Injectia epidurala..periculoasa?
Raspunsuri - Pagina 6
Roxana_G spune:
Am nascut amandoi copiii la Municipal cu epidurala, fara nici o problema. Baiatul meu a avut 4850 gr la nastere - da, ati citit bine, l-am nascut natural la greutatea asta pentru ca nu si-au dat seama ce greutate are la eco - si va asigur ca in afara unei explulzii mai dificile din pricina dimensiunilor nu a fost nevoie de nici un forceps. La fetita am apucat sa fac o singura doza, cu Andrei a fost mai dificil, mi-au facut 2 doze. Ultima chiar inainte sa ma puna pe masa, initial au vrut sa ma mute la cezariana, apoi s-a razgandit medicul in ultimul moment si a zis ca bb coboara si iese fara probleme. Anestezia isi facuse efectul insa, ma refer la a2a doza, si expulzia a fost cam dificila fara sa simt contractiile. Mi-au zis sa imping pur si simplu, fara sa mai astept sa simt contractia. A durat mai mult cum spuneam insa a iesit bb singurel, fara forceps si fara sa ma apese vreo moasa pe burta.
Trusa am cumparat-o de la farmacia 2NA, era mai ieftina ca la spital. Undeva pana intr-un milion. Fiola de anestezie era de la ei.
Am urcat pe masa cu firul in spate, ba mai mult m-au pus la un moment dat si verticala pe un fel de colac ca sa ajutam coborarea lui bb gigant - ma refer la Andrei, ca sora-sa a iesit cu viteza luminii, nici nu stiu cand am nascut.
La prima nastere am facut anestezia la dilatare 4 cm, la ultima la 5 cm, cam pe ultima suta de metri ca ma dilatasem rapid.
Am alaptat la maxim 30 min dupa ce am fost dusa in salon de la sala de nasteri.
Anestezia si-a pastrat efectul si pentru epiziotomie la ultima nastere, era doza recenta dupa cum am zis. La prima insa a fost nevoie de 3 anestezii locale.
Cat am avut cateterul in spate nu am avut voie sa ma ridic. Dupa nastere, cam la 2 ore te pun ei sa te ridici sa mergi la baie. Prima data mi-a fost rau rau de la anestezie, imi tremurau rau picioarele si nu ma puteam tine pe ele. De data asta m-am ridicat fara probleme, m-am tinut vartos pe picioare. Insa nu imi puteam ridica bazinul si imi era greu sa ma ridic de pe o parte pe alta. In noaptea cu pricina imi era cam rau, bb plangea tare si nu prea ma puteam tine pe picioare sa ii dau ture prin camera. A doua zi dimineata zburdam pe holuri, am socat toata familia cand m-au vazut asa, mai ales ca la prima nastere am fost mai comoda cu mobilizarea.
Legat de ceea ce ati mai discutat pe aici. Nu am avut dureri de coloana, nici locul nu l-am mai simtit. Tremuraturi si dificultate in a controla miscarile am avut numai la prima nastere. Tot atunci am avut si senzatia de amortire totala. De data asta insa am simtit cate ceva si dupa o ora de la prima doza simteam ca naiba toate durerile. La doza a2a parca a fost ceva mai bine.
Inca o chestiune. Nu mi-a afectat deloc travaliul si nici dilatarea. La ambele nasteri m-am internat in jur de 12 cu colul moale dar inchis si in jur de 17.30 am nascut. Dilatarea a fost rapida, la a2a nastere si mai si. Intr-o ora jumatate eram la dilatare 5 cm, peste inca o ora jumatate eram deja la 10 cm. Nu am nascut asa repede insa din pricina dimensiunilor mari ale lui bb care nu prea avea loc sa se coboare.
Hai ca v-am scris romane. Daca mai aveti nelamuriri mai povestesc. Sarcina usoara si nastere si mai usoara tuturor gravidutelor!
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/