Gravidute si mamici de CLUJ - 51

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

ANCA b - am vazut ca ai scris despre sal. bonus ptr nastere...cam ce ai scris in cerere?? si eu vreau sa fac o cerere dar vreau sa stiu exact ce trebuie scris ( lege/??) ptr ca la noi e o secretara mai naspa si de obicei trebuie sa-i bag legea sub nas doar ca sa-mi ia in considerare cererea. (am experienta) si avand in vedere ca lucrez in invatamant s-ar putea sa ma lovesc de mai multe minti "luminate" care sa ma intrebe ce vreau. daca se poate...of course.

mami si edi

http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

vai tu fetelor, nu apuc sa va citesc. de dimineata m-am dus cu piti la buni ca sa invat, si acum am venit acasa, iar voi..., hihinoi raportam papat mai ok, asa ma bucur de nu va dati seama.dimineata o sa scriu mai putin ca vom fi la buni ca sa pot invata, dar dupa-masa pe la casuca si intru mai des

Mergi la inceput

Oana-eu zis ca si Soso, incearca sa intrebi si un pediatru. daca te hotarasti legat de urgente, chiar la upu pe motilor e ok, sunt tare draguti. poate are numai cateva zile nasoale. ai rabdare, daca crezi ca nu e ok, daca plange mai mult sau e schimbata, du-te la medic. daca e la fel de vesela, poate nu-i e foame, are zile si zile. multa sanatate, si rabdare ca stiu ca e tare nasol.
Lore-scumpa, si tu? nici David nu vrea? offf...incearca cu cereale si cu lapte al lui mestecat, stii? poate asa papa. si mie Soso mi-a zis si a mers, poate cum ziceai si tu, numai lapte nu vrea.

Va pupic pe toate

Mergi la inceput

Ralu,Ramo-m-am uitat si la poze, sunt niste dulci.

hihi, eu azi noapte am visat ca sunt gravi cu un bebe baiat...hihi, nici nu era asa rau!
ma duc inapoi la printesa mea, va pupic si pove mai incolo

Meli+Timea-Larisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andria spune:

Fetelor, sunt si eu mamica de Cluj si v-am urmarit tot timpul din umbra, ca asa-s eu, mai timida :)

Legat de salariul bonus, am sapat si noi si am aflat ca oricum contractul colectiv de munca nu are voie sa prevada chestii la un nivel inferior decat cel la nivel national, asa ca toata lumea are dreptul la acest salar. Am facut rost si de o cerere care specifica toate legile, incerc sa o atasez, daca nu reusesc, o sa ii dau un copy/paste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Lore, revin, avea 6 luni jumate de Craciun . CA ziceam in mesaju precedent ca avea 7 luni si...

Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andria spune:

Deci nu am gasit cum se ataseaza, asa ca scuzati lungimea mesajului:

CERERE
In atentia Directorului General
Subsemnata …………………………angajata in cadrul firmei…………………., solicit a-mi aproba plata unui salariu de baza suplimentar pentru nastere copil,conform urmatoarelor prevederi legale:

Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007-2010
Art. 51. - in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:

c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

Art. 3. 3) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractelor la nivel superior, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractelor colective de la nivel superior, acolo unde prevederile minimale ale acestora nu au fost atinse.
Art. 2. - (1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile patronilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca.- termenul patron desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;
- termenul unitate desemneaza regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat.

Codul Muncii
Art.238 (1) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
(2) Contractele individuale de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca.
(3) La incheierea contractului colectiv de munca prevederile legale referitoare la drepturile salariatilor au un caracter minimal.
Art 239:Prevederile contractului colectiv de munca produc efecte pentru toti salariatii, indiferent de data angajarii sau de afilierea lor la o organizatie sindicala.
Art. 241. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii încadrati la toti angajatorii din tara, în cazul contractului colectiv de munca la nivel national.

Legea 130/1996 privind Contractul Colectiv de Munca
Art. 11.(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara , in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Art. 8.(2) Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Art. 24.(1) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca negociate cu incalcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate

In cazul in care se refuza prezenta cerere va rog a-mi preciza in scris temeiul legal (lege, ordonanta, contract etc etc) in mod explicit pe baza caruia se bazeaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Va multumesc
Data
...... .......

Diana - 4.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

velenamaria, eu nu am facut nici o cerere. la noi e prevazut si in contractul colectiv de muca din firma ca se da aceasta bonificatie.
dar cererea pe care a postat-o andria e super si intr-adevar acelea sint acetele normative care reglementeaza acordarea bonusului.
succes

Anca si Stefan (13.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

acte pentru indemnizatia de crestere a copilului (listutza primarie):
1. cerere tip
2. adeverinta angajator (formular de la primarie)
3. cererea pt angajator de intrare in concediul de crestere al copilului (copie) - e o cerere simpla, de mina, prin care iti anunti firma ca de la data de *** intri in CIC
4. decizia angajatorului prin care se suspenda contractul de munca pe perioada concediului de ingrijire a copilului (original)
5. copie certificat de nastere al copilului
6. copie buletin de identitate al parintelui care solicita indemnizatia
7. dosar plic
8 extras de cont- deca se doreste ca plata sa se faca in cont

sper sa va fie de folos

Anca si Stefan (13.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

ANDRIA -multumim de cerere..dar sunt un pic in ceata..este vorba de un SALAR MEDIU PE UNITATE sau UN SALAR DE BAZA??? cum se calculeaza salariul mediu???

mami si edi

http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj

Mergi la inceput