Sezatoarea canadiana (81)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susur spune:

mamici din Toronto, unde va duceti voi copiii sa socializeze?Al meu(2 ani aproape) nu merge la day care si e cam salbaticuta as vrea sa o duc undeva sa se joace cu copii ...stiam ceva de programele early years ,merge cineva la ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Lorelai, sunt de acord cu tine, tara perfecta nu exista . Si cu parul ai dreptate, nu numai ca intinereste dar ptr mine este si f practic Felicitari ptr job

Am avut azi ex de cetatenie, cu tot cu interv de dupa a durat de la 9.30 pana la 12.15 si cica in 2 luni o sa fim chemati ptr ceremonie

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Susur vezi ca sunt niste programe mama si copilul, cauta pe la scoala din apropiere sau community centre . Acolo poti sa o inscri si la innot, sau gimnastica sunt o gramada de programe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

simonna, eu sint pro organice din multe motive dar motivul principal e ca se simte diferenta la gust. nu la toate produsele evident dar la multe.

de ex: lapte, smintina si iaurt. smintina organica are gustul smintinei pe care o facea vecina bunicii cind eram copil. e galbena, facuta numai din lapte fara alte ingrediente adaugate si are o aroma deosebita. la fel si laptele. fructele organice au gust de proaspta si arome separate, nu stiu cum sa zic. marul miroase a mar si nu am senzatia ca musc din apa ci din mar. carnea de pui face o supa cu gust adevarat de supa. fierbe mai greu dar merita efortul. ouale au galbenusul portocaliu. in mincare sau prajituri poate nu simti diferenta dar simti gustul diferit daca maninci oua prajite (ochiuri, yummmy) sau fierte. carne de vita nu prea cumpar pt ca nu prea mincam. vara cumpar de la o ferma (pt BBQ) dar in sezonul rece mincam vita destul de rar.

eu cumpar fructe, legume, lactate si oua de la Loblaws. preturile sint cam 50% mai mari decit la produsele clasice dar, in functie de promotie, pot fi si mai mici. carnea o cumpar de la o ferma din apropiere. acum au terminat stocul de pui si astept sa creasca urmatoarea tura. mi-au spus ca reiau taierea in primavara. pina atunci iau de la Farm Boy. nu e ff scump. puiul intreg e 3.99/lb.

alte produse care imi plac sint: organic chicken stock (bun la fiert orez, sosuri sau char si supe rapide cind nu am puiul disponibil), sos de paste, biscuiti pt copii, paste, orez si faina. la ultimele (paste, orez si faina) sincer nu simt diferenta la gust fata de produsele clasice.

sfatul meu, pt carne, gaseste o ferma care sa livreze, sau te duci tu daca ai drum. si cumpara bulk. omul meu cu puii a redus $.50 la livra de pui pt ca am cumparat multi (15). poate te cuplezi cu cineva si cumperi mai mult si negociezi discount mai mare.

pt legume-fructe, firmele care livreaza baskets cu diverse nu sint rentabile. eu am studiat piata si am constata ca nu poti alege ce pui in basket si te trezesti ca cumperi chestii care nu iti plac. plus ca e mai scump pt ca trebuie sa ia si intermediarii ceva.

vara, mergi la piata, sigur sint si producatori care vind produse organice. cu cit cumperi mai aproape de sursa cu atit e mai ieftin. Loblaws e o alternativa buna iar selectia e destul de bogata. e bun iarna dar vara e mai bine sa mergi in piata pt ca e totul mai proaspat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Simonna, ai atins un punct foarte sensibile la mine: alimentatia! Noi le luam fetelor destule produse organice, iar pina in doi ani le luam numai organice. Acum luam obligatoriu lactatele, ouale, cerealele, ketchup, sos de soia, pastele si multe altele. Iaurt luam Liberta nature pentru ca nu le place cel organic, dar le luam organic atunci cind luam cu fructe, mai luam piureuri de fructe si alte deserturi mici, biscuiti pentru pachet. Majoritatea le luam din Loblaw si IGA (are o sectiune organica, nu mare, dar destul de buna), legumele (chiar si fructele) si carnea din marché Atwater, unde vin producatorii si au actele fermei afisate, cu ce le hranesc etc. De fapt, noi avem doi producatori, unul de carne si unul de legume si de acolo luam. Legume mai luam acum iarna si congelate, dar organice, dar vara numai de acolo cumparam pentru fete. Au carne organica si in IGA si in Loblaw, pui mai ales, eu mai luam cind nu ajungeam la piata. Daca ne-am permite noi am minca numai organice sau nu neaparat, dar de la ferme renumite care produc mincare mai sanatoasa decit ce gasesti prin marile supermarketuri. Sigur gasesti si tu pe acolo o piata, noi si in Longueuil am gasit, cind locuiam acolo. Am devenit atit de pretentiosi la mincare, pentru ca avem copii si ne simtim responsabili pentru ce le bagam in gura, incit am numai etichete in fata ochilor, peste tot unde ma duc citesc etichete. Cel putin carnea, preferam putina, dar buna, putin pui, putina carne de vitel sau vita de lapte, nu porc, peste de cite ori avem ocazia. Am redus carnea substantial, si asa nu eram noi mari consumatori, eu chiar am fost lactovegetariana vreo trei ani, de cind am citit mai multe articole despre felul in care sint crescute si hranite animalele. Si ne-am propus ca treptat-treptat sa renuntam de tot la ea. Nu pot sa le-o scot inca copiilor, pentru ca nu am la indemina un nutritionist bun care sa-mi dea o lista cu ce ar trebui sa o inlucuiesc in alimentatia lor. La gradinita franceza, era o mulatra eleganta, tinara si frumoasa, cu un ten curat si nu mi-a venit sa cred cind mi-a spus ca are 45 de ani. Arata super! Dar nu minca deloc carne, nici macar peste (plin de mercur si alte substante toxice). Si m-a mirat ca avea curaj sa nu-i dea nici fetei, am aflat despre acest lucru cind am citit anuntul ca Maryba (fetita ei) nu maninca nici un fel de carne. Si am intrebat-o de ce si mi-a vorbit jumatate de ora despre ce are impotriva carnii, incepind cu antibioticele si substantele bagate in mincare, pina la felul in care sint sacrificate si ceea ce ramine in carnea pe care o bagam in noi in urma taierii... Brrr! Mi s-a facut rau! Nu am pus deloc gura pe carne vreo luna, de sila, femeia chiar lucra in domeniu si a reusit sa ma convinga, dar nu pentru mult timp, din pacate! Nu mincam mult, minimul necesar, dar mincam! Asa ca te inteleg perfect, eu sint de-a dreptul paranoica. Asa ca, daca gasesti surse mai bune si mai sigure, anunta-ma si pe mine, te rog!
Lorelaim, da, ne-a oferit o masina, dar sotul nu a luat-o ca nu vrea sa aiba grija ei. El la servici se duce fara masina, eu nu stiu sa conduc, si citeva zile nu e chiar imposibil sa duca fetele, chiar daca e mai greu, ca eu tot pe jos le iau la 3, asa ca sint obisnuite. A preferat asa decit sa mai stea si cu stresul altei masini.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

quote:
Originally posted by Lemoni

Susur vezi ca sunt niste programe mama si copilul, cauta pe la scoala din apropiere sau community centre . Acolo poti sa o inscri si la innot, sau gimnastica sunt o gramada de programe.

"To acquire love...fill your self up with it until you become a magnet."
Charles Haanel

Multumesc, Lemoni.O sa incep sapaturile cat de curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Seara buna,

Ana merci mult de directii, o iua la drum joi dupa ce trece traficul de dimineata. Simonna merci de oferta dar vreau sa vad ce comand ca pina acum tot asa am luat (adica mi s-a cumparat de amicele din zona).

Nelia, povestea amicei tale imi pare asa de vis. Poate chiar si-a gasit fiecare jumatatea, mai stii??

fug la american idol

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia, imi pare rau de ce vi s-a intimplat cu masina. Dar putea sa fie si mai rau, asa ca sa vedem jumatatea plina a paharului.. Sotul are un coleg caruia i s-a furat masina de tot, si fiind veche (dar mergea f.bine) nu a primit mai nimic pe ea de la asigurari. Asta este o paguba destul de mare, pentru ca valoarea masinii scade mult cu timpul, dar pote sa fie inca in f.buna stare.

Simonna, iti trimit PM cu detaliile pentru duminica. Poate reusim sa ne vedem.

Si noi i-am luat lui Antonia produse biologice, de cind era micuta. Pui biologic i-am tot luat de la un magazin de pe Decarie, pe linga Queen Mary, dar la un moment dat nu a mai avut. In ultima vreme i-am luat pui sau vaca de la Loblows sau din piata Jena Talon. Pe urma luam legume si fructe de la Loblows sau din piata, lactate de la Loblows, piine de la Premiere Moisson. Mai ales de cind am citit ca la fetite una din posibilele cauze a aparitiei pubertatii f.devreme este carnea cu hormoni, incercam sa o ferim cit putem. Acum, Dumnezeu cu mila, ca nimeni nu stie exact ce mincam si cit de nociv este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Asta e de fapt problema ca nu putem controla 100% cel putin acasa stiam ca la mama in gradina nu intra decit balegar, si legumele+fructele+faina+piine+carnea provenea tot de la parintii mei, din microferma lor; aici insa cerealele organice zac in dulap si maninca Nesquiq, iaurtul nici impuscat nu-l vrea cel organic( care am observat ca se si altereaza repede, de multe ori am aruncat sau am mincat noi), la scoala maninca meniul scolii...ramine ce pot face eu acasa: carne, lapte, oua, piine de casa, etc, dar nu ne permitem financiar sa inlocuim totul: detergenti de haine, produsele de curatat, etc- tot chimicale au ramas; oricum am senzatia ca sunt mai putin periculoase decit Eurile noastre din Europa, altfel de ce ar avea speranta de viata atit de inaintata aici?

imi vine sa rid, eu m-am agitat intotdeauna sa controlam ce mincam dar mai mult principial ca practica si buzunarul ma omoara:)), barbatu-meu in schimb isi trage la desert o tava de trigoane cu mar de la Costco cu o tona de zahar pe ele, sau orice timpenie din comert, dulce sa fie, si un pepsi linga, si ce folos de tocanita mea organica:-), plus ca suntem carnivori inraiti toti trei; nu vorbesc de slanina si afumaturile de la Transilvania, ardelenesti care numai sanatoase nu sunt, dar ne plac la toti.

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Apropo de intimplari adevarate: o romanca s-a suit in avion si a constatat cu stupoare ca locul de pe bilet era deja ocupat. In gluma a incercat sa se aseze in bratele ocupantului. Din gluma in gluma s-au placut si pina la urma s-au casatorit si sint f.fericiti impreuna...

Mergi la inceput