Copii din 1995-1998(14)
Raspunsuri - Pagina 7
Sanca spune:
Astazi ma incearca si pe mine raceala, si nu am chef de nimica.
Mihaela, bafta lui Diana la stomatologie. Super sistemul cu dentist gratuit pana la 18 ani. Oare daca copilul are nevoie de bratari pe dinti, acopera si asta?
Am intrat si m-am plimbat si eu prin San Francisco, si mi-a prins tare bine. La vara cred ca ajungem si noi pe acolo, macar 2-3 zile.
Apropo de istoria Suediei. Intr-una din calatoriile noastre ne-am ales cu niste “trolls” – cu par zbarlit in cap, si desculte. Sant tare caraghioase. Dar acuma, ma intreb, care e istoria lor? Trebuie sa fie ceva tipic Suediei, ca au steagul imprimat pe pantaloni.
Agho, si sa vezi cu cine seamana copii… Aseara l-am intrebat pe sotul meu daca a incercat sa fenteze si el cu termometru, cand era mic. Si a recunoscut, ca si el a avut temperatura … dar el a pus termometrul la bec…(probabil pentru ca nu avea soba ca mine…)
Bag de seama ca santeti in plina vacanta. Distractie placuta in continuare.
Ana, tu realizezi ca ai un copil deosebit de silitor si cuminte la casa??? E rar sa dai de un baiat la 12 ani care sa lucreze singur la matematica, si sa faca in plus, si sa aibe motivatia lui. Se gasesc profesori, sant destul de rari, care stiu cum sa influenteze spre bine viata unui copil. Alex, cand o sa fie la varsta noastra, o sa uite multi profesori, dar probabil pe profesoara asta de matematica o sa o poarte in toate amintirile de scoala. Pentru mine a fost o profesoara de desen, care la fel, m-a influentat si impresionat, si nu o sa o uit niciodata.
Andra, trage tare cu sirop de tuse, si sa speram ca o sa va treaca raceala cat mai repede.
Katy, noi avem “ant farm” – admiram si studiem furnicile, care sapa tunele, si e foarte interesant… Asta la dorinta lui Matei, care e atras de toate insectele. Cand il duceam la Kindergarden, mai ales daca era dupa vreo ploaie, culegea toti melcii de pe drum… extrem de scarbos, mai ales sa vad pe bratele lui mici, vreo 15 – 20 de melci. A trecut faza cu melcii, acuma santem cu furnicile…
Mikki2 spor la toceala, si bafta la examen. Sa ne scrii ce ai facut.
si sanatate la toti.
CriPOD spune:
Hai sa va pup pe toti bolnaviorii sa va faceti bine!!!
Felicitari la toti "succes"-orii!
Sanca, ce ma bucur ca de acum il avem si pe Mateias la lista asta, bine ai venit la subiectul nostru!
La fel si tie Mikki2, bine ai venit, esti o super mama, singura cu doi copii si scolara! Bafta la examen!
Am scapat din furtuna de zapada de vineri, maine cica vine alta noua.
Au sosit azi fara incidente "mama si salama"! Operatiunea "ruda" s-a incheiat cu un succes rasunator! Poftiti si voi:
Hai ca m-am distrat in seara asta... am fost la magazin de scule si bascule (home depot pt america) sa cumparam gips. Apai dupa ce m-a tarat barbatu' o juma de ora printre rafturi, intr-un tarziu a mormait obiectul cautarii: cum naiba sa-i intreb pe astia, cum i-o zice la gips aici? La care eu, fara sa stau pe ganduri am zis: gipsy . Ioi ce mutra!!! Da' ce-am ras (eu) cand incerca (el) sa explice la tanti acolo si mie imi tot venea sa-i soptesc... mai ales ca se uita aia la mine mai ciudat asa, si asta chiar nu ma ajuta sa ma controlez deloc. Asa ca, iata, in continuarea unei postari anterioare in care ziceam ca am uitat ungureste (apropos si mama-i tot unguroaica), incep sa uit romaneste si engleza inca tot nu stiu. Ei, las' ca soacrele is cu atat mai bune cu cat is mai tacute!
Nu am timp sa va iau pe rand acum (de cat am aberat iar, oops ) dar va pup pe toate si va doresc tot binele din lume!
P.S. Mihaela, BLT ala e pita cu slanina prajita si cu salata si cu rosii mai pe romaneste, cum a zis Sanca. Din punctul meu de vedere e un "pain in the b*tt" cand mama pleaca si mie imi pretinde plodu' blt (ori SSR pe romaneste) la 11:45 noaptea pe un ton care nu suporta refuz. Aia-i buba mea, intelegi...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
agho spune:
Izabela, s-a intamplat ceva? N-ai mai scris nimic despre voi...
Miki, e atata ceata si asa mare apasare ca ma gandeam ca noroc cu And. ca te obliga sa iesi din casa la antrenament.
Fetelor, am intrat aici ca sa caut denumirea siropului de tuse...ca si mama mea e ff bolnava. Nu v-am mai zis. Era racita de cand a venit la noi, dar cu toate vizitele la dr. nu s-a intamplat mare lucru. A fost la alt medic si acum face si injectii- viroza pulmonara plus o tuse groaznica. I l-am dictat pe litere. Sper sa-l gaseasca si sa-i fie mai bine.
Sanca, cate noutati aflati unul despre celalalt! "A tunat si v-a adunat" Pana la urma, Matei are "ant farm"! Nu ma mira ca e innebunit dupa insecte. Si noi eram asa cand eram mai mici. Pasiunea lui il va ajuta mai tarziu poate. Sigur va acumula atatea informatii ca-l va da gata pe profu de stiinte.
I-am dus pe copii acum vreun an juma' la Muzeul de geologie pt. ca aveau expuneri despre dinozauri. Fi-miu vroia musai sa fie paleontolog. Daca o intrebai pe Ana...si ea la fel...paleontoloaga. ( Eu am reusit sa fiu ultima parte din cuvant. ) Cum el stia toate denumirile sofisticate despre dinoz, viata lor , teorii etc....si nu prea mai avea ce sa afle nou, n-a mai avut chef de mers acolo. Le-a palcut partea cu atelierul de lucru: in bucati de pamant erau ascunse oase si ei trebuiau sa le descopere. Desigur ca erau oase cumparate sa ramase de la festinuri. Copiii le-au luat acasa, un pachet ramasese pe hol si sotul meu nu stia dupa cateva zile, ce pute ingrozitor? Nu mai spun ca ar fi avut marete sanse sa mearga intr-o tabara la locul unde au fost descop. dinozauri la noi.
Mihaela, parca si in Ro sunt gratuite consultatiile...And. nu are probl., Ana da. A mai avut carii, le-am tratat, plombat chiar si la dintii de lapte. Si ca sa fim in ton, tocmai azi i-a mai cazut un dinte. I-am zis sa ma lase in pace cu Zana Maselutza...
Aseara a fost la cumparaturi cu tatal ei si cred ca ar fi golit supermarketul.
Din pragul usii spunea ce-au cumparat si-i zicea tatalui ei, ca asa il ajuta, nu mai treb. sa dea el explicatii. Si evident ca si-a luat un joc de creatie...sa croseteze din fire groase de lana niste "lanturi" pe care probabil le va imbina cumva ca sa faca o posetzica.
Aici nu stiu cu cine-o semana, ca stiu ca si eu m-am apucat candva, dar n-am fost in stare sa duc ceva la bun sfarsit.
Mqqm, voi cu salamul vostru mi-ati facut pofta. Nu-mi mai aminteam care e si brusc am vazut o reclama, ceva, nu stiu si recunosc, era preferatul nostru. Dar cum sotul e cu cumparat., probabil treb. sa-l rog sa mai ia si "sasesc", ca cum insista pe "banatean". Pofta buna!
Ana68, ca si Mihaela zic si eu. Intereseaza-te. Eu stiu ca prof. primesc niste prime pt. rezultate deosebite la Olimpiade. Nu stiu cat, dar primesc. Iar faptul ca Alex are talent, chiar e pacat sa nu-l fructificati cu totii. Sana' tuturor!
Mikki2, bafta la examene. Esti super!
Andra, voi v-ati mai revenit? Urata boala!
Dana, cum va mai este? Si cum a fost la carnaval?
Gaby, Katy..ce mai ziceti?
Toate bune tuturor! Am uitat ceva...pe cineva?
isabela spune:
Noi suntem bine. Vad ca i-a trecut raceala si incercam amandoua sa ne imbunatatim relatia. Oricum ,vad ca este mai receptiva la ceea ce-i propun eu. Sper sa o tina cat mai mult, mai ales cand va incepe scoala.
Desi este in vacanta, i-am lasat de lucru in fiecare zi, la mate si la romana. Inca mai are scapari, la modul ca nu este atenta la ordinea operatiilor, dar lucram.
Oare asa sunt toti copiii? Sa fie impinsi de la spate?
Cu cititul, stam bine, la modul ca i-am facut fisa si la biblioteca judeteana, si toate cartile de la biblioteca le citeste. N-am inteles de ce, cartile de acasa nu sunt bune de citit. In fine asta este.
Agho, ce-ti mai face piciorul? Acum un an am avut doar o entorsa si tot mi-a fost tare greu, si-am avut cateva luni probleme cu piciorul respectiv.
Cat despre consulatiile gratuite la copiii ce sa spun? Da sunt gratuite, dar de multe ori medicamentele nu le gasesc gratuite, ca nu stiu cum face fiica-mea si se imbolnaveste la sfarsit de luna cand plafonul farmaciilor este deja epuizat.
La stomatolog, i-am platit fiecare consulatie si fiecare dintisor extras( la cabinet particular ce-i drept).
La noi exista probleme cu mancarea. Eu sunt genul de mama, care isi doreste o fetita slaba, adica normala, tocmai pentru ca eu am fost un copil gras si o adolescenta grasa.
Copila mea este asa cum trebuie, dar sa va spun drept nu stiu de unde isi ia cele necesare cresterii. Nu mananca legume, nici fierte ,nici crude; nu mananca doua feluri de mancare la o masa. Traim cu cartofi, mamaliguta, sau paste cu branza.
La voi cum stau lucrurile din acest punct de vedere?
Doresc sanatate tuturor copiilor si parintilor bolnavi. Eu una, de prin noiembrie beau ceai de echinaceea si vad ca n-am avut probleme.
Ana68 spune:
Multam fete dragi de raspunsuri....Io-s bagata in priza oleaca ,ca se agita lumea cu intalneala toyotista si eu pe langa lume...
Va pup cu drag mare si revin cand am vreme!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Salutare!
mikki2, bafta multa la examene! Uite mai suntem 2 mamici cu copilasi din 2003 aici...eu si Ana-Maria, mai amintim cateodata si de ei pe aici. Cum se inteleg baietii tai? Cel mic e la camin?
Sanca, mersi! Fusesem deja la stoma cand am scris mesajul. Nu stiu despre aparate daca sunt sau nu gratuite, cum Diana nu are nevoie nu am pe cine intreba dar cred ca da, stiu ca tot ce tine de dantura copiilor e gratuit. Insa dupa 18 ani te cooooosta de te indoaie orice mica interventie, pe aici e moda sa mearga adultii in "excursie" in tari asiatice pentru tratamente si lucarai dentare. Acum se discuta sa introduca si pentru adulti asigurare pentru tratamente stomatologice ca sa nu mai usture asa tare la buzunare.
Uite ce am gasit despre troll-i, e mai mult legenda decat istorie. Exista ziua troll-ilor in Suedia undeva in octombrie si e sarbatorita ca un carnaval cu distractie de catre copii, eu am participat cu Silvia pe vremea cand ea abia incepuse caminul aici in Suedia si stateam si eu cu ea acolo. Copiii si educatoarele erau imbracati in trolli si au avut activitati muuuulte, pe grupe...au cautat cozi de trolli ascunse in padure, au colorat trolli, au confectionat trolli din pietre, calti si ochisori, etc. A fost o zi speciala si copiii s-au distrat minunat, la fel si noi adultii . Am gasit si o www.thetrollscove.com/ProdImages/Doll%20troll1.JPG" target="_blank">poza, banuiesc ca asa ceva ai si tu .
Ah si tot voiam sa te intreb: se incadreaza si Matei in lista, eu nu stiu in ce an e nascut...daca da, da datele sa-l trec si pe el.
Azi am aflat de la un coleg american ca saptamana viitoare va fi Open House la scoala la care merge fata lui-Montesori Skolan-poate ajungem si noi pe acolo sa vedem cum se procedeaza aici...fantana de cioco nu cred ca va fi .
Sanatate si tie! Sotul cum mai e?
agho, eu cu Diana am fost la stomatolog in Ro numai de 2 ori si am preferat sa merg la particular, la dr. la care mergeam eu ca o cunosteam. Asa ca e posibil sa fie si in Ro gratuitate la stomatolog pentru copii, dar eu pe toate cunostintele mele le-am auzit ca au mers la privat. Azi am primit chemare la stomatolog pentru 5 martie cu Silvia, deja am inceput munca de lamurire si a inceput sa planga ca nu vrea...n-a fost in viata ei si tare mi-e frica ca nu voi putea sa o lamuresc . Mult succes Anei la confectionat snurulete impletite si posetuta!
isabela, Diana mea abia manca cate ceva pana acum vreun an, la fel ca si tine ma intrebam cu ce traieste. Eu nu m-am ingrijorat insa pentru ca asa am fost si eu si pe la 12-13 ani am inceput sa mananc bine. Diana mea a inceput mai repede, mai ales in ultima vreme manaca cam de toate, mai are inca mofturi dar nu asa cum avea inainte. Ce sa spun, poate isi va reveni si Ana ta. Bravo pentru imbunatatirea relatiei voastre!
mqqm, ma bucur ca rudele tale au ajuns cu bine! Faina de tot faza cu gipsy! Asa deci, mamele noastre sunt de aceeasi origine, pai sa ne traiasca! Mama ta sta in Cluj? Cand nu e in Toronto vreau sa spun . Te inteleg cu SSR aka BLT , asa e cu bunicile alintatoare de nepoti, vad ca regula se mentine indiferent de varsta lor...a nepotilor ma refer .
Ana-Maria, spor la "priza" , cand e intalnirea de arde asa? In we asta?
Azi la testul de istorie Diana a si stiut, a si gresit, vom vedea rezultatul, nu stiu inca in ce fel se materializeaza. Maine are prezentarea proiectului cu pasari, invata acum si isi face un mic conspect pentru ca trebuie sa prezinte in fata clasei.
Cam atat de pe la noi, va doresc o seara frumoasa si o zi asemenea celor de peste "balta" aka Ocean .
vorbe de copil...
Hobby
Sanca spune:
Fetelor, azi nu ma mai ustura in gat, dar in schimb, imi curg mucii…. Maine, sa vedem ce am asteapta… Si asta numa din cauza lui Elliot, ca el ne imbolnaveste pe toti, ca duminica isi sugea degetele ca un prunc de 6 luni… Parca evolutia la el da inapoi… I-am oferit si degetele mele, macar sa mai varieze daca e plictisit de ale lui.
MqqM – bun venit mamei tale. Sa ne scrii in cat timp a-ti terminat salamul. Si pana la urma ai gasit gipsy? V-ati apucat de reparat peretii, sau de pus tile pe jos?
Faza cu slana pe paine m-a uns pe suflet….
Isabela, si la noi e pb cu mancarea la scoala. Matei de ex serveste numa peanut butter cu jelly sandwich fara coaja la paine… Acasa mananca mai variat, dar la scoala nu am reusit sa-l pacalesc cu alte sandwich-uri. Si ei la scoala au cuptor cu microunde intr-o sala, unde se pot duce copii sa-si incalzeasca mancarea, dar nu pot sa-I conving pe ai mei sa serveasca ceva cald la lunch. Ei mananca pe fuga sa le ramana timp sa bata mingea.
Ana, spor cu organizarea.
Mihaela, mersi de info. Sa vezi ce trolluri frumoase am eu … Ce am vazut pe web sant cam grosolan facute. Cele 2 trolluri ale mele, au niste degete la picioare, arta…
Mateias - 2 oct 98
Agho, putea si thooth fary sa-I aduca copilei ceva bani pentru dintele cazut… Eu si lui Elliot la 11 ani ii puneam bani sub perna. I-am pastrat toti dintii de lapte.
Numa bine si sanatate la toti
Ana68 spune:
Saluti fete,
Nu eu sunt cu organizarea intalnirii toyotiste,insa sunt detalii de pus la punct si eu nu vreau sa fiu pe dinafara.Initial meetingul era pentru 1-2 martie,insa cineva a fost acolo sa intrebe si nu mai existau locuri decat in perioada 15-16 martie,asa ca s-a reprogramat.S-a facut rezervarea,trebuie confirmata,se duc tratative de cina festiva si toate cele,ca sa iasa o chestie faina.
Cu profa de mate nu am apucat sa vorbesc.A fost marti seara,dar destul de tarziu,in jur de ora 9,la noi la bloc,am coborat cu Alex ca sa-i dea caietul cu tema si am poftit-o la noi,insa a refuzat.Am insistat si mi-a raspuns ca "poate" o sa vina la noi.Mie una mi-a dat impresia de bun simt felul in care mi-a raspuns,femeia nu vroia sa para ca se invita la noi.Oricum eu i-am spus ca o astept si in casa.Intre altele marti seara i-a facut cadou lui Alex o culegere de probleme de mate,am vrut sa o platesc,insa m-a refuzat categoric zicand ca e un cadou din partea ei.A adaugat ca culegerea e o comanda speciala,nu exista inca pe piata si ca a primit-o de la un coleg de la Iasi.Nah,ce sa mai zic?De fiecare data cand ma intalnesc cu ea si e si Alex de fata(dar am inteles ca si atunci cand eu nu sunt prezenta) il impulsioneaza pe Alex,ca trebuie sa munceasca daca vrea sa ajunga in frunte,ca ea il ajuta absolut si oricand si ca ea stie ca e un copil cu o capacitate si talent la mate deosebite.Nah,eu ma simt olecuta stanjenita...dar daca zice ea asa?!Pot eu sa mai comentez?!In seara asta iarasi vine la bloc ca sa ia tema ce i-o dat-o lui Alex pe ieri si azi,sper sa reusesc s-o conving sa urce in casa....
Alex baga la greu mate.Profa i-a zis sa lucreze cate 4 teste pe zi,asta insemnand intre 15-20 de exercitii zilnic.Sunt copii xerox ale unor teste date la olimpiadele din alti ani,din diferite judete.
Ii spunea Alex,marti seara,ca atunci cand va termina testele,el se apuca sa lucreze din culegerile care le mai are pe acasa,insa profa i-a cam retezat-o la comentatul asta zicandu-i scurt "tu lucrezi ce-ti dau si zic eu,nu ce crezi tu".Si i-a zambit....stie ea ce stie...zic si eu.
Am mai intrebat ici colo de partea financiara a problemei...si mi s-a spus ca exista in mod cert recompense materiale,plus recompensa recunoasterii ca profesor de renume si de aici alte avantaje cum ar fi meditatiile particulare.Deci la profesorii cu elevi eminenti li se acorda prime si sporiri de salariu...cel putin asa am inteles eu.Dar sigur ca la modul frumos voi face si eu o intrebare...sa nu par nesimtita.
In rest copiii amandoi sunt bine acum,in schimb si eu si Marius "tragem" de pe urma virusilor lor...ne trece.
Anca,insanatosire grabnica iti doresc...Nu stiu zau,parca copiii duc mai usor racelile pe picioare,decat noi...si cu cat imbatranim parca e si mai rau...Pai realizez si eu ca Alex e un copil constiincios si vreau nu vreau trebuie sa admit ca la treaba asta un aport are si invatatoarea care a avut-o in clasele primare,ea le-a inoculat stilul de a invata si spiritul competitiv.La unii a tinut,la altii mai putin.Mai sunt copii in clasa la Alex care sunt constiiciosi ca si el,in special fete.Imi zicea doamna de mate ca si celelalte doua colege ale lui Alex,care au participat si ele la faza locala a olimpiadei,dar nu s-au calificat,sunt eleve foarte muncitoare si constiincioase,ca lucreaza si ele in plus acasa,insa la ele e altceva,ca cica nu au acea sclipire de moment pe care o are Alex,ca nu li se aprinde beculet atunci cand trebuie....ceva de genul asta!
Miha,bafta Dianei la proiecte si portofolii!Cum a iesit cu testul pana la urma?Intalnirea e in 14-16 martie..
Isabela,da!Toti trebuie impinsi de la spate,mai mult sau mai putin...le trebuie motivatie de a invata si lucra in plus...si cel mai mult ii influenteaza anturajul,clasa in care sunt,prietenii...Ma uit la al meu copil,el munceste,insa are colegi care nu fac asta si normal ca sunt ceva mai slabi la invatura.Era necajit acum ceva timp in urma si imi spunea ca in clasa il striga tocilarul si crede-ma ca Alex nu toceste deloc,are o minte buna si probail si o memorie vizuala buna,caci citeste rapid si a si retinut...insa sti si tu cum este,daca ai note maxime si esti laudat de profi esti catalogat tocilar.Il supara treaba asta si ar vrea si el sa iasa sa bata maidanul.Il las,de ce nu?Nu-i reprosez nimic si tot el vine apoi si zice ca mai bine sta si lucreaza decat sa bata mingea,citez,"cu prostii aia care habar n-au sa citeasca corect in clasa a V-a".Mereu i-am zis sa nu gandeasca asa...insa nu am cum sa-l conving,caci el merge cu ei la scoala si se intalnesc 5 zile pe saptamana,nu eu.In plus cand s-a plans ca uite cat i-a dat profa de mate de lucru de nu mai are timp de joaca si e vacanta...l-am intrebat cine e in avantaj?El care munceste si va culege roadele mai tarziu,cand in loc sa intre la liceu cu examen,ca ceilalti sau sa fie repartizat cine stie la ce scoala slaba,va intra la o scoala de prestigiu,ca e olimpic....sau colegii lui care il vor invidia in continuare pentru rezultate si vor veni tot la el ca sa-i ceara ajutorul la lectii????Mi-a dat dreptate.Asta este cu impinsul,trebuie motivare...
Agho,fructificam,cum sa nu....la greu...Cu vrajitoria,ai dreptate,insa sti si tu cum e...ca mi-e si jena putin...uite ca ieri am rugat-o pe Dunia sa mai stea si azi si maine cu copiii,ca sa nu o duc pe mandra la gradi doar doua zile si a acceptat fara nici o problema,chit ca avea alte planuri.Tocmai d-aia ma si gandesc sa o premiez cu ceva,asa ar fi frumos,chit ca a stat cu sora ei,dar a avut grija si de Alex totodata.
Mqqm,si pana la urma ati cumparat gipsy ala?Spor la treburile casei!
Mikki2,bafta la examene!
No,fetelor...hai ca am recuperat ceva...Pupici si sanatate tuturor!Mai vorbim.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
Fetelor, am inceput sa ma gandesc ca voi incepe serviciul si am devenit insomniaca. Asa ca pe la ora 4 auzeam sirenele masinilor de pompieri, salvari mergand la locul faptei. Am luat o carte si-am citit pana la 6, cand m-am culcat la loc ca sa ma trezesc cand voi erati deja satule de munca...Acum depinde de pe care parte a oceanului priviti!
Statul acasa mi-a facut bn, am petrecut muuuuult timp cu copiii si inca nu m-am saturat.
Totodata, voi sunteti niste partenere dragi de discutie si mi-ati imbogatit zilele cu povestile voastre.
Chiar daca voi incepe serv., asta nu inseamna ca voi capitula. Asa poate nu le voi mai exaspera pe colegele mele cu povestile despre copii. Niciuna n-are inca bebici si e ff complicata problema.
Mi-au marturisit ca s-au gandit la mine zilnic in postura de mama pisaloaga, care sta toata ziua pe capul copiilor.
Nu e prea dragut ce gandesc ele despre mine si ma rog sa le dea Dumnezeu copii sanatosi si frumosi si abia astept sa le vad cu copiii la scoala!!! In rest, n-am ce zice, suntem un grup coeziv, care ne mai si intalnim in timpul liber la suete, chiar cu sotii.
Sanca, nu vreau sa par psiholoaga, dar suptul degetului demonstreaza ceva despre relatia mama-copil! Dar sa stii ca la faza asta semanam, ca al meu, ca sa nu-si mai suga degetul, isi sugea parte din tricou etc., astfel ca m-am oferit sa-i iau suzeta... De obicei la Tv se intampla asta.
Iar Ana are si ea o probl. cu rosul unghiilor si fiindca Mos Nicolae i-a adus o trusa mica de unghii, neavand inca la ce s-o foloseasca, s-a hotarat sa se mai indure de unele dintre ele ca sa poata utiliza trusa.Din cand in cand seara, ne mai uitam la unghiutze ca sa vedem care au scapat nerontzaite. May, Sanca, dar eu sunt o biata beneficiara de indemnizatie de concediu medical...zanishoarele ar trebui sa aiba mai mult!
Izabela, precum vezi, copiii sunt copii si am muri de plictiseala daca ar fi perfecti. Ei ne fac viata amuzanta, plina de diverse delicii, evident, unele sunt mai sarate, amarui sau piperate. Dar sa nu maniem pe Dumnezeu.
Avand doi copii, am constatat ca nu pot sa lucrez cu amandoi la fel. Pur si simplu nu functionau la fel aceleasi metode. Copiii se dezvolta fiecare in ritm propriu. Uneori prea propriu. Eu stiu mamici care atat si-au dorit copii premianti, iar acum sunt mari copiii si nu au realizat altceva decat lucruri obisnuite in viata. Premiile ne gadila mai mult orgoliul nostru si ne preocupa mediile fff bune pt. ca uite, conteaza la admiterea intr-un liceu. Cel mai important este sa construiesti o relatie de incredere, de prietenie cu copilul, asta conteaza cu adevarat. Iar sprijinul pe care i-l acorzi la invatatura va conta in ochii Anei tale.
Iar am s-o fac pe psiholoaga cand am sa-ti spun un mic "secret" - cand vrem sa schimbam atitudinea cuiva, intai sa incepem prin a ne schimba noi atitudinea fata de persoana resp., situatia resp...O iubesti pe dulcica ta si sigur ea va sti prin felul in care ii arati acest lucru.
Ieri, cand i-am aratat Anei la crosetat ca ce vroia ea sa faca era total gresit..era atat de suparata si plangea si-mi zicea "Iti multumesc pt. ca m-ai incurajat! Iti multumesc! Iti fooarrte multumesc!...si lacrimile ii curgeau garla. Mi-am dat seama imediat cat e de frustrata, dar pt. ca tocmai era suparata cu frate-su am trimis-o la el, ca sa-si dea seama amandoi ca au nevoie unul de altul. Apoi ai sa vezi continuarea mai jos.
Mihaela, muult succes Dianei la test si la prezentari. Oricum e ff bn ca a invatat atat de repede o lb dificila dupa parerea mea.
Cred ca ti s-ar potrivi sa fii pedagog sau cum s-o numi, mai ales daca spui ca se simte nevoia de-asa ceva. Ai rabdare ca se vor rezolva in timp. Oricum, mi se pare o alegere frumoasa, tu ai rabdare cu copiii, dar ai sa vezi in timp.
Noi am tot fost la o dr. f buna, plus ca si tehniciana era ff buna si de aceea n-am fost la particulari. Pe viitor, vedem. Si asa e, sunt niste preturi!
Ana68, forfota mare la tine cu intalnirea! Ma enervezi ca stii sa conduci si inca o mare "T". Inca o data felicitari pt. Alex si mult succes! Frumos ca te-ai gandit s-o rasplatesti cumva pe Dunia! E relaxant cand reusesti sa gasesti pe cineva care, cat de putin iti ofera un mic ajutor, mai ales cand e vorba de copilasi bolnavi! Bine ca ne-ai povest. tttot, tot cu prof. ca sa pricepem si noi. Exemplara la povestit!!!
A..jocul Anei se numeste "Lern to crochet". I-am si zis ca daca ii puneam eu o croseta in brate si niste gheme, oare ce-ar fi zis? A facut un shnur verde, eu n-am bagat de seama ca ea pana la urma n-a mai folosit nicio croseta si ca pur si simplu a facut nod dupa nod, asa, mai largute. Sa mori cu zile nu alta! Am trimis-o la frate-su ca sa traduca impreuna fiindca explicatiile erau in lb engleza. Au aflat ca e vorba de un nod...si cam atat. And. i-a recomandat ca pe viitor sa-si cumpere un joc cu explicatii in lb romana. Va dati seama, copila era disperata. Acum toata vina cadea pe cei care n-au atasat si traducerea in romana. Ufff! Iau foaia, ma uit, mai vorbesc cu Ana, mai traduc unu-doua cuv. cu ajut dictionarului si imi amintesc cum crosetam candva si i-am aratat. Ana- super-multumita! A facut inca 2 snururi. Acum vrea sa-i arat cum se vor coase snururile intre ele ca sa faca posheta. Dar voi nu stiti ca mie nu-mi place sa cos!
Va sarut dulce pe toaaaate, toate si mai revin!
katy spune:
Vin si eu repejor cu vesti.Am scapat de furnici pe moment.
Sanca ai fire ants din alea mari si rosii?Am vazut si eu la cineva un container de sticla cu niste gel in interior si cu furnici bineinteles, cica stau acolo pana termina mancarea(gelul)si apoi mor.
Mi-a placut la nebunie "inima"lasata in San Francisco.
Sanca daca la vara sunt aici si esti prin zona da-mi de stire.Vrem sa plecam in tara dar inca nu sunt sigura in ce perioada.
Noi din fericire am scapat de gripe ne-au ocolit anul asta . Ana se mai trezeste noaptea cu nasul infundat dar cred ca e de la aerul uscat.
Si ca tot vorbeati de mancare la scoala Ana are 2 sandwichuri:unul cu sunca sau cascaval si unul cu peanut butter si asta in fiecare zi.nu reusesc sa o fac sa manance si altceva.Ea zice ca ii ajunge si nu mananca nici acasa decat seara dupa ce isi termina lectiile.
Cat despre dentisti,aparate etc. noi nu am avut de-a face decat strictul necesar un cleaning de 2 ori pe an dar m-au "avertizat"ca o sa aiba sigur nevoie de braces...Deocamdata l-am zis ca mai astept nici nu au apucat sa i se schimbe dintii inca.
Katy