Mamici de mai-iunie 2008 (33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Buna burtici!

Gata am scapat de amnio. Am fost astazi, iar doctorul mi-a zis ca sunt o mamica curajoasa. Rezultatul o sa il am in 3-4 zile. Doctorul mi-a facut o surpriza si mi-a dat si o poza 4D sa il vad mai bine pe bebe. Are un nas micut si niste buze frumos conturate. E un dulce...
Gabitzule la tine de ce dureaza asa mult rezultatul la amnio ? Felicitari pentru baietel. Camera lui Andrei este superba. Si eu am apartamnet cu 2 camere si trebuie sa-mi valorific fiecare spatiu.
Aelia ai fetita tare dulce, iar rochita este superba...mare artista esti!!!
Buburuz bine ai venit!

Voi va confruntati cu "uitatul"? adica tinerea de minte ? eu de cand sunt insarcinata am inceput sa uit foarte repede. in permanenta trebuie sa scriu sau sa imi pun memento pe telefon.

Va pupic pe toate.

Nicole 19+ in asteptarea unui bebel
DAVID ADRIAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara burtici

De ceva timp nu mai reusesc deloc sa intru pe net...din diverse motive..
Totusi vreau sa salut noua gravidutza si sa ii urez o sarcina cat mai usoara si un bebic sanatos.
Gabitzam felicitari pentru baietel...stiu cat de bine e sa aflii ce ai in burtica, parca toata tensiunea necunoasterii se duce.

Eu am inceput sa ma simt cam rau de la un timp...greatza a revenit, plus ca ma mai supara caderile bruste de tensiune, care au devenit cam dese..in jur de 1-2 pe zi... Simt ca mi se taie picioarele, nu mai am nici un fel de putere sa ma sustin...Hai ca seara e cat de cat ok, ca stau in pat, dar la servici cand ma apuca e tare aiurea...
Am inceput sa beau si niste cappucino (asta cand simt ca ma ia) sa imi mai ridice tensiunea, dar nu intotdeauna imi reuseste.
Am o stare de curca plouata, ce sa zic...urasc starea asta.
Sper totusi sa imi revin in curand si sa pot sa mai stau la taclale pe aici.
Hai ca va pup ca vad ca imi ia o ora sa scriu un mesaj.

Sa aveti grija de voi si de bebicii vostrii

Inca ceva: getutza81 se plangea la un moment dat ca nu il mai simte pe bebe ca da...si eu am vazut ca de o saptamana e tare cuminte nazdravanul meu...si mi-e dor de kikuri ...mai da uneori, dar nu asa de des cum dadea el...sper ca e totul ok. La fetele cu sarcina mai mare, cat de des il simtiti pe bebe? Stiu ca variaza de la o fata la alta, dar as vrea sa imi fac o idee.

Mersi mult ca m-ati ascultat. V-am pupat pe toate

Felicia 22+ mamica de puiucGabriel
pozici cu burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nicole, dupa amnio dupa cate am inteles se poate face un diagnostic rapid, doar pentru trisomiile 13, 18, 21, si rezultatul este mai rapid, cum zici tu, in 3-4 zile. Feliciei (Miss Parker) parca i l-au dat a doua zi. Si mai este si tehnica de diagnostic cealalta, nu stiu exact-exact, se face o cultura de celule, si dureaza mai mult. Cei de la GeneticLab care au ridicat proba recoltata ziceau de 15 zile. Iar doctorita mea trebuie sa vada intai ea rezultatul si pe urma ma suna. Si ea nu este saptamana asta disponibila. Asa ca ma astept pe saptamana viitoare.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Salutare fetelor, mai scriem si noi, sa nu ne uitati!

Cenia in legatura cu laptele praf, insa nu m-am gandit, eu as vrea sa alaptez, in caz ca nu merge am sa ma mai interesez. Cred ca sunt aceleasi marci aici ca si la voi, am sa salvez linkul de la tine pentru orice eventualitate. Multumim!

Buburuzii bun venit! Inca un baiat care s-a transformat in fetita, nu stiu daca ai vazut dar la Odiseea noastra au fost multe transformari! Si eu incep cursurile prenatale pe 11 martie, in numar de 5, ca si la voi. Am inteles ca sunt de ajutor cat de cat, mai citim noi, dar e altceva cand iti explica cineva pe viu.

Fecian in legatura cu miscarile lui bebita, am citit in cartea mea si zice ca se poate intoarce si poate lovi in partea anterioara a uterului si nu mai simti mai deloc. Eu am placenta fundica (nu stiu daca exsita cuvantul, in franceza a scris "fundique") , nu prea stiu ce inseamna insa doctorita a zis ca nu pot sa il simt cand e asa. Si intr-adevar il simt mai mereu insa slab de tot, trebuie sa ma concentrez cu adevarat si sa stau relaxata cu mana pe burtica. In general cel mai tare il simt in metrou si autobuze, (atunci e singura data cand il simt fara sa pun mana) cred ca nu prea ii place lui transportul in comun. Si imi vine sa rad de una singura, azi in autobuz nici nu mi-am dat seama si zambeam unui monsieur in fata mea care a inceput si el sa imi zambeasca saracul, cine stie ce o fi crezut! Nu mi-am dat seama, efectiv! In plus nici nu am verigheta, ca mi-a ramas mica de la saptamana a-10-a! Dupa aceea am inchis ochii, sa nu creada cine stie ce si s-a suparat pe mine, s-a mutat pe alt scaun, saracul, l-am sedus si l-am abandonat

Nicole bine ca a trecut cu bine amnio, o sa vedeti fetelor care mai asteptati rezultate cum totul va fi ok!

Gabita felicitari pentru baietel, nu stiu de ce, mereu am avut impresia ca vei avea inca un baietel. La mine in minte era clar ca esti o mamica cu doi baieti!

Cleo asa da, jos palaria la meniul tau in fiecare zi, felicitari ca mananci asa sanatos! Ar trebui sa luam toate exemplu de la tine, 1 kg de fructe pe zi! Eu lapte nu suport si nici iaurt, iar fructe ma chinui cu greu sa ingurgitez 3-4 pe zi, sunt fericita daca intr-o zi nu le uit. Sper ca bebe sa nu ia aceleasi obiceiuri! Eu am sa ma chinui sa ii asigur o nutritie cat mai buna, in loc de snak-uri am sa am peste tot in casa cosulete cu fructe si legume, telina, morcovi puse asa din loc in loc. Nici vorba de sucuri sau dulciuri. Sper sa ma tin de cuvant.

In alta ordine de idei, fetelor, I'm huge!!!! Mi-e si rusine sa ma ridic de la birou ca invariabil aud vreo 3-4 "WOW, ce mare a crescut bebe! esti sigura ca nu ai doi?". Azi vorbeam si eu normal cu 2 colege, chestii de servici si ele stateau amandoua si se zgaiau la burta mea, eu vorbeam inainte si ele intre ele, "Uite ce mare e! si saraca are numai 20 de saptamani, e la jumate" IN plus, si la eco l-am vazut, toate masuratorile sunt de 20 de saptamani cand eu stiu sigur exact cand l-am facut si mai mult de 18 saptamani nu are. Eu insa zic ca mult contribuie si faptul ca sunt mica tare de statura, poate pare mai mare decat la o fata mai inalta. Atata vreme cat bebe e bine sanatos, nu imi fac probleme, o sa reusesc eu cumva si sa-l nasc ....

Va pup...

Doloress 20+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

CENIA-sigur o sa ai o fetita frumoasa frumoasa !
cum zici tu de 10 luni ? cand ai avut tu UM ? E un singur calcul,si el nu se face dupa varsta embripnului,ci dupa saptamanile de la ultima menstruatie .si in felul asta,se stie ca la 40 de saptamani se incheie ciclul ,si se mai dau 10 zile peste ,timp maxim in care trebuie sa se nasca bebe,asta pt ca depinde,normal,de cand s-a infiripat minunea acolo,daca a fost ovulatia mai tarziu.
Probabil ai avut UM pe 6 august aproximativ.Uite AICI un site care mie imi place .eu ti-am calculat cu UM 6 august,si pe 3 februarie ai afce 26 saptamani.Mai ai un pic si faci 6 luni,deci potispune "sunt in luna a sasea" desi expresia asta incurca pe toata lumea .adica se confunda " sunt in luna a sasea" cu "am 6 luni".prima inseamna ca sunt spre implinire ,iar a doua ca am implinit deja 6.Asa ca,cel mai bine,ca sanu te incurci nici tu nici cei care te intreaba,sisa nu iiincurci nici cu saptamanile,le spui "am aproape 6 luni" sau "am cinci luni jumate " ,eu folosesc cu jumatatile ,e mai usor pt toata lumea. 5 luni jumate e mai usor de inteles decat "sunt in 6 luni",stiu ca multi se incurca.
Sper ca nu te.am incurcat mai tare

Andreap-ma bucur ca e totul bine ! acum te-ai linistit !

GABITZA-tinem pumnii !!

ALYSH.nu e normal sa ai rani.schimba crema si da des des des ,crema hidratanta .cat e unsa pielea nu se usuca si atunci nu te mai mananca .dca nu si nu,mergi neaparat sa iti dea o crema pe care o poti folosi in sarcina,nu poti sta asa !
eu am avut la prima sarcina cateva episoade,dar pe maini,noaptea,mai ales in insomnii,si am dat ,pe langa crema hidratanta,cu o crema pt mancarimi si alergii usoare,permisa in sarcina,dar nu stiu sa iti spuna cum care,si oricum nu o gasesti la fel in Ro,mie mi.a recomandat-o farmacistul.asa ca mergi si intreaba,sunt destule creme permise,trebuie sa iti mearga una pana la urma .
cu fierul,vezi cum ai analizele,poate nu ai deloc nevoie sa iei si atunci poti renunta.eu nu am luat in prima sarcina la recomandarea ginecologului bineinteles,care mi-a spus ca nu e nevoie,in urma analizelor,si ca o sa imi fie rau cu el.si am luat dupa ,cand alaptam,desi nu am avut nicidoata scaderi.acum,depinde cum ai tu .

INAIS-sa stii ca eu am scos amintirile din copilarie si asa am crosetat ,ca nu facusem niciodata rochite,doar cand eram mica la papusi,si mai facusem in scoala generala ,la lucru manual cum era pe atunci,mileute pe care mama niciodata nu le punea Si m-am uitat pe net ,e de ajuns sa vad ceva si in rest inventez .cauta siteuri pe google,ca eu asa faceam,si ma uitamsi ma uitam,nu la tehnica,ci asa la tot felul de lucrusoare,si sa vezi cum iti vin ideile !! si mai sunt si forumuri de lucru,gasesti in cautari .

CORY-hahaaa ai probat din 19 farfurii
sa stii ca am tricotat doar cand eram gravida cu Sofia,si un pic dupa,cand era mititica si dormea mult,apoi mi-a pierit cheful.Atunci visam mult la fetita si cum nu dormeam,ca aveam insomnii rele,dadeam din maini .Acum,ca e baiat,nici idei nu am si nici nu prea imi plaac astea tricotate pt baietei.Pt ei parca sunt mai frumoase cumparate.ca nici ei nui-am facut ce e in comert,ci doar rochite,ca astea nu sunt asa tricotate,pelerine,caciuli normale nu i-am facut decat gen baticut sau cipilica ...
Pantaloni nu as face..nui ma atrage.
asa ca nu e rabdare,asa am avut chef atunci .

BUBURUZA-bine ai venit !!!
Bea apa multa la munca,daca zici ca e cald si te doare capul .poate sa fie si de la tensiune ,si lichidele o mai regleaza.

ANDREEA-mierea stiu ca e interzisa la copiii sub un an,pt botulism,dar la gravide nu.

GABITZA-acum vad mesajul,ca totul a iesit bine la eco ,felicitari !

quote:
Este lenes, a dormit aproape tot timpul, cu mainile sub cap, si genunchii la gura aproape.

NICOLE- tinem pumnii sa iasa bine la amnio !!
aaaa,neuronii sunt in transa de cand cu sarcinile !!

FECIAN-din cauza tensiunii ai acum greturi. o cafeluta sa stii ca nu e interzisa in sarcina ,noua ne-au spus la cursuri,deci tu poti lua cu succes una ca sa nu mai scada asa.ia o cafea simpla,capuccino mie nu imi ridca tensiunea,ca eu aveam probleme pe invers,si daca beau capuccino nu am nimic .
Al meu misca rau rau continuu,dar nue cazul sa te sperii casi tu zici ca difera de la sarcina la alta,unii dorm mai mult,al meu e mai bezmetic..

DOLORESS-sa stii ca eu abia acum incep sa iau lapte.daca nu ti-a cerut organismul,o sa iti ceara. decat sa vomiti tot,mai bine asculti ce iti cere el.la prima sarcina la fel ,am inceput laptele tarziu,ca nu suportamnici mirosul ,si apoi beam in disperare direct din frigider.Nu am avut nici o lipsa ,nici in sarcina nici dupa ,pt ca am ascultat efectiv organismul.Nu poti manca ceva ce iti provoaca sila .
si cu fructele,mergi bine Nu e nevoie demai mult.O sa ai zile in care o sa scapi la mai multe,ai sa vezi Dar alea se numesc excese,pe care le acceptam Nu sunt indicate mai mult de 5 piese pe zi.ne.au spus la cursuri sa avem grija si sa nu ne aruncam,pt ca au mult zahar care nu e bun in sarcina.deasemenea,sa pastram ore de mese,5 pe zi,si nu intre mese si oricand.sa nu avem pauze mari,ore multe fara mancare.dar nici sa nu ne stea gura,sa pastram un orar.trei mese de baza si doua gustarici cu fructe si un pahar de....era sa zic de lapte dar nu il suporti..
cum sa iti fie rusine sa te ridici de la birou ? fiecare creste atat cat poate !! stai linistita .in plus,bebe al tau poate sa fie mai mare,mai inalt .sau poti avea lichid mult.
tu calculezi 18 saptamani de cand l-ai facut? pai si apar 20 de saptamani pt ca sunt vreo 2 saptamani de la prima zi de ciclu pana cand l-ai facut tu,probabil.si saptamanile de atunci se calculeaza,deci nu e varsta embrionara,ci a perioadei de sarcina,de la ciclu la nastere.
asa ca,lasa burta sa creascaaaaaaa,sa se lafaie Patrik acolo

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

24s+ (DPN 18mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MissParker, Daria ,pe unde sunteti ?? nu ati semnat condica

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

25s(DPN 18mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Aelita merci de raspuns! asa mi-am zis si eu, decat sa imi fie rau de la lapte mai bine nu ma fortez. Mananc barnza topita, batonase de branza, deci zic ca tot e bine.
Cu calculul nu stiu niciodata. Dupa UM am 21 de saptamani, dupa data conceptiei as avea 18. Deci la mine UM a fost 3 septembrie, si eu tot asa calculam de la UM numarul de saptamani. Pana cand am mers la eco, eu ziceam ca sunt in saptamana a 12-a, pentru transulcenta nucala. Ei si tipa de acolo mi-a zis ca nu are ce masura ca e prea mic bebe, ca abia am 10 saptamani. Si atunci am intrebat, dar nu se claculeaza 12 saptamani de la UM si mi-a zis ca nu, ca se calculeaza de la data estimata a conceptiei, si atunci m-a intrebat daca am ciclu lung si cum eu il am la 40 de zile, atunci a zis, ca de asta, ovulatia e mai tarziu deci nu am bebe de 12 saptamani, ci de 10.
Apoi la a treia eco, deodata a evoluat iar, a devenit bebe de 20 de saptamani, de unde stiam de la prima eco ca are 18. Mi-au modificat iar DPN-ul. Asa ca acuma nu mai stiu nici eu dar nici nu imi bat capul prea tare. Ca nu mai avem de facut teste in functie de saptamani, asa ca.... eu ma consider cand in sapt 20, cand in sapt 18, cand in sapt 21, dupa cum bate vantul Bine, mai am testul de glucoza din saptamana 26 dar am sa il pun pe doctor sa isi bata capul ca de aceea e doctor, sa imi zica exact cand sa ma duc sa il fac. Bine ca eu tot dupa capul lui m-am dus si la prima eco si iata ca nu a fost corect.

Doloress 20+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Fetele, am venit de la eco. E tot baiat!

Atat cat se poate vedea la ecograf, este bine, normal conformat, toate sunt la locul lor.
IR-urie sunt bune, colul e bun 3.4cm, 145 batai pe minut inima, 420grame.

Este lenes, a dormit aproape tot timpul, cu mainile sub cap, si genunchii la gura aproape. Misca agale cate un picior sau manuta, dar delicat :)
Nu prea reusea sa-i prinda fata in 3D, ca era bagat cu nasul in placenta si sugea, adica inghitea lichid. Am vazut mai mult profilul.
O sa incerc sa extrag de pe film niste stop-cadre. Ca mi-a facut si un filmulet cu tot ce a masurat.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Buna, fetelor!

Gabitza, felicitari pt. voinicel!!! A mea la 21 de sapt. avea vreo 380 g. Iti tin pumnii pt. rezultatul la amnio. Sunt sigura ca va fi ok.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetelor...
Bun venit buburuzii, sa ai sarcina usoara in continuare si bb sanatos!
Nicole, felicitari pt amnio!
Alysh, bun venit in clubul meu, cel al constipatelor!Bine frumos din partea mea ar fi sa nu te primesc si sa te trimit inapoi la locul tau, si as face-o daca as putea...dar macar am si eu cu cine sa ma mai consult , eu sunt taaare si cam de multicel din pacate...uite herbolax n-am stiut ca avem voie, pana acum am folosit doar supozitor, dar tare nasol e si cu supozitorul ala, ma doare fundul ingrozitor dupa ce-l pun (scuzati descrierea..)
Am vazut si eu poza cu rochita sofiei de aelita...SUperba, iar micuta intrece orice papusica
Nu-i nimic, ca-mi fac eu si o fata pana la urma, sic!
Andreea, intr-adevar mierea nu e recomandata nici in sarcina nici la copiii pana intr-un an. Eu la David n-am mincat deloc miere, dar acum, la a doua sarcina am fost mai ...neglijenta ca sa zic asa sau mai relaxata. plus ca am fost si tare racita si nu prea aveam cu ce altceva sa ma tratez, plus constipatia pe care am incercat s-o combat si cu miere dimineata pe stomacul gol...asa ca am tot mincat...In ce priveste maineza ar fi interzisa pentru ca are ou crud (cea de casa). Dc cumperi din comert e pasteurizata si e ok...Eu am mincat din comert.
fecian, si mie mi-au revenit asa greturile si o sila de anumite mirosuri...am mai zis eu acum citeva zile, credeam ca sunt singura si ca e din cauza ca maninc cam dezechilibrat, dar uite si tu ai, si mai era o mamica care a spus ca are
...bine nu sunt atit de puternice incit sa vomit, nu ma simt rau ca la inceputul sarcinii, dar am starea aia nasoala pe care ai descris-o si tu...Ce sa mai zic, nu pot decit sa simt ca mai e putin totusi si sa incerc sa nu ma gindesc prea mult la starile pe care le am...doar la momentul care se apropie
doloress, nu te stresa prea mult cu DPN-ul, bb chiar vine cind vrea el, oricit ne-am da noi peste capEL e seful!eu am tot placenta fundica, dar il simt destul des si puternic pe bb, in ultima vreme foarte des in col ...dar oricum s-a ridicat mult burtica si bb e peste tot, si la buric, si deasupra buricului, si jos cum spuneam... Parca e un mare in burtica mea
Gabitzam, lasa, sa dea DUmnezeu sa ai un bb linistit si cind vine pe lume...si felicitari pentru baietel....
Chiar ce nume ati ales, ma refer mai ales la cele care vor avea baietei..
cleo, eu bag fructe, lapte cu cereale, legume la greu...Dar nu stiu cum reusesc sa fiu tot consti, si cum mai spui tu balonata foarte, umflata...

David (10 nov 2004) si
Simona 26+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Vad pe aici niste fete care scriu pe la 3-4 dimineata si ma minunez... Voi cand dormiti? Eu si la ora asta dorm pe mine.... Azi e vineri, e singura chestie care ma mai consoleaza. S-a dus si saptamana asta. As vrea un concediu...dar trebuie sa mai astept.

Bun venit noii gravidute!

Si mie mi-a placut rochita aia, e dementiala! O sa descarc poza si o sa i-o trimit mamei mele care le are cu crosetatul sa-mi faca si mie pt. buburuza mea. .

O zi frumoasa!

22+

Mergi la inceput