Copii din 1995-1998(14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Salutare in weekend!

Noi traim ca in defintiv asta e important,dar n-am avut timp nici sa respir saptamina asta asa ca timp de forum -deloc!Saptamina viitoare se anuntza la fel de incarcata asa ca...

V-am citit cu drag,imi place ca scrietzi mult ,si imi pare rau ca momentan nu pot tzine pasul cu voi!Si nici timp de scris fiecareia in parte nu am-mi-e si teama drept sa spun sa scriu sa nu uit pe cineva!Bun venit fetelor noi,MIKKI2,multa bafta la examene,bravo tzie ca tzi-ai facut curaj sa studiez intr-o alta limba!

MIHAELA,intrebari de alea existentziale mi-am pus si eu,oricum o cariera aici cere destul de multe sacrificii iar eu nu sunt dispusa sa fac aceste aceste sacrificii!Asa ca ma multzumesc cu job-ul meu,care desi este part-time uneori ma solicita de parca ar fi full-time!Bafta la invatzat suedeza si la vazut case!

ANA,felicitari baiatului tau pentru asa rezultate,si da asa zic si eu mai rar asa copil care sa faca din proprie initziativa ceva in plus!Despre profesoara lui,eu acum nu stiu ca sunt cam rupta de realitatea din tzara,dar nu mi se pare chiar asa ciudata manifestarea ei!Oricum daca vei accepta "ajutorul" ei vei vedea (simtzi)daca o face benevol sau nu!Sa ne tzii la curent!Sanatate !

SANCA,copii nostri fratzi,sper sa constientizeze pina la urma avantajul unei scoli bune si sa faca tot posibilul sa ramina unde sunt!

mQQm,ma bucur ca a juns cu bine mami tau,cu salam cu tot,pot sa vin si eu la tine sa ma joc cu zapada?

AGHO,reacomodare usoara la munca si recupererare rapida!

ANDRA,deci tzi-a dat "roade"cura de slabire!Eu nu am tzinut niciodata o cura de slabire,iar kg.ele acumulate acum dupa ce m-am lasat de fumat ma scot din sarite!Nu numai din punct de vedere estetic dar si obosesc ingrozitor!Sper ca solicitanta saptamina ce va urmasa lase ceva urme!

Eu am fost ieri la sedintza si n-am mai auzit numai lucruri "rele" ca data trecuta,nu mi s-au mai plins profesorii ca deranjeaza orele,in schimb toata lumea asteapta mai mult de la el!Ceea ce nu-mi este absolut nimic nou!

Saptamina viitoare are de dat 3 testari,asa ca pe linga saptamina incarcata la munca mai am in plus o sarcina!

"Profit"ca e weekend asa ca ma duc sa ma apuc de smotru si de facut tete (scris)la matematica si engleza!Weekend minunat tuturor si o saptamina usoara!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Bunå dragele mele.Hai cå m a apucat insomnia...cred cå mi se treage de la varzå....
Azi am tocit pinå la 18, apoi mi a adus domnul copiii, cå doamne fereste så nu ies eu undeva simbåtå seara....

M am amuzat azi cind cel micut mi a zis cå nu vrea så mai månince pentru cå nu vrea så mai creascå mare....L am intrebat de ce si mi a zis cå dacå el se face mare, eu imbåtrinesc....am råmas tablou...nu am stiut ce så i råspund....of...båtrinetea asta,,,

Hai cå vå pup si vå scriu ce am fåcut la examen miercuri---
wekeend plåcut si vå pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Mikki2 bafta la examen si spune-le la copiii tai ca tu nu imbatranesti doar esti la scoala acum ca si ei dealtfel.
mqqm sper sa ai mocheta dorita si nu radeti fetelor ca si aici te duci comanzi ceva si pentru ca sunt foarte multe culori asemanatoare textura la fel difera nu foarte mult se trezesc astia ca aduc de fapt altceva.Eu am patit-o cu ceva mult mai simplu mi-au adus mobila Anei patul in alb si biblioteca in cherry desi eu le comandasem pe amandoua cherry evident.Si m-am mai chinuit sa ii lamuresc sa le ia inapoi sa imi aduca ce trebuie.Unul din ei nu vorbea deloc engleza celalalt imi dadea o hartie sa o semnez am sunat la seful lor pana la urma si i-a lamurit el sa ia mobila inapoi...A mai durat 2 saptamani sa primesc ce comandasem dar am reusit sa scot 100$ de la sef ,pentru "neintelegere"...Sincera preferam sa isi tina banii si sa aduca mobila din prima.
Sanca nu iti place sa vina cu ochiul vanat acasa ,te inteleg,dar nici sa stea cu mana in buzunar cand altii il iau la tranta nu ti-ar conveni.Si din cate am inteles nu Elliot a dat primul asa ca ...

Weekend placut,
KAty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Buna, dragelor!

Mai, ma scuzati, da nu pot sa nu incep cu Sanca...Ce sa-i faci? Are un copil talentat si nu vrea sa recunoasca.
Sanca, Elliot al tau imi aminteste de nepotul meu de la o ff buna verisoara. Am fost nevoita sa stau cateva luni cu o prietena in casa lor. Si fiindca i-am invadat teritoriul pustiului lor, care era deja cls. VIII-a, el incepuse prin a ne face diverse sicane. Intr-o dimineata, de ex., pe jos erau asezate de el, cu varful in sus pioneze. Nu stiu cum prietena mea nu s-a intepat in vreuna cand a iesit din camera. Cand s-a intors, noroc ca pionezele straluceau in sublimele raze ale diminetii si asa am scapat neintepate...etc
Mai, Elliot e inca un copil. Si oamenii mari fac tampenii. Asta poti sa zici ca e una marunta. Oricum, Sanca, n-as vrea sa schimb locul cu tine. Oricum, mi s-a parut simpatica faza cu distragerea atentiei. Singurul regret ca a degenerat in bataie.
Denota ca gandeste. Ei, inca nu atat de pozitiv, cum ti-ai dori tu, dar pe viitor sigur va avea si optiuni pt cauze mai nobile. Sunt convinsa ca va reusi.

Mihaela, Mikki2, multa bafta la examene, teste etc!

Mqqm, nu intelesesem ce e cu Dedi si testul la sex-ed...in fine, noroc cu Sanca, a explicat ea ceva si-am priceput. Bine ca nu e si la noi in cls. a V-a!!! Oare despre ce invata de la 11,12 ani?...Si zi-ne de mocheta...a venit sau nu? Sau tu nu ne scrii fiindca esti deja bolnava ca n-ai primit ce vroiai?

Katy, da...decat 100 $ mai bine o zi linistita plus urmatoarele saptamani!

Andra, despre ce petrecere era vorba?

Dana, asta e, daca esti mai ocupata, intelegem. Tu sa fii bine si ai tai!

Multumesc tuturor de incurajari!
Ieri a fost o zi seninnninaaaaa, insorita! De primavara! M-am ocupat si de flori, le-am scos in balcon(ul inchis), dar cred ca va trebui sa le aduc in casa. Azi de dim. fulguia un pic. Iar e gerrrrrrrr! Brrr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Au pus mocheta, e ce trebuia. Am avut niste emotii, c-au comandat prea putina si nu mai ajungea la treapta, pana la urma mi-a pus bucati-bucatele si mi-a mai si luat 40 in plus ca s-a chinuit. Stau si ma tot gandesc de ce-or fi trimis pe cineva sa masoare saptamana trecuta. Nah, whatever. E pusa, e flocoasa, si nu se vad/simt adaugaturile. Cea mai mare problema e comunicarea (lipsa ei), ca oamenii astia nu prea vorbesc engleza si nici nu recunosc. Ei zic "da, da" si cand colo nu pricep si nu vorbesc nimic. Te dor mainile si creierii cand ai terminat de vorbit.
Sanca, imi pare rau, dar eu nu sunt de acord cu violenta si nu cred ca e ok sa accepti ca cineva l-a lovit pe Elliot pentru orice motiv. Oricate gesturi sau sunete ar fi facut Elliot, baiatul Tom trebuia sa gaseasca alte metode de a face fata situatiei, scoala are regulile ei. Printre ele: "keep your hands to yourself". Iar eu, sa fi fost in locul tau mergeam la scoala si le puneam in vedere ca astept ca scoala sa ofere un mediu de siguranta copilului meu. Poate asta o fi si motivul ca nu te-au chemat la scoala. Tac precum ala in iarba, ca e violenta pe proprietatea scolii si, cel putin aici, la noi, aia e mare problema pentru scoala, chiar le convine sa bage sub pres. Daca l-ar fi lovit in ochi? Sau ar fi dat cu capul in cadere? Sau...? Nu exista explicatie. Cel care a inceput violenta fizica e de condamnat. Parerea mea...
Agho, pai orele de sex-ed se fac separat: fete si baieti. Ii invata de toate: despre tampoane, cate feluri, cum se pun, despre hormoni si ce li se intampla lor, cum sa se ingrijeasca (curatenie) si alte de-astea. Mai este un nivel intr-a 9-a cu celelalte de invtat si mai e unul intr-a 5-a cu chestii mai generale asa. Mie mi se pare foarte binevenit. La baieti nu stiu ce se invata exact, ca fiu-meu nu e vorbaret.
Dana, ma bucur ca ai avut o experienta pozitiva la interviuri. Numai bine si te asteptam cand ai timp! Tati al tau nu a vnit anul asta?
Katy, asa e, eu am stat ultimii 7 ani in cacoon, la casa cealalta, cumva inghetata in timp. Dar acum, de cand m-am mutat am constatat cat de proaste servicii avem. Muuult mai proaste decat in urma cu sa zicem 10 ani.
mikki2, e dulce cel mic!
La noi a fost azi ataaaaat de frrrrriiiig, brrrr, mi-a venit sa vomez de frig cand am dus copila la o colega, serios! Acum sunt -16, se simte -30. Te taie!
O saptamana frumoasa!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Salutari fete dragi!

Ziua mea libera de scoala dar cu activitate casnica...pe deasupra e si Diana acasa, e putin bolnava-tuseste si e ragusita, n-a facut febra-si cum aici e obligatoriu sa iasa in pauze afara si se zbenguie am zis sa mai stea acasa si azi. Saracutza a lipsit in we de la distractia impreuna cu noi, n-a fost nici la bazin nici la plimbare, cred ca i s-a urat in casa dar nu vreau sa se agraveze. Sper ca maine sa fie mai bine si sa mearga la scoala.
Sambata am fost la visning la o casa, fainuta dar nu e chiar ceea ce ne dorim, plus de asta cam scumpa. Avantajul ei ar fi ca e aici la 5 minute de unde stam acum, asadar aproape de camin, scoala si spital. Maine mergem la alta casa, asta e mai departe dar dupa cate se pare ne-ar placea mai mult cum e aranjata, acuma sa vedem si la fata locului.Vom vedea daca punem ceva oferta de pret sau mai asteptam...

mqqm, wow maiculitza! Ce temperaturi acolo la voi...brrrr, nici nu pot sa ma gandesc! La noi e totul inmugurit, plin de floricele pe iarba, lebede pe mare...eu sper sa nu ne fenteze primavara!
Si Diana are o materie-aceea unde au facut si pasarile-se numeste Natura sau asa cumva, unde acuma vor incepe capitolul despre corpul omenesc, dezvoltarea hormonala si toate cele. Mie nu mi se pare devreme, sunt fete in clasa Dianei care au ciclu deja.

Sanca, mie mi se pare logic si normal ceea ce spune mqqm in legatura cu bataia in scoala, acuma tu stii mai bine cum se procedeaza la voi. Bafta!

Dana, nici eu nu ma gandesc la o cariera aici, doar imi pun problema unui loc de munca cat de cat apropiat de ceea ce doresc. Daca o iesi bine, daca nu, am sa mai vad ce as putea lucra. Asta e, nu mai am timp si chef de pierdut prin scoli. Oricum imi va lua aproape 2 ani sa termin cursurile de suedeza pana la nivelul la care as putea sa fac ceva completari de cursuri la diploma mea, depinde ce imi vor recunoaste cei de la Stockholm...ei mai vad eu...
Bafta multa lui Andrei la teste!!

agho, multumesc mult! Ai inceput serviciul de azi? Reacomodare usoara si spor la lucru daca e asa!

Fetelor va pup pe toate, o saptamana frumoasa sa aveti!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare dragelor,

Noi ne-am revenit cat de cat,suntem bine acuma toata familia.Weekendul a fosty foarte aglomerat,am umblat si pe la magazine ca Marius a vrut neaparat sa-si cumpere masina de tuns la priza,nu cu acumulatori...pana la urma a cumparat,dar am umblat ceva.

In rest nika noutati.

Sa aveti o saptamana excelenta si spor la scoala,ca s-a terminat vacanta....

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Am si eu o fetita de 10 ani (cl a IV a) si avem probleme cu limba engleza ( mai exact ,nu prea sunt multumita de profesoara fetitei pentru ca li se preda dar nu se gaseste timp pentru fixarea cunostintelor ,se trece intr-o viteza peste materie de nu se mai intelege nimic.Se fac cursuri intensive dar totusi cred ca ar trebui sa se gaseasca timp si pentru recapitulare.Mentionez ca nu numai fata mae are probleme cu engleza ci majoritatea copiilor din clasa ,am sesizat acest aspect si la sedintele cu parintii dar altceva nu mai stiu ce sa fac .Sa -i caut un meditator? (nu ma incalzeste cu nimic ca are FB si B atata timp cat nu poate sa construiasca o propozitie si nu poate traduce , incurca pronuntia cu scrierea unor cuvinte de este al 2 lea an de studiu). Din pacate eu nu o pot ajuta prea mult decat la traducere ,la pronuntie in nici un caz...Nu stiu nici daca vor avea aceeasi profesoara din a V a si nu as vrea sa schimb scoala din cauza acestui obiect (profesoara are si ceva functii in conducerea scolii ).Din toata clasa un singur copil se descurca cum ar trebui la engleza dar acela se mediteaza la alta profesoara din a II A).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mqqm, multumesc frumos pt. explicatii. Mi se pare binevenit un asemenea curs, dar noi nu cred ca avem pers. pregatite sa faca o asemenea educatie. E OK si pt. ca se discuta separat cu copiii.
In final a iesit bine si mocheta. S-o stapaniti sanatosi impreuna cu celelalte lucruri!

Mihaela, sanatate Dianei! Azi am ajuns binisor la serv. si p-aici lumea a fost racita, unii inca mai sunt. Tot ce-mi doresc este sa nu ma aleg si eu cu gripa. Azi a fost o zi asa de acomodare, dar am de lucru cu carul.
Sper sa gasiti o casuta frumoasa si la un pret convenabil.

Ana68, ma bucur ca v-ati insanatosit si ca sunteti OK.

Aurora, nu-i usor pt. un copil sa invete o lb. straina, mai ales daca e si intr-un ritm alert. Cand era baiatul nostru in cls. primare, tot asa se plangeau unii parinti. Unii au recurs la meditatii, altii i-au ajutat ei insisi etc.
Iar la fetita, profesoara e destul de exigenta si am recurs la cursuri de lb. engleza la o scoala privata tocmai pt. a-i veni in sprijin copilei.
Profesorii treb. sa respecte o programa scolara si in cazul in care copilul nu poate tine pasul, cel mai bn ar fi sa-i iei un meditator.

Mikki2, am uitat sa-ti zic cat m-a amuzat baiatul tau cel mic. Dar ei chiar trateaza cu multa seriozitate aceste aspecte.

Ana lucreaza acasa inimioare de zor, ca doar le-a zis d-na de engleza de sarb. Sf. Val. si le-a dat tema sa faca inimioare si Ana vrea sa le ofere inimioare la cat mai multi colegi. Am sunat-o si nu mai prididea sa-mi zica ea...ce-si-cum...plus ca are de compus o poezie despre primavara si cand ajung acasa s-o ajut. Ea nu se putea concentra deocamdata decat la inimioare. Plus ca pana la sf. lui febr. sa faca un desen despre natura. ( Ca deocamdata doar ei i-a cerut "d-na" acest lucru). Cand a terminat ce-avea de zis, pe ea o durea gura, iar pe mine urechea.Mie deja mi se face rau. Si e doar prima zi de scoala.

Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mihaela, sper sa gasiti in curand casa pe care sa simtiti ca "acasa" (data trecuta am crezut ca ai vrut sa scrii "visiting" sau "vizitat" si ai tastat gresit, dar dupa ultima postare constat ca e un cuvant suedez care inseamna cam la fel cu alea, nu? Uite ca invatam si noi cu tine!). Sanatate Dianei! Micutza sper ca e bine.
Dana, azi-noapte a fost randul tau: te-am visat. Ce faci? (anul trecut pe Sanca, acu vreo 2 luni pe Mihaela, acum pe tine, cine-i urmatoarea?)
Agho, sa faci poze la capodopere sa le vedem si noi. Aici si sport fac separat fetele de baieti, si astea de sex-ed se fac cu profii de sport. De fapt materia se numeste "health and physical education".
aurora, nu te pot ajuta ca sunt pe din-afara cu sistemul (desi majoritatea copiilor de aici fac franceza a doua limba, e diferita optica). Totusi, sa te gandesti sa schimbi scoala pentru engleza mi se pare un pic cam drastic. Eu zic sa ai rabdare, ceva tot se prinde pana la urma. Depinde de la copil la copil si de ce inclinatie inspre limbi straine are. Dar pana la urma toti raman cu ceva care apare din memorie cand nici nu te astepti.

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput