Alaptez si am rani la sani cu puroi

Alaptez si am rani la sani cu puroi | Autor: Lumi_Nag

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica unui baietel de 10 luni pe care inca il alaptez.Cu 3 saptamani in urma dupa ce termina de supt m-a muscat de vreo 2 ori.L-am certat insa raul era deja facut....am rana vie la fiecare san.M-am dat cu garmastan si se prindea rana dar cum sugea se desprindea inapoi.Am incercat si cu alte unguente dar nu am avut succes.Ba mai mult am facut puroi.Acum ma spal foarte bine si dezinfectez zona si nu stiu ce sa mai fac.Nu as vrea sa-l intarc,dar dandu-i sa suga nu se prinde rana aia niciodata.A mai patit cineva?Ma puteti ajuta cu un sfat?
Mentionez ca nu suge din biberon ca sa ma pot stoarce si nu accepta nici aparatorile pentru sani care sunt tot din cauciuc

Luminita, mami de ingerasul mult iubit George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Nu m-am confrutat cu probleme asta dar vreau sa-ti spun ca exista aparatori din silicon. Eu am avut rani urate la inceput si am indurat si am trecut peste... pana s-au vindecat.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Da, eu am patit-o de 2 ori. Am folosit comprese cu rivanol si picaturi oftalmice cu antibiotic aplicate local de 2-3 ori pe zi. Prima data a mers bine cu cloramfenicol, a doua oara n-a mai mers, dar a mers cand am dat si cu tobramicina. Sa te speli pe san inainte sa-i dai sa suga si dupa ce a terminat de supt poti aplica tratamentul. Intre mai dadeam si cu bepanthen (pe mine garmastanul num-a ajutat). A mers. A fost un chin, imi venea sa urlu de durere dar a trecut. Cu tratament deja in 2 zile eram incomparabil mai bine. In 5 eram vindecata.

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Nu m-am confrutat cu probleme asta dar vreau sa-ti spun ca exista aparatori din silicon. Eu am avut rani urate la inceput si am indurat si am trecut peste... pana s-au vindecat.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Am mentionat la sfarsitul mesajului ca nu accepta aparatorile....ce bine ar fi fost daca accepta...

DianaR, pot folosi Kanamicina?M-am dat de 2 ori cu Kanamicina dar nu eram sigura ca fac bine si am renuntat.
pentru raspunsurile prompte.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Mergi la inceput

Da, poti folosi, dar s-ar putea sa fii facut o greseala ca ai oprit tratamentul prematur si microbii sa fi dezvoltat rezistenta. Oricum, orice antibiotic alegi sa folosesti trebuie sa te dai macar 4-5 zile in total cahiar daca intre timp schimbi antibioticul.

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

imi cer scuze, ai zis ca nu accepta din cauciuc, siliconul parca era altceva

Mergi la inceput

Greseala mea silicon...nu accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Incearca si cu Bepanthene.E cam scump dar mie mi s-a parut ca a meritat toti banii.

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pt raspunsuri dar am vb cu dr mea si a zis ca trebuie sa-l intarc.Ca in mediu umed nu se va prinde rana.Cu atat mai mult ca am puroi nu e bine sa alaptez pt bebe.Sunt umflata de plans de cand am vorbit dar tot ce este spre binele lui trebuie sa fac.M-a apucat nostalgia si mi-e jale numai cand ma uit la el, dar 'om trece noi si peste asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Lumi,daca vrei neaparat sa continui alaptarea,poti urma sfaturile Dianei.Este medic,a dat intotdeauna sfaturi f. bune!

Bafta!

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Lumi, e de asteptat raspunsul medicului... E cel mai simplu mod de a te proceda, cale sigura si scurta spre succes. Dar nu stiu in ce masura a pus in balanta dorinta ta de a mai alapta si cate ai fii in stare sa suporti ca sa continui alaptarea. Da 10 luni e f f bine dar daca doresti sa nu te opresti aici si ti-e drag alaptatul poti incerca.
Mediul umed e intr-adevar o piedica in calea vindecarii plus ca tractiunea aplicata pe buzele ranii de fiecare data cand suge nu-i o fericire. Depinde cat de mari sunt ranile. Dupa ce am nascut a doua oara am avut niste ragade infioratoare, cratere si canioane la propriu prin sani, alea intr-adevar a luat o vesnicie (o luna) sa se vindece complet.
Chestia cu puroi a fost de data mai recenta, in jurul varstei de un an. Si a mers f f repede cu tratament. In 24 de ore era evidenta ameliorarea si in cateva zile se vindecase complet.
Deja i-ai dat sa suga puiutului de cat a aparut puroiul si daca nu a facut nici o complicatie infectioasa e extrem de improbabil sa mai faca daca aplici dezinfectante (rivanol) si solutii/unguiente cu antibiotic pe rani.
Eu ti-as spune sa incerci ce ti-am spus. Si pot sa si alaptezi daca iti doresti si rezisti la durere. Incepe tratamentul si pana maine seara va fii muult mai bine. Daca nu vezi nici o ameliorare in 2 zile atunci te poti gandi la intarcat, ca asta este ai incercat tot ce s-a putut.
Eu iti urez succes si sper sa reusesti!

Cami, multumesc, mi-au mers la suflet cuvintele tale!

Filmulete

Mergi la inceput