Program lung sau scurt la gradinita ?

Program lung sau scurt la gradinita ? | Autor: monaraus

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici, tatici, bunici... cum este mai bine pentru educarea si sanatatea copiiilor nostri? Sa frecventeze gradinita 8-9 ore pe zi pana cand iesim de la munca sau sa ramana la program scurt? Am auzit expresii de genul "imi nenorocesc copilul daca il las toata ziua la gradinita..." De ce? Din cauza bolilor, a faptului ca nu sunt acasa la ei... vorba aceea, nicaieri nu e mai bine ca acasa...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

inseamna ca in grupa mijlocie la vlad la gradi sunt 10-12 copii nenorociti?

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Pai depinde mult si de ce posibilitati ai. La program prelungit, dupa masa de pranz nu prea mai au activitati. Adica dorm, apoi o gustare si pe urma se joaca supravegheati de cineva, sau li se citesc povesti sau daca e timp frumos ies afara. Cel putin asa e la gradinita unde e fata mea, programul lung fiind pana la ora 18. Toate activitatile (desen, cantecele, dansuri...) se fac dimineata. Noi am optat pentru program mediu, adica sta pana la ora 14 acolo si ia si masa de pranz. nani facem acasa. AM ales varianta asta pentru ca e si destul de mica (a implinit 3 ani acum o luna) si imi era teama de procesul de adaptare, m-am gandit sa o luam treptat. Plus ca au lucrez doar 4 ore pe zi, asa ca am cum sa ajung sa o iau acasa. DE la toamna o sa incercam sa o lasam la program lung. Depinde mult si de copil, cum se adapteaza. Daca are cu cine sta acasa, si are anumite obiceiuri cu dormitul la pranz (de exemplu fii-mea adoarme doar cu mami la amiaza) poate e mai bine sa stea la program scurt. Daca e un pic mai maricel si crezi ca ar accepta cu usurinta programul lung, de ce nu? Nu inteleg cum iti nenorocesti copilul daca il lasi la program lung. De racit raceste oricum foarte des in primul an, indiferent de program.Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0

Mergi la inceput