Gravidute si mamici de CLUJ - 50
Raspunsuri - Pagina 19
antoni spune:
Lore-te superi daca te rog inca odata sa-mi scrii pe parcursul unei zi cat papa David, ce si cat laptic bea?scuze, mersi.
voi unde ati mai duce-o pe piti?la medic au zis ca n-are nimic si totusi nu vrea sa pape.in rest e vesela, numai cand e vorba de papa se crizeaza.si nici n-a pus numai 100gr in 2 saptamani. mie mi se pare tare putin, nu? va innebunesc deja, asa-i?
pufulet74 spune:
Buna dimineata fetele 
Raluca, e cam pe la 35 de ani zic eu dupa cum arata
Meli draga, poate fi si de la schimbarea de mediu reactia printesei tale...
Joshua meu plinge ca disperatu cind il pun pe burta, in fiecare zi il intorc un pic si in 2-3 minute se apuca de un plins de numa .. dar caputul il tine bine cind il tin in brate, in intoarce in toate partile sa vada lumea
In ultimele zile piticul meu e necajit de numa, papa un pic, se apuca de un plins de te doare sufletul, mai stau un pic, mai papa, plinge si tot asa.. si in general toata ziua e tare miriit de nu sta linistit decit in brate. Ce credeti ca ar putea fi, e doar o perioada sau sa ma impacientez? In ce priveste greutatea ia in greutate dar nu asa mult ca in alte saptamini
------------------------
Flory
de
Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
redai spune:
Neata si de la noi.
Meli scumpa imi pare bine ca a papapt aseara pitica. Parerea mea este sa stai mai linistita.David e foarte pretentios in privinta asta. Desi de multe ori are aproape 5 ore de cand nu a papat,daca ii dau lapte si el vrea piure,urla pana ii fac pofta
.Asha am ajuns sa pape de 2 ori pe zi piure.
deci: Dimineata: ora 8-9 mananca 140-170ml lapte
amiaza: ora 12-13 2 borcanele de piure(caise,pere ,piersici, mar cu morcov sau cartof cu mar,carne si morcov [facute de mine]!!nu accepta de fiecare data)Eventual si 30-40 ml suc
dupa-amiaza: ora 15-15:30 140 ml lapte
seara: ora 18:30-19 1sau1 1,1/2 borcanel piure
seara tarziu ora 22:00-23:00 170 ml lapte
Asa...dar de multe ori, la masa de dupa amiaza nu vrea sa manance tot, sau ii este foame mai devreme (parca de la borcanele mananca mai bine)si mananca la ora 14 140 ml si mai are o masa pe la 16 de inca 140 ml.cel mai des asha se intampla.Are pe zi cam500-600 ml. poate 700 ml.
sa iti mai scriu o zi.( eu mi le notez orele si cat mananca de fiecare data.
8:30-8:55-170
12:30-12:45piure
14:55-15:10-140ml
17:30-17:45-140ml
21:10-21:30-piure
23:00-23:30-140 ml
Niciodata nu are un program fix.cand ii este lui foame imi dau seama.Am incercat o perioada sa il oblig si imi voma daca reuseam sa il fac sa pape.daca nu vrea nicicum sa manance il scot pe balcon 10 minute in brate si dupa aceea papa.cat nu a luat in greutate am scazut eu (in greutate),incearca sa ii dai cu o jumate de ora mai tarziu sa manance.Meli scumpa te rog nu dispera, si asa ai multe pe cap. daca te stresezi si mai tare oricum nu rezolvi nimik.
sa iti spun....cat am fost plecati in Austria David a luat in greutate aproape cat lua cu mine intr-o luna.mama asha facea:se trezea, ii dadea sa pape, se jucau si ieseau afara 10 min,venea in casa si il punea la dormit. Dupa 2 ore acelasi lucru. Noroc ca nu aveam un program bine fixat cu el.Ii dadea sa pape la cate 2 ore cand se trezea si iesea cu el afara de cate 5-6 ori poate.nu iti imagina ca manca la fiecare masa cate 180 ml. NU. manca cate 100, 80ml sau maxim 120.A ajuns la performanta de 800 ml intr-o zi( atunci papa numai 1 borcanel de piuyre).daca vrei sa iti zic mai multe vb pe mess.Eu sunt online.Asha ca stai linistita.Avem zile in care papa si numai 550 ml.David nu bea in rest nimik:apa sau ceai pentru sete.
hai ca m-am intins.....

Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
Gabriela77 spune:
Am venit si noi la cafeluta, Co!
Buna dimineata, fetelor! Stiti cui trebuie sa multumim noi? RAMONELLEI! Pentru ca ea, draguta, a deschis forumul de Cluj! Multumim, Ramonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Mi-am amintit momentul. Inspirata ai fost!
Ati vazut la TV ca se modernizeaza Gine 1, shit, acum dupa ce am nascut….Musai sa mai fac un bebe …
Inca ceva, NEAPARAT, puneti bebeii pe burtica, mie mi-au spus asta si la maternitate si pediatru, e foarte important! Sara si-a tinut capul din prima zi de viata, ma si miram in maternitate ca o puneau asistentele si mie mi-era o frica…Dar nici un copil nu este la fel ca altul, important e sa stea cate putin pe burtica zilnic, inainte de masa.
Lore, si daca mai faci un baiat, ce? Daca e tot sa frumos ca David, te-ai scos…
Meli, eu totusi zic ca e de la dinti…Culmea sint si doctorii de la urgenta, pai normal ca nu mananca 800ml/zi daca ceva o supara…Eu zic sa te linistesti, mai au si ei zile din astea, Sara a avut o zi in care nu a mancat aproape NIMIK. Imi venea sa mor. Dar spre seara, a ras o sticluta. NU a mancat prea mult in ziua precedenta? Ca Sara mancase mai mult la o masa si a varsat putin si cred ca s-a gretelit. Nu te ingrijora, se intampla, si mai bine nu te mai duce la doctori ca circula virusii astia nasoli…Tot asa se criza, numai cand era vb de masa.Cu scaunul, si eu am observat la Sara modificarea, de cand am inceput diversificarea, si nu mai e asa moale.Hai mami, fii tare!Iti spun, exact asa am patit si eu!
Dariandra, fii serioasa! Am auzit si eu din astea, ba ca la 4, ba la 6 luni, Daria e frumoasa, sanatoasa, si a luat bine in greutate, asta conteaza!
Adrian, bine ai venit! Ii dorim sotiei tale sarcina usoara! Eu am nascut la Gine 1, dar din cate am auzit conditiile sunt mai bune la Stanca. Despre Zolog stiu ca a nascut o prietena cu el, a fost ok. Mai sunt si alte optiuni daca va intereseaza.Poti sa ne intrebi orice, iti raspundem cu placere daca putem.
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
Andree27 spune:
Salutare fetelor,
Si mii de multumiri Anca B pt raspuns!!!!
Pupici la toata lumea!!
Andreea
21+ in asteptare de un ingeras:
Eric Ianis
redai spune:
Gabi.......de ce ma tot provoci cu bb2?hmmmmm...las ca o sa imi aduca David pe o fetitza...
Adrian bine ai venit. eu am nascut la Stanca, despre dr nu iti pot spune nimik.nu stiu de el/ea.Iti pot recomanda insa pe Dr Spranjean de care am auzit numai lucruri bune. Am o prietena la care ii supravegheaza nasterea acum.sarcina usoara pt sotia ta.Imi pare bine ca ati hotarat sa veniti la Cj. Nu am auzit lucruri f bune despre maternitatea din Zalau.
dariandra eu am auzit de 9 luni
. Asha ca nu stiu pana la urma care e cea corecta.Chiar a crescut David. nu imi vine sa cred.
Pufu imi pare rau ca piticul tau e necajit. poate are inca colici. Lasa ca o sa creasca el si trec supararile astea.
Nico ness?Iti place tie asha de mult?Eu stiu ca nessul nu e asha debun. Ce zici de o cafelutza naturala cu lapte?Nu e nici asha buna, dar sigur e mai sanatoasa decat nessul.
Si acum sa va mai intreb si eu cate ceva....cat doarm piticii vostrii?cele care au peste 5 luni. Mie mi se pare ca David doarme cam mult.cam 17-18 ore in 24.Nu e cam mult?Si nu sunt mofturosi? de ex de cateva zile face urat, dar tare urat daca nu ii dau jucaria care ii trebuie. Se uita ce jucarii sunt si urla.Eu trebuie sa ghicesc care o vrea.daca il pun in scaunul de masa cu jucariile le arunca pe jos ca sa i le dau inapoi, tot asha le cere URLAND. Ma inebuneste intr-o zi. daca nu doarme urla. sa nu va imaginati ca plange. urla de parca ar fi nervos. intr-una din seri era la mine in brate si ne-am intersectat cu sotul in casa.Sotul avea telecomanda in mana, am trecut pe langa el si i-a smulso din mana. daca i-am luat-o a inceput sa urle. ma tot gandesc. daca la 6 luni face asta...ce face la 1 an?
.Sta in fundic,se intoarce de pe spate pe burta pe amandoua partile (normal ca urla dupa asta ca nu se stie inca intoarce inapoi),in intor iar pe burta si exerseaza omuletul.Doamne fereste sa ajunga la o hartie, ca nu i-o mai poti lua din mana si urla iar...ufffff.E normal sa fie asha de agitat ca un pepsi?

Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
OanaAlina spune:
Avem 3 luni! Ce repede a trecut timpul! O ubesc asa de mult!
Voi le-ati pus la bebiti snur rosu la manuta??? Pana cand???
Raluca – noi suntem un pic mai agitate in ultimele zile… poate si din cauza ca a fost multa lume care “a sarit” pe ea! Sper sa ne revenim! Voi cum sunteti cu greutatea???
Meli – si noi am plans aseara destul de rau si abia ne-am “potolit” in brate si nici nu vroiam sa mancam! Cred ca era de la oboseala! Ufff! Si eu m-am speriat rau! Sper sa nu se mai repete! Incearca sa mergi la pedi de pe horea! Insanatorsire grabnica! Ati mancat azi???
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa o duci un picut la bunici! Poate s-a obisnuit cu ei!
Iko – ce mari ati crescut!zfelicitari!
Gabriela – mda! Pe mine tot nu ma mai conving sa fac un bebe cu toata modernizarea lor... sau poate? Hmmmm!
Loredana – fericitoooooooooooooooo! Te plangi ca doarme atat? Pai noi nu dormim atat si avem azi 3 luni! Noi dormim mult mai putin!
Oana si
Maria-Teodora
minunea noastra
Raluca spune:
buna dimineatza,
desi cam tarziu, am ajuns si noi la cafea...deh, sunt cu amandoi runcii acasa iar eu sunt utima pe lista rasfaturilor asa ca mi-am facut a 2-a cafea-prima se racise pana amajuns sa o beau!
Meli, mie-mi suna a anorexie ceea ce zici tu despre Timea-nu o mai fortza sa manance!!!!!am patit-o cu ilinca la 4-5 luni, mare atentie.eventual roaga pe altcineva sa-i de-a de mancare, te simte ca esti agitata.mai pov pe tema asta, daca vrei!
Andreea, la carte zice ca bb isi dubleaza greutatea de la nastere intre 4-6 luni da sti tu: FIECARE COPIL E UNIC asa ca stai linistita!
Ramo, vb. Gabitze, multumim!!!!!!
Pufu, s-ar putea sa fie ea....33-35 de ani , e pe acolo...tre sa intreb alti colegi!
Bex draga spor la invatzat!!!!
ma doooooaaaaaaaare capu' la mine e discoteca...ilinca canta cu muzica data la maxim (la ea in camera), mihai urla -de bucurie...iar eu tampesc!!!
tre sa intervin, pa, mai vin..
antoni spune:
Lore-mersi mult.m-aimai linistit,hihi.sa stii ca ce ai scris tu acum legat de urlete,hihi, am vrut sa intreb si eu.deci si a mea a inceput sa aiba personalitate.si cand ma vede ca invat,ii trebe musai hartiile,si se crizeaza daca nu i le dau.hihi,incep sa fie niste mici omuleti.legat de somn,piti seara doarme de la 21.30 pana dimineata la 7.30,si in rest in cursul zilei,acumulat vreo3 ore.atat.mi se pare prea putin,de multe ori ar vrea sa adoarma dar nu reuseste si se crizeaza.
eladea2005 spune:
neata fetele!
multumim pentru aprecieri...am crescut deja 2 kile de cand am iesit din maternitate... e bine zic eu, tinand cont ca duminica facem 8 saptamani!!!
m-am uitat si la bebeii vostri, nu ma mai satur sa ma uit la poze... doamne, ce dulci sunt toti!!!
sa-i papi nu alta!!!![]()
fetelor, help!!! nu stiu ce sa-i mai pun in ochisor, ca vad ca tot ii curge... i-am pus Betabioptal si laptic si i-am curatat cu ceai de musetel, dar nu vad imbunatatiri... mai stiti voi ce-as putea sa-i pun sa-i treaca?
astept raspunsurile voastre!!! mersic!
pusici!
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras
http://picasaweb.google.com/eric.rusu