Mamici de septembrie-octombrie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

dar de ce a trebuit sa faci tratament hormonal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaish spune:

multumesc mult monica!

of, doamne cat stres...cred ca cel mai rau imi fac gandurile mele...plus ca nu il avem pe taticul langa noi, vom fi aproape abia din martie :( ei dar vom avea rabdare...

vroiam sa va spun ca pana sa raman insarcinata eram total straina de acest aspect, neavand pe nimeni apropiat care sa fi facut pasul acesta inaintea mea (ma refer la prietene), asa ca am fost f placut surprinsa sa observ cata solidaritate exista intre gravidute, si cat de usurata te poti simti sa primesti macar o parere a cuiva care te poate intelege :)

va pup si sarcina usoara si bebei sanatosi :*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

maricar parerea mea este ca cel mai bn ar fi sa asculti de ceea ce spune dr. dar poate sun tfete care au fost in aceeasi situatie ca tine si au facut altceva. sa stii ca iti tin pumnii
mimihoo eu nu am ce sa calculez, data um e notata in calendar nu e eronata, drii mi-au scris pe fisa ce au vazut. eu ce sa fac ? decat sa astept sa treaca timpul

Mergi la inceput

freshanana, abia stept sa ma duc. cred ca este un sentiment sublim. multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaish spune:

Ah...am uitat de date, pe care nici nu stiu unde trebuie sa le postez, banuiesc ca undeva unde as putea sa imi editez profilul:

D.N.: 29.04.1982, U.M.: 12.12.07, D.P.N.: 18.09.2008

am facut prima ecografie sambata....a iesit f bine, incepea sa imi creasca si mie pulsul pana la 150 ca lui bebe, de emotie :D

voi stiti ceva daca exista restrictii referitoare la numarul de ecografii pe parcursul unei sarcini, in functie de trimestre sau ceva de genul asta (vazusem la un moment dat o specificatie despre faptul ca "ecografia se face la recomandarea medicului")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amisor spune:

quote:
Originally posted by anaish

Buna tuturor,

sunt o graviduta in 7 saptamani si cum vestea cea buna mi-a fost confirmata chiar din prima saptamana de la conceptie, am inceput sa urmaresc acest forum inca de atunci neintervenind, insa acum sunt putin cam incoltita de ganduri si nelinisti privitoare la o anumita chestiune, si spre rusinea mea, imi anunt prezenta datorita impasului: asadar, va intreb, cat de tare poate afecta stresul sau supararea unei sarcini in primul trimestru? Eu m-am suparat rau de tot ieri si am avut o nervozitate exagerata timp de 10-15 min, timp in care mi-a crescut si pulsul f tare. imi este frica sa nu cumva acea stare sa genereze un avort spontan sau o oprire a evolutiei sarcinii. de cand sunt insarcinata am inceput sa imi ascult fiecare particica din corp mult mai atent, si daca pana ieri imi simteam corpul usor stingherit de ceva neexplicabil in zona pelviana (banuiesc eu ca era uterul care se mareste) parca astazi nu mai am acel simptom. Va multumesc mult.
PS: acum cateva zile am facut ecografie endovaginala si i-am auzit micutului si bataile inimii, tare imi e ca acestea sa nu inceteze. :(

anaish draga mea,
e adevarat ca trebuie sa iti gestionezi mai bine starile de nervozitate pentru ca acestea pot afecta sarcina...nu stiu in ce masura, dar trebuie sa fi mai calma. incearca sa te detasezi de problemele pe care le ai si sa-ti oferi liniste si confort psihic tie si copilului tau. este posibil sa ai stari de nervozitate si din cauza transformarilor ce se intampla in organismul tau in aceasta perioada, dar trebuie sa gasesti metode de a te linisti. pentru binele vostru.

pusici

AMIcu BEBE9+

Mergi la inceput

ce trebuie sa faci? sa fiti sanatosi :-)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by freshanana

buna ziua burtici si fasolici

amisor eu mi-am dat datele corecte um 29.11.2007 dar nu stiu de ce am fost trecuta gresit. important e ca este dpn corecta

si eu sunt la al doilea bb dar nu pot sa stau calma si sa astept. sunt nerabdatoare, as face eco zilnic (dar as falimenta familionul).

oare daca as face analiza de sange hcg (parca) as afla sigur in cate saptamani sunt ? ca la primul eco eram in 8s (si fix 8s trecusera de la um). si as vrea sa stiu in realitate cate saptamani am ca sa stiu si eu o kestie mai sigura, nu intre 7-9 saptamani. nu stiu dc e chiar important, dar eu vreau sa stiu exact in cate sapt sunt.

in sf pot dormi pe burta (desi mi-e cam teama) si au disparut durerile de sani. eu stau in pat de 10 zile si iau medicam si abia astept urm echo . am amenintare de avort de la dr ginecolog de la vizita de acum 10 zile. si mi-e frica sa nu se intample ceva cu bebe.

aveti idee dc am probleme oare o sa ma pot intoarce la serviciu ? am de urcat 2 etaje si de stat 8 ore in fund la birou. nu as vrea sa ii fac rau lui bb

am scris cam mult...dar am mai multe intrebari si pan ala urm vizita la dr nu are cine sa imi rasp la ele. poate ma ajutati voi

la inceput cand am aflat ca sunt insarcinata imi tot calculam saptamanile in functie de zilele de ovulatie pentru ca mi se parea total aiurea sa consider primele doua saptamani de dupa UM saptamani de sarcina. mi-a fost foarte greu sa accept...dar in cele din urma am acceptat... pentru ca ma deruta si pe mine, mediculimi zicea ceva eu citeam ba in urma cu 2 saptamani la odiseea sarcini ba la termenul spus de medic si eram tot bulversata. asa ca iau de bun ce zice medicul. daca tie nu-ti poate spune cu exactitate ia-ti si tu un reper si ghideaza-te dupa ala. nu are rost ca te consumi pentru asta. zice ca ai intre 7 si 8? ok, considera ca ai opt.

in legatura cu intoarcerea ta la munca si la activitatile de zi cu zi nu prea cred ca te putem ajuta. numai medicul e inmasura sa-ti de-a verdictul si asta in functie de cum va decurge sarcina ta de acum incolo. poate sa ti se fixeze bine si sa-ti reiei activitatea sau poate nu., sau..poate vei putea doar partial...
cunosc persoane care au fost nevoite sa stea in pat 9 luni de sarcina, dar si cazuri in care a fost doar o etapa.

inarmeaza-te cu rabdare pentru ca indiferent ce va trebui sa faci este pentru bebelul tau si merita.
sanatate iti dorim!

AMIcu BEBE9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonzca79 spune:

salutare dragelor!!!!

hai sa va spun prin ce am trecut...vinerea trecuta am plecat in w-end la roma cu sotul si niste prieteni....mi-am promis sa nu ma obosesc..sa nu merg mult pe jos...etc....ca atare nici nu am facut-o dar nenorocirea tot s-a intamplat....

vineri seara ne-am plimbat putin pe la fontana di trevi, pantheon, columna lui traian....asta pe jos....dar incet iar sambata dimineata am programat sa vedem vaticanul...am fost singura care am mers la masa la hotel dimineata pt ca mi-era rau...in fine...pe la 1 am plecat de la hotel..ne-am plimbat putin cu maisna apoi am mers in vatican...am facut ceva poze in piata dupa care am intrat in basilica sf petru...imediat am simtit cum curge ceva si nu se mai opreste...mi-am scos sotul de acolo si am alergat la toaleta...eram lac e sange si chiar am si simtit cand a cazut ceva in closet....am iesit afara "sifonata"...eram convinsa ca e "gata"..i-am spus sotului..ii venea sa planga....eu inca ma tineam tare si-mi aminteam ca a scris cineva aici ca a sangerat o zi intreaga si a doua zi la eco bebe era ok...pe mine nu ma durea nimic,,,si mai stiam ca la avort spontan te tavalesti pe jos de durere de burta,,,,in fine...am anuntat prietenii....am sunat medicul in RO si acesta m-a trimis la spital....am facut o asigurare prin telefon la cineva in RO...ma si vedeam dand sute de euroi....am intrebat de spital si am nimerit la "Santo Spirito"..am mers la garda obstetrica ...am nimerit un dr care vorbea engleza...imediat mi-a facut control pe masa...aveam colul inchis...apoi eco si ..bebe era ok..ii batea inima ..avea 7 mm...deci a mai crescut...am inceput sa plang..iar sotul amutise....

m-au internat....au spus ca e cel mai bine....sa stau sub observatie...mi-au luat sange...injectii.etc...nu va spun ce conditii sunt in spital facand comparatie cu romania....cum se poarta personalul...etc...nu am platit nimic...mi-a spus ca e un spital public si fiind turist cu urgemnta nu se plateste...ma simteam jenata ...as fi vrut sa dau ceva dr-ului....am intrebat-o pe tipa care era cu mine in salon si se uita ciudat...nu pricepea...cum sa dau bani dr-ului????i-am spus ca in RO asa este si a zis ca nu crede....in fine...amplecat a doua zi cu semnatura pe raspunderea mea...si luni am venit in RO....acum sunt acasa in medical 2 sapt....sper sa fie ok....se pare ca a fost un hematom care s-a desprins exact atunci....si bebe e ok....

fetelor...nu va spun prin ce emotii am trecut...dar conteaza ca e bine acum!!!!

cand aveti scurgeri nu va bazati pe ce a avut o alta dintre noi ci sunati medicul....pot fi mai multe cauze....

aaaaa...cand am plecat din spital medicul mi-a dat adresa de mail sa-i trimit poze cu bebe si mi-a sugerat sa-l duc la roma in plimbare ...super medic!!!!!!!

...vine minunea!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mimihoo

freshanana, la cate saptamani te-ai dus prima data la doctor?
eu pe 11 cand ma voi duce, voi avea 8 saptamani de la UM, si 4 ... saptamani de la conceptie ... oare se vede ceva?
eu am mai avut 2 sarcini acum 13 si 14 ani, dar nu le-am tinut. pana la interventie, sarcina se comporta normal, dar poate ca aveam doar 20 de ani ..
oricum, sper sa-ti fie bine si tie si lu' bebe si la servici cred ca cel mai bine este sa te plimbi prin birou
Noroc!

eu am fost la 7 saptamani de la UM si am vazut inimioara cum pulseaza. super emotionant momentul. o sa vezi si tu cu siguranta.

chiar daca nu ai 20 de ani lucrurile vor merge bine. esti mult mai matura acum si mai responsabila decat erai la 20. ai grija de tine si totul va fi bine.

pup

AMIcu BEBE9+

Mergi la inceput