Locuieste cineva in zona Corbeanca/Pipera etc?

Sincer nu stiu daca am postat bine, insa am mare nevoie de sfaturile, parerile, experientele voastre.
Suntem in situatia in care va trebui sa ne "relocam" cu casa de undeva din centru-nordul orasului, cel mai probabil spre Corbeanca.
Poate pentru unii suna a "fitze" sau perfect, pentru mine suna cam inspaimantator.
Un copil de 3 ani si inca unul pe drum, cu o bona pe care o avem de 3 ani si care nu va putea sa bata drumul pana acolo. Cu credite care ma vor face sa ma intorc la munca mult mai repede decat poate ar trebui.
Sunt printre voi mamici care sa stea in asemenea zone?
Mi-ar prinde bine sa imi povestiti cum este. Cu ce probleme va loviti, etc.
Cris 24+
si
bubulina balerina (19.11.2004)
Raspunsuri

Qamar spune:
quote:
Initial creeata de Trinity
Sincer nu stiu daca am postat bine, insa am mare nevoie de sfaturile, parerile, experientele voastre.
Suntem in situatia in care va trebui sa ne "relocam" cu casa de undeva din centru-nordul orasului, cel mai probabil spre Corbeanca.
Poate pentru unii suna a "fitze" sau perfect, pentru mine suna cam inspaimantator.
Un copil de 3 ani si inca unul pe drum, cu o bona pe care o avem de 3 ani si care nu va putea sa bata drumul pana acolo. Cu credite care ma vor face sa ma intorc la munca mult mai repede decat poate ar trebui.
Sunt printre voi mamici care sa stea in asemenea zone?
Mi-ar prinde bine sa imi povestiti cum este. Cu ce probleme va loviti, etc.
Cris24+
si
Buna, Trinity
noi am facut miscarea anul trecut -spre Pipera- si totul e asa cum am visat

sunt si probleme, desigur, insa par absolut insignifiante
revin mai incolo cu detalii, acum tb sa plec la munci

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)

Motionless, I stay and go: I am a pause

Trinity spune:
Merci mult Noe, te astept cu mai multe detalii
Sincer, orice sfat, poveste, etc mi-ar fi de ajutor.
Macar sa ma mai scoata putin din zona temerilor/intrebarilor
Sa aveti o saptamana frumoasa!
Cris 24+
si

Qamar spune:
I'm back
pai, inainte sa iti raspund la ce te "macina" vreau doar sa te "atentionez" ca sunt si probabil vor aparea si aici destule persoane care iti vor spune ca esti dusa cu pluta, inconstienta, etc etc si ca faci o greseala si ca vei regreta, etc mi-am luat si eu doza, am zis pas si am mers mai departe
iar acum nu regret absolut nimic- ne-am mutat din centrul orasului dintr-un apartament mare fix in camp in Pipera, intr-un ansamblu rezid si totul este aproape asa cum am visat; Bia s-a schimbat si ea in bine, e mai activa, mai sociabila, sta muuult mai mult pe afara, etc..
am prietene -si de aici de pe DC- care s-au mutat in Corbeanca (sau in alte cartiere rezidentiale) -deci mai departe-, tot cu bebe mic si se simt excelent.
Sa te muti la casa in zona suburbana nu este o fitza, insa implica niste cheltuieli destul de mari (teren, casa, finisaje, si apoi intretinerea casei, transportul)- vecinii din cartier au mult mai putine fitze decat cei pe care ii aveam la bloc
Inspaimantator nu e, e chiar mirific cu tendinte spre grozav- totul are o solutie, o rezolvare si cand ai casa ta pe pamant, chiar daca pare mai greu, per total e mai usor si mai frumos
Copiii- (in primul rand sanatate maxima puiului mare si sarcina usoara cu puiul care e pe drum)
-noi ne-am mutat cand Bia avea 1 an jumatate si a fost superb pentru ea -mai ales ca ne-am mutat vara-; am scris si mai sus, in plus, socializeaza mult mai mult (in fiecare weekend ne intalnim la altcineva in casa toti din cartier, cu copii, etc), in timpul saptamanii se vede cu mai multi copii decat inainte -pentru ca nu frecventam iesitul in fata blocului-, a devenit mult mai sigura pe ea, iar eu ma simt mult mai relaxata cand iesim afara, nu circula masini nonstop, cainii sunt ai cartierului
si ne cunosc, etc
-am avut bona interna, pentru ca altfel ar fi fost prea greu cu transportul; pentru noi nu a functionat formula, nu ma mai repet de ce, am scris la Scoli, gradinite, crese, boneAm mai stat eu acasa cu ea dupa ce am concediat bona si in martie -deci la 2 ani- incepe gradinita -Tinkerbell, isi fac sediul al doilea, a fost prima inscrisa la grupa mica-; daca vrei, iti ofera ei transport
-credite sunt peste tot, daca trebuie sa mergi repede la munca poti incerca bona interna, daca nu o ruda pentru cel mic si cea mare la gradi -ca e mare, mey
-
-sa te astepti la cheltuilei neasteptate, care nu intrau in calcul la bloc
-sa iti iei un frigider mare in care sa ai mereu provizii (la zapada aia mare, am stat 2 zile blocati in cartier cu masinile 4x4 cu tot
)
Ar mai fi de scris, dar deja m-am intins prea mult, daca vrei putem continua pe PM sau pe YM diana_roua
apropo, unde vreti sa va mutati? daca nu vrei sa scrii aici, scrie-mi in private
Succes mult si toate cele bune- daca mai ai intrebari, astept

liliana_28 spune:
Draga Trinity,
Eu stau in Balotesti si vin zilnic in Bucuresti la servici.
La inceput mi-a fost foarte greu...era foarte obositor drumul. Vin tocmai pana in Piata Alba Iulia. De 4 ani fac drumul asta. A fost jale pana au terminat podurile de la Baneasa dar acum se circula foarte bine.
Este rau din punct de vedere al timpului. Eu fac pana acasa in jur de o ora si 30 min.
Hai sa iti spun ceva......eu sunt nascuta si crescuta in Bucuresti. Imi place atat de tare aglomeratia si forfota.........
Acum daca m-ai pune sa ma mut in Bucuresti.....nici nu m-as gandi...nu vreau sa aud. In primul rand este foarte bine pentru copii.... aer curat...liniste.....loc de joaca.....ai sa vezi cat schimba toate astea copiii tai.
Cat despre bona......ce sa iti spun....gasesti doamne care pot sa aiba grija de copilasi foarte bine si in zonele alea. eru nu am avut nevoie pentru ca locuiesc cu soacra fara de care nu stiu ce m-as fi facut.
Stai linistita ca una peste alta...o sa fie bine.
Ah am uitat sa iti spun.....cheltuieli cu caru......pe noi ne-a omorat. ce este drept si casa este mare dar iarna....ne cam omoara. Ce este bine, este faptul ca faci tu cata caldura vrei in camera copiilor......
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Qamar spune:
da, drumul pana si din Buc e una din chestiuni; in orele de varf poti face si 2 h pana in centru (insa, la fel de mult fac si colegii din Militari care vin pana la Victoriei sau pana la Pta ALba Iulia la ore nasoale)
noi ne-am obisnuit sa plecam dimineata devreme, dar FOARTE devreme; ne trezim la 6 si la 6:30 maxim suntem pe drum si facem 15-20 min din pipera/scoala americana pana la pta gemeni
deci solutii sunt
la intoarcere e mai greutz..

liliana_28 spune:
Eu plec dimineata la 7-7.10 iar in 45 de minute sunt in Piata Alba Iulia. Ai dreptata.....fac tot atat cat fac si colegele mele din militari sau drumul taberei.

Qamar spune:
quote:
Originally posted by liliana_28
Eu plec dimineata la 7-7.10 iar in 45 de minute sunt in Piata Alba Iulia. Ai dreptata.....fac tot atat cat fac si colegele mele din militari sau drumul taberei.

Trinity spune:
Va multumesc mult de tot pentru mesaje
Noe, te-am adaugat in lista de YM, poate mai vorbim din cand in cand, mi-ar face placere.
Noi in acest moment locuim in zona de nord a Bucurestiului, si tot acolo si muncim - mare avantaj, caci nu e nevoie sa traversam orasul. Insa si asa, pot sa spun ca sunt dimineti in care fac 45 de minute in loc de 15-20 cat ar fi normal.
Legat de zona, noi am vrea sa ne mutam pana la urma in Corbeanca. Au fost mai multe variante, insa se pare ca aceasta a ramas cea mai convenabila.
Durerea mea acum este ca desi m-am mai linistit (citind si raspunsurile voastre) am inceput sa imi fac griji serioase in privinta bonei.
Noi avem o tanti pe care o stim de 6 ani, iar de 3 sta cu fetita mea. Pe langa ca suntem tare multumiti, nu stiu cum va reactiona copilul sa vada ca schimbam si casa, si zona, si bona.
Noe, asa e, ai dreptate, e fata mare si poate merge la gradinita. Din pacate prima incercare a fost esec, pentru ca nu s-a adaptat deloc. Voi astepta sa vedem cum va fi cand ne mutam. Sa ii gasesc acolo o gradinita si sa vedem cum va fi.
Iar legat de bona - am citit si la Scoli, gradinite si am vazut topicul cu bone interne si mi s-au cam spulberat sperantele sincera sa fiu. Oricum cu un copil asa mic voi avea nevoie de una. Doamne ajuta sa am eu mai mult noroc, atata pot sa sper!
Iar legat de dezvoltarea copiilor, sunt convinsa ca e asa cum spuneti si nu pot sa fiu decat fericita. Eu vad numai cand ies din orasul asta cum se schimba fata mea. Parca e alt copil...
Cris 24+
si

Guestus spune:
In pipera sint toate utilitatile...adica apa de la apanova?...la wc vine ala cu vidanja sau e in retea?

Qamar spune:
quote:
Originally posted by Guestus
In pipera sint toate utilitatile...adica apa de la apanova?...la wc vine ala cu vidanja sau e in retea?
aber naturlich

cel putin, cartierul nostru, desi e destul de izolat (

Cris,