Indemnizatie concediu maternitate

Indemnizatie concediu maternitate | Autor: Eugenia Stancu

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi va rog daca pot introduce cerere de ingrijire copil la data nasterii copilului (care va fi inaninte de 31 dec.2003), fara sa fi avut nici macar o zi de concediu pre sau postnatal. Lucrez in aceeasi instituite de apropape 3 ani, iar in ultimul an si jumatate nu am avut nici o zi intrerupere sau concediu medical, deci ultimele sase luni pana la data nasterii copilului au reprezentat perioada de cotizare la BAS si CASS. Drepturile pentru indemnizatie de maternitate care se stabilesc in luna decembrie 2003, odata cu introducerea cererii, pe baza veniturilor din ultimele 6 luni, raman valabile pe perioada pana la implinirea varstei copilului de 2 ani? sau cu 1 ianuarie 2004 se calculeaza ca fiind 85% din salariul mediu brut folosit la fundamentarea BASS?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Deci raspunsul la prima intrebare este, Da se poate introduce cererea pt ingrijirea copilului indiferent daca s-a, sau nu s-a beneficiat de indemnizatia de maternitate.
Pe de alta parte apare o confuzie de termeni in a doua intrebare. Daca discutam de maternitate aceasta tine 126 de zile maxim. Daca discutam de ingrijirea copilului asa cum banuiesc ca ar fi vorba atunci modul de determinare a acestei indemnizatii este destul de clar precizata in primele subiecte marcate in aceasta sectiune. Da conform actualel forme a legislatiei in domeniu incepand cu anul 2004 toate cererile pt ingrijriea copilului introduse cu 01.01.2004 vor fi platite cu 85% din valoarea salariului mediu brut. Eu insa cred mai degraba ca se va schimba in sensul ca valoarea nu va putea depasi acest procent raportat la salariul mediu brut dar sper sa gresesc macar pentru cei care au salarii mici.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput