Zymafluor - da sau nu...? Si pana cand...?

Zymafluor - da sau nu...? Si pana cand...? | Autor: satulica

Link direct la acest mesaj

Buna, tuturor! Nici nu stiu cum sa incep, dar cred ca mai bine e sa va spun exact ce ma "doare".... Am cautat un pic prin subiecte sa gasesc ceva legat de tratamentul cu Zymafluor dar nu am gasit. Piciul meu implineste 2 ani peste cateva zile. De aproape 1 an facem tratament cu Zymafluor pentru dintisori (cate o pastila pe zi), la recomandarea medicului pediatru (Marcu are lipsa de fluor si atunci cand am observat ca dintisorii au probleme - incepusera sa se inmoaie - am semnalat si am inceput tratamentul). Toti dintisorii si maselutele care au aparut ulterior si cei care nu fusesera "atacati" sunt acum in regula (doar cei din fata de sus s-au tocit cam panala gingie). Azi am fost la medicul de familie si printre altele sotul meu a intrebat, legat de dintisori, ce mai facem, continuam tratamentul tot asa, mai adaugam vreo pastiluta, sau altceva... Medicul n-a mai fost asa de sigur ca data trecuta si ne-a cam "aburit". Ne-a zis ceva de genul ca nu prea se mai foloseste sau recomanda acum zymafluor, ca s-ar face doar niste "periaje" cu fluor...., dar ramane la alegerea noastra daca mai continuam sau nu... Am cerut o parere medicala exacta pentru ca aici e vorba de dantura copilului meu si n-as vrea pt. nimic in lume sa sufere toata viata si am plecat foarte confuza. Daca pana acum stiam ca vom face tratamentul asta pana pe la 18-19 ani, acum nu mai stiu ce trebuie sa fac. Mi-a lasat la alegerea mea daca sa continui sau nu, iar cand am intrebat cum e mai bine pt el ne-a spus sa mai consultam si un stomatolog...
Nu va suparati ca v-am deranjat, dar eu vreau doar sa stiu ce trebuie sa fac pentru copilul meu ca sa-i fie bine si tocmai asta nu mi se spune. Continui tratamentul sau nu? Pana cand? E altceva mai bun? Daca stie cineva ceva sau a trecut sau trece prin situatii asemanatoare, fiti bune si ajutati-ma!
Eu continui cu Zymafluor acum, dar sunt foarte nelamurita si confuza de modul in care pediatrul a oscilat intre da si nu pt. tratament de data aceasta.
Va multumesc pentru intelegere!
Sanatate tuturor!

Satulica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns satulica spune:

Scuze, tot eu sunt! Am gasit ceva legat de Zymafluor, in arhiva, dar e din 2003. Mai e valabil? Sau lucrurile au mai avansat? Eu asa sper!

Satulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Mie mi-a recom.dr.stomatolog sa-i dau pana ii apare dentitia definitiva.Am auzit discutii ca nu se mai fabrica,ca nu se asimileaza .Eu ii dau ca ii place sa inghita pastiluta si nu-i face rau.Am incredere in medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Mie aici mi-a dat medicul fluormil pt. bb ... sa ii dau pana la 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

stiu ca nu mai e de actualitate, dar
eu i-am dat copilului meu pana i-a aparut dentitia toata definitiva. Primii dinti au fost mici, negri, la distanta, s-au tocit, mi-a fost frica ca pe langa multele alte probleme, vom avea probleme si cu dintii!
Dentitia definitiva a fost total diferita, are dinti frumosi, lati, fara distante intre, fara predispozitii la carii!
preiczez ca Andrei are 12 ani si ca s-a nascut prematur

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu ii dau fiului meu de cand avea 2 sapt, acum are 7 ani si o dantura perfecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Fetelor am si eu o nelamurire.Voi duceti copii de 5-6 ani la dentist,sau ii lasati sa le pice singuri dintisori?Am si eu cu fiul meu probleme,cu dintisori,eu i-am dat doar un an zymafluor,iar acum la 6 ani astept sa-i pice resturile de dintisori,dar inca nu i-au picat toti.Nu pot sa-l conving sa stea la Dentist deloc,tipa si urla si nu stiu cum sa mai fac cu el.Oricum cumnata mea,nu foloseste nici pasta de dinti cu fluor,pt ca cica e foarte periculos.Trebuie sa ma mai documentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

alex baietelul meu a luat zymafluor aproape 5 ani...initial ni se spusese sa nu ne oprim pana la 18 ani dar dupa ce am auzit mai multe pareri am luat hotararea sa intrerupem.
fetitei nici nu i-am dat tot din acelelasi motive...pareri pro si contra.
ref dintisorii de lapte...noi astepam sa cada singurei...cel putin molarii, la masele insa cred ca este altceva...si o sa mergem la stomatolog sa le scoata(cand o sa fie cazul)

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Nici eu nu i-am dat fetitei, la recomandarea medicului si datorita controverselor din ultima vreme.
Noi nici macar pasta de dinti cu fluor nu folosim.

Sa fiti sanatosi!

Cris 24+ si bubulina balerina (19.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Copilul meu cel mic are probleme cu dintisorii, dar am stopat caria de biberon in faza incipienta cu un gel cu fluor la indicatia stomatologului si nu cu Zimafluor pentru ca se pare ca nu era de acord cu el. Pot sa spun ca efectul s-a vazut de la primele aplicari si sunt tare fericita pca altfel cariile evoluau mult. Gelul il aplicam acasa 1-2 ori pe saptamana si se sta cu el pe dintisori 4-5 minute. Nu trebuie sa manance sau sa bea apa 30 minute dupa aplicare. Gustul este cam nasol, dar dupa cateva aplicari se obisnuieste. Daca intereseaza pe cineva eu l-am comandat de la medicam3.ro livrat prin posta. Costa ~ 40 RON.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

am folosit si noi un astfel de gel, nu mai tin minte cum se numea...(nu era din ro...ni-l trimisese cineva de la viena) dar nu a dat rezultate spectaculoase...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput