Tratament cu puregon sau cu gonal f ?
Deschid acest subiect pentru a afla parerile voastre vis-a-vis de tratamentele de stimulare ovariana facute cu puregon si cele facute cu gonal f.Dupa experientele voastre care dintre aceste doua medicamente au rezultate mai bune,respectiv mai multi foliculi,ovocite de calitate mai buna etc.?
Din cate stiu difera componenta acestor medicamente ( fiecare este FSH recombinat,dar facut din altceva,adica puregonul e facut din ovar de hamster chinezesc,iar gonalul din urina de graviduta).Ma intereseaza rezultatele tratamentelor cu aceste medicamente.
Eu am facut FIV cu gonal f si va urma sa fac urmatorul FIV cu puregon...
Kora
CARPE DIEM!
Raspunsuri
miki-miki spune:
Eu nu am experienta cu nici una dar stiu ca se da gonal F dc ai FSH f mare.
Miki
Anul asta pui de-un pui ![]()
KoraPop spune:
miki-miki noi ne tot "intalnim" pe la diverse subiecte,ma bucur ca ai intrat si pe aici.Eu nu am avut FSH f mare,am avut 6,57 si totusi mi-a dat gonal f....asa ca nici nu mai stii ce sa spui,daca e vreo logica sau nu intre FSH si medicamentatie.Am reactionat binisor( 8-10 foliculi),dar la urmatorul FIV imi vor da puregon,despre care nu stiu mare lucru.Sper sa "pui de-un pui"
anul asta si tu si eu si toate fetele care lupta pentru a deveni mamici!Bafta!!!!
Kora
CARPE DIEM!
miki-miki spune:
Kora
, probabil ca de aceea ti-a schimbat medicatia si ti-a dat puregon. Tu avand un FSH mai mic vei raspunde bine si la puregon. Nu stiu de ce ti-a dat primul dr Gonal F, probabil pt ca in strainatate se merge f mult pe acesta. Dr la care esti acum are o experienta mai mare si stie probabil ca la ac analize hormonale raspunzi bine si cu puregon. Dc aveai FSH mare nu putea sa-ti dea decat Gonal F. Tu la primele FIV-ri ai facut stimulare cu Gonal F dar cu doza mica , nu?
Depinde si de organism, uite la Avalon
la primul FIV a facut cu menogon si a raspuns f bine(cu un FSH mic). La al 2-a FIV a insistat ea sa i se dea tot menogon pt ca stia ca raspunde bine (dar nu mai avea ac FSH mic), dr parca a vrut sa-i dea Gonal F.
Tu, dc te nelinisteste problema asta du-te la Cocei si intreab-o de ce iti da puregon.
Sa dea DD ca anul acesta sa avem toate un pui mic in brate sau cel putin in burtica.
Succes!
Miki
KoraPop spune:
miki la primul FIV am avut FSH de 9,mi-a dat numai menogon,la inceput doza mica pe care a crescut-o treptat.Nu am raspuns prea bine.La al doilea FIV, FSH 6,57 mi-a dat gonal f 150 UI + menogon si am raspuns bine.Acum la alt dr. mi-a spus ca voi lua puregon+menopur,dar....inca nu mi-am refacut FSH-ul....mi-e si frica sa il fac....dupa primul FIV ajunsese la 11-12 si am reusit in 6 luni sa il scad cu ajutorul anticonceptionalelor....De ce spui ca puregonul nu se recomanda celor cu FSH mare,gonalul e tot FSH ca si pregonul,atunci de ce gonalul e recomandat celor cu FSH mare???Multumesc!
Kora
CARPE DIEM!
miki-miki spune:
Kora
, eu asa cum am spus nu am facut inca nici un FIV deci ceea ce iti spun e din auzite. Stiu doar cum procedeaza un doctor, atat, dar fiecare dr are metodele lui care si le-a stabilit in fct de rezultatele obtinute.
Ca o paranteza, mai multe persoane pot reactiona in mod diferit la ac stimuli si chiar aceeasi persoana poate reactiona diferit la ac stimuli aplicati la FIV-ri diferite. Asta scrie in hartiile mele care mi le-a daT dr pt intocmirea dosarului FIV. Deci este cum ne e norocul
.
Dar pt linistea ta intreaba dr care ti-a stabilit tratam de ce iti da puregon in loc de Gonal F.
Miki