Discutii despre clasa I (partea a 4 a)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

simali,lasa copilul sa se mai bucure ca e la gradi...
doamnele astea educatoare cam fac exces de zel cu atata programa...
asa facea si cu noi,vezi Doamne tb sa socoteasca, sa stie cifrele etc etc...
si el scria cand voia...
dar facea simulte chestii ca-i placea....

eu nu l-am pus sa faca nimic,absolut nimic,ca ma stiut cat are de tras de acum in colo...daca vrea sa invete poate invata pana la 100 de ani!

copii de acum sunt f isteti si prind repede...
invatatoareele nu prefera un copil slefuit de nu stiu ce educatoare,in stilul ei(nu ca astea nu ar stii ce sa faca!!) iar la clasa copilul are deja deprinderi,altele decat incearca ea sa imprime la toti copii din clasa...

asa cum spunea si filofteia eu nici sa deseneze nu-l puneam ...abia acum stie si el sa faca conturul la desene....pt ca nu avea rabdare si de ce sa-l fortez?!

sigur ca la gradi prindea din zbor,stia cifrele si de acolo si de la noi...
stia literele.....
a fost putin mai greu startul de la scoala, dar asta nu inseamna ca cei care deja citesc si scriu perfect or sa fie si cei mai cei peste ani!
poate ca da,dar nu in toate cazurile si nu inseamna ca unul care nu a respectat cu sfintenie programa de la gradi nu a ajuns cineva la momentul lui....

deci,mai relaxata si optimista

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Simali, multe o sa te inebuneasca de-a lungul timpului....
Mie educatoarele de la gradi mi-au spus clar ca e directiva de la minister sa nu mai scrie copiii literele si ele o fac pt ca asa le-ar fi mai usor la scoala si in plus ce sa faca cat stau cu ei....
Iar la scoala alte "picturi" la literele de mana...
Eu pe a mea n-am pus-o sa faca nimic acasa la gradi, am considerat ca o sa munceasca destul la scoala si cred ca am procedat bine; pt ca acum lucreaza la greu, uneori mi se pare ca are chiar prea multe teme, plus suplimentarele pe care i le mai dau eu.... (asta si la recomandarea invatatoarei!) Asa ca tu alege ce crezi ca e mai bine pentru puiul tau.
Aaaaa si a mea m-am trezit ca a invatat alfabetul singura la gradinita si cand am intrebat-o de unde stie mi-a spus ca dupa pereti.... (aveau planse cu literele asezate in ordine alfabetica)

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

nvatatoarea noastra este de acord sa stie sa citeasca, dar sa nu scrie.
quote:

Cred ca aici ne incadram si noi. Stie sa citeasca pentru ca asa vrea el dar nu scrie pentru ca nu-i place si nici noi nu am insistat.

Mi se pare si mie ca exagereaza cu evaluarile astea la matematica de la gradinita... Dar bine macar ca nu au facut nici un fel de litere de mana. Au scris numai literele de tipar (eu nu prea pricep de ca sa invete copiii sa scrie litere de tipar dar... ma rog)

Este foarte posibil sa nu fie o programa clara la anul pregatitor si sa ramana multe la latitudinea educatoarelor ... Nu m-ar mira catusi de putin.

alice

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Scrie sus pe pagina "Evaluare". Dar nu se dau note. Adica ori au toti copiii foarte bine ori nu se dau calificative.

Dar uite chiar mi-ai dat o idee: maine ma duc si intreb ce fac cu rezultatele de la evaluarile acestea (sunt cam 6 de la inceputul anului).

alice

Mergi la inceput

simali,iti spun eu ce fac cu evaluarile(cel putin asa cred!) iti dau la final o de fisa de evaluare psihologica!!!
cu care poti sa faci ceva de genul

asa ne-a dat si noua "draguta" aceea de doamna....

si eu n-am dus-o ca nu voiam ca invatatoarea sa-si faca niste pareri false despre copil....
si am avutdreptate,copilul nu e handicapat si nici idiot....

e unul dintre cei buni la mate.... si sigur ca e la fel ca toti ceilalti copii,adica e un copil normal!

se joaca,invata,se implica,mai face si cate o nazbatie mica de tot....e viu!

asa ca,nu te stresa prea tare ca o sa fie ok,

pupici

Mergi la inceput

Mergi la inceput

filofteia,pe masura ce trece timpul constat ca fi-meu seamana ca doua picaturi de apa cu al tau!
o fi de la faptul ca se trage din aceeasi zona?!
mai bine ca nu ati avut nevoie de evaluare...nici noua nu ne-a cerut doamna invatatoare(ca ea e o destepata,nu se ia dupa ce spun altii,e in stare sa-si faca si singura o parere )....
asta a fost poate pt ca nu a fost la gradi de stat...si f bine ca nu a fost!

va pup pe toti si pe toate,

Mergi la inceput

Mergi la inceput