Alaptez si am rani la sani cu puroi
Raspunsuri - Pagina 2
Lumi_Nag spune:
DianaR iti multumesc pentru incurajari.Sa stii ca durerea nu ar fi o problema pentru mine.Am suportat-o 2 saptamani, pot sa mai suport cateva zile.Ai sesizat din mesajul meu ca inca imi doresc sa-l alaptez si ma doare sufletul sa stiu ca la pranz l-am alaptat probabil pentru ultima oara.
O sa vad ce facem in noaptea asta pt ca am chemat-o pe mama la mine sa stea cu el si sa il intarc,dar nu stiu daca voi rezista.Mai ales ca el nu are o alta alinare gen suzeta, biberon.
Mi-a cumparat mama si bepanthen si o sa incerc.Deocamdata ma dau cu kanamicina si pun comprese cu rivanol.
Sanii arata cam asa:
am puroi la ranile propriu zise dar la un san s-au facut ca un fel de basicute mici care se sparg foarte usor si iese puroi.Unde se sparg ramane foarte rosu locul si au reaparut dupa 1 sapt.La celalat san pielea deja s-a descuamat de vreo 2 ori si e scortos,iar daca trag o pielita din aia imi curge sange 
Ti-am explicat cum am stiut eu in termeni pe intelesul meu, pentru ca nu am studii in medicina dar cred ca ai inteles ce am vrut sa zic.
Poop si astept sa imi raspunzi.....e atat de grav incat sa nu se vindece?
Luminita, mami de ingerasul mult iubit
George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007
anacami spune:
uff,Lumi!
Nu stiu daca se preteaza la cum spui ca arata, dar f. buna pt. ragade este lanolina.
Exista o crema Multi-mam Lanolin(lanolina pura) de la Bioclin, se gaseste in farmacii; scrie ca se poate da cu ea si nu necesita indepartarea ei inainte de alaptare(ceea ce ma gandesc ca ar mai estompa din durere). Eu am gasit-o la HelpNet (37 RON), am dat-o pe bebelusa pe obrajori pt. ca erau cam aspri- dupa cateva aplicari nu a mai ramas nici urma de asprime
Uite www.vavianpharma.ro/bioclin_produse.php?id_cat=44&id_prod=54" target="_blank">aici
Multa sanatate!
Camelia, Sebastian
si Stefania 
DianaR spune:
Nu pot sa-mi dau f bine seama... Oricum seamana din descriere cu ce am avut eu acum ultimele 2 dati. Depinde mult ce microb este, sper sa raspunda la kanamicina. Daca nu vezi o ameliorare in 48 ore poate ar trebui sa incerci si cloramfenicol pe langa Kanamicina.
Nu vreau sa-ti dau sfaturi contrare medicului tau, mai ales daca ai incredere in ea. Eu mi-am permis sa fac dupa capul meu ptr ca sunt medic si mai am si sot chirurg pe deasupra...
Oricum eu as incerca in locul tau, Daca te tratezi riscul de infectie a lui bebe e mic, mai ales ca de 2 sapatamani e si puroi la rani si el a supt deja la greu. Daca era sa se intample ceva, se intampla deja. Oricum sansele sunt extrem de mari ca respectivul microb sa vi aparut de pe tegumentele tale (deci bebe e deja expus, probabil a dezvoltat si imunitate) sau si mai sigur de la el din gurita, nasuc, tegumente. Deci nimic nou ptr organismul lui, nimic caruia sa nu-i faca deja fata. Poti incerca sa-i faci un exudat la un laborator si sa vezi ce iese.No, cum crezi tu mai bine.
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
anacami spune:
uite si aici:
http://www.vavianpharma.ro/bioclin_produse.php?id_cat=44&id_prod=55
cica are efect antibacterian, antiinflamator, antipuriginos ...
Camelia, Sebastian
si Stefania 
Lumi_Nag spune:
DianaR sa stii ca arata mult mai bine sanii mei acum.Azi noapte m-am dat cum ai zis de vreo 4 ori si tot stergeam si iar ungeam cam la 3-4 ore.Acum s-au inchis ranile si nu mai supureaza deloc, iar sanul care se descuama s-a netezit.Rivanolul a uscat pielea moarta si s-a curatat frumos.La celalalt nu au mai aparut besicute cu puroi si la fel s-a prins rana,ba azi dimineata la 6 i-am dat sa suga din el.
Nu pot sa explic cam cum facea micutul meu la san.Cu o mana sub san si cu cealalta ma mangaia,iar dupa ce a terminat de supt s-a urcat pe pieptul meu si a adormit
.
Iti multumesc din suflet pentru incurajare si sa stii ca a avut dreptate cine a spus ca ai un suflet bun si sfaturi utile.
tare tare si iti doresc sanatate tie si familiei tale.
Anacami iti multumesc pt link-urile date.Cred ca imi vor fi folositoare cremele alea.Asa ceva cautam eu in farmacii inainte sa imi apara puroi.Acum voi continua tratamentul recomandat de DianaR si apoi imi voi lua crema aia cu lanolina.
si pe tine
Luminita, mami de ingerasul mult iubit
George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007
anca_vlad spune:
intru si eu in vorba si te intreb daca ai fost la medic?ca din ce descri mie imi pare a fi mastita si atunci va fi nevoie de antibiotic.
Amoxiclav am luat, imediat dupa ce am nascut din cauza de aureus in plaga (cezariana), si l-am alaptat pe bb ca am inteles ca acest antibiotic nu trece in lapte!
Am o prietena care s-a confruntat exact cu ce te confrunti tu acum si tot la amoxiclav a ajuns...iar bb a papat lapte de la san si inca mai papa!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
neliana spune:
Runti la alaptat pt putina vreme,pt ca sa se vindece si dupa iar alaptezi.e important sa te vindeci,pt ca s-ar putea dezvolta microbi care daueaza la copil.
www.hi21.ro
DianaR spune:
Lumi,
multumesc! Ma bucur ca esti mai bine! Continua!
Anca, descrierea e de infectie superficiala a tegumentelor nu de mastita. In mastita ar mai aparea febra, durere la nivelul sanului, o portiune a sanului umflata si rosie plus ca nu prea se intalneste mastita bilaterala (adica la ambii sani odata). Infectia fiind superficiala si lipsind cu desavarsire semnele de afectare generala (febra, stare de rau, frisoane, durere la nivelul sanului nu a mamelonului, umflarea si durerea ganglionilor axilari etc care ar indica o mastita, limfangita, celulita=infectia tesutului adipos nu celulita aia din revistele de femei)) nu e cazul de antibiotic pe gura. Daca apare oricare din semnele astea se justifica antibioticul pe gura, deocamdata e o "zgaiba" cu o tara de puroi.
Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)
Filmulete
Germina spune:
Felicitari Lumi-Nag!
Si sanatate multa!
Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
Poze cu noi
Lumi
floridecolt spune:
S-ar putea ca produsele forever sa te ajute, in special sprayul. Dar pana te vindeci cred ca v-a trebui pacalit copilasul. daca-i dai sa suga incontinuare, vindecarea se va produce f. f. greu. sanatate si izbanda !