Comori de nov-dec 04 (169)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Noi suntem la ora de colorat, ca Paul iar a luat insuficient azi!!! mai sunt chiar suparata!!!! ce naiba le da calificative!!!! am vorbit cu educatoarea de dupa-masa si spunea ca trebuie sa le vina inspectoarea in vizita si nu au calificative pt copii!!!! lipsa de profesionalism: sa incepi sa pui calificative in perioada de evaluare!!!! ..nu mai zic nimik ca iar ma infurii.....dar de ce nu il ajuta si el pe daca vede ca nu poate singur?????? pe foaia lui sunt numai dungi trase de colo pana colo....sa se vada intr-un loc ca i-a aratat si lui cum trebuia sa faca! offff, ma intorc la colorat, suntem la fisa 2.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by bits

Try am ras si eu si barbata-miu la descrierea lui Alex cu costumatia de scafandru.cum adica"in ultimul minut" cumperi bilete?daca e vb sa le luam mai ieftin asa ma bag si eu caci noi pt 3 platim cam 3400$ si asta in extrasezon.acu cica ieftinesc japonezii biletele de avion caci sunt exagerat de scumpe.anul asta vreau sa mergem acasa de 2 ori caci apoi face Amon 2 ani si o sa ajungem pe la 4500$.

Bitsucule, e vorba de bilete de vacanta all inclusive. Deci nu cumparam biletele de avion separat si hotelul separat. Se organizeaza curse charter pt plecarile astea in vacante si in caz ca nu e sezon plin, si nu se umple avionul, ei reduc preturile cu cateva sapt inaitne de data plecarii in vacanta ca sa se ocupe cat mai multe locuri. De-aia prinzi bilete mai ieftine la last minute.
Nu e vorba de zbor clasic asa cum vrei tu: japonia romania. Dar ca idee sa stii, biletele de avion cumparate de pe internet sunt ceva mai ieftine decat prin agentie. Sau decat cele comandate prin telefon. Eu am cumparat etickets pt ai mei cand au venit in vara anul trecut. Dovada etiketului o primesti prin email, o printezi si ... ala e biletul tau de avion.

Trebuie sa fii insa f atenta cu etickets ca au diverse conditii si cand comanzi pe internet trebuie sa fii atenta la toate detaliile pe care le stipuleaza ei acolo (scris mic etc.) pt ca majoritatea biletelor ieftine nu permit schimbarea datei de intoarcere. E ok cand stii ca mergi pt 2 luni i nRo si te intorci fix i ndata cutare. Dar cum la ai mei e vorba de vizita de 6 luni, respectiv 1 an pt mama e mai complicata situatia si am nevoie uneori sa pot modifica data de intoarcere in fucntie de nevoiel noastre aici. Plus ca eu voriam ca tata sa pelce la o data si mama sa pelce ma itarziu, ori cand cumperi 2 etickets n-ai optiune sa alegi date de intoarcere diferite, ci ori iei doua bilete cu aceeasi data de intoarcere, ori cumperi biletele separat, dar risti diverse. Ma rog, la tine se simplifica mult situatia ca mergeti 3 persoane si va intaorceti 3 persoane si durata sederi ie scurta, deci mai putin probabil sa intervina ceva sa va schimbe planurile initiale.

Eu le-am luat etickets alor mei cu 100$ mai putin/bilet, decat daca comandam la o agentie in Ro spre ex. Si, pana mea, 200$ nu-i de ici de colo.

Biletele cumparate last minute insemna in ultimul moment, adica cumperi biletele sapt asta pt sapt viitoare, dar asta e valabil pt aceste vacante, nu pt genul tau de bilete. La biletele clasice de avion cum vrei tu, daca nu iei din timp, risti sa nu mai gasesti deloc. Din contra, acolo e bine sa iei cat mai devreme (dar nici imediat ce-au fost scoase la vanzare). Deci sa cumperi acum pt vara, eu zic ca e foarte bine. Miki poate te mai poate ajuta cu cateva tips-uri cum sa gasesti bilete mai ieftine ca dar e in domeniu.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Lasa mai Onitzo copilul in pace, nu-l mai stresa atata cu desenul... Eu in locul tau chiar i-as lauda desenele cu calificativul I pe ele... Sunt prea mici ca sa faca opere de arta, ce sa mai zic de calificative... Alea sunt sarite de pe fix. doar nu vrei sa prinda aversiune fata de desen. Lasa-l sa deseneze cand vrea si ce vrea. Cand o si intelege despre ce-i vorba, atunci sa venim cu pretentiile... Crezi ca fiu-meu nu deseneaza soarele ca pe o linie, barca seamana cu un lac, masina e redusa la 2 cerculetze... Sunt maestri in chestii abstracte micutzii acum. Daca altii nu le inteleg stilul, ce-s ei de vina?

19+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

L-am pus sa desneze si sunt multumita...e adevarat ca am stat langa el si l-am avertizat sa fie atent sa nu depaseasca linia, dar atat! si uitati cum A DESENAT! cum vi se pare??? hai ca sar de pe fix!!! si asta pt ca este o diferenta mare intre lucrarea de la gradi si cum face acasa. Ce am mai observat este ca are obiceiul sa deseneze cu creionul si sa priveasca in alta parte ....dar m-am mai linistit...

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

E super bine. Si a avut si rabdare saracutzul.
Eu cred ca la Danutz ar fi iesit doar ceva verde in cazul asta... Ne-am fi certat sa faca diverse parti in culori diferite, ar fi castigat si ar fi facut-o pe saraca fata verde (culoarea lui preferata) din cap pana in picioare. Sau m-ar fi pus pe mine sa o colorez in alte culori daca vreau .

19+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

quote:
Originally posted by onitza

L-am pus sa desneze si sunt multumita...e adevarat ca am stat langa el si l-am avertizat sa fie atent sa nu depaseasca linia, dar atat! si uitati cum A DESENAT! cum vi se pare??? hai ca sar de pe fix!!! si asta pt ca este o diferenta mare intre lucrarea de la gradi si cum face acasa. Ce am mai observat este ca are obiceiul sa deseneze cu creionul si sa priveasca in alta parte ....dar m-am mai linistit...

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mamaaa!!! Cand o avea si Denisa rabdare sa stea la masa sa deseneze?!! Eu acuma nu stiu daca stie sa-si aleaga culorile singur dar daca i-ai spus sa nu depaseasca liniile si el asa a facut pai se pricepe .
Tot s-a mai vorbit pe aici de poezii, povesti...pai Denisa nu are rabdare sa-i zici nici o poezii , eventual eu o zic si mai zice si ea ceva in timp cu mine. Dar cand nu ma astept imi zice "hai mami catzelu" si incepem : eu: catelus cu parul..ea cletz, eu: fura rata din ..ea: cotetz si cam asa toata poezia, deci ea stie cate un cuvant din fiecare vers. In schimb retine ce se intampla in reclamele de la tv si ma trezesc ca imi zice cine stie ce nazbatie.

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

si noi nici la capitolul culori nu stam bine...o intreb ce culoare e cutarica lucru si ea raspunde: ce cuoare mami??? In schimb daca vrea un lucru si eu nu stiu despre ce vorbeste imi zice : ala oshu (roshu adica )...deci? le stie ori ba???

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

DANIELA, saru'mana de raspuns...gata, nu il mai stresez decat cu un desen peste o juma de ora asa! sa fiu eu linistita... ce mai ma bucur e ca stie si culorile; eu tineam cutia cu culori in mana
si ii spuneam: acum facem parul cu galben; scoteam toate culorile incet din cutie si intrebam care este galben si recunostea culoarea; asa am facut pt toate culorile din desen.

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miria_cristina

Buna, fetele!
Azi am fost in verva mare.
Dupa ce a trebaluit prin casa doar-doar mi-o trece, m-am imbracat si am iesit cu fii-mea pe afara.
Doar ca, asta a pus capac!
M-a omorat!
Am intrat la banca si lumea m-a lasat inainte numai din cauza ei.
Imi era asa rusine!
Se ducea peste tot, a inceput sa planga si sa se rasteasca la o tanti care s-a asezat pe un scaun pe care statuse ea, s-a bagat in vitrina, a inceput sa urle dupa pixul fexat pe ghiseu ca-l vroia...

Nu mai continui ca i-ar ma infurii pe ea!

Dupa eu timp, la intoarcere s-a oprit in mijlocul soselei, ca ei ii e somn si vrea nani.
"Bine, mami, hai la nani!" NU!!!!!
Hai, din drum! NU!!
Ia mana de acolo! NU!

NU MAI POT!!
Sunt ca capat de nervi!

Mi-e asa frica sa nu ramana o pandalie cu care sa nu ma pot intelege!!!! Mai ales ca taica-su care nu sta cu ea cat stau eu ii cam face toanele si-l simte ca-i moale in fata ei. Si oricat ma cert cu el tot asa simte sa faca.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Of, miria, Damiana ta trebuie sa fi fost un copil tare cuminte pana acum de te-au afectat asa de tare crizutele ei. E normal, nimic nou sub soare, ce face Damiana ta face si-al meu asa cu mfac multi de pe aici. Si fi-miu da drumu' la "muzicutza" din orice si plange afectat de mama-mama. Se enerveaza di ncel mai mic detaliu etc. E tare sensibilos si vrea cateodata numai ca el. Am inceput si eu sa fiu mai... flexibila ca nu stium sa descriu asta. Daca vrea desene... ii pun, nu mai stau la discutii si-l intorc de colo colo, ca asa ajung la certuri cu el. Are doar o singura conditie: nu vedem desene daca n-a mancat. Am inceput sa adot metoda aia mai pozitiva: ok, mami, cu msa nu, vedem desene, dar prima data mancam micul dejun. Ii las un pic mai multa libertate sa experimenteze si el singur consecintele. Dar flexibila sau nu, clar am deveni mult mai detasata de toate problemele. nu imi mai sare mustarul nici mie cu una cu doua, am reusit sa privesc crizutele lui ca pe copilarii si nu ma mai afecteaza asa de tare, iar cand vine vorba de public...io nu prea imi fac de felul meu probleme de public. Daca as fi in Ro si s-ar uita cineva la mine/copil cu o privire dezaprobatoare, as da rapid o replica usturatoare. Nu-i treaba nimanui ce si cum legat de copilu' meu, plus ca omu' vede o fractiune din viata mea si se grabeste fuga sa comenteze/condamne. Ei le stiu pe ale lor, eu pe lae mele. Asa ca invita lumea frumos sa-si vada de ale lor.
Asa ca Miria, nu te gandi ca damiana are ceva sau ca asa o sa ramana. E varsta. Mai ales daca ai scapat mai ieftin pana acum, posibil sa fi fost mai intarziata ea la genul asta de manifestari . Alex al meu a inceput de la 1,5 ani, iar adrian de pana sa faca 1 an. A trebuit sa ma imunizez intr-un fel, ca altfel ajungeam la balamuc si nu-mi permit ca cine imi mai creste apoi copiii

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by onitza

Noi suntem la ora de colorat, ca Paul iar a luat insuficient azi!!! mai sunt chiar suparata!!!! ce naiba le da calificative!!!! am vorbit cu educatoarea de dupa-masa si spunea ca trebuie sa le vina inspectoarea in vizita si nu au calificative pt copii!!!! lipsa de profesionalism: sa incepi sa pui calificative in perioada de evaluare!!!! ..nu mai zic nimik ca iar ma infurii.....dar de ce nu il ajuta si el pe daca vede ca nu poate singur?????? pe foaia lui sunt numai dungi trase de colo pana colo....sa se vada intr-un loc ca i-a aratat si lui cum trebuia sa faca! offff, ma intorc la colorat, suntem la fisa 2.

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Onitzo, o iei prea personal. Eu vad aceste calificative ca pe o ghidare a parintelui. E un fel de simplificare a comunicarii dintre parinte si educator. Cand iti spune ca a facut insuficient inseamna ca el e sub media celorlalti copii (sau a criteriilor considerate de ministerul educatiei ca fiind medii pt copiii de varsta lui(. Tu ia-o ca atare si exerseaza cu el. Daca tu ii arati lui paul cat de afectata esti de aceste calificative, si el va tinde mai tarziu sa faca la fel: sa se simta descurajat si bun de nimic cand primeste astfel de note/calificative. Ceilalti copii care primesc f. bine au exercitiu, au lucrat mult mai mult si automat se vede diferenta. Acuma nu stiu cat de mult isi face si educatoarea treaba acolo la gradi, cat il stimuleaza, cat de mult il impulsioneaza/motiveaza, cat de mult il ajuta etc. Dar noi, ca parinti, acasa trebuie sa continuam munca educatorilor de la scoala, nu? Ma bucur ca exersezi cu el tot timpul, insufla-i incredere si lauda-l pt orice evolutie pe care-o face. Si ai sa vezi ca in no time, o sa deseneze si el frumos.
si eu sunt constienta ca alex are lacune la multe chestiuni si o sa dam si noi cu capul de ele cand om merge la toama la junior kindergarten, dar am pe de alta parte incredere ca o sa faca fatza, ca o sa recupereze.
Nu mananca bine singur cu tacamurile (de lichide nici nu poate fi vorba), nu se sterge inca la fund (aici la junior hg nu-i mai ajuta sa se stearga la fund), nu coloreaza deloc in limite, nu deseneaza, nu face puzzle-uri ce sa mai zic de alte indeletniciri. Dar n-o fi prost si s-o adapta, iar odata ajuns la gradi o sa-l ajut si eu sa recupereze.

Te suepri prea tare pt un amarat de calificativ. care i ndefinitiv e corect dupa spusele tale, nu? Am inteles, tie ti se pare neadecvat sa se dea calificative la varsta lor, dar cred ca problema vine din modul cum sunt privite aceste calificative.
Daca ar fi primit calificativ f bun i-a zi-mi daca mai erai asa suparata... Pupici lui paul si eu admir tare mult ca el persevereaza si reactioneaza bine la exercitiul zilnic de acasa - fi-miu s-ar fi plictisit imediat. Important e sa recupereze, ca doar nu o sa-l intrebe nimeni mai tarziu ce calificative a primit la gradi sau in clasa I. Astfel de calificative nu-i influenteaza viitorul cu nimic. Sunt doar o ghidare pt tine sa stii cum se situeaza el fatza de medie.

Nu mai privi asa tragic situatia. Spr ca am reusit sa te fac sa privesti un pic mai detasat situatia. N use termina pamantu lca paul nu stie sa deseneze inca. ia sa vii sa ne spui peste 6 luni cum deseneaza paul, si atunci mai vorbim ce si cum.

Mergi la inceput