Mamici de septembrie-octombrie 2008 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
anaish spune:
Buna tuturor,
sunt o graviduta in 7 saptamani si cum vestea cea buna mi-a fost confirmata chiar din prima saptamana de la conceptie, am inceput sa urmaresc acest forum inca de atunci neintervenind, insa acum sunt putin cam incoltita de ganduri si nelinisti privitoare la o anumita chestiune, si spre rusinea mea, imi anunt prezenta datorita impasului: asadar, va intreb, cat de tare poate afecta stresul sau supararea unei sarcini in primul trimestru? Eu m-am suparat rau de tot ieri si am avut o nervozitate exagerata timp de 10-15 min, timp in care mi-a crescut si pulsul f tare. imi este frica sa nu cumva acea stare sa genereze un avort spontan sau o oprire a evolutiei sarcinii. de cand sunt insarcinata am inceput sa imi ascult fiecare particica din corp mult mai atent, si daca pana ieri imi simteam corpul usor stingherit de ceva neexplicabil in zona pelviana (banuiesc eu ca era uterul care se mareste) parca astazi nu mai am acel simptom. Va multumesc mult.
PS: acum cateva zile am facut ecografie endovaginala si i-am auzit micutului si bataile inimii, tare imi e ca acestea sa nu inceteze. :(
freshanana spune:
buna ziua burtici si fasolici
amisor eu mi-am dat datele corecte um 29.11.2007 dar nu stiu de ce am fost trecuta gresit. important e ca este dpn corecta
si eu sunt la al doilea bb dar nu pot sa stau calma si sa astept. sunt nerabdatoare, as face eco zilnic (dar as falimenta familionul).
oare daca as face analiza de sange hcg (parca) as afla sigur in cate saptamani sunt ? ca la primul eco eram in 8s (si fix 8s trecusera de la um). si as vrea sa stiu in realitate cate saptamani am ca sa stiu si eu o kestie mai sigura, nu intre 7-9 saptamani. nu stiu dc e chiar important, dar eu vreau sa stiu exact in cate sapt sunt.
in sf pot dormi pe burta (desi mi-e cam teama) si au disparut durerile de sani. eu stau in pat de 10 zile si iau medicam si abia astept urm echo . am amenintare de avort de la dr ginecolog de la vizita de acum 10 zile. si mi-e frica sa nu se intample ceva cu bebe.
aveti idee dc am probleme oare o sa ma pot intoarce la serviciu ? am de urcat 2 etaje si de stat 8 ore in fund la birou. nu as vrea sa ii fac rau lui bb
am scris cam mult...dar am mai multe intrebari si pan ala urm vizita la dr nu are cine sa imi rasp la ele. poate ma ajutati voi
Mimihoo spune:
freshanana, la cate saptamani te-ai dus prima data la doctor?
eu pe 11 cand ma voi duce, voi avea 8 saptamani de la UM, si 4 ... saptamani de la conceptie ... oare se vede ceva?
eu am mai avut 2 sarcini acum 13 si 14 ani, dar nu le-am tinut. pana la interventie, sarcina se comporta normal, dar poate ca aveam doar 20 de ani ..
oricum, sper sa-ti fie bine si tie si lu' bebe si la servici cred ca cel mai bine este sa te plimbi prin birou
Noroc!
monica_dicut spune:
Ce fac burticile mele dragi???
Io ma simt excelent, nici ieri nici azi nu am mai avut greturi deloc. Sincer nu imi fac griji pentru ca nici nu am avut cine stie ce si nici nu au disparut brusc. Iar dr meu mi-a zis ca pot fi din cele 20% de norocoase fara greturi
Azi am fost sa-mi fac si eu analizele de toxo, lysteria, cito etc, care m-au usurat de vreo 400 de ron Asta-i sistemul din RO...
In rest toate bune.
Bun venit noilor burticoase, sarcina usoara si bebei sanatosi si la termen.
Imi pare rau ca nu v-am trecut in listutza ieri da era prima data cand faceam capitol nou si eram cam varza
Codrutza un mare mare sa nu te superi pe mine, da am fost prea zapacita
POZNICI CU NOI
7+
EL NINO
Mimihoo spune:
monica, unde ai fost la analize? si ti-a dat doctorul sa le faci sau te-ai interesat tu?
Codruta27 spune:
Cum sa ma supar eu pe tine mai Bombon?
Bine ca ai scapat de greturi. Eu sper sa nu apara! Am avut astazi oarece probleme, dar au trecut! AM aerisit bine!
http://bd.lilypie.com/Xt2tp2.png
monica_dicut spune:
quote:
Originally posted by anaish
Buna tuturor,
sunt o graviduta in 7 saptamani si cum vestea cea buna mi-a fost confirmata chiar din prima saptamana de la conceptie, am inceput sa urmaresc acest forum inca de atunci neintervenind, insa acum sunt putin cam incoltita de ganduri si nelinisti privitoare la o anumita chestiune, si spre rusinea mea, imi anunt prezenta datorita impasului: asadar, va intreb, cat de tare poate afecta stresul sau supararea unei sarcini in primul trimestru? Eu m-am suparat rau de tot ieri si am avut o nervozitate exagerata timp de 10-15 min, timp in care mi-a crescut si pulsul f tare. imi este frica sa nu cumva acea stare sa genereze un avort spontan sau o oprire a evolutiei sarcinii. de cand sunt insarcinata am inceput sa imi ascult fiecare particica din corp mult mai atent, si daca pana ieri imi simteam corpul usor stingherit de ceva neexplicabil in zona pelviana (banuiesc eu ca era uterul care se mareste) parca astazi nu mai am acel simptom. Va multumesc mult.
PS: acum cateva zile am facut ecografie endovaginala si i-am auzit micutului si bataile inimii, tare imi e ca acestea sa nu inceteze. :(
anaish , bine ai venit. Relaxeaza-te, stai linistita ca se zice ca daca inimioara bate sunt sanse 95% ca bebe sa treaca cu bine de primele 3 luni.
Cu stresul ce sa-ti zic, si eu m-am enervat si am plans si chiar de mai multe ori dar mai mult rau cred ca ne facem noua...
Vezi ca primele 12 mesaje sunt moderate si apar fooooooarte tarziu asa ca scrie repede inca 10 mesaje ca sa nu mai fi moderata.
Si da-ne si datele tale sa te trecem pe listutza
POZNICI CU NOI
7+
EL NINO
maricar spune:
Mai burticilor,
Mie mi s -a prescris Duphaston si am luat in ultimele 2 zile, dar cred ca astazi n-o sa mai iau. In primul rand ca scurgerile maronii inca persista si nu s-a schimbat nimic. Pe de alta parte eu inca alaptez si Duphastonul e contraindicat in timpul alaptarii.
Doctorita mea ginecolog m-a sfatuit sa-l intarc pe cel mic si azi-noapte exact asta am facut. Numai ca totul s-a terminat cum nu se poate mai prost: bebe a facut febra pe la 3 dimineata si a-nceput sa si vomite. Am crezut ca innebunesc!
Dupa ce ca si-asa sunt stresata cu sarcina asta, asta imi mai lipsea! La ora 5 i-am dat sa suga, am cedat! Am inceput sa plang si m-am invinovatit pentru starea lui.
Asa ca de azi nu stiu ce sa fac cu Duphastonul asta.Banuiesc ca nu e tocmai bine sa intrerupi un tratament hormonal, dar pana la urma cred ca daca Doamne-Doamne o sa vrea sa mai vina inca un bebe bine, daca nu asta e!
Voi ce-ati face-n locul meu?
freshanana spune:
prima data am fost la eco pe 20 ianuarie (cu um 29.11) si mi-a scris dr in fisa sarcina 8s
la gineco in aceeasi zi dr a scris pe fisa 7-8s
am vazut bb ca avea activitate cardiaca. se vedea cum i se misca inimioara. am facut si poze (a fost dragutza drita si mi-a facut 2 ). pacat ca nu sunt color
data viitoare spe sa ii si aud inima
asa ca eu zic ca k la 8s cd va duceti aveti ce vedea
enjoy