GRAVIDUTE/MAMICUTZE DIN BACAU
Raspunsuri - Pagina 19
AnnaBaby spune:
Alina ai fost a doua persoana pe ziua de ieri care mi-a spus ca sunt o mama buna, o sa ajung sa si cred daca tot sunt laudata asa
Acum serios, ma apuca groaza cand ma gandesc cat de greu o sa fie mai tarziu cu educatia, ca acum e floare la ureche, nevoile ei sunt doar cateva, papa, somn, schimbat, spalat, plimbat, iubit si dragalit...dar cand o sa fie mai maricica...o sa mai vad eu cat de buna sunt ca mama...Dar tu stii asta foarte bine doar ai un flacau mare, ai deja experienta...
Anna
de Ioana Maria 11.07.2008
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
mariamatei spune:
Buna dimineata fetelor! Stau si eu putin la calculator, a mancat pisicul si s-a culcat, mi-am facut si eu un ceai si m-am gandit sa vad ce mai ziceti.
Alina, pai nu se pune pb. la tine de nastere normala, chiar dac-ar fi sa-ti zica dr. sa incerci, eu in locul tau nu m-as risca, dar nu cred eu ca te-ar supune dr. unui asemenea risc, chiar si de dragul nasterii naturale. Daca ai o cezariana plus alte operatii, no way! Ma bucur ca duci sarcina bine, si eu am avut o sarcina usoara - cu exceptia ultimelor 2-3 sapt. cand m-am ingreunat rau si na! ma dureau toate alea.
Anna, ia spune-mi, i-ai facut Ioanei vreun vaccin facultativ? Ca eu nu-s deloc lamurita cu vaccinurile astea facultative si stiu ca sunt unele care se fac pana-ntr-un an si medicii astia sunt mai nestiutori ca noi... AM intrebat-o pe dr. de fam. si m-a lamurit mai mult de-o gramada.
AnnaBaby spune:
Maria eu merg pe schema de la stat, nu m-am complicat cu infarixul ca se gaseste greu, numai cu comanda la farmacie, si chiar si asa sunt perioade cand nu se mai gaseste si te trezesti ca vine luna de vaccin si nu ai de unde sa-l iei. Apoi mai e de luat in calcul problema cu transportul si depozitatrea vaccinului, de la farmacie acasa si apoi de acas la cabinet, ca trebuie tinut la rece, intr-o geanta termoizolanta, etc. Si ca sa nu mai spun de pret, care nu-i un subiect de neglijat totusi, stiu ca fiecare e in fur de 200 lei, si daca incepi cu ele asa trebuie sa continui, in schema. Asa ca acestea fiind luate in considerare, am hotarat sa merg pe cele gratuite, ca la urma urmei sunt bune si ele, chiar daca celelalte protejeaza impotriva mai multor boli. Acuma na, fiecare hotaraste cum vrea. sper ca te-ai mai elucidat putin.
Cum merge cu alaptatul, poti sau nu cu implanturile pana la urma?
Anna
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
alina2700 spune:
Scuze fetelor! Nu am reusit sa ajung la 
![]()
M-a sunat cumnata de dimineata si pina acum am tot vb pe mess cu ea
Asa e Anna si mie mi s-a parut mult mai usor cand era Alex micut decat dupa ce a incept scoala ,dar eu zic ca ai sa te descurci la fel de bine!Avem mult mai multa informatie acum ... decat inainte,si oricare din mame care isi dau interesul eu zic ca reusesc!Trebuie sa ne si sacrificam e adevarat dar cand vezi rezultetele...uiti de orice sacrificiu!Spre ex Alex -printul meu ,cariua m-am stradiut din toate puterile sa nu-i lipsesca nimik dar mai ales sa-i dau o educatie aleasa - anul trecut a hotarat ca merge sa stea la taica-su la Bucuresti ,asta pentru ca nu a vrut nicifel sa vina aici in Olanda ...., si l-am lasat ce sa fac? M-a durut inima ingrozitor si inca ma mai doare,insa sunt fericita ca e la o scoala f buna din Bucuresti unde are rezultate bune! si e si la fotbal intr-o echipa buna!Deci nu am de ce sa ma pling,in afara faptului ca nu mai este linga mine
.Ne vedem in vacante doar, dar vb f mult la telefon si pe net!Cu toate astea eu tot ma consider o mama buna...NU STIU DACA E ADEVARAT DAR...
Pupici la burtici mamici si BB-ici!

http://s366.photobucket.com/albums/oo108/alina2700/
alina2700 spune:
Mariamatei si eu m-am gandit tot la fel,ca nu or sa ma lase astia sa risc, dar pina la proba contrarie....mai e! Cand o sa stabilesc cu ginecologul ca fac cezariana si ziua in care o fac atunci am sa fiu linistita,pina atunci ma mai framint cateodata!(ca de... nu stii niciodata ce zace in capul oamenilor)Am inteles ca astia in general nu prea sunt de acord cu cezarienele si de aia imi e teama!Dar oricum daca vad ca se ingroasa gluma si am intrat in sapt 36 si nu stiu inca ce vor ei sa faca cu mine....ne urcam repejor in masina si direct la Medical Service ajungem!O sa va tin la curent oricum ce si cum...pe 27 o sa merg din nou la consultatie si am sa pun mai multe intrebari de data asta!
Va pupacesc muuuult!!!

Alina
de Alex si
25+
AnnaBaby spune:
Alina putine mama ar fi reusit sa faca ce ai facut tu, sa fii in stare sa vezi care e alegerea cea mai buna pt copil si nu pt tine, stii cum se zice, ca iubire adevarata e atunci cand esti in stare sa renunti tu la orice pt copil, in cazul tau ai renuntat la a-l vedea zilnic langa tine stiind ca ii este mai bine la Bucuresti. Felicitarile mele!!!
Anna
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
alina2700 spune:
Multumesc Anna!
Recunosc ca mi-a fost tare greu sa iau decizia asta,dar eu zic ca am facut bine ,atat timp cat Alex este f. fericit.Aici daca ar fi venit nu cred ca ar fi avut rezultatele de acum atat de repede + ca ar fi pierdut un an de scoala pt anul de limba...Ma rog...e greu pentru mine si sincer mai sper inca ca intr-o zi isi va dori sa vina aici la noi.

Alina
de Alex si [garvi] 25+
mariamatei spune:
Anna nici nu stii cat mi-ai fost de ajutor! Mi-ai raspuns exact la intrebarea la care varza de doctoritza m-a bagat si mai mult in ceata referitoare la Infanrix/Schema de stat. Pt. ca am inteles ca in principiu sunt cam acela#351;i lucru, numai ca Infanrixul are si DiTePer-ul si antipolio, pe cand statul le face separat - desi in aceeasi zi, dar nu aceeasi intepatura. Pana acum antipolio era sub forma de picaturi, acum cica fac tot injectie. Dar asta nu intelegeam eu, ca ea tot abera ca e criza prin farmacii si l-oi gasi nu l-oi gasi... Deci rapelurile tot cu Infanrix se fac. Bun! AM inteles. Pai atunci merg si eu cu statul si dupa un anisor cumparam frumos Prevenarul,Trimovaxul sau Priorixul, ActHib-ul... respectiv antimeningococic, antipneumococic, rujeola, rubeola, oreion, antihaemophilus influenzae tip B. Uite lui Robert i-a iesit pneumococ la un exudat nazal si m-am ofticat tare ca nu i-am facut, dar n-am stiut...
In alta ordine de idei, da, aveti dreptate si tu si Alina, cu copiii e mai greu pe masura ce cresc. Educatia e cea mai grea parte. Eu am momente "challenging" ca sa zic asa si cu Robert care n-are nici 5 ani si sunt convinsa ca o sa fie din ce in ce mai greu. Mai ales cand copilul are o personalitate puternica si cand tu esti o mamica over-protective...Alina, cand am citit de Alex m-a trecut un ghimpe prin inima. Doamne, nu vreau sa ma pun in locul tau! Sa-mi plece puiul de langa mine asa fraged...Bine, ai avut noroc ca alegerea lui a coincis fericit si cu varianta cea mai buna pt. el, dar ce faceai daca el alegea ceva care nu era in avantajul lui - asa cum fac de multe ori copii - si nu te puteai intelege cu el? Oricum, banuiesc ca si tatal lui e de incredere, adica te bazezi ca are grija de el. In orice caz, greu! Te felicit si eu ca si Anna ca ai stiut sa treci frumos prin asta. Dupa ce vine bb o sa-ti fie mai usor, oricum. Ma rog la Dzeu sa nu se schimbe nimic la mine si la sotul meu peste ani si sa ramanem impreuna mereu si pentru noi dar mai mult pr. copii. Parintii mei sunt divortati si crede-ma sunt multe momentele in viata cand lucrul asta doare - chiar si acum la maturitate.
Va pup mult

AnnaBaby spune:
Stie vreuna dintre voi sa deschida capitol nou ca eu nu ma pricep si am ajuns la pag 19, la 20 deja ar trebui schimbat.
Anna
Ioana povestea nasterii
jos kg!!!
alina2700 spune:
Mda! si eu am ghimpe Mariamatei,dar asta e viata!Eu m-am casatorit prea de tanara prima data si doar din dorinta de a scapa de regulile parintilor ...(ceausisti inca la acea vreme),nu doresc numianui sa se desparta este cea mai crunta traire.Eu am trecut printr-o poveste socanta dar multumesc lui Dumnezeu acum sunt bine si sunt fericita!
Dar hai sa va povestesc fiindca tot am ajuns la capitolul asta:
Pe la 20 de ani am hotarat eu sa-mi iau destinul in maini si sa plec din casa parinteasca , si uite asa am ajuns la Bucuresti unde l-am intalnit eu pe "fat frumos" caruia i-a fost f usor sa ma prosteasca
,el trecand deja printr-o alta casatorie,avand si ceva pozitie pe atunci si ma rog stiti voi cum e...PROVINCIA IN BUCURESTI, omul era stilat , era imbracat bine ,bani -bani adica mai tot ce si-ar fi dorit o tanara venita de la tara cum se zice -ca mine!
Si uite asa ca m-a imbrobodit asa bine ca nu am mai ascultat de nimeni si de nimik cu toate ca el era mai in varsta decat mine cu 14 ani si ca mai avea 2 copii din casatoria lui anterioara pe care tocmai ai castigase la procesul de divort,deci urma sa ai crestem impreuna!Deci toate bune si frumoase , ne mutam impreuna in casa socrilor din buricul targului adika chiar din centru Bucurestiului ( asta pentru ca fosta lui doamna nu voia sa plece din apartamentul pe care il aveau impreuna) si uite asa ramin imediat si insarcinata si ce sa mai ... fericire mare pe mine care imi doaream un bebe ( am iubit intotdeauna copiii),insa lumea tot ma sfatuia sa nu-l fac ca ar fi mai bine sa ma acomodez cu ceilalti 2 pe care urma sa-i cresc etc ,etc
.Dar bineinteles ca nu am ascultat de nimeni si ca am lasat BB-icul sa creasca linistit in burtica la mami.Pina la urma lumea s-a obisnuit cu ideea si cu incapatinarea mea , mai ales ca ma descurcam remarcabil cu cei 2 copii mari deja, unul 9( fetitza pe care o cheama Adriana) si celalt 8( baiatul pe care il cheama Dan).
Si a fost bine cam pina in luna a 4 a de sarcina cand domnul mi-a adus o boala cu transmitere sexula ,lucru pe care nu l-a recunoscut niciodata ...si uite asa du-te pe la doctor ... tratamente ...ma rog a trecut,dupa care a venit si bebe sanatos si cel mai frumos , am facut imediat depresia de rigoare...plinsete ...,dar a trecut si asta si tot asa au mai venit prb si dupa 8 ani de convietuire cand am considerat eu ca nu mai pot si ca deja copii cei mari sunt deja cam pe picioarele lor stabilizati si nu mai depind de mine , mi-am luat inima in dinti si am divortat.Alex pe atunci avea doar 6 anisori,intr-un an am reusit sa-l smulg de acolo de la Bucuresti si sa-l aduc in Bacau ,unde am locuit impreuna cu ai mei pina anul trecut ,cand dupa ce l-am reintalnit pe actualul meu sot ( spun reintalnit pentru ca de fapt il cunosc de cand aveam vreo 14 ani-el fiind fratele prietenei mele de liceu,dar asta e alta poveste) si m-am indragostit nebuneste de el,insa el e stabilit aici in Olanda cam de prin 2000 ,asa ca a trebuit sa-l urmez la un moment dat.Asa ca l-am lasat pe Alex in grija parintilor mei, care trebuie sa recunosc ca nu sunt cei mai buni bunici din lume si apoi au inceput prb
.Alex se tot certa cu ai mei, taica-su ai tot facea vizite si probabil ai explica cum ca la el ar fi mult mai bine ...etc
.Si uite asa am tot vb eu cu Alex la telefon, si pe net si apoi am vb si cu taica-su si am pus eu niste conditii si pina la urma am decis ca e mult mai bine sa fie cu tatal lui care este recasatorit acum cu nasa de botez a lui Alex ( prietena mea din timpul primei casatorii- dar si asta e alta poveste) decat sa se certe non-stop cu ai mei , si decat sa-l oblig sa vina aici (el nedorindu-si lucrul asta).
Cam asa au stat lucrurile ...
Acum nu-mi pare rau pentru nici o decizie pe care am luat-o pe tot parcursul vietii mele zbuciumate,desi au fost momente in care pur si simplu nu-mi doream sa ma fi nascut
.
Sper ca a trecut greul si ca Dumnezeu m-a vegheat tot timpul,tocmai de aceea am reusit sa iau decizii bune!
Hai ca va pup ca v-am inebunit cu povestile mele!