-ar putea sa fim colegi la toamna!
In Aviatie este o singura scoala, scoala 12 care are 3 clase de a III-a A,B si C, ( ordinea literelor da si renumele invatatoarelor)
Asa cum spune si Irina, depinde ce asteptari ai tu pentru o invatatoare buna.

Alex, baiatul meu este la B si nu l-a muta nici al A nici la C.
Alte detalii daca vrei pe PM (nu este corect sa le caracterizez in public, atat timp cat sunt impresii personale, subiective).

Despre gradi, stiu ca este o gradinita de stat buna dar nu stiu detalii. Daca afli ceva despre ea te rog sa-mi spui si mie ca peste 1-2 ani va merge si cea mica la gradinita.
Copilul meu a fost la gradinita SOS. Cauta pe forum, este un mesaj mai vechi unde am dat detalii despre gradinita SOS.

Iulia

Mergi la inceput

Multumesc mult iuliacm.Noi am avut o invatatoare foarte buna, muncea foarte mult cu ei, la concursurile de matematica Cangurul si Micul matematician clasa noastra a avut cele mai bune rezultate, pentru ca zilnic faceau cate o jumatate de ora pregatire la matematica.De la noua invatatoare astept sa obiectiva(nu sunt genul sa merg cu atentii periodic),si nivelul clasei m-ar interesa sa fie ridicat. Cartierul este linistit ? Il pot lasa in semestrul 2 singur sa mearga la scoala? Sunt pericole? In Targoviste mergea singur la scoala si era super sa nu am grija lui.

Mergi la inceput

Citat:

Multumesc mult iuliacm.Noi am avut o invatatoare foarte buna, muncea foarte mult cu ei, la concursurile de matematica Cangurul si Micul matematician clasa noastra a avut cele mai bune rezultate, pentru ca zilnic faceau cate o jumatate de ora pregatire la matematica.De la noua invatatoare astept sa obiectiva(nu sunt genul sa merg cu atentii periodic),si nivelul clasei m-ar interesa sa fie ridicat. Cartierul este linistit ? Il pot lasa in semestrul 2 singur sa mearga la scoala? Sunt pericole? In Targoviste mergea singur la scoala si era super sa nu am grija lui.

Despre participarea la concursuri am scris mai sus. Nu se prea oboseste nimeni! Clasele I si II nu au primit rezultatele la Cangurul, eu le-am cerut invatatoarei de multe ori.
(pentru clase I si II se corecteaza in scoala. probabil nici un prof. de matematica nu s-a obosit sa le corecteze si sa faca un clasament)

Cred totusi ca A are nivelul cel mai ridicat, apoi B si C, desi n-am vazut nici un clasament.

Despre atentii: eu ma limitez la ceva decent ( flori, ciocolata) de 8 martie sau de sf. de an scolar si cred ca este suficient. nu cred ca doamna s-ar astepta la mai mult. Nu stiu cum sunt celelate invatatoare, dar intuitia imi spune ca nu atentiile le-ar motiva mai mult.

Cartierul este unul bine cotat.Totusi, eu nu-l las singur pe Alex, dar depinde f. mult de copil. Nu stii nimic despre cartier? Sau inca nu e sigura mutarea in Aviatie?

Iulia

Mergi la inceput

Eu vreau un cartier linistit pentru copii si cu verdeata, ceea ce e f. greu de gasit si de aceea m-am orientat la Aviatiei,sincer poti sa-mi spui cateva dezavantaje ale cartierului? Mi-ar fi de mare ajutor impresia ta .Pentru mine e o perioada grea pana ma stabilesc. Am vazut ca o scola buna care are si after school este scoala nr 17.

Mergi la inceput

Citat:

Eu vreau un cartier linistit pentru copii si cu verdeata, ceea ce e f. greu de gasit si de aceea m-am orientat la Aviatiei,sincer poti sa-mi spui cateva dezavantaje ale cartierului? Mi-ar fi de mare ajutor impresia ta .Pentru mine e o perioada grea pana ma stabilesc. Am vazut ca o scola buna care are si after school este scoala nr 17.

Elena scoala 17 e in alt cartier!
Cauta pe o harta a Bucurestiului ( ex. http://harta-bucuresti.bucharest-guide.ro). Cartierul Aviatie este un triunghi marginit de 3 strazi: Pipera, Al.Serbanescu si Nicolae Caramfil. Scola 17 este undeva prin zona Mihalache- Kiseleff

Dezavantaje mi-e greu sa gasesc, atat timp cat eu nu m-as muta in alt cartier.Incerc:
1.Este un contructie un mare complex de birouri + mall, lucru care va duce la aglomeratie, trafic mai greu. Din punctul meu de vedere, este un mare dezavantaj.
2.O piata buna, aprovizionata nu exista in cartier. Noi mergem in cartierele invecinate sau la supermarket pentru cartofi, rosii etc.
3.Exista o singura scoala si o singura gradinita de stat. Daca nu-ti plac mergi la privat sau pui copii pe drumuri la scoala/gradi din alt cartier.

Succes!

Iulia

Mergi la inceput

Pentru mine criteriul de alegere al zonei unde vom locui este:scoala buna pentru copii ,parc in apropriere si liniste.Ei sunt cei mai importanti.Deci nu stiu inca zona unde vom sta, avem nevoie de mult noroc sa reusim sa gasim locatia potrivita pana pe 15.sept.2008. Daca nu vom reusi voi face eu naveta un an si aduc copiii in Bucuresti la 15.sept.2009.Dar vor fi dezavantaje multe; unul dintre ele va fi ca copilul meu face franceza si poate scoala mult cautata preda engleza si germana.(ex.sc.17).

Mergi la inceput

Citat:

Pentru mine criteriul de alegere al zonei unde vom locui este:scoala buna pentru copii ,parc in apropriere si liniste.Ei sunt cei mai importanti.Deci nu stiu inca zona unde vom sta, avem nevoie de mult noroc sa reusim sa gasim locatia potrivita pana pe 15.sept.2008. Daca nu vom reusi voi face eu naveta un an si aduc copiii in Bucuresti la 15.sept.2009.Dar vor fi dezavantaje multe; unul dintre ele va fi ca copilul meu face franceza si poate scoala mult cautata preda engleza si germana.(ex.sc.17).

Ai o alegere destul de grea de facut!
Mult succes Elena si inspiratie in alegerea pe care o vei face!
Iulia

Mergi la inceput

Exceptand scoala buna (presupunem ca-l duce sotul cu masina), avand in vedere parcul aproape si zona linistita ce-mi poti recomanda?Eu nu cunosc foarte bine orasul.Te rog mult daca poti sa-mi dai o idee m-ar ajuta mult. Elena.

Mergi la inceput