Piticlontzi de iulie-august 2004 (245)
Raspunsuri - Pagina 10
roberta04 spune:
LUMI, woaw ce curajoasa esti, eu sunt genul "mama closca" si cred ca as muri de inima sa il stiu pe Matei in tabara...
ROXI, mai baga perle ca eu completez formularul cu maretzele realizari de saptamana asta si mai bag un ochi pe aici (asta ca sa nu musc din birou, ca s-a trezit un destept de "project manager" la Lonndra sa ne faca niste templates de raportare care nu au legatura cu ce facem da' e musai sa le completam).
kim222 spune:
Neata..
Roxa tare faza cu microbii...Eu recunosc ca mai si sarim peste cite un splata de maini dimineata ..cind ne grabim..
Alice vroiams a te intreb de filmul The first show? sau snow? 13 000 $ nu de cheltuit in Ro :))(aia nici nu sint pusi ).Astia reprezinta doar biletele de avion si banii pierduti ca ne luam concediu:( Sanatate sa plece soricelul repejor!
Andries..ok..2000 euro minim...greu Dar sa stiti ca si aici..datorita preturilor la case si nu numai foarte multi traiesc (mincare, datorii..si cam atit)...de la luna la luna..unora nici macar nu le ajunge...Deci sa nu credeti ca doar in Ro este greu...
Gabi ma bucur ca veti merge la logoped...intimplare sau nu la noi s-au vazut rezultatele!
daria unde esti?
Lumi in tabara..la sky? Hi,hi...super! A..despre trintiul usii...si Uka face la fel ne anunta...Luca aparat (suparat)..pleca singurus la el in camera si trinteste si usa
Andrea am citit...va incadrati in normal!
Ioana eu nu pot vedea decit de acasa...Cind incepeti gradinita? Mos trandafir = Valentine's day..nimic nu stii
ultima perla de ieri..Luca este f incintat de el...si intr-un moment de admiratie..cu o carte in fata exclama: Wow I can not belive how smart I am! I know letters!....sa nu-l credeti:))
Dorsilia spune:
heeeeeeeeeeeeeeelp!
(din ciclul tara arde si baba se scarpina)
o reteta rapida de dat jos 7 kg.....s-ar putea sa am de mers la o nunta
o sa va pove mai tarziu en detail cu ce ne "distram" noi
pana atunci sanatate to all, please bagati pe teava reteta minune si va pup apasat.
Cred ca de la atata passiflora ingerata sunt in transa....dar altfel nu mai fac fata defel, astenia ma cocoseaza....sindromul PM idem....las ca va zic eu ce si cum
kim222 spune:
Lia singura dieta ultra rapida..dar si grea este daneza...13 zile si ai terminat ..garantez rezultate de moment..dupa..:)))))
Dorsilia spune:
Vivia, orice dieta e cam grea daca ti place sa gatesti si mai esti si pofticios....ma rog, acum am o rochie in care as vrea sa intru, deci vreau sa am rezultate si macar pana ma trag in poza :)), sa-mi mai asigur o amintire placuta despre fizicul meu...deci dieta daneza DA rezultate clar, pt oricine, indiferent de modul cum are dispusa grasimea? Mai are sens sa te intreb daca in astea 13 zile voi putea sa functionez cat de cat ca lumea, sau trebuie sa chem ajutoare pt a ma ajuta cu astia micii. Si alta intrebare...cat rau produce aceasta dieta organismului...dupa astea 13 zile de lupta apriga contra cronometru?
iti multumesc pt orice info...dieta am gasit-o pe siteuri, dar nu zice nimic despre ce te-am intrebat eu
kim222 spune:
13 zile cu astfel de dieta...nu poate fi afectata sanatatea viitoare, cu conditia ca tu sa stii ca esti perfect sanatoasa (nu ai adica dezechilibre majore). In plus poti cunsuma pe acesta perioada vitamine zilnice si neaparat 2 litrii de apa. Eu am tinut-o de 2 ori. Nu exista mod de slabire rapida ..decit infometarea
Pt rezultate permanente trebuie apelat insa la sport, esti singura metoda de a mentine silueta. Dar cind spun sport ma refer la efort sustinut..si nu la mers de voie.
La orice cura de slabire, nu se schimba metabolismul..nu pierzi celule adipoase (din pacate)...ci doar acestea,isi modifica volumul (adica se micsoreaza)..si asa slabim! Facind insa efort sustinut,inmultim numarul celulelor musculare si deci mincind normal putem sa ne mentinem (datorita masei musculare care poate consuma caloriile).
ce buna sint la teorie..practica ma omoara
Dorsilia spune:
ok, merci mult...dar pe moment iti scade imunitatea metoda asta de slabit pt ca e clar o dieta de infometare, caloriile-s mult sub necesarul zilnic al unei femei de varsta mea si cu activitatile mele. Poate daca m-as trezi si singurele mele griji ar fi sa imi pilesc unghiile, sa fierb cafea si sa citesc tabloidele caldute inca, ca mai apoi sa-mi programez o sedinta la aerobica si una la cosmetica, apoi sa trec el fugitivo pe la un birou sa semnez 3 hartii....da, atunci ar fi chiar nimerita dieta daneza. Inteleg perfect ca fara a reduce drastic caloriile si fara sport sustinut nu se obtin rezultate mai ales pe un organism ca al meu dat peste cap de 2 nasteri. Deocamdata a ma pune si pe mine pe un plan primar ... se cam clatina din start planul asta...ar trebui sa am suport serios din partea familiei largite cu copiii sau ar trebui sa-mi platesc o bona cu norma de 10 ore. Ori nu am nici una nici alta ... deocamdata sunt pe cont propriu, pt ca aici in oras a gasi o bona a devenit vanatoare de vrajitoare, babornitele abia daca se pot preta la denumirea de bona, iar din cele tinere nu gasesc nici sa dau cu tunul pt ca de cand s-au deschis hipermarketurile au absorbit toata populatia tanara. Micile magazinase au atarnate de usa anuntul cu "angajez vanzatoare" luni in sir si fara succes, pt ca toate prefera hipermarketurile si-si dau demisia pe capete de la magazinasele de cartier. Asa ca ...e tare greu sa gasesti o bona de o varsta cat de cat mijlocie, cu ceva scoala nu doar cu 8 sau 10 clase, cu o stare de sanatate buna (m-au sunat numai pensionate de boala, in jur la 55 de ani, cu 8 clase, de vorbeau agramat de ma lua cu rau, dantura stricata, tinuta neglijenta, ca astea mai raman nemaifiind angajate pe nicaieri), si dornica sa se ocupe de copii cu daruire. Si am ajuns la concluzia ca oricat ofer ca plata, prestatia lor ar ramane tot cantonata in limitele lor acolo undeva jos. De aia si acum sunt tot fara bona.
Alea bune, care au si peste 50 de ani, foste educatoare sau profesoare, cizelate si ingrijite si cu bun simt, care si-au pastrat integritatea morala si fizica, sunt ca si barbatii, stiti cum se spune...."sunt luate"
O sa vad daca ma apuc de ea sau ma abtin sa merg la nunta:( Citesc ca aceasta dieta se incepe intr-o perioada linistita a vietii, necesita organizare precisa, pt ca orice deviere ruineaza rezulatele, trebuie reluata cura...nu e asa simplu:(
Poate zici ca-s lasa, dar la starea mea de epuizare si oboselaa nu stiu daca fac fata la 2 saptamani de dieta severa. Sport nu fac inca.
hmmm, e tare greu, tare greu pt mine care am fost o subponderala mereu, mereu grija mea era sa ma hranesc ca sa reusesc sa am si eu forme, altfel eram scandurea. Danut are aproape greutatea ce o aveam eu la 11 ani. Pubertatea tardiva tot de la subponderabilitate mi s-a tras, avem pe la 17 ani vreo 40 de kg. Abia spre 24-25 de ani am reusit sa urc la greutatea normala de 50 kg si sa ma mentin acolo mancand din greu, luand vitamine pt stimularea apetitului, etc.
Off, ce am fost si ce am ajuns...fizic vorbind:(( Ma uit cu jind la hainutele mele marimea 38, la pozele mele din anii de dinaintea sarcinilor...
STOP- am doi copii dulci, si a meritat fiecare cm de grasime depus, daca i-a ajutat pe ei la ceva cat au fost in burtica. Acum sigur insa nu-i mai ajuta si vreau sa fac ceva sa ma ajut. Sper sa si pot ...
scuze pt plangaceala
szivarvany spune:
Hellouuu, vi-a fost dor de mine ?
N-am murit, doar am avut vineri un incident cu vecinu` de sus, care m-a inundat a 4-a oara intr-un an de zile ... in urma incidentului am ramas fara voce si raceala s-a transformat in rinita alergica (la vecin si la apele ce curgeau din candelabre) si tusesc de ma ia cu , dar vestea buna e ca am conced pana marti Giulik e ok, in urma incidentului a invatat ca vecinu` de sus e nesimtit ordinar si k mami il va bate . Luni merg la avocata sa predau procesul verbal si pozili ca de data asta vecinu` va plati tooot, eu am renovat casa in vara anului trecut. Mnoah. Mai mare bai sa nu fie.
Mimilincaaa, felicitari pt tabara, poate nu vii sa ne povestesti tot ce afli!
Kim, sa aveti un an usor atunci !!! (cu moralul stau ink f bine, merci de intrebare )
Rox, pupam vorbaretul cu invidie
Merg sa vad ce mestereste Giulik in asa liniste.
Un we frumos tuturor !!! Multa sanatate sa aveti cu totii !
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
Andries spune:
Neata'
Lumi bravo pentru tabara de ski, sa ne spui neaparat ce rezultate ai avut! Victor, la a doua iesire la munte n-a mai vrut sa mearga pe partie, cred ca prima data a fost tinut acolo prea mult si lui i-a ramas in cap doar oboseala. De data asta a preferat sa stea in curte si sa curete cu un maturoi zapada de pe masini, e si asta o distractie.
Olivia sunt de acord ca peste tot e greu, doar nu face nimeni nici un act de caritate, mie acum mi se pare greu din perspectiva ca va trebui sa le asigur scoala de calitate ambilor copii (ca daca ai ceva scoala, vrei sa muncesti si te duce si capul nu mori de foame, chiar daca nu ti-a lasat maman si papa cine stie ce avere) si scoala de calitate costa.
850 ron pentru gradi, 7-18, trei mese pe zi impecabile, lb germana inclusa, teatru o data pe luna sau vizite la muzeu, curat bec si educatoare tinere si cu chef de copii...greu de gasit la bani mai putini. Eu consider ca merita fiecare leu.
Liooo, Liooo pai mama ce credeai tu ca exista cura de slabire cu vitamine si calorii multe? Iar cu bonele confirm si eu ca e greu, vad la clubul lui Mircea ce se chinuie fetele sa gaseasca si nu gasesc pe nimeni ca lumea.
Hai ca m-am intins...da' mai am o ultima consolare pentru Roberta: rapoarte d-alea' fac si eu de ani de zile, cica primele 200 sunt grele, pe urma le mai si burtesti sau chiar daca nu le burtesti nu le mai bagi in seama. Din experienta mea, un set de formulare din ala (un model adica) nu rezista mai mult de 6-8 luni de zile, pe urma vine cineva si spune ca "schimbam metodologia de proiect" si ca "adoptam un sistem care sa ne asigure calitatea proiectului/rezultatului/etc" de parca sistemul ar asigura calitatea si nu oamenii din spatele sistemului, in primii doi ani eram si eu revoltata, da' pe urma am ajuns la concluzia ca "daca-i ordin, cu placere"
Andries
Dorsilia spune:
eu am gasit o gradinita-cresa particulara unde taxa este de 450 cu program scurt, incluzand 2 mese. Cu program lung este 550 lei. Transportul copilului de acasa la gradi e inclus in acest pret. Plus o ora de limba engleza zilnic. In grupa sunt 10-12 copii. Pare ok, nu?
Au salite curate, bai idem, sala de recreere pt zile ploioase, curte mare cu piscinuta incalzita, nisip, topogan, leagane. Se intra in papucei de casa in salile de clasa si bucatarie, ghetele se iau numai in curte.
Andrie, poi normal ca asa vrea oricine de pe lumea asta numai sa bata din palme si sa pape bun dar sa nu se ingrase, ba daca are in plus sa si slabeasca :P .... Ca nu se si poate asta e alta mancare de peste.
Eh, las c-o scot eu la capat cu burtoaca, sanatosi sa fim in rest. Un lucru ma bucura macar....ca oricat bag in mine de anapoda nu ma ingras mai rau, am coborat pana la 64 si stau asa ca vita-n ograda. Poate un masaj nu ar strica, ceva mai putini carbohidrati si ceva miscare. Inca nu stiu in cata vreme ma voi mobiliza.
Si am zis ca nu ma duc la nunta decat in rochia aia si gata, asa ca de va fi sa nu ma-ncapa nu voi prezenta decat scuzele de rigoare insurateilor, si cadoul, normal.
na, ca vaz ca-s singura aici
aveti grija de voi si de puiuti, de muciosi si de astenii, si s-auzim de bine doar
week-end linistit!