4 ani&1/2: respiratia mirositoare si cearcane

4 ani&1/2: respiratia mirositoare si cearcane | Autor: pitzinuca

Link direct la acest mesaj

baietelului meu ii miroase respiratia ff rau; se spala pe dinti de 2 ori pe zi, il mai spal si eu ca el nu se spala prea bine, dar de cele mai multe ori se spala el; oare de asta sa fie? ca nu se spala bine? eu tind sa cred ca poate este ceva de la stomac, prea ii miroase rau.
asta se intampla de 2-3 saptamani.

tot de vreo 10 zile am observat ca are cearcane pronuntate. el se odihneste bine, doarme si la gradi...

o sa ma duc cu el la dentist si la un dr, dar pana atunci poate ati trecut si voi prin asa ceva cu puii vostri si puzteti sa imi dati un hint...

multumesc!

b

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

si lui bogdan ii miroase respiratia. nu pute sa-ti mute nasul, dar daca stai aproape de el de ex dimineata, inainte sa se spele pe dintisori, ii miroase destul de nasol.
cand mergea la gradi s eintampla sa ii spuna copiii ca ii miroase gurita, asta cand se trezeau dupa-amiaza din somn.

am fost si noi la doctor, care a zis sa nu ne ingrijoram, cata vreme el pare ok, are pofta de mancare ca de obicei (adica aproape de zero), se joaca, e vesel, activ, samd sa nu ne facem probleme.

la stomatolog mergem regulat, pt ca el face tartru pe dinti si maxim 1 data/ an trebuie sa ii faca detrartraj; carii nu a avut...

acum ce sa-ti spun, mergi totusi cu el la pediatru pt un consult general si la stomatologie la fel, ca sa fii linistita ca nu e vreo problema - sau ca sa stii despre ce e vorba si cum poti rezolva.

cat despre cearcane, nu stiu ce sa spun... la ai mei nu am observat!

sa auzim de bine!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Din experienta copiilor mei pot sa-ti spun ca daca ii miroase gurita mai mult ca sigur are viermisori (oxiuri, giardia sunt cele mai intalnite). Asa ca fa-i un coproparazitologic si vezi ce fel de viermisori are si urmati toata familia, obigatoriu, un tratament ( ideal ar fi naturist daca nu este foarte grav ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Paraziti mai mult ca sigur. Examen copro si apoi la pediatru sau medicul de famimlie pentru tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Asa i se intimpla baietelului meu cel mic,care are doar 2 ani si 3 luni.E de la paraziti,oxiuri,si pentru ca nu sunt de acord cu medicamente pentru asa ceva,cu acordul pediatrei ii dau ceai de secara si, mai nou,parazitol care sunt niste picaturi din plante.Si mirosul dispare.Reapare dupa un timp si atunci o luam de la capat.Medicul nostru de familie spune ca populatia de la cimpie,in proportie de 80-90%,are paraziti intestinali din cauza apei.Si daca se descopera la o persoana din familie,sigur au toti membrii ei pentru ca se iau f. usor.Asa ca trebuie sa va tratati toti.Deci cel mai bine e sa-l duci la medic pentru linistea ta si sa nu uiti sa ne spui si noua ce ti-a zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Multumesc pentru raspunsuri... Mi-era teama ca asta e cel mai probabil. Revin dupa rezultate copro si vizita la medic.

b

Mergi la inceput

si eu ma gandeam ca sigur are virmisori: n-a fost asa, ti-am spus, pur si simplu ii miroase gurita si gata...

sa ne spui ce ai aflat dupa vizita la medic/ analize

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cand apar cearcanele la paraziti trebuie sa te gandesti... daca e si respiratia urat misrositoare, e clar. Nu iti face griji...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Sigur are paraziti dar cel mai bine pe langa coproparazitologic sa faci si niste analize de sange.
E posibil sa nu fie concludent coproparazitologicul insa din sange iese sigur.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

i-am dus kk la analize, nu i-a iesit nimic.

pt analiza sangelui se ia din vena sau deget?

ce alta cauza ar mai putea sa fie pt mirosul respiratiei?

pt. moderatori: de ce nu ati lasat subiectul asta la "parintii intreaba, parintii raspund"?
va rog sa il mutati la loc; am postat intentionat acolo, este un subforum f vizionat, si am specificat in titlu si varsta dar si probblema. as vrea mai multe raspunsuri. multumesc pt intelegere. poate alta data vom fi intrebati inainte sa ni se mute subiectele...

b

Mergi la inceput

draga mea, sincer nu cred ca analiza sangelui este concludenta pt problema asta!

respiratia poate sa miroasa urat si din cauza unor probleme ale mucoasei, daca de ex are afte/ stomatita, etc.
sau daca a luat/ ia medicamente - in principal unele antibiotice pot determina un miros urat, dar sunt si alte medicamente.

analiza sangelui la copii se paote face din degetel, depinde insa ce anume analize intentionezi sa ii faci. (de ex VSH-ul se poate lucra decat din vena)

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput