Copii din 1995-1998(14)
Raspunsuri - Pagina 14
mihaela_s spune:
Buna seara!
katy, multumesc pentru raspuns, se pare ca voi petreceti, hmmmm...fain! Sa aveti si maine o zi frumoasa si sa ne povestiti cum ati petrecut...gratare, plimbare, plaja? Ce frumos ca deja aveti asa zile calde...
Interesant cum ati mers voi in excursie, eu nu cred ca voi avea curiozitatea .
agho, foarte frumos ce i-a scris colegul Anei in felicitarea de Valentine's. Diana nu a primit nimic, a fost o fata care a primit de la baiatul caruia cica ii place de ea o bratara si ea i-a dat lui o cutie de ciocolata. Dar atat, cadouri intre "indragostiti" .
dana, casele sunt aici in Visby cele mai scumpe din Suedia. Acuma poate ca in buricul Stockholmului or fi mai scumpe...dar cum e o insula si posibilitatile de constuire sunt limitate, e o zona turistica foarte vestita, preturile sunt mari. Se invart intre 100.000 de euro si 500.000 de euro, depinde foarte mult de zona si de casa. Ceea ce cautam noi e undeva la 160.000-180.000 de euro, mai mult nu putem intinde plapuma . Astea sunt in general mai departe de oras. O casa mai aproape de centru isi dubleaza pretul iar una in innerstad (centru vechi, istoric si care este patrimoniu UNESCO, case vechi de 100-400 de ani dar excelent de bine intretinute si aranjate in interior, am fost in 2 din ele) pot ajunge intre 300.000-500.000 de euro. Asa ca se limiteaza mult ceea ce putem noi alege .
Campionatul mondial de biatlon e departe de noi...uite unde e bulina albastra, (da pe zoom ut pana la 1) iar Gotland e pata aceea verde de sub Stockholm .
mikki2, m-am mai consolat si eu cu felul in care e scoala aici, Diana deocamdata e desupra copiilor la mate si engleza pentru ca a venit cu un avans din Romania, aici ea are de recuperat la alte materii. La inceput eram disperata ca nu are teme, acum mai primesc din cand in cand, iar acum au testele nationale de sf. de semestru. La noi mai e o saptamana de scoala si apoi e saptamana sportlov, adica vacanta de sport. Si eu am liber de la scoala, o sa am o pauza si o sa incerc sa mai depun ce am acumulat.
Azi am avut musafiri, prietenii nostri de care v-am mai spus...ea e profa de romamana a fetelor. Am papat cina, am avut desert inghetata si fondante, am baut vin si am povestiiiit. Am pus tara la cale, am stabilit sa ne petrecem si Pastele impreuna(aici e pe 23 martie) si sa ne mai vedem, ca tare bine ne simtim impreuna...
Pupi, o saptamana plina de succese!
ALEX!!!!!
Ana-Maria sa va traiasca baiatul si sa va aduca numai bucurii!!!! Sa o tina la fel de bine cu invatatul si sa ajunga un matematician vestit!!! Multa sanatate si fericire va doresc!!!
Cum ati petrecut si ce cadou a primit Alex pana la urma?
vorbe de copil...
Hobby
CriPOD spune:
Alex! Sa cresti mare si cuminte si sa fii fericit!
Va pup pe toate!
Si la noi e zi libera azi...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Ana68 spune:
Salutari dragelor,
Multumesc de urarile pentru Alex,va doresc tuturor sa traiti impreuna cu cei dragi voua,in pace,intelegere,armonie,bunastare si sanatate maxima!
Da,Alex implineste 12 ani astazi,la ora 13.45...Pai cadourile urmeaza sa vina azi...noi nu i-am mai cumparat nimic,am vrut sa-i cumpar niste blugi,insa nu a vrut,n-a avut chef.In schimb ieri i-am dat bani si a mers cu prietenii lui la cofetarie si s-au destrabalat de-a dreptul...m-am bucurat ca toti au fost multumiti.Pentru azi i-am pregatiti doua cutii cu bomboane,sa serveasca la scoala,iar dupa amiaza am sa cumpar un tort,sa ii cantam si noi acasa.
Unchi-su i-a cumparat volan cu pedale si schimbator,pentru comp,azi le va primi,matusa mea i-a cumparat si ea ceva,tot azi ajunge pachetul,de la sor-mea a primit blugi,dar ii sunt mici,din pacate.
Dimineata s-a trezit singurel si a venit in bucatarie cu caietul si cartea de franceza,sa-si scrie tema.Era ora 7.L-am pupat si i-am urat...era asa simpatic cu ochii carpiti de somn si rosu in obraji de emotie...apoi totul a intrat in normal,e o zi ca oricare alta.
Le-a dat de citit la romana,lectura obligatorie,apoi de facut rezumate.Nu ii place deloc,insa nu are incotro,pana la Paste trebuie sa citeasca nu stiu cate carti si de facut tot atatea rezumate.La mate lucreaza constant.In week end a fost liber,insa de azi o ia de coada...Vorbea aseara cu Marius(astia doi intotdeauana se contrazic,parca-s nebuni)si il intreba ca de ce nu-l lasam sa se joace pe comp si alte d-astea...si Marius i-a zis ca stie ce inseamna faptul ca nu se joaca pe comp?Sa inteleaga ca numai cine munceste si e ambitios sa ajunga cineva in viata,va reusi ce-si propune...si ca vor mai vorbi ei doi,Alex cu Marius,peste vreo 15 ani,cand Alex va ajunge unde isi va dori,poate,iar prietenul lui ,care se tot joaca pe comp si cere temele de la Alex...cine stie ce va face.Si tot Marius il intreba pe Alex de ce oare alti prieteni de-ai lui sau colegi nu sunt bagati in seama de profesori si nu au ajuns ,de exemplu,la concursurile de mate,mai departe de faza pe scoala?Alex a pus capul jos si a recunoscut ca stie si intelege ca trebuie sa munceasca si ca se simte tare bine cand reuseste ce-si propune.Cumva Marius i-a vorbit asa...nu a cearta,ci l-a facut pe Alex sa inteleaga cat e de mandru de el,de performantele lui si de faptul ca e constient ca trebuie sa munceasca.
Gata ,ca ma aberez la greu pe urma...Va pup pe toate si sa aveti o saptamana excelenta.Mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
isabela spune:
Ana68, La multi ani pentru Alex, sa fie sanatos si sa va bucurati de el.
Si noi avem discutii legate de computer, dar ii intra pe o ureche si ii iese pe alta. Uneori nici nu stiu cum sa procedez.
I-am spus ca , in timpul saptamanii, daca are timp are voie 1 ora la computer, in week-end mai mult. I-am spus de forum , de voi mamicile de aici, si ca si voi procedati la fel cu copiii vostrii, poate ca ei au acees chiar mai putin timp la computer. I-am explicat ca nu invata pentru mine, ca vrea nu vrea acesta-i job-ul ei, si ca trebuie sa-l faca bine. Tare greu mai pricep copiii. Nu vreau sa para ca ma plang de ea:este un copil bun, invata bine, dar eu intotdeauna vreau mai mult, si vreau sa faca lucrurile bine, nu cu jumatati de masura. Poate eu sunt mai exigenta, dar ma gandesc ca este pentru binele ei. De multe ori vrem ca ei sa realizeze in viata ce n-am realizat noi, si poate nu-i corect. Dar ne dorim intotdeauna pentru ei, o viata mai buna decat a noastra, vrem sa le oferim tot ce n-am avut noi, si poate uneori nu este bine.
Imi spune deseori, ca se plictiseste, ca nu are ce sa faca.Si are atatea papusi si jocuri, si carti sa citeasca. Oare la varsta lor nu exista ambitie? Nu le place sa fie mai bun decat colegul? Voi aveti copiii mai mari. Au ambitie si vointa copiii vostrii?
Ma bucur ,ca domnisoara de engleza de la meditatie, mi-a spus ca este tare multumita de ea, pentru ca i-a dat sa citeasca, un text(nu foarte greu) din manualul de clasa a zecea si s-a descurcat foarte bine.
In rest nimic nou. A mai trecut un week-end ca oricare altul. De cativa ani timpul trece mult prea repede: azi este luni, acum va sosi vineri, acum este iarna, acum vara si tot asa. Copil fiind mi se parea ca timpul nu mai trece, iar acum mi-as dori sa nu mai zboare timpul.
Mihaela_s si eu adorm langa Ana si are noua ani jumate. Chiar glumeam intr-o zi cu ea si-o intrebam daca va adormi cu mine pana la maritat. Dar si mie mi-e asa drag, sa o simt ca-si pune capul pe umarul meu, imi spune cat de mult ma iubeste si adoarme. Doamne, cateodata, as dori sa fie asa mica sa o port cu mine tot timpul.
alma spune:
La multi ani, Alex! Multa sanatate, succes la scoala (si la fete !), sa ai parte de mult noroc in viata!
Ana, sa te bucuri de flacaul tau si sa-i mai ierti nastrusniciile, ca e la pubertate si el! Oricum, dupa cum se vede, cu matematica nu discuta. Foarte bine, o sa aiba drumul lin in viata daca merge pe calea asta. Gata cu secretariatul? Daca se aude marire de salariu... parca s-a meritat efortul, nu?
Isabela, felicitari pentru felul in care invata engleza! Cat despre probleme, capul sus, va veni si soarele! O ai pe puiuta ta si sunteti sanatoase, asta e cel mai important! Si la noi e problema cu calculatorul, trebuie sa-l inchid ca sa se deslipeasca de el. Ti-ai gasit sa fie responsabila! Sper si eu, poate cu timpul...
Mihaela, bravo Dianei! Procentul e chiar bun pentru cele 5 luni petrecute acolo, ai o fata isteata foc! (stiam asta inca de cand erati in Romania ) O sa aiba rezultate bune si la testele nationale, o sa vezi. Cred ca abia asteapta vacanta, va fi bine doar cu sport, fara teme.
Eu si-acum dorm cu Diana, deocamdata nu ne induram niciuna sa dormim separat, astept sa ma alunge ea, pana atunci... mai savuram discutiile de dinainte de culcare.
Bafta multa sa faceti cea mai buna alegere cu casa! Preturile la periferie sunt cam ca la noi, insa cele din centru... probabil ca la cele din centrul capitalei .
Agho, vad ca la noi a trecut neobservata Valentine's Day. N-am vazut nimic la fata mea, desi are admiratori in clasa. Dar cine stie? Poate ei sarbatoresc de Dragobete.
Katy, chiar ma gandesc la ghidul ala, cat era de solid? I-o fi fost teama ca se darama podeaua cu el. Greu cu copiii in excursie. Imi aduc aminte cum venea d-na invatatoare dupa o zi de excursie... era terminata, i se citea oboseala pe fata. Dar si copiii erau cam in aceeasi stare.
Miki, chiar ca-ti sta bine tunsoarea si culoarea. Te intinereste! Si eu sunt pe-aproape cu varsta, mai am un pic si serbez varsta rotunda (nici nu vreau sa ma gandesc). Cum mai merge Conquiztador? M-am molipsit si eu si copila.
Fetele de peste ocean, sa aveti o zi placuta azi, cat a mai ramas din ea!
Pup si pe celelalte fete!
ralualexandrei spune:
La multi ani Alex sa fii sanatos,sa ai o viata plina de bucurii si reusite!
Si tu mamico sa te bucuri de ei ,sa ai sanatate si putere si cine stie poate peste ani facem un topic cu stranepoti!
La mine e groasa rau,am intepenit de spate ca tot ziceam de batranetze,dar nu ma las azi bag smotru ca n-am incotro.
Acestea fiind zise vorbim mai incolo ca tzipa aspiratorul dupa mine
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Ana68 spune:
Isabela si Alma,multumesc mult de urari!
Isabela,pai ce sa zic in asa fel incat sa nu fiu inteleasa gresit?!Da,noi parintii ,intotdeauna dorim pentru copiii nostri mai mult decat am avut noi sau am realizat,eventual ne gandim ca ei ne vor implini visele...pe care noi,din diverse motive,nu ni le-am putut implini.Dar oare cum putem noi impune copilului sa fie ofiter,cand copilul nu are chemare spre asa ceva,spre viata de armata???Un exemplu....E bine sa studiem si sa vedem catre ce anume are talent si eu una nu vad un pacat daca un copil din parinti ingineri,oamenii stiintelor exacte,nu?,are talent de pictor sau de artist cantaret sau actor...e musai ca si copilul sa imbratiseze aceeasi meserie ca parintii?!Eu una treaba asta o vad ca nu e obligatoriu,din contra..trebuie cultivata inclinatia copilului catre ceea ce il atrage,acolo unde poate face ceva cu placere si dorinta de afirmare...daca ii impui ceva,face,dar in scarba si va ajunge un meserias frustrat si nemultumit in ceea ce face.Eu una asa am incercat fata de Alex.Se mai plictiseste de mate,insa fata de romana sau desen sau muzica....sau alte materii,precis prefera sa lucreze la mate.Nu pot spune ca il obligam,daca vrea face exercitii,daca nu,nu.Insa incercam mereu sa ii expunem cat mai clar si mai dur situatia din ziua de azi,sa inteleaga ca fara lupta si munca,cinstit,nu va capata nimic pe lumea asta....Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Si apoi ambitia de care intrebi vine cumva si in urma relizarilor si a incurajarilor primite.Indiferent daca nu a reusit intotdeauna ce si-a propus,l-am sustinut si incurajat...ii creeam cumva niste scenarii de viata,apropiate de realitatea actuala,il sperie...dar fara aceasta viziune nu cred ca l-as putea convinge ca viata e dura si ca mama nu e nemuritoare.Il sustinem aproape in tot ce este legat de scoala,a participat la aproape toate concursurile unde a fost trimis...el a vrut.
Ziceai ca fata ta se plictiseste...pai iesiti cumva din rutina,sambata si duminica desfasurati,in limita vremii,activitati de exterior...noi asa facem in fiecare week end,indiferent ca mergem la distractie sau pur si simplu sa facem aprovizionarea.In 90% din week enduri Alex nu lucreaza nimic,absolut nimic,nu are voie sa atinga cartile si caietele,sub nici o forma.E bine de iesit afara?Ok...afara cu copilu',de dimineata pana seara.El stie pe unde golaneste si ce face.I-am expus conditiile noastre fata de bantuiala lui,stie ce are de facut si se conformeaza.De luni pana vineri,cum invata dupa amiaza,vine seara de la scoala si sta,nici macar rechizitele nu le scoate din geanta.Are timp 6 ore dimineata sa si scrie ,sa si invete,sa si lucreze....mult timp.
Incearca sa ii faci un program Anei,ceva interesant..un sport,o preocupare artistica...nu stiu,zic si eu.Succes!
Alma,momentan gata cu secretariatul,pana pleaca iara colega mea...si ea e cam in aceeasi situatie ca si mine,in sensul ca si are de facut jobul propriu plus secretariat.Stai,ca pana vine secretara din CIC...cine stie ce-o mai fi?!Secretara a nascut anul trecut in septembrie,asa ca....
No,pupicei.Mai vorbim!
Ana68 spune:
quote:
Originally posted by ralualexandrei
La multi ani Alex sa fii sanatos,sa ai o viata plina de bucurii si reusite!
Si tu mamico sa te bucuri de ei ,sa ai sanatate si putere si cine stie poate peste ani facem un topic cu stranepoti!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Multumesc asemeni Andra!
Spor la treaba si sa ai grija cu spatele ,ca nui de neglijat!Multa sanatate!
flower-power spune:
Buna la mamici!
mai este loc in gasca?
sunt Mara si pe juniorul meu il cheama Tiberiu Mares,un "leu" nascut in 14 08 1997.
Tibi este un copil "normal",dar am luptat mult ca sa se intample asta.Pe scurt,la varsta la care alti copii merg la gradi ,el suporta o interventie pe cord deschis,fara de care nimeni nu i-ar fi garantat viata.Asta a facut sa ne schimbam prioritatile,sa ne dam seama de lucrurile cu adevarat importante.In afara preocuparii pentru sanatatea lui,unul dintre obiectivele mele a fost sa privim lucrurile acestea ca facand parte din viata,ca el sa nu devina un caz,o victima.am facut lucrul asta in special pentru el,nu mi-am dorit sa devina un rasfatat,un razgaiat si acum pot spune cu mana pe inima ca am reusit.Tiberiu este copilul pe care si l-ar dori orice parinte.Spun asta fara falsa modestie si nu pentru ca este al meu.Bineinteles, are si el si el "momentele " lui cand mai trebuie un pic incurajat-a se citi impins de la spate dar altfel,unde ar mai fi copilul?
Atat pentru inceput.Va imbratisez
mikki2 spune:
Ana68.
La multi ani pentru Alex så dea Dumnezeu så fie sånåtos si plin de noroc.Så aveti o zi bunå.
Pe toate vå pup si vå doresc o såptåminå linistitå, fårå stres.Scuzati cå nu scriu mult dar sunt fff ocupatå.