retete arabesti/ramadan (5)
Raspunsuri - Pagina 9
norocuta spune:
Monica, mai intai bine ai revenit acasa...sper ca e acasa si pentru tine ca nu stiu din ce "motive" locuiesti in Brazilia.
Nu stiu sa spun multe despre oalele astea, uite www.citrusstv.com/" target="_blank">aici reclama de care vorbeam(la new arrivals).
Rog moderatorul sa ma "inchida", daca e ceva in neregula, dar sincer nu am pe cine sa intreb despre asta. Am vrut sa deschid subiect separat, dar nu stiu exact daca se considera reclama, nu as dori probleme.
monica-elizabet spune:
multumesc Natasa . e bine de stiut pentru data viitoare cand mai vin in ro
norocuta. multumesc
mie la link-ul dat de tine mi s-a deschis ceva cu cosmeticale nu cu oale si cratiti...poate e un semn ceva sa mai las oala
Ortansa, Luna, hannen laura,kossir,dodo, ...si toate celelalte fete...mi-e dor de voi...nu va intalnesc pe nicaieri in forumul asta mare...pe unde sunteti?
aaa...mint...cu Luna ma "vad" mereu
mi-am facut aprovizionarea, cu naut, linte si tot felul de condimente...nu am inca lipii...dar fac eu si de-alea si ma apuc de treaba... mai usurel asa si mai dietetic ca poate si slabesc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
norocuta spune:
Monica ai intrat si pe NEW ARRIVALS? Ai dreptate, e cam ciudat site-ul asta ca nu ma lasa sa fac link direct la ce vreau eu.
monica-elizabet spune:
norocutza, daca ai posibilitatea sa le cumperi eu zic sa nu mai stai pe ganduri(au referinte f bune)
acum le-am vazut
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
norocuta spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
norocutza, daca ai posibilitatea sa le cumperi eu zic sa nu mai stai pe ganduri(au referinte f bune)
acum le-am vazut
Frumos spus "posibilitati". Pentru buzunarul meu sunt enorm de scumpe, dar daca as stii ca sunt cele_mai_si_cele_mai, macar una la cateva luni tot as lua .
monica-elizabet spune:
sunt scumpe dar cred ca merita
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
dodo spune:
Iete ca auzii chemarea Monicai si nu puteam sa stau pe bara Bine ai revenit acasa!
La haleala, nika nou, a inceput scoala si am intrat la gatit in fuga, cel mic se indirjeste sa nu mearga in picioare(de frica alorlalti doi) si se tine agatat la propriu de cracul pantalonului si cum naiba sa mai stai in fata aragazului in conditiile astea? Il pun in mijlocul camerei cu jucariile de rigoare si pina sa ajung la aragaz e deja la jumatatea drumului inapoi, are o viteza de patrulare...Asa ca de gatit am facut cite ceva repede, fara experiente noi, pt. simbata am niste fileu de peste pus deja la marinat si-n congelator, cum sa-l fac? Poate un gratar?
Norocutza, opinia mea e ca vasele astea nu sint cu nimic mai bune decit cele de inox, care eu le consider sfinte, si usor de curatat, nu conteaza ca se zgirie, sint cele mai sanatoase dpv. al eventualilor compusi ce se pot degaja la caldura, eu le prefer de departe oricaror alte variante si sint si mai ieftine in timp, chiar daca pretul de cumparare e uneori mai mare, in timp amortizarea e 100% si daca nu s-a strica minerele ar avea viata vesnica
norocuta spune:
dodo multumesc.
Opinia ta mi-a intrat direct la suflet deoarece innainte de a ma marita am cunoscut o doamna (in jur de 57ani)care imi zicea ca ea are oalele (un set) de inox de la nunta. Zicea ca pretul a facut pe multi sa lesine, dar ea a insisistat si i le-au adus din afara (cu manere tot din inox) si ma sfatuia sa-i urmez experienta.
Eu oricat de "cu grija" gatesc in teflon, tot le-am zgariat si mi-e frica sa le folosesc asa. Aluminiul (care e in mare voga aici) am inteles ca nu e chiar sanatos .
Nu sunt o profesonista in bucatareala, dar am remarcat ca e foarte mare diferenta, in functie de calitatea "oalelor" ...acuma cu tehnologiile astea noi, nu mai stii pe cine sa crezi si cand e reclama "pe bune" sau sunt vorbe in vant.
De gatit ...si eu sunt in pana de idei...si spre rusinea mea, mai nimic arabeste . MOnica nu ma bati, nu?
Ali m-a innebunit cu pitza si hot dog zilele astea ( a vazut in cartea de engleza si pofte ...i le fac ca-i copil), i-am mai strecurat eu supa de pui, tocanita de legume gen zacusca romaneasca, spaghette cu ton, orezul (nelipsit).
Dulce? Salate de fructe: cantalop+capsuni+banana+iaurt+miere, placinta cu mere (strudele-cum se scrie?! ), iar azi fac una cu branza ca am multa "pe stoc" si un pachet de foi in asteptare.
Va doresc o zi buna tuturor si va trimit una_bucata_zi_insorita ca la noi s-au anuntat 29C !
monica-elizabet spune:
dodo si noi am inceput scoala(primul an)
bafta si la scoala si la mers
norocuta, in teflon foloseste "unelte" din lemn sau plastic, evita orice din metal si atunci nu se zgarie, iar cand le speli foloseste partea moale(galbena) a buretelui de bucatarie, lasa mai mult la inmuiat daca este nevoie ca sa nu se zgarie....eu am nenorocit la tigai si gratare de aragaz de m-am plictisit dar ma tin de sfaturi vad
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
norocuta spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
dodo si noi am inceput scoala(primul an)
bafta si la scoala si la mers
norocuta, in teflon foloseste "unelte" din lemn sau plastic, evita orice din metal si atunci nu se zgarie, iar cand le speli foloseste partea moale(galbena) a buretelui de bucatarie, lasa mai mult la inmuiat daca este nevoie ca sa nu se zgarie....eu am nenorocit la tigai si gratare de aragaz de m-am plictisit dar ma tin de sfaturi vad
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Respect "indicatiile" de care pomenesti , dar cu toate astea, in timp, am mai stricat din ele. Recunosc ca tigai nu, dar oale ,da.
Am cumparat si diverse marci-teflon vb (unele costand cat un set la un loc), dar dupa o oarece vreme...asta e!
In schimb ce am de inox, sunt grele , dar sunt super. Una e dintr-aceea pentru abur, cu sita...execelta!
Va multumesc oricum