***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (47)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

La multi ani sarbatoritului zilei!
maicicutz frumusica foc ilinca! vezi ca la semnatura cu pozele ai uitat ghilimelele de la sfarsit de asta nu merge .
Teodoral 300 de grame???!!! nu e prea mult?
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Angiuta, chiar ma intrebam si eu de cele 300gr, ca Eliza mea mai mult de 100 g nu a papat niciodata. Acum imi facema griji ca papa prea putin. Dar cat ar trebui de fapt sa pape la o masa?????????

Sunt mamica
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salutare, salutare!

Mi-a fost tare dor de voi, dar nu am mai avut timp deloc deloc de calculator. Acum mananc si scriu, caci daca nu le fac pe amandoua odata se trezeste Maria si mi se aplica vorba aia din batrani: " mancat, nemancat/ de Dumnezeu saturat!"

Eu dupa episodul cu inundatia am avut parte de o noua repriza de "distractie": m-am operat caci facusem peritonita! Nu va spun ce dureri am avut inainte de operatie caci timp de 24 de h am stat asa, gandindu-ma ca daca invat sau ma chinuie Maria, poate imi trece. Dar sa va zic si partea "buna": am cred ca mai putin de 50 de kg Arat de parca am venit din Somalia. Dupa operatie am reusit sa ma cert si cu taica-meu, frate-meu e in stand by si ma astept la o "discutie" mai serioasa si cu sotulica- zice ca vine in Ro si acum imi da cu firma in cap si zice ca nu mai poate. Din cauza nenorocitei asta de operatii am 2 restante ( prin absentare) si o sa trebuiasca sa vin in toamna. MOR DE NERVI ca numai mie mi se intampla asa ghinioane.

In rest totul e OK, Maria creste frumos, a luat tare bine in greutate - deja am senzatia ca nu mai suntem la categoria fotomodele. Mananca destul de bine, cam de 4x/zi mese solide, in cantitati destul de maricele. Iaurtul ala de la Danonino il adora. Cam 2 cutii la o masa mananca ( deci cam 160g) si daca ar fi dupa capul ei , ar mai manca inca una. Dar mi-e frica sa ii dau atat de mult. In ultima perioada Maria sta mai mult in picioare, chiar si cateva minute sprijinita de canapea/sifonier/dulapuri/TV. A invatat sa se aseze in fundulet cand e obosita de atat "mers" de-a lungul canapelei.

Uram si noi LA MULTI ANI tuturor puiutilor sarbatoriti!

Gata s-a trezit si puiuta mea, ma duc sa o obosesc putin ca diseara sa adoarma mai repede si sa mai am putin timp si pt mine.

O zi faina !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

AM INCEPUT SI NOI SA PAPAM.NU SUNTEM MANCACIOSi DAR CEL PUTIN ESTE UN PAS!Ieri am papat 125 de gr mar cu morocv si io sunt tare mandra de el.Papam si supica de legume cu carnita de curcan insa nu mai mult de 4-5 lingurite.Da papam nu mai plangem cand vedem lingurita.Cu fructele stam prost deocamdata insa o luam usor.
VAS deocamdata este sa vedem mai tarziu.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

vas, angiuta, teodoral mie dr mi-a zis sa nu ii dau mai mult de 250 gr supa. Am inceput insa sa ii pun din ochi in castronel, sa nu mai tot cantaresc asa ca e posibil cateodata sa gresesc sa sa manance mai mult...

doxinup ce cretulin e Stefan. M-am uitat pe poze si mi se pare ca ii cam place in patul vostru .

ralucami bine ai revenit si sanatate multa. Felicitari pentru progresele Mariei.

an@ merci. Daca iti mai aduci aminte mai intreab-o tu din cand in cand daca se mai elibereaza.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Vas
Informativ poti sa-ti zic ca aici brosura (aia omologata prin colaborare de toti medicii din tara) zice asa pe zi:

7 luni: hrana solida 150-200 gr.+ lapte 800 ml
8-9 luni : solide 200-300 gr.+ lapte 700 ml
10 luni: solide 300 gr. + lapte 700 ml

Prin lapte se intelege san sau formula.
Prin solide se inteleg adjuvanti la masa de lapte: cereale, legume, fructe, carne (asta fiidnca aici nu se scot mesele de lapte pana la un an, ci solidele se dau completare).

Nici Elias nu mananca mai mult de 100. Noi cred ca ajungem la 150-200 pe zi.Fara mari preferinte si in general cu circ si scalambaieli. Si nici nuu ii pregatesc mai mult de 100 o data, desi poate daca as sari mult in sus ar manca, n-am incercat. O singura data a mancat in disperare ca venise taica-su acasa pe neasteptate la pranz si era topit, puteam sa-i bag in gura oricat, ca nu il interesa. Dar ziua aia mi s-a parut greoi in miscari, cred ca nu ii picase bine, abia se misca si s-a culcat devreme.

Sa stii ca nici el nu vrea biberon, o sa ne consolam reciproc. Si nici cu cana n-am reusit, am luat toate formele si consistentele si marimile de cioc si nika. Nu trage din ea. Daca ii dau din alea de ii curge apa in gura, o scuipa afara. Habar n-am ce-o sa fac, dar mai vedem noi pana atunci

Niste tovarase de plimbat copilul prin parc inca dau sa suga la 2 ani. Dar numai cand sunt acasa. Una e acum in India, zice ca pompeaza afara de maxim doua ori intr-o saptamana, ca sa nu o deranjeze, ca se aduna prea mult lapte. Cand vine acasa, fetita bea in continuare cu placere. Nu stiu ce sa zic...Ma mai gandesc...

Mamica lui ELIAS , 31.05.2007

POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricicutz spune:

Gata, s-a culcat papusa, am timp sa va povestesc mai multe despre noi...Cu ce sa incep? Am bantuit pe la aspirante (doar cu cititul, bineinteles) un an si jumatate, ca ajunsesem sa ma duc la doctorul meu in fiecare luna doar sa ma incurajeze ca pot sa raman si fara medicamente..si intr-o frumoasa zi de septembrie 2006, dupa 2 teste ca unul nu era de ajuns, am anuntat populatia ca o sa ni se mareasca familia..sarcina a fost ok, ultimele luni mi-a ost mai greu sa ma misc, dar per total pot spune ca a fost una din cele mai frumoase perioade din viata mea..Pe data de 4 mai a aparut iubirea mea, o gamalie de 3,500kg, bruneta (pt mine a fost un soc pr ca mi-o imaginam blonda ca mine) dar o minunatie d ecopil...noi in prima zi acasa am chemat salvarea pt ca urla in continu, nu facuse in ziua aia kk, nu stiam ce sa-i facem (cand nu ai pe nimeni s ate ajute..) si abia cand a venit pediatra a doua zi ne-a spus sa-i dam lapte praf ca e moarta de foame, de-aia urla mereu..mititica, mi-a fost as amila de ea, eu am nascut la Pantelimon, unde doctorul meu a fost de nota 10, dar ce pot s aspun despre fetele de la nounascuti care aveau preferate de care se ocupau iar de celelalte, dumnezeu cu mila...asa am plecat eu de la spital fara sa stiu sa-i dau sa suga cum trebuie, am invatat singura peparcurs, oricum, eu nu am avut lapte indeajuns, nu a existat o masa la care sa se sature doar d ela mine, dar i-am dat 6 luni..imi era asa draga cand o vedeam ce fericita era..din pacate in noiembrie am facut infectie la rinichi(vesnicele mele probleme) cu temperatura de 40 degrade aproape 24 de ore,cu o groaza de medicsamnte, asa ca s-a dus si minimul de lapte pe care il aveaam..poate la ur,matorul o sa am mai mult..Ilincuta e un copil minunat, ca toti capsuneii..a avut colici, a fost cheliuta, a facut si inca mai face nazuri la mancare, dar e vesela, se ridica in picioare, merge tinuta, si zice mama...mai avem un pic si facem 9 luni si suntem in continuare stirba..a inceput s adoarma destul d ebine noaptea, uneori nu se trezeste decat sa manance, dar pt ca am vazut ca sunt unele capsunele care se culta tarziu, Ili are doua reprize de somn ziua, pe la 9-10jumate(ea indiferent la cat se scoala dimineata de regula la 7, doarme un pic la 9) si de la 2jumate-4, cu aproximatie...si atat pana la 9seara..inainte mai dormea si de la 6 seara o ora dar singura si-a schimbat programul..uneori se mai trezeste noaptea, dar nu de foame,ci pt ca ea are un somn destul de agitat se foieste in patutul ala ca l aun moment dat se trezeste si nu stie sa adoarma singura, decat leganata asa ca incepe sa planga pana o iau in brate..Apropo, cum o invat sa adoarma singura? Cam atat pe moment ca m-am intins ca o zi de post, sper sa nu va plictisesc..si mai am o intrebare: de ce atunci cand se da carne nu se da ou ?Atat deocamdata..pupici si ma duc s avad ce ati mai scris..

mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007)
[url=''http://community.webshots.com/user/pirica'']foto[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricicutz spune:

am uitat...angiuta, multumesc si pt ca mi-ai spus cum s apun poze si pt ca ti-a placut Ilincuta mea (si Vladutul tau e un scump, are niste ochi asa mari si nici nu zici ca are 8luni aproape, pare mai mare)...Apropo, ne trece si pe noi cineva in lista? Eu sunt Mari, am nascut in data de 4 mai prin cezariana la ora 11, o fetita de 51 de cm si 3,500kg, scor Apgar 8..multumim

mamica capsunicii Ilinca Maria(4 mai 2007)
[url=''http://community.webshots.com/user/pirica'']foto[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Maricutz eu nu pot sa vad pozele cu brunetica ta.Mor dupa brunetei ca de aia mi-am luat barbat brunet dar la mine a iesit deschis ca o branza(copilul).
Mica, multumesc si eu pt cartea de retete .Este cea mai buna din cele rasfoite.Aseara am facut mere la cuptor cu orez fiert(in apa)dar ma intreb o avea ceva daca firb orezul in lapte de vaca?Sau praf?ca am o punguta desfacuta de humana pe care fi-miu nu o doreste.

Oare pot sa-i dau gris?In multe din retete apare grisul dar asta are gluten.Eu ii dau deja biscuiti de la Nestle dar nu zilnic.oricum zicea pepsi ca efectele se vad tarziu la intoleranta la gluten deci ii dau tot cu inima stransa.(Vezi PEPSI CUM ASCULT TOT CE SPUI?)

Noi suntem tot muciosi, folosim batista de doua ori pe zi in mari urlete .Sper sa se obisnuiasca .Luam antibiotic ampicilina(desi n-am vrut sa-i dau , 2 doctori care l-au ascultat mi-au spus acelesi lucru si a trebuit sa -i dau).Mancam foarte putin lapte de cand l-am tot incercat cu laptele praf, asa ca momentan ne-am intors la laptele meu.O sa-l mai incerc si cu milumil.
Pupici

POZE rares(7 mai 2007)
Am 8 luni/Sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Buna mamici.

tuturor sarbatoritilor de azi si ieri!

Am vazut poze noi cu capsunei si capsunele: Bobita, Stefan, Ilinca, Ingeras de Teodora (Maricicutz, Teodora bine ati venit!) Toti sunt minunati!

Doxinu vreau sa te intreb cum ii dai mar amestecat cu morcov? Fierbi morcovul? Ca incerc si eu sa o fac pe Ana sa manance fructe, ca nu vrea sub nici o forma...si ma gandesc ca poate cu morcov o conving...dar nu stiu cum cu morcov

Chiquitita vad ca si voi tot in acelasi stadiu cu papa, ca si noi Ana mea, zilele astea, a mancat bine legume, dar nu o laud, ca parca vad ca maine le scuipa pe toate

Raluca bine ai revenit! Sanatate multa si pupici Bucuriei!

Noi cred ca vom fi Iepuras, ca se pare ca un dintisor a spart gingia. Se simte la mana.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput