Zymafluor - da sau nu...? Si pana cand...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu stiu asa: florul este foarte bun pentru dinti, si doar excesul de fluor este daunator. In alte tari din europa de vest si america apa de baut contine fluor - si stiti ca multi au dintii foarte buni chiar si la batrinete. Eu nu am vazut pe unde am fost batrini fara dinti, si sincer cred ca asta e unul din motive.

Din cite stiu eu Zymafluor nu se recomanda acolo unde apa e fluorurata, tocmai pentru a evita excesul de fluor administrat.

Eu ii dau lui Vladut al meu fluor de la 6 luni si are dintii albi si frumosi. Bineinteles ca il spal pe dinti, dar cu pasta fara fluor - Nenedent.

satulica vezi ca scrie pe prospect la Zymafluor cit sa ii dai. Eu de la 2 ani ii dau 2 pastilute.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

mgabi, pune un link cu gelul respectiv, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

medicam3.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Uitati aici ceva:

http://www.dentistul.net/content/view/1450/26/

In engleza sunt multe materiale. Inteleg ca pericolul este dat de combinarea mai multor surse de fluor: de ex apa + tratament.In Romania apa nu are fluor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Aici este gelul de care va spuneam:

http://www.medicam3.ro/index.php?page=produs&id=158

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Pai din cate inteleg problema ta este una mai speciala pt ca prichindelul a avut pb cu dintisorii ... asa ca nu stiu ce sa spun. Noi am oprit administrarea de zymafluor cand am schimbat pediatrul, pe la un an si un pic ... noul dr nu era deloc incantat de preparat. Acum am vazut tot felul de stiri prapastioase legate de acest medicament.

Mamica de spiridus

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Ideea este cam asa : daca se incepe cu zymafluor este bine sa dai copilului cat spune dr. pediatru sau stomatolg dupa caz. Necazul este atunci cand se intrerupe tratamentul prematur, caci se compromite dentitia definitiva (dinti patati, colorati, etc....eu chiar am vazut fetita unor prieteni, cu dintii definitivi patati...pete albe fara sansa de revenire la normal, din cauza faptului ca mama a intrerupt administrarea de Zymafluor dupa ureche, doar ca a auzit ca nu bun).
Eu sunt din categoria acelor mame care au decis sa dea zymafluor la copii. Face parte din rutina zilnica...ei stiu ca iau pastile de dinti si daca noi uitam, cer ei singuri.
Cel mare are aproape 7 ani si deja a schimbat cativa dinti, iar cei definitivi sunt precum perlele, fara cusur. La amandoi baietii dentitia de lapte a fost/este foarte frumoasa...dinti albi sa sanatosi, dinti puternici...nu au avut nici macar o carie....asa incat eu sunt pro, mai ales ca in Romania apa nu contine fluor, deci pericolul de supradozare nu exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Probleme cu florul apar atunci cnad e dat in exces.
In alte tari nu se da pt. ca ei au apa fluorizata si pe cele imbuteliate scrie cat fluro contine.
La noi ati vazut asa ceva?
Eu am luat hotararea sa-i dau dupa ce am intrebat: pediatrul, 3 dr. stomatologi (din care 2 nasii nostri si nasa copiilor... deci am f. mare incredere in ei, dar si in ceilalti am f. mare incredere).
Daca 4 dr. au zis DA, n-am mai stat pe ganduri... daca unul zicea nu atunci eram in dubii.
Atata timp cat nu se face exces este ok.
Eu le dau o pastiluta, pt. ca mi-au explicat ca apa de la noi nu e stie cat fluor poate avea, daca are... si se merge pe o cantitate minima pt. a evita o supradozare.

Iar povestea cu uiti o pastila, tagedie... e poveste... Nu e bine sa uiti o perioada (o sapt. sa zicem), dar o pastila la 1-2 luni... nu pateste nimic copilul sau dintii lui.

Pana cand? Pana la aparitia dentitiei definitive... acum daca maselele de minte le ies pana la 30 de ani... nu cred ca vor lua pana la 30 de ani... dar pana la ies restul.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rsofinet spune:

Buna ,nu stiu ce sa zic doar atat ca si baiatul meu are probleme si mi s-a recomanda Zymafluor dar nu pe perioada indelunata. Mi s-a spus sa ii administrez dar sa fac pauza de o luna la fiecare 6luni de tratament.
Eu sper sa e ajue cu ceva sfatul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns satulica spune:

Multumesc frumos pentru ajutorul vostru! Tot ceea ce am citit de la voi m-a incredintat ca fac o alegere buna continuand tratamentul. In ce priveste folosirea pastei de dinti, trebuie sa aleg una fara fluor? Eu am una pt. copii cu un continut f redus de fluor, dar avand in vedere tratamentul mi-e teama de o supradozare. Voi ce spuneti? Mai intreb si medicul pediatru la urmatoarea intalnire dar... pana atunci... Ce parere aveti?

Satulica

Mergi la inceput