Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)
Raspunsuri - Pagina 15
locca spune:
Apropos de facut pipi in picioare la wc, dupa ce duminica prestase ta'su la dus copilul la baie. Face copilul pipi si pe urma imi spune suav "acum scuturam".
Bai, dar de stat pe wc sau olita nu vrea si pace. Ba chiar cand ii vine sa faca kk vine si imi spune sa-i pun 'pepel'
Interesanti chilotii aia de ni i-a aratat Jadi.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
Ioana75 spune:
Bianca, a fost draguta directoarea ca m-a sunat personal sa-mi spuna. Stiam ca are ceva probleme educatoarea (a avut copilul la gradi cu ea, apoi cind a vazut cum suferea baietelul cind acorda atentie si altor copii l-a mutat la o gradi de stat, Waldorf, unde nu l-a lasat mai mult de o luna din motive de 35 intr-o grupa la o educatoare; asa ca sta acasa cu copilul ei acum). Daca se mai poate, vreau sa te rog sa ne cumperi si noua harta.
Antonia, ajutorul de educatoare are studii universitare in pedagogie, dar nu e atestata Montessori asa ca nu se poate numi 'educatoare'. In principiu sta cu astia mai mici care inca nu au rabdare sa lucreze dimineata 3 ore, si dupa o ora si ceva trec la plastilina, pictat, etc, chestii 'usoare'.
Mary, frumos job ti-ai gasit, succes!
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
jadi spune:
Cand a fost sotul, pe la 9.00 erau 10 copii veniti. Directoarea ne-a dat de inteles ca l-ar primi dar sa nu ude salteaua ca e noua Oricum mi-e clar ca o sa trebuiasca sa sponsorizam ceva ca sa il primeasca si pe educatoare o sa am eu timp sa le stric, vorba sotului. Ca am un mare talent la asa ceva. Asa ca financiar nu stiu ce ghisheft fac .
Deni & Vlad & Tudor
anya spune:
Jadi, draga, s-a dat si pe toboganul mare cu apa. La mine in brate, dar..e o evolutie. In rest, inoata cu manecute sau bagheta de burete. Si Calin evolueaza netinut de nimeni in mijlocul piscinei, cu manecute si atat.
Tonnia spune:
Ce tare e ajutorul educatoarei!
jadi, 10-15 copii ar fi OK sa fie. Peste parca devine prea mult. Incearca sa faci niste calcule, cat dai pe atentii ca la stat asa,pe rechizite, pe taxa aia care se plateste ca nu e chiar gratuita parca, poate devine convenabil la o gradi particulara, nu de fite, ceva decent dar cu mai putini copii in grupa.
BiuMil spune:
Jadi, merci! pai sa puna potectie la saltea...cu prijnul vostru, normal...
eu daca as gasi o gradi de stat decenta, as lua in calcul posibilitatea, macar ca o sa cotizez in beneficiul grupei de copii si al educatoarelor direct si nu spre imbogatirea nemeritata a unor patroni (nu ca paronii de buna credinta nu isi merita banii, dar....sunt cam extremista pe subiectul asta)
...mi se par putini copii 10-15, auzisem de 25...de fapt ma tenta si o gradi care sa apartina de o comunitate religioasa...in ideea ca poate macar de Dumnezeu sa aiba frica educatoarele si ingrijitoarele. desi eu nu sunt religioasa, dar daca altii sunt si au nevoie de asta pt a se comporta decent.....
Ioana, am notat...no problem, doar ca nu am avut timp sa iti raspund pe mess dimineata, sorry.
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
jadi spune:
Si eu zic ca sunt 25 in grupa, dar macar au un spatiu imens, circa 50 mp de clasa si clasele pareau ok, mobilier nou, calculatoare, garderoba unde se dezbraca - fiecare cu dulapul lui, nu la gramada. Acum depinde si la ce educatoare nimeresti si mai ales el fiind mai mic cred ca din toamna o sa il dea la alta grupa, adica la cea mica. Plus asistenta care face triaj la 2 zile si trimite copiii bolnavi acasa. Pai la fosta gradi, camera lor era undeva la 15mp intr-o vila, imi cereau bani la fel ca la grupele mari, cu engleza si alte activitati incluse pe care nu le presta de nici o culoare.
Nu zic ca este varianta cea mai buna dar incercam si aici.
Imi place de mine ca imi fac ganduri dar sotul inca nu a facut vorbele. E vorba de gradinita 12 din Floreasca, cu greutate am dat de ea, la primarie nu este trecuta!
Deni & Vlad & Tudor
Tonnia spune:
Da, asta am constatat si eu, treaba cu spatiile la gradinitele private, chiar la unele scumpe. Care cum are niste metri patrati acolo, o pune de o gradinita.
Si stiti ce am mai constatat? Toate jucariile, baza lor educativa cica, sunt cumparate cu sacii (de fapt,cu sacul, unul)de prin supermarketuri, adica ce avem si noi pe acasa au si ei. Nu stiti poate ce jucarii exista. Pai eu as avea bunul simt sa le aleg, sa le caut. Nu-mi da pace un gand: eu pentru ce trebuie sa dau atatia bani la gradinita, ca pe cuvant ca am pierdut motivul? Pentru spatiile alea, pentru jucarii, pentru ca sa mi-l invete culori si sa numere pana la 3, ca cica asta-i programa pt grupa mica, pentru teatrul lunar? Poate-mi aduceti voi aminte.
De fapt, nu ma bagati in seama, azi m-am trezit revoltata!
miflore spune:
Buna frumoaselor!
Va rog sa nu ne neglijati la capitolul pampersi.
Nu spunem niciodata cand facem, stam imbracati pe olita -daca stam- pe wc nici gand, asa ca vreau sa stiu ce premiu e la mijloc.
Aaa, iar cu baia e jale; De vreo 2 zile nu mai vrea sa faca baie si era mare fan pana acum. De spalatul pe cap nu mai vorbesc, acolo a fost mare jale de la inceput. In general suntem 2 oameni la spalatul pe cap, unul o tine si altul ii da haotic cu apa pe cap, cu sampon la fel de haotic si apoi o clatire cel putin dubioasa in niste urlete marete. Cam asa decurge treaba.
Interesanti chiloteii aceia, merci Jadi. Si Ana e innebunita dupa Pinochio, e pe departe preferatul ei, il alinta Pinoke...
Eu nu stiu ce sa fac cu Ana, s-o dau la gradi, sa n-o dau... am in calcul si o gradi de stat vis-a-vis de casa unde am pile dar nu stiu cati copii sunt in grupa...banuiesc ca multi. Gradi particulare in zona nu prea am si ce am nu-mi plac. Si ma enerveaza drumurile lungi cu microbuzele care strang copiii si-i duc la gradi. Ufff.
Aaaa, Ioana, cum adica plastilina si coloratul sunt usoare?????
Si ce "lucreaza" cei mari 3 ore??? Wow, 3 ore legate?
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
BiuMil spune:
Vaaai,Tonnia...dar ce programa la 2 ani? se stie foarte bine ca trebuie totul luat in joaca? apoi personalul este calificat, foarte atent cu micutii, dotarile de exceptie, materiale didactice variate, activitati de tot felul, jucariile oricum le au si acasa, ce le mai trebuie la gradi...si apoi socializarea, unde in alta parte si-ar mai lua copiii nostri pumni zilnic si cum ar mai putea veni acasa cu amprente de dinti...sincer, nu vad ce problema ai...ti se pare ciudat sa platesti pentru toate astea la un loc? daca stai sa te gandesti e chiar o afacere buna....
PS nu vreau sa generalizez, pt ca sunt fete in plin proces de evaluare sau care se gandesc la gradi...e doar ca sa ii cant in struna Tonniei
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005