viata ca un compromis

viata ca un compromis | Autor: csampetru

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce titlu sa dau acestui topic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu o sa incep cu.... esti prea tanara sa te casatoresti, ai doar 20 de ani deci mai ai timp , daca vei gasi vreodata un barbat pe sufletul tau ramine de vazut nu uita ca nimeni nu e perfect , chiar daca v-a avea unele calitati ii vor lipsi altele asa ca tu sti mai bine ce vrei de la viatza.
Tocmai astazi m-am intilnit cu vecina mea care a divortzat vara trecuta si care mi-a prezentat astazi prima ei dragoste ce m-a impresionat tare mult este ca in momentul in care s-a maritat ea avea o relatie la distantza cu acet tip care cum spui si tu nu prea mai mergea , tipul a fost devastat vre-o 2 ani de zile apoi si-a vazut de viatza lui , ea a stat 11 ani casatorita a facut 3 copiii si in momentul in care s-a despartit fostul iubit cel din tineretze a aparut in picture. Ce mi-a placut la el urmatoare faza ," Eu cand am pierdut-o pe ea a fost numai una acum am castigat 4 inapoi!! DEeci ea si cei 3 copiii . Viatza asta e plina de surprize asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau. Stai si asteapta si vezi ce iti ofera viatza !nu te grabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu cred ca esti pregatita sa te casatoresti, deci casatoria mi se pare o idee proasta. La 20 de ani nu ai de ce sa faci un compromis in domeniul asta. Poate daca ai avea 70...

Esti foarte tanara, poti inca explora ce vrei de la un partener. Incearca unul din zona filosofica-artistica, mare amator de teatru si discutii si vezi daca e intr-adevar ceea ce vrei. Nu incerca sa transformi broasca de acasa in printul visat ca nu o sa reusesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csampetru spune:

stiu, exact asta cred si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

"i-am acceptat inelul, bucuroasa fiind si gandindu-ma ca nu o sa raman singura"
Tu ai o obsesie cu aceasta singuratate!De unde pina unde iti vine ideea asta?In plus vad ca l-ai analizat destul de atent si nu corespunde cerintelor.In acest sens eu cred ca ar trebui sa renunti si sa-ti vezi de viata ta.La 20 de ani nu se mai gindeste nimeni la casatorie sau este pentru o perspectiva nu chiar apropiata.Adica intii studii,profesie ,o anumita stabilitate din punct de vedere financiar si apoi mariaj.Nu e nici o graba si ma bucur ca nu esti superficiala si desi stii deja ce vrei ,te complaci intr-o relatie care nici macar nu e amuzanta pentru tine.
Mai spui undeva ca te iubeste neconditionat.Iluzie.Nu exista intre adulti iubire neconditionata.Este dedicata exclusiv copiilor nostri aceasta iubire.
Raspunsul este ca tu faci cam multe compromisuri si apoi ma tem ca el ti-a spus sa-ti vezi de viata ta. Mai cauta ca ai vreme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Nu stiu daca 20 de ani e o virsta prea frageda pentru casatorie...eu m-am casatorit la 20 si pot spune ca am facut cea mai buna alegere. Spre deosebire de tine insa eu n-am avut nici cea mai mica indoiala ca el este "acela".
Trebuie sa te gindesti bine la ceea ce vrei de la viata pentru ca totusi e prea devreme sa incepi cu compromisurile, mai ales ca esti abia la inceput de drum.

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Sa stii ca nu este suficient ca doar unul sa iubeasca. Mai mult de atat, nu vei fi doar tu nefericita, ci si el.

Si poate tu te vei consola cu ideea, ca in sfatul prietenilor, ca macar ai pe cineva care te iubeste enorm; insa pentru el va fi amarnica asa o relatie.

Iar daca te gandesti ca dragostea lui e garantia ca-ti va fi alaturi toata viata, te inseli. Este foarte posibil sa vrea sa iasa din relatie cat de curand va gasi pe cineva care sa-i ofere iubire.

Un singur sfat am sa-mi permit sa-ti dau: orice vei decide, ca te vei casatori cu el sau nu, nu accepta deocamdata sa faceti copii. Ai rabdare cel putin 5 ani. Este posibil sa evoluati diferit si asta va poate schimba pe amandoi foarte tare.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Daca acum, la inceput de drum tu nu esti perfect impacata cu alegerea ta, mai tarziu va fi mai greu. Nu te baza pe faptul ca o sa-l atragi in discutii, o sa-l iei la teatru si daca ai sa vrei tu sa citesti o sa vrea si el pentru ca te vede pe tine. Nu se intampla asa. Si daca tu ai nevoie de aceste lucruri ca sa fii implinita, poate sa-ti dea toata dragostea lui, nu va fi niciodata de ajuns ( bineinteles asta e parerea mea, bazata pe experienta mea).
Si mai gandeste-te la ceva: ti-e greu sa-l faci sa sufere, dar ai o singura viata, tu de ce ai suferi? Si daca la un moment dat in viata vei constata ca totusi nu mai poti sa continui asa, cinci ani de casatorie in spate si un copil, cu siguranta vor face o eventuala despartire si mai grea.
Nu spun sa te desparti de el. Spun doar ca trebuie sa fii foarte constienta de ce iti poate el oferi si de ce ai tu nevoie. Si daca poti fi fericita cu adevarat cu el, go for it.

mamica

Mergi la inceput

multumesc pentru raspunsuri. voi mai astepta si nu ma voi grabi in luarea unei decizii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mymirela spune:

Hmmm... si eu care am pierdut o jumatate buna de somn raspunzand la un troll.
Sa-mi fie de invatatura!

Mergi la inceput

mymirela, ma bucur mult si iti multumesc ca mi-ai raspuns.

Mergi la inceput