Ce sa faci intr-un we la Paris?
Voi pleca pe 8 feb si ma voi intoarce pe 10 feb. Voi sta in centru. Am vazut pe harta pe unde sunt muzeele Luvru si D'Orsay, dar am inteles ca pierzi f mult timp la intare si oricum nu iti ajunge 1 zi ptr unul singur. Am vazut si ca duminica magazinele sunt inchise. Imi puteti recomanda un loc unde gasesc firme ce nu sunt in Romanica? Si eventual o ruta pentru niste necunoscatori de franceza care altfel se vor invarti in cerc cu ochii pe cat cepele si cu gura cascata. Oricum avem in plan sa revenim si cu baiatul, dar abia cand va intelege ceva, sa vizitam mai in amanunt.
Multumesc pentru orice fel de informatii.
Am uitat sa spun ca am numai mic dejun, deci imi vor trebui si niste locuri unde se poate manca la preturi rezonabile.
Cam care ar fi o suma rezonabila de cheluit acolo? Adica pe unde se invart preturile la consumabile si daca mai prind reduceri?
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Raspunsuri
dicirstea spune:
Nu sta nimeni prin preajma?
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
turturica1 spune:
o sa incerc eu sa iti raspund; ce ai putea face mai intai si intai..sa vizitezi cartierul monmartre, bazilica sacre-coeur (cartierul e superb, are un aer de demult.., in plus privelistea de la bazilica asupra orasului...merita)
apoi..daca nu e foarte frig, ai putea sa faci o plimbare pe sena cu vaporasul(bateaux-mouches) , o sa iti placa, cu siguranta si vei reusi sa vezi , chiar si pe fuga o parte din vechiul paris
cat despre magazine, nu stiu ce sa iti spun, noi am fost anul trecut in timpul saptamanii si nu am avut probleme legate de programul acestora
daca tot faci plimbarea asta ai putea inainte de a te urca in vaporas sa vizitezi Notre Dame de Paris ( e una din "statiile" unde opreste vaporasul )
si ar mai fi multe de spus, cartierul saint-michel,cheiurile senei..sunt multe multe de vazut, dar in general cred ca paris-ul in sine merita vazut
pup
dulcetica spune:
Pentru ca nu vrea nimeni sa-ti raspunda o sa incerc eu.In primul rind cred ca ar fi pacat sa mergi la Paris doar 3 zile si sa pierzi timpul prin magazine.Daca ai merge 2 saptamini atunci accidental ai putea sa mai arunci un ochi.Ai putea merge la Luvru si muzeul d"Orsay pentru ca stai cam o jumatate de zi in fiecare si apoi mai vezi si altceva.Eu am stat 2 saptamini si tot mi-au ramas destule de vazut.Muzeul d"Orsay mie mi-a placut enorm.Ar fi bine sa-ti iei un ghid care de regula are si o harta,ca sa te poti orienta rapid.Daca optezi sa vezi cele 2 muzee dupa amiaza poti opta pentru vazut Turnul Effel ,o plimbare pe Champs Elysee ,o plimbare cu vaporul pe Sena,Catedrala Notre Dame ,Sacre Coeur,Montmartre.
Cu papatul dimineata maninci la hotel .La prinz vei avea variante de ales:la toate restaurantele au afisat ceea ce se cheama plates emportee(posibil sa fi scris aiurea!),care sint un fel de meniul zilei la preturi de la 15E in sus;sint un fel de pizzerii si sandvisuri calde Quiche se numeste reteaua,destul de frecvent am vazut ,unde poti lua ceva si sa-ti vezi de drum mincind din mers ,cam 5 E un triunghi de pizza,iar pentru seara sa alegi un restaurant.Preturile la restaurante nu sint tocmai mici. Daca te asezi la prinz la restaurant pierzi cel putin o ora. Acum se intuneca devreme si iarasi e pacat.In general o sa vezi ca si mincatul e o pierdere de timp asa ca un sandwici in poseta ar fi extrem de bun.
Nu pot sa evaluez cit poti cheltui la Paris,dar persoana care a cistigat la 6/49 poate merge relaxata.Intrarile la toate obiectivele turistice iti scot ceva euro din buzunar, plus mincatul,mai bine sa-ti ramina decit sa nu-ti ajunga.
Distractie placuta!
Corina spune:
Plats du jour - meniul zilei
Plats a emportée - mincare de luat acasa
In general magazinele mai ieftine sint la periferie,in asa zisele zone industriale.Poti gasi totusi magazine acceptabile si in Paris:daca dai o cautare pe google vei gasi si adresele,depinde ce te intereseaza.
Pentru vizitat asta numai tu poti decide,depinde ce vrei sa vezi.
De mincat ieftin ,se maninca la Flunch,McDonalds sau Quick(tot un fel de mcdo ) sau daca iti place mincarea chinezeasca ,la un restaurant asiatic(aici poti gasi buffet à volonté -adica platesti un pret fix si maninci cit vrei).
Cam atit deocamdata.
helbi spune:
Am fost la Paris de Craciun 4 zile pline, nu am intrat in muzee si in magazine si n-am vazut decat relativ putin din ce e de vazut.
Preturile la mincare sunt mari, totul mai scump ca in Germania. (inclusiv Mc Donald´s e cu peste 2 euro mai mult ca aici).
Poti merge la Louvreu si sa vezi gradinile Touillerie, apoi sa intri in Piramida. Intrarea aici nu costa, iar la etaj se maninca bine (e ca sus in Mall, mai multe restaurante cu diverse profiluri. Eu am mincat la spanioli si a fost f bine). Apoi, poti merge pe Champs Elysee si acolo vezi Grande Palace si Arcul de Triumpf. Ca sa urci pe arc, platessti 8 Euro.
In Turnul Eiffel e mai frumos sa urci pe inserat. Costa 11 Euro de adult urcarea cu liftul pina la ultimul etaj.
De vazut neaparat Notre Dame si Sacre Coure. De la aceasta din urma se coboara in monmatre unde, daca vrei, poti sa-ti faci portretul la pictorii ambulanti. Pretul e de la 40 Euro in sus.
Atentie si nu intra in cafetariile de linga Notre Dame si sacre Coure. Sunt incercate de mine si nu vreau sa-tzi spun cit am lasat pt 1 suc si o praji.
Apoi, ar merita vazut cartierul la Defence. De Craciun arata f. frumos. Si sunt destule magazine aici, asa ca poti face si cumparaturi (e un Toys er Us mare, plin cu jucarii:-))
Tot in "centru" mergi la Domul Invalizilor, iar plecaind de la el aiurea pe stradute, am dat de niste case superbe.
Am ajuns si in zona Bursei. Insa, totul cam pe fuga.
Cel mai usor ar fi sa -ti iei abo la metrou si cu el poti merge si cu bus-ul si RER-ul (un tren local). Costa cam 5 Euro/zi.
O "solutie" ca sa vezi cit mai mult, ar fi acele buse turistice. Insa, personal, dat fiind ca se intuneca repede si noi nici dimineata nu eram prea rapide, mi s-au parut scumpe. daca te mobilizezi sa pleci mai de dimineata, e altceva. Insa, din ce am retinut eu de la pctul turistic de la Opera (ca acolo am intrebat) incep sa circule pe la 10-11......
In februarie nu mai sunt reduceri. Cel mult, poti sa mai gasesti "resturi" de la reducerile de iarna.
In apropiere de Louvre e Rue de Rivoli plina cu magazine. Ce marci nu gasesti in RO, greude zis, ca s-u adus f multe branduri. Ce magazine nu gasesti in RO?: C&A, H&M, pt copii mai ales.
Cu banii...depinde: cu cit mai multi, cu atit mai bine, avind in vedere ca nu e un oras ieftin deloc. Mai bine, vorba cuiva mai sus, sa-tzi ramina, decat sa nu-tzi ajunga.
De mincat, de ex. cel mai bine am mincat la restaurantul unor romani. dar, in zona Sacre Coure sunt asiatici si arabi si la ei se maninca relativ mai ieftin.
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by Corina
Plats du jour - meniul zilei
Plats a emportée - mincare de luat acasa
Corina si Anna nazdravana!!
Surdul n-aude dar le potriveste! Oricum ideea e ca daca ceri mincare iti dau.
madalinad spune:
eu am fost in aprilie, 3 zile si jumatate.
in general, obiectivele de vizitat sunt oarecum grupate, cu 2 exceptii: sacre coeur (care merita vazuta) si defense (care si el merita vazut).
cum timpul e scurt va puteti foarte bine invarti cu metroul, cred ca sunt statii de metrou din metru in metru.
pe mine m-a impresionat turnul eiffel, merita si urcat dar e coada cam mare (1-2 ore), pret circa 11 eur.
notre dame e superba, se poate urca (cu coada corespunztoare - vreo ora), dar scara de acces e o tragedie pentru inimi slabe. de la notre dame se ajunge usor in cartierul latin, care e pitoresc cu stradutele lui inguste.
si zona halelor (e metrou acolo) e foarte pitoresca - zona pietonala intinsa, e si muzeul pompidou pe acolo.
la defense se ajunge cu metroul, e capat de linie - merita vazut, parerea mea (se si urca pe arcul de la defense, n-am facut-o si-mi pare rau - cred ca e o priveliste de vis asupra orasului).
n-am intrat in nici un muzeu, mi s-a parut pacat sa nu vad frumusete de oras, in schimb m-am balacit cu picioarele in fantana de la luvru
ardeiash spune:
eu iti recomand busurile http://www.sightseeing-tours-in-paris.com/ care te pot duce la toate punctele turistice fara sa mai bajbai tu sa le cauti.
poti cobori la fiecare statie (care reprezinta un punct turistic) si apoi poti sa te urci din nou in bus ,, in acelasi pret.
daca te duci pentru un timp atat de scurt nici nu se merita sa intri intr-un muzeu: eu am stat 1 zi intreaga in louvre si am vazut o parte din etajul 1 .. este imens ..
recomand cu caldura : sacre coeur, notre dame, tour eiffel , louvre(pe dinafara) + tuileries+ concorde , la defence , arcul de triumf, Domul Invalizilor.. adica.. tot cam ce ti-a recomnadat toata lumea..
cei de la sightseeing iti vor da o harta, dupa cate stiu. daca nu, mergi si cauta una.. e important . castigi timp//
enjoy!
s-auzim numai de bine! si
dicirstea spune:
Multumesc de informatii. Din pacate am aflat ca ajunge avionul pe la 11:30 vineri iar duminica la 13:30 tb zsa ne imbarcam ptr intors acasa. Toate astea le aveam si eu in vizor + Montmartre. Ce ma dezamageste e coada la intrarile in muzee. Unde mai pui ca vroiam sa ajung macar sa vad unde e Disneyland. Cred ca o sa-mi fac provizii de Red Bull si o sa merg non stop, sa vizitez de toti banii .
Unde pot gasi un "impinge-tava" sau cum se numesc in franceza?
MINUNEA MEA
bebeluc spune:
Cumparaturi poti sa faci la Galeries Lafayette, gasesti multe firme reunite intr-un singur loc. Au reduceri pana pe 16 Februarie.
Orar L-S 9:30 19:30, J 9:30-21. Gasesti aici detalii:
www.galerieslafayette.com/international/goFolder.do?f=home_en&sf=home_en_accueil&lang=en&fontLang=latin" target="_blank">http://www.galerieslafayette.com/international/goFolder.do?f=home_en&sf=home_en_accueil&lang=en&fontLang=latin
Pentru locuri de vizitat rapid revin maine ca acum sunt pe fuga.