Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Diana, eu nu cred ca e prea devreme. Noi l-am dus pe matei la patinoar si i-a placut, iti dai seama ca mare chestie nu a realizat dar i-a placut experienta. Pe mine m-au pus ai mei pe schiuri la 3 ani prima data, abia ii implinisem.
Ce vroiam sa spun e ca eu l-as pune pe schiuri pe matei daca as avea ocazia.

Cristina, se poate ca analiza aia sa fie cu rezultate gresite. Se mai intampla. Eu nu cred ca are nimic Radu.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mary, te plangi ca n-a vrut sa se spele? Calin al meu baie vrea, dar fara par. Daca-l spal pe par urla!!!! Aseara, fratele lui a facut greseala sa-l anunte ca-i voi spala pe par. A inceput sa urle (rea in baie si se juca f frumos) pana cand a varsat tot ce a mancat. Daca nu-l anunt si bag viteza, reusesc sa-l spal pana sa-i vina sa verse. Oricum, nu incerc aceste sporturi extreme mai des de odata /saptamana sau eventual inainte de masa. Ma consolez cu faptul ca si celui mare ii era frica de dus cand era mic (urla si daca faceam noi dus) iar de pe la 4 ani s-a potolit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Diana,nu fac scoala si sper sa nu fie nevoie sa mai fac,lucrez intr-o scoala particulara ...fac activitati cu copiii,activitati "parascolaires".Adica elevul isi alege din mai multe activitati,si in pauza mare,in loc sa iasa la zapada si frig,apropos, termometrul meu arata -14 azi,vin la activitatile astea.In functie de varsta ...pot sa aleaga yoga, cor, pian, sau activitatile mele de jocuri de cuvinte,gramatica amuzanta, lectura...deci eu fac cam tot ce tine de limba,comunicare etc.
Mai am si alte sarcini in scoala,pe rand supraveghem copiii la masa sau in pauza...astfel incat sa fie tot timpul respectat regulamentul,sa nu apara probleme de disciplina.
Anya eu am fost oripilata ca nu a vrut sa stea in vana,ca niciodata.E prima data cand nu vrea sa faca baieEl e mare fan al baii,ieri nu a vrut pur si simplu.
Gata pe azi,timpul meu s-a terminat.La munca cu mine.

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberte est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si ai mei sunt mari prieteni cu apa! Am fost acum 2 sapt la un spa in Germania si dupa 4 ore de stat in apa aratau ca broastele. Ca sa nu mai zic ca acasa am cel mai mare consum de apa calda din tot blocul! Nu e seara sa nu facem piscina-n cada (intai) si apoi in toata baia. Dar ii "apuca" cate un bazdac, ii tine o perioada si apoi isi revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

Mary, eu cred ca la noi va fi la fel: o sa faca la toaleta la gradi si acasa tot in pampers, ca ne ia drept fraieri.

A plecat ajutorul de educatoare de dimineata si a venit alta noua, asa ca a reinceput distractia cu 'nu vreau la gradi'. Sper sa se obisnuiasca cu tipa noua in 1-2 saptamini si sa nu mai plece nimeni din personal.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Hop si eu ca sunt datoare cu explicatii!

Chilotii de antrenament sunt unii cu elastic pe picior sa nu scape ceva din ei dar nu absorb pp si kk. In plus unii au si material impermeabil. Eu am luat 2 perechi de la MC si mi-a adus si soacra unii chinezesti neimpermeabili dar foarte grosi. Pastreaza senzatia de facut pe el, asta nu inseamna ca m-au ajutat cu ceva in a scapa de pampers. Sunt buni cand plecam in deplasari dar fiind mai bufanti ma enerveaza ca ii fac fundul mare . Si nu disperati ca inca nu cer la oala/toaleta, nici al meu nu cerea dar l-am supus la presiuni psihice si cand a vazut cum se aude cand face pp si kk la toaleta, l-am cucerit definitiv. Mai nou, il pun direct pe toaleta fara reductor dar ne tinem in brate pana termina. Nu am reusit inca sa il invat sa faca din picioare, eu ii imping burta inainte, el se apleaca sa vada ce face si face pe el

Am fost si noi cu Vlad la teatru, la Pinochio pentru care are o pasiune (i-am luat de la carrefour niste desene, nu cele originale, cu Pinochio, Vrajitorul din Oz si Cartea junglei, dublate in romana si mai scurte decat cele de la Disney sau cine le-a produs prima data). La Ion Creanga insa nu a rezistat mai mult de 1 ora jumate si in timpul asta a stat mai mult cu spatele la scena. Dar scria clar ca piesa este pentru copiii mai mari asa ca nu am insistat..
Si apropo de pinochio, il amenint cateodata "daca faci pe tine, te-a mancat balena" si se uita candid la mine si imi zice " pe gepetto si pinochio ii mananca balena, nu pe mine"

Anya simpla, si la noi e jale la spalat pe par... uneori urla alteori nu, nu am idee de ce. Ma bucur sa aud ca Matei s-a imprietenit cu apa, a inceput si scufundarile?

Si am si eu o intrebare pentru mamici cu copii la gradinite de stat, cum se merge la toaleta? Ca ma gandesc ca al meu spune dar trebuie sa mearga cineva cu el si stiu ca la stat nu se practica asta adica educatoarea nu ii duce la toaleta. In plus nu am idee ce fel de toalete au, ca am uitat sa ii spun sotului sa le viziteze. Stiu de la finuta noastra, ca ea mergea singura la toaleta si de multe ori educatoarele nici hainele in pantaloni nu le aranjau dupa si venea acasa cu spatele gol si murdara la fund, deh nu le putem avea pe toate, nu?

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Jadi, cred ca ca o usoara atentie (nu pot sa cred ce sugerez)ar rezolva problema toaletei...dar nu stiu daca catre educatoare sau ingrijitoare.
Ieri am vorbit cu o mamica al carei baietel de 2 ani si 3 luni tocmai a inceput sa merga la gradi de stat, cu pampi....deci cumva se poate. La gradi asta au o educatoare si o ingrijitoare pt mai multe grupe si ea se ocupa de treburile astea.

edit ca sa intreb: Jadi, de unde ai achizitionat acesti chiloti?

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Ioana, imi pare tare rau pt schimbare...v-au anuntat macar sau ati fost pusi in fata faptului implinit? Ii poti spne Mirunei ca cea noua e prietena celei vechi, si ca o inlocuieste...cat sa faci o punte intre cele doua...uff, tre sa fie foarte frustrant...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ioana, dar ajutorul de educatoare e tot educatoare sau e ingrijitoare?
N-avem cum sa scapam de schimbari in personal pe nicaieri. cred ca sunt inerente treburile astea, macar educatoarea sa nu se schimbe. Succes Mirunei!

Jadi, si eu as face cum ti-a sugerat BiuMil, dar la greu...sa fiu sigura! Ai idee cati sunt in grupa?

Marinela, ce placuta activitate ai! Ca sa nu mai spun ca raman mereu paf cand citesc despre sistemele de invatamant de afara, cata preocupare pana si pentru pauze!

Mergi la inceput
Mergi la inceput