Copii din 1995-1998(14)
Raspunsuri - Pagina 16
angipangi spune:
buna la toata lumea primiti si o mamica de 99?vad ca e multa activitate pe aici .
mamica de ANGELIK-MELANY http://blingee.com/profile/dorateodora
mihaela_s spune:
Revin ca nu pot edita:
www.romanialibera.ro/a111647/inima-fiului-meu-cenzurata-de-comunisti.html" target="_blank">astav este cartea de care vorbeam mai sus, e vorba despre un copil roman caruia i s-a facut transplantul, cititi, e interesant...
vorbe de copil...
Hobby
isabela spune:
Ana68,
Stai linistita ca nu ai dat cu mucii in fasole, si de la mine nu vei auzi un cuvant aiurea.Iti multumesc ca mi-ar raspuns. Ma bucur ca n-am fost inteasa gresit.
Am vrut sa fiu alaturi de voi, pentru ca asa cum am spus va urmaream de mult timp, si am invatat cate ceva de la voi, toate. Sper sa nu va supar eu pe voi.
Eu, vis-a -vis de copilul meu, incer sa nu fac prea multe greseli, invat din mers despre varsta copilul meu, despre cum sa fiu aproape de ea, despre cum sa o ineleg. Si acest lucru este posil si datorita voua.
flower-power spune:
Da,mihaela_s,am citit si eu cartea ,cand eram prin clasa a VII-a,dar nu am mai avut puterea sa o mai citesc "dupa",mai ales ca baietelui meu a avut acelasi diagnostic cu Horia,unul destul de grav.De la mama acelui baiat,am invatat,doar citindu-i cartea,ca pentru copilul tau trebuie sa fii in stare de orice.Iar ea ,pe vremea lui Ceausescu,a facut practic imposibilul,plecand cu el de cealalta parte a lumii pentru ca acolo se gasea singurul om care-i putea salva copilul.C.Barnard ,facuse deja primul transplant,nu insa si lui Horia,pe el "doar"l-a operat.Si poate n-as fi retinut atatea,daca autoarea si implicit copilul n-ar fi fost,intamplator, concitadinii mei.Si daca,la fel de intamplator{sau nu?}nu as fi predat fetitei lui Horia in perioada in care eram insarcinata cu Tibi.Acum Horia trebuie sa se apropie de 50 si din cate am auzit bea cafea si tare l-as mai lua de urechi,chiar daca e mai mare decat mine,ca daca la el nu se gandeste,macar pentru mama lui (care din pacate nu mai este)care realmente i-a dat viata pentru a doua oara , a facut practic pionierat in acele vremuri in care se iesea extrem de greu din tara,si multi romani considerati fara sanse aici au mers si au fost apoi operati de Marius si Christian Barnard la clinica din Cape Town,ii datoreaza practic si ei viata.Scuzati-mi incoerenta si acordati-mi ,va rog,circumstante
ralualexandrei spune:
Isabela toti ne dorim ca ai nostrii copii sa aiba cel mai bun viitor,altfel decat al nostru,unul mai usor,toate cred ca ne gandim la asta.
Si acum povestea:
Acum 21 de ani am fost luata de langa mami si tati,de catre parintzii mei naturali ,in fine parintzi impropriu spus.Mama si tata ma crescusera pana atunci ca pe o printzesa,astia ma luasera ca era doamna gravida si nu avea de gand sa se ocupe de bebelush,asa ca pe 19 februarie a venit pe lume Raducu,mi-l amintesc parca a fost ieri,mic,cam vanat,din cauza dublei circulare de cordon,nu aveam curaj nici sa ma ating de el.
Eram cls a V a,invatam dupa amiaza,asa ca dimineatza ma ocupam de el,am invatzat sa-l spal,sa-i fac laptele,sa-l schimb,sa impaturesc scutecul,triunghiul sa-l prind,il infasam ca pe o sarma.Lunile au trecut si trebuia sa merg cu el la vaccin,eram un copil cu copil,lui nu cred ca ii era frica dar mie imi era rau de frica,seringile alea uriase de sticla si acele care mi se pareau gigantice
Apoi luna a sasea, zeamil,orezin,suc de mere intai rase apoi stoarse in tifon,plimbari prin Herastrau,ca doar era vis-a vis.A invatzat sa mearga era ca un robotzel,se misca asa cumva cu tot corpul,la primul lui mos Gerila aveam o mica avere stransa de mine din banii ptr biletele de autobuz,cu banii aia i-am cumparat lui si surorii mele cadouri,a fost cel mai frumos Craciun din viatza lor,de atunci nu au mai primit cadouri ,pana au crescut;la 3 ani i-au taiat motzul,tortul l-am taiat impreuna.
Viata noastra nu era prea buna insa pe mine ma tinea acolo dragostea ce le-o purtam lui si surorii mele.Buncii, de fapt mama si tata ptr mine,se uscau de dorul nostru insa nu aveau voie sa ne vada.Tata s-a imbolnavit,mama se descurca greu cu banii,m-am angajat,vindeam ziare dimineatza ,dupa amiaza eram la scoala,ptr ca trebuia sa-i ajut,am plecat de langa Raducu,si timp de 2 ani nu ne-am vazut,eram persona non-grata pt cei care imi dadusera viatza.
La 18 ani l-am intalnit pe Claudiu,un om deosebit,s-a atasat imediat de mama si tata,si ne-am mutat impreuna,cand m-am revazut cu Radu eram deja casatorita cu Claus,a devenit gelos instantaneu insa Claudiu a reusit sa si-l apropie imediat,il luam in weekenduri,ne plimbam in parc,se distra,se dadea in leagane si in masinutze in care nu mai pusese piciorul,cand s-a nascut Robert faceam vacantele impreuna,cu noi a vazut pt prima oara marea,muntele.Claudiu mereu ii cumpara de imbracat,de incaltat,caiete ,carti,s.a.m.d.Dupa ce a terminat scoala profesionala,a venit ca deobicei in vacantza la noi,la sfarsitul vacantzei l-am dus inapoi acasa,am intrat si-a lasat geanta jos si deodata l-am auzit pe Claudiu spunand:strangeti tot tu aici nu te mai intorci,am ramas surprinsa ,nu discutase nimic cu mine,insa eram extrem de fericita,era lucrul pe care nu as fi putut sa i-l cer chiar daca imi doream enorm sa nu mai duc copilul la fiecare sfarsit de vacantza intr-o casa fara incalzire,fara mancare,fara televizor.
Si uite asa l-am luat cu noi,la inceput i-am gasit servici la soacra-mea,apoi am deschis noi magazinul si a muncit alaturi de noi pana l-am pus pe picioare,s-a schimbat mult,in bine,e bine hranit ,bine imbracat,e cuminte,ascultator,descurcaretz ,respectuos,ce mai un baiat pe cinste,sunt mandra de el asa cum sunt mandra de copiii mei,a zis ca nu vrea sa plece niciodata de langa noi,nu realizeaza inca ca are aripi si va trebui sa zboare.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
agho spune:
Mmmaaaaaaaaaamiccccciiiiiilorrrrrrrr! Ce ati patit? Vreti sa denumim subiectul: VIATA BATE FILMUL?
Ufff! Dupa povestea/povestile lui Flower-power, (BINE-AI VENIT!), ANDRA, m-ai coplesit si tu cu povestea ta,a voastra! Am un "ghem" in stomac. Mai aveam un pic si plangeam. Ma bucur pt. amandoua, ca povestile se afla acum in partea lor pozitiva. Foarte frumos! Minunat! Ufff, ANDRA, era sa uit. LA MULTI ANI! lui Radu. Sa fie sanatos, feirict si implinit. Imi amintesc ca l-am vazut in pozele tale si acolo ai facut o prezentare (c-ar fi "copilul" tau)...
MIHAELA, ce memorie ai! Mi-ai amintit de carte,am citit-o si eu candva, demult, tare demult.
Flower-power, ce frumos sa aflam ca i-ai fost profesoara copilei "personajului" cartii! Felicitari si tie si copilului vostru pt. succesele scolare etc.!
Deja, subiectul capata noi valente.
A mai venit inca o mamica. Bun venit RICEA!
Inca am "ghemuletzul" in stomac, asa ca ma retrag. Pentru moment! (Am nevoie de aer.)
mihaela_s spune:
Huh mey fetelor, vorba lui agho "viata bate filmul!"...ce poveste captivanta si emotionanta ai spus tu andra! Sa inteleg ca te-au cresut bunicii, ei fiind mama si tata, nu? Si ce viata grea ai avut, impresionant! Nici nu stiu ce sa spun, am ramas "masca" la ce am citit.
flower-power la fel si tu....dupa povestea fascinanta despre baiatul tau si felul in care ati luptat impreuna pentru viata lui, urmeaza continuarea...faptul ca ai fost profesoara fetei lui Horia si l-ai cunoscut si pe el...
Ai dreptate, imi aminteam eu gresit, Horia a fost intr-adevar "doar" operat pe cord si nu i s-a facut transplant de inima. Cartea am citit-o tare demult dar a fost primul lucru catre care m-a dus gandul cand am citit povestioara despre voi. Iti multumesc ca mi-ai reimprospatat memoria.
Ce mai, jos palaria in fata voastra!
isabela, asa este, fiecare ne dorim ce e mai bine pentru copilul nostru. Fiecare parinte care e parinte in adevaratul sens al cuvantului isi doreste asa ceva, nu neaparat ce nu a putut el realiza, asta e deplasat dupa parerea mea.
Sa stii ca si Diana mea se cam plictiseste in we-uri. Noi obisnuim sa avem program de iesit cat mai mult din casa, altfel s-a mai plictisit de citit si de uitat la tv, la comp. are voie doar 30 de min pe zi si uite asa se reduce sfera activitatilor. Se mai joaca cu Silvia dar fiind mare diferenta dintre ele mai mult se cearta si nu prea au preocupari comune...noroc ca-i place sa mai deseneze si cu asta isi mai ocupa din timpul de "plictiseala" sau mai scrie cate o povestioara sau in jurnal. E un copil care are nevoie mereu sa-si ocupe timpul si mintea cu cate ceva...
alma, multumesc mult pentru vorbele frumoase. Diana e un copil istet intr-adevar, se pare ca merge bine la testele astea...eu le-am pierdut numarul. Ea zice ca a fost usor si ca a stiut, acum om vedea!
Mai merge Diana la patinaj? Sau s-a topit gheata? Noi nu am fost si uite ca atrecut iarna...nu-i problema ca e in sala, e deschis tot anul dar parca nu-mi vine sa merg pe caldura la patinaj .
agho, nu ma pot baza oricand pe memoria mea , dar uneori imi aduc aminte de lucruri ascunse undeva adanc in memorie, ies la suprafata uite asa cand nu te astepti!
ricea, bine ai venit! te primim cum sa nu, doar ca imi permit sa nu mai modific titlul topicului(am vazut ca exista copii de 1999 si nu as vrea sa le inoportunam), am sa va trec cu drag in listuta daca imi dai datele Angelikai.
Diana iar a avut azi 2 teste, la mate si engleza, ieri unul la suedeza...de aceea ziceam mai sus ca eu le-am pierdut sirul, nu mai stiu cate a dat. Ea zice ca a stiut si la suedeza, au primit un text pe care sa-l citeasca si apoi sa faca rezumatul sau un mic comentariu de text...asa ceva. Sunt teste nationale si va dura pana vor veni rezultatele, acum asteptam vacanta.
Mie azi mi-a spus profa sa ma pregatesc pentru testul de la sf. de aprilie si mai apii pentru cel de la sf. de mai... si ...adica nu stiu daca sa rad sau sa palng...
Fetelor va pup iar, ma bucur mult ca e asa activitate aici si ne-am adunat asa multe mamici! Am fugit, avem de mers la banca sa vedem cum luam creditul pentru casa...scuzati eventualele greseli, nu mai apuc sa recitesc...
vorbe de copil...
Hobby
angipangi spune:
va multumesc dar baietelul este Roberto 28 iunie 99 Angelik este un papanas mai micut
mamica de ANGELIK-MELANY http://blingee.com/profile/dorateodora
katy spune:
Asta poate sa concureze la 'subiectul anului'.Are de toate prietenii virtuale,"viata bate filmul",copii minunati, inteligenti si frumosi iar mamicile nu stau mai prejos.
flower-power spuneam ca nu mi-a fost usor sa citesc prin ce ati trecut pentru ca Ana a fost un copil dorit dar care ne-a dat emotii pana sa se nasca de atunci in colo e perfecta.Am tinut-o cu greu in burtica sa mai creasca putin fiecare zi era o victorie pentru noi nu a fost prematura dar totusi problemele din timpul sarcinii s-au vazut in dezvoltare.Poate si pentru ca traiesc aici si o compar cu copii mult mai maturi la varsta asta m-a facut sa cred ca varsta ei biologica e mai mica.
Daca ma ajuta fetele o sa pun poze vreau doar o metoda simpla .
Katy
CriPOD spune:
Va pup pe toate , sunteti minunate si speciale! Azi nici nu mai am nimic de adaugat...
katy, eu folosesc www.webshots.com e destul de simplu: creezi un cont, un album, upload poze si voila, cam asa e la toate site-urile, daca decizi sa-l folosesti asta si te blochezi pe undeva, da un semn!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ