Sezatoarea canadiana (81)
Raspunsuri - Pagina 11
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by Podeanu
Diana2007[/b], ai fost tare haioasa... ma refeream la nashul de botez..
Da, nu m-am prins ca era vorba de nash dar imi pare bine ca macar am fost haioasa Si apropo de nash, e grec si sta in Laval, suntem colegi de servici si ... cam atat
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
Diana - eu parul scurt l-am avut din totdeauna (de cand m-am nascut :-))... am facut cateva incercari complet nereusite de a imi tzine parul un pic mai lung... asa cam pana la umeri da' ma imbatranea groaznic (adica la 18 ani aratam ca de 30 de ani :-()... deci am renuntzat rapid... Iar acum, ca decretzel care se respecta voi implini 40 de ani anul acesta :-)... asa ca am vaga sperantza ca parul scurt intinereste... asa vazuta din avion :-) deci tot scurt il tzin! E extraordinar de comod si economisesc o groaza de timp. Uite aici o poza: http://picasaweb.google.com/lorelaim/28072007StockholmDowntown/photo?authkey=lQ0gvoTA9sU#5092490220041215954 si aici inca una: http://picasaweb.google.com/lorelaim/28072007StockholmDowntown/photo?authkey=lQ0gvoTA9sU#5092483202064654274 iar ultima cu progenitura: http://picasaweb.google.com/lorelaim/2007_08_07EveningAtThePondWatchingTheCows/photo?authkey=UylSD6Lss20#5096270710384699186
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Eu nu ma prea pricep sa gasesc asemanari, dar aici e clar ! Iar faza cu intineritul la tine e mai mult decat valabila avand in vedere ca ne despart 14 ani ... Nu vreau sa ma gandesc cum voi arata EU atunci, deja toata lumea "ma sare" de 30. Asta e, dar ca sa-ti faci o impresie de tunsoarea pe care o am in mod obisnuit, uite aici. Teoretic de poza asta ma despart un -10kg si 15cm de par ca anii nu-i mai pot da inapoi.
Intr-o alta ordine de idei, imi pare bine ca ati adus in discutie subiectul alimentelor organice. De cand am inceput diversificarea lui Victor ma tot gandesc de unde sa-i iau in prima faza legumele, apoi fructele, carnea, etc. Am descoperit si eu sectiunea organica din Loblaws, dar sunt totusi sceptica dupa ce am cuparat o cutie din aia cu mix de diferite frunze de salata organice, erau la fel si dupa 10 zile ... La magazinul HealthTree din West Island am fost cu o prietena ce are o fetita aproape de varsta lui Victor, a dat pe trei dovlecei 5 dolari si ceva. Carnea este toata congelata, la fel ca multe alte alimente de acolo si par ca zac in galantare de cateva luni.
Mi-a placut ce a scris Lorelai, chiar voiam sa aud o marturie a cuiva care chiar a experimentat produsele organice si a simtit diferenta, ca reclama - sufletul comertului - nu am incredere ca tot ce e mai scump si mai rar e neaparat si mai bun, dar iata ca e adevarat in acest caz.
Ca o concluzie, eu cred ca voi ramane undeva la mijloc. Cu legumele si fructele voi incerca pe cat posibil sa gasesc direct de la producatori in Marche de Ouest aici in West Island, iar cu carnea, voi continua sa cumpar de la Adonis (eu la ei am observat diferenta fata de carnea din magazinele mari).
M-am intins destul, noapte buna va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
lorelaim spune:
Ica - multzumesc frumos - da' n-am luat job-ul ca era in UK! Hi-hi-hi - itzi potzi imagina ce insemna eu sa plec sa lucrez la Londra si omul meu sa ramana in Stockholm? Si cu progica ce faceam? :-) Asa ca eu ma "casnesc" in continuare la domiciliu (adica sunt casnica :-)) si invatz de zor lb. Felicitari pt examenul de cetatzienie! Ce face Christine?
Try - sa stii ca salariul "mediu" nu il stiu exact si uite acum-acum nu pot sta prea mult la computer (ca am 1h programata de sue de la 6:30am-la 7:30am si vreau sa ma tzin de ea! si sper ca si ea de mine :-)) dar fetele care vand la magazinul de jucarii au in jur de 20.000kr/luna brut, edu de la gradi aprox 25.000kr+/luna brut, medicii de la noi de la circa aprox 30.000kr-40.000kr/luna brt, cei din IT si inginerie in general 40.000kr-60.000kr/luna brut. De-aici trebuie sa "scotzi" impozitul - care variaza in functzie de venit si zona. In zonele in care somajul e mare incepi de la 35%, in zonele in care somajul e mic incepi de la 29,5%. In Kista avem impozit 30,5% parca si apoi, dupa ce ai depasit un anumit nivel de salar, adaugi +20%... Da' poate ca pe seara sau e dupa-masa o sa gasesc exact toate datele corecte si sa tzi le scriu.
Diana - esti o frumusica si cu par scurt si cu par lungutz :-) Iar Victoras seamana cu tine :-) Asa de fain rade :-)
No acum fug la sue si va tzuck urandu-va o zii faina!
Lorelai
Simonna spune:
Neata, mesdames!
Sa va zic, m-am emotionat ingrozitor ieri, au primit pasapoartele canadiene Atomix si colegu'... Cind am avut ceremonia de cetatenie (acu' un an, hihihi!) mi s-a rupt in paispe, deloc nu m-a interesat, n-am avut nici un sentiment! Nu's ce m-a atins asta ieri cind am vazut scris la cetatenie: canadienne! Foarte ciudat!
Dana, vezi ca mai este o cofetarie faina, apart de aia de pe Samson! La intersectia dintre Souvenir si Curé Labelle. E f. aproape. Sa zicem ca tu esti la cofetaria de pe Samson, la 100 Av. Iei acea 100 Av. spre nord, treci Notre Damme si ajungi pe Souvenir unde faci la dreapta. Mergi pret de citeva minute cu totul. Chiar inainte sa ajungi la Curé Labelle, pe stinga, e cofetaria. Daca ai apucat sa iesi in Curé Labelle inseamna ca ai trecut de cofetarie. Eu pe astea doua minunate cofetarii le stiu in Chomeday: Ambrozia si Mimoza.
Lorelai, Nelia, Ana problema mea cu organicu' e ca nu stiu de unde sa incep. Noi mincam extrem de putina carne, legume/fructe am inceput sa mincam de-adevarat de citiva ani, nu's ce mincam inainte! :).
Da', acum ca mi-ati spus, o sa ma duc la Loblows si la IGA sa investighez mai indeaproape. Da' nu mi-e clar la ce sa ma uit.
Ca aseara, de ex., am cumparat banane la Mourelatos si scria pe eticheta aia ovala mititica: "organic". Eu de unde stiu ca e adevarat?
Lorelai... 15 pui????? Ce faci, tata, cu ei? Mie nici nu-mi incap in congelator, ar trebui sa-i ingrop in fundu' curtii!!! Cred ca m-ar tine macar tot anul, da' suspectez ca si mai mult de atit! Sinteti totali!
Diana, Diana, pai e frumos? :) Aulio, aulio, tineretili mieli, duoamna! Ce poza frumoasa ai tu acolo, pot sa ma duc o mie de ani inapoi si tot nu produc asa ceva! Da' ma mindresc cu parul meu scurt! I'm part of the gang, macar pentru coafura daca nu pentru impresie artistica :) Si ma duc vineri sa ma mai tund o tura!
Unde e Marché de West?
Gata, mi-au taiat macaroana pe azi, trei proiecte noi deodata si tre sa iau copilu' de la scoala, adica plec o idee mai devreme, cit sa bat traficul de patru jumate' din tunel, si tre sa termin tot ce am pe birou...
Pupici,
S.
Ica 1975 spune:
Lorelai, eu credeam ca poti lucra de la distanta Christine e bine, merci, era suparat ieri ca o certase doamna ei un picut fiindca nu vrea sa manance fructele
Simona, se spune ca eticheta garanteaza, si eu am pus aceiasi intrebare ca si tine, de unde stiu ca este adevarat. In plus pe restul de alimente gasesti ca o stampila care zice - certificat biologic
Si oful meu pe ziua de azi - am avut accident cu masina, a intrat cineva in mine si in el un al treilea. Eu inca n-am sunat la asig, oricum nu cred ca primesc nimic ca suntem cu ceam mai ieftina varianta, ne-asig deloc, poate doar daca murim insa numai gandul ca se va mari asig ma enerveaza si in plus am inceput sa simt o tensiune in ceafa ... sper sa-mi treaca.
Noi
Ce faci te si face.
lorelaim spune:
Ica - imi pare tare rau pt accidentul de masina :-( Apropo de fructe... nici Gabisor nu e mare amatoare sa rontzaie... da' eu in continuare le fac nectar si i le dau sa le bea... Un tzuck dulce pt micutza Christine sa nu mai fie suparata.
Try - uite aici o info pe care am gasit-o pe forumul in lb engl al thelocal.se:
"On amounts up to 316 700 kr gross/year you only pay council tax i.e. ca 31% (between 29,5% and 35%).
On amounts between 316 700 kr/y and 476 700 kr/y you pay 31%+20%.
On amounts over 476 700 kry you pay 31%+25%."
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Lorelai
Lorelai spune:
Diana, asa e, multe zac in galantar pt ca nu prea le cumpara lumea. cred ca din cauza pretului. carnea congelata e ok daca a fost congelata imediat. la fel si legumele. eu prefer sa cumpar legume congelate decit legume ofilite.
Pt bebe, cit e mititel, borcanasele organice de pa Loblaws sint foarte bune si rentabile. e mult mai ieftin sa cumperi borcanasele organice decit sa cumperi fructele si legumele organice si sa faci tu piureurile. fetele mele au fost exclusiv pe borcanase pina pe la 1 an, de fapt pina a inceput sa nu le ajunga un borcanas la fiecare. apoi am inceput sa le fac eu.
Simonna, 15 pui ne ajung citeva luni. fetele sint addicted la supa de pui, iar noi papam pui de 2 ori pe sapt. si sintem multi (sint socrii aici).
cel mai bine e sa incepi cu lactatele si ouale. te asigur ca te vei converti dupa ce maninci 2 ochiuri organice.
noi de cind am inceput campania de mincat sanatos mi-am cumparat un freezer urias, upright. toamna pun legume pt mincare si pt ciorba pe care le cumpar din piata. mai am mereu carne (pui, peste), fructe si piine. de fapt l-am cumparat cind am constatat ca piinea ocupa loc f mult in congelatorul frigiderului. cumpar piine de la o brutarie care nu e chiar aproape de mine si prefer sa cumpar mai multe si sa le congelez. in primavara planuiesc sa cumpar jumatate de vaca de la ferma de la care iau puii. asa ca un freezer e necesar pt planurile mele marete.
Ica, ce ghinion cu masina. cred ca in cazul tau asigurarea celui din spatele tau plateste, nu a ta, pt ca a fost vina lui.
in alta ordine de idei, a fost cineva cu copiii la Disneyland sau Disneyworld? planuim un trip to California si vreau sa stiu la ce sa ma astept. unii zic ca fetele sint prea mici pt asta. asa o fi?
simi spune:
Buna dimineata la toata lumea! Intru si eu din an in paste...
Ica, imi pare rau de accidentul tau, dar, stai sa-ti zic. Am patit si eu unul la fel acum 4 ani (tin minte data ca m-a marcat pe viata: 15 ianuarie 2004), eram oprita in mijlocul strazii sa fac la stinga spre intrarea la gradinita fetei,semnalizam,din spate vine un mosh tembel (si chior) si intra-n mine, imi face praf portbagajul, esapamentul, tot spatele masinii era armonica. Ma dau jos la el, incep sa urlu , el tremura tot,se bilbiia, m-a apucat mila de el!
Sa nu mai zic ca era ungur din Romania, venit la copii in vizita si cind mi-a vazut numele de familie s-a luminat tot la fata ( tatal meu e maghiar, am nume unguresc)! Omul a recunoscut, era vina lui 100%, am sunat imediat la asigurare, le-am povestit cum a fost, mi-au platit reparatia 100%, mi-au dat masina de curtoazie si nici nu mi-au marit asigurarea in urmatorul an, ca ziceau ei ca am un dosar impecabil (n-am avut niciodata puncte luate din permis si nici o alta reclamatie la asigurare). Asigurarea e cu Banque Nationale. Sotul meu, in schimb, a fost asigurat ani buni cu Wawanessa, sint niste nemernici. Nici nu poti sa treci pe linga un accident si sa intorci capul, ca gata, ti-au si marit asigurarea!Acum a trecut si el cu Banque Nationale, ne-au facut un pret bun pentru amindoua masinile.
Smile,tomorrow could be worse!
nelia spune:
Simonna, asa cum a spus si Lorelai, noi am inceput cu ouale si laptele, pe care il luam organic pentru toata lumea. Se vede clar diferenta! Si vezi ca pe etichete, la cele mai multe produse, da numele firmei, poti sa verifici, dar eu am procedat asa: daca am luat ceva certificat biologic si nu am vazut vreo diferenta, alta data nu mai cumpar din locul sau de la firma respectiva. Apoi am trecut la cereale, toata casa mincam organice, am inteles ca sint foarte periculoase pentru kilele noastre si nu numai cele neorganice, datorita adaosurilor din ele. Deci cumparam paste, cereale pentru noi si pentru fete, biscuiti si alte atentii, toate organice si daca se poate din faina cit mai integrala. Noi paste mai cumparam si japoneze sau chinezesti, din orez sau alte cereale, ca ne plac mult. Am luat la rind iaurturile si fetele nu maninca iaurt organic, asa e cind te obisnuiesti cu lucruri si obiceiuri proaste, renunti mai greu la ele. Un exemplu bun este cascavalul. Cind am plecat din Romania, Agata era prea micuta ca sa pape cascaval, am ajuns aici si ca tot imigrantul cumparam Petit Quebec. De ani buni de zile cumparam cascaval bun din PA (un magazin grecesc parca de la care cumparam multe, nu-s organice, dar mult mai bune decit cele din magazinele canadiene) sau organic si Agata mea tot Petit Quebec cere. Ala ii place, dom'le!
Asaas, dupa aceea am trecut la lactate: unt, smintina, brinzeturi. Am citit intr-un articol pe net cit de periculoasa este soia care nu e organica si care e modificata genetic, si cum noi mincam tofu si sos de soia, le cumparam de atunci dintr-un singur loc, organice si scrie ca nu sint modificate genetic. Apoi am citit despre ketchup (fetele maninca la greu) si sosuri de tot felul, de care nu prea cumparam, dar si cind o facem le luam organice. Zaharul - nu folosim mult, dar il luam organic. Orezul la fel, luam alb, brun si negru, dar organic. Si cam tot ce mincam des, e organic. Carnea o luam din PA pentru noi, din piata pentru fete. Legumele le luam congelate acum iarna, dar organice, si mai ia Octav si din cele organice din magazine, dar numai daca i se par ca sint proaspete. Ei, aici fetele mai maninca si normale, ca nu ne permitem sa mincam numai organice, si daca ele maninca din mincarea noastra, asta e! Da' noi sintem multi! Frunctele luam si-si, depinde cum gaseste. Mere si banane gaseste mereu organice, dar si merele de aici, din livezile unde mergem toamna si si mai mici ca marime (merele, nu livezile) sint bune. Cu toate acestea, daca gusti un mar organic simti diferenta. Cartofi, ceapa gasesti organice si nu e o diferenta mare de pret, sa stii. Deci noi cumparam cam 60 la suta organic (in special ce stim ca le place fetelor) si restul normal, dar si acest normal il luam din locuri in care avem incredere (PA, polonezi). Piinea o fac eu din faina organica, si alba si neagra si mai luam si din PA, ca seamana cu piinea intermediara din Romania. Dar intrebarea ta e buna, nu ai de unde sa stii exact ca certificarea e corecta! Si, in general, nu prea stim cu exactitate ce bagam in noi. Dar atit cit ne sta in putinta, e bine sa avem grija ce cumparam. Eu ma bazez pe etichete, cu cit sint mai lungi cu atit ma indepartez definitiv de produs. De aceea nu mi-au placut cerealele pentru bebelusi, ao o lista de ingrediente care nu se mai termina si nu stiu nici jumatate din ce e acolo. Si acum citeva saptamini citesc intr-un ziar romanesc ca s-au retras citeva loturi de cereale pentru bebelusi, facute in Slovenia, caci contineau o substanta toxica. Deci chiar paranoica nu am fost cu cerealele. Insist pe cereale, Simonna, pentru ca sint foarte importante pentru copii si chiar si pentru adulti, contrar a ceea ce se spune despre ele. Si daca citesti etichetele si te uiti in cosul de cumparaturi, vei vedea ca ocupa o mare parte din el. Si e important sa fie naturale, pentru ca cele industrializate, pe linga faptul ca nu mai au ce trebuie in ele, mai contin si alte substante de care nu ai nevoie. Mie imi plac etichetele de genul (dau un exemplu): faina certificata organic, lapte organic si apa... si cam atit! Cu cit vad mai multe, cu atit imi dispare cheful de a mai cumpara produsul respectiv. Hai, ca m-am intins, da' ia zi cind facem o intilnire DC, eventual intr-un magazin, ca sa vorbim despre etichete!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
maru spune:
fetelor, voi stiti ca eu am lucrat la university of waterloo in office of research. toata lumea acolo are ceva agatat in spatele numelui, stiti voi Msc, Bsc, Phd. Unele au chiar si 2 phd. toti vin din cercetare si s-au saturat de alergat pentru granturi si s-au retras la un job mai linistit.
de ce va spun astea
de nenumarate ori a fost discutia despre organice. noi avem aici fermele menonite, astia cica nu folosesc nici un chemical pe pamantul lor, dar cine stie...
Kelley povestea la un moment dat ca amountul de pesticide cu care stropesc culturile si pentru care noi fugim catre organice e nesimnificativ, ca e a a facut cercetare pe lab rat cu doza de 100 de ori mai mare decat ceea ce se gaseste pe legume, si aia n-au patiti absolut nimic.
in acelasi timp, tipa asta nu pune gura pe fructe de mare, pentru ca spune ca stie ea ce rol au astea in ecosistem.
cu cativa ani in urma a fost un mare scandal in Maritime, cand cultura de cartofi a fost infectata, pe la inceputurile organicarelei, si cand s-au inchis granitele si lumea care trecea dintr-o parte in alta era controlata la piele sa nu aiba cumva vreun cartof, posibil infectat.
acum, e adevarat ca gustul difera, ca sunt mult mai bune, dar si al naibii de price. care e alternativa, am intrebat si eu: mi s-a spus, de la ferme, mers si vazut ce si cum, in ce conditii isi tine vacile, puii, cum arata cultura lor de...si decis daca e bun. In general, din experienta mea aia cu menonitii, astia sunt destul de amabili si daca vrei sa vezi, iti fac turul fermei.
Deci, noi nu cumparam organic, dar nici made in California, pe cat se poate grow in Ontario si de la menoniti! Fac astia niste carnati, mama mama! Copilul meu, caruia nu-i e foame niciodata, care nu necesita mancare, numai dulce, ar manca un porc intreg facut carnati de la marketul din St Jacobs!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/