Team Building - ma supara!
Raspunsuri - Pagina 14
IreneCAM spune:
Am vazut azi dimineata o stire despre niste oradeni care si-au "depasit limitele" si au mers pe carbuni incinsi, dupa ce un nene a tipat la ei o ora chestii de genul 'pot s-o fac!'...era un fel de seminar de motivare, din ce am inteles eu. Reporterul a incheiat apoteotic: firmele care doresc un colectiv unit vor apela probabil si la mersul pe carbuni incinsi pentru activitatile de timp liber ale angajatilorM-am gandit imediat la voi si la dezbaterea despre TB! Ce ziceti, ar merge un TB cu stat pe cuie si mers pe carbuni, nu?Sper ca nici un angajat de la HR sa nu fi vazut reportajul!
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
sorana spune:
La firma la care lucrez eu acum nu se organizeaza TB.
La firma la care lucreaza sotul se fac TB cu familii cu tot. Fara joculete stupide, doar relaxare si activitati in comun (de gen dat cu sania, dansat, etc).
Firma nu e foarte mare, cred ca sunt 40, unii nu vin, in total cred ca am fost cam 70 de persoane. Chiar mi se pare super, ne-am imprietenit cu unii "de la comercial", sotul meu fiind "la tehnic"
Dar ce-i drept nu au departament propriu de resurse umane, au o firma angajata pentru asta si aia nu-si pierd vremea dandu-si cu parerea.
Eu nu as pleca in TB fara familie. E timpul meu cu familia (ma refer la weekend) si nu as renunta la el. Daca ar fi TB in timpul saptamanii, atunci da, dar in weekend imi pare rau, nu pot, am programul facut cu fi-mea nu pot pleca!
Sorana si Monica (5 ani)
Ramonika spune:
depinde. daca nu e prea des, eu zic ca merge. si daca nu e voie cu familia, ce sa fac? de ce sa ratez o iesire? noi am fost in sept. in Delta. eu n-am mai fost niciodata in Delta si nu as avea posibilitatea sa plec cu familia in Delta, nici sa stau in hotelul fain in care ne-a cazat firma. pur si simplu nu imi permit sa dau 3-4 milioane pe noapte... asa ca... am profitat de ocazie.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
ni-na spune:
Abia astept TB sa ma culc cu acel coleg cu care ma iubesc platonic de vre-un an de zile.M-a crezut cineva?Sper ca nu.Daca ma iubeam cu cu un coleg gaseam pretextul sa scap de platonicitate(o fi existand cuvantul asta in dictionar?)
Imi plac iesirile de WE de la sotul meu de la munca(atat ca se cheama family day)nu ma plictisesc,gasesc subiecte de vb cu sotiile,colegii sau colegele.Am vazut pe masura ce participam ca atitudinea sefilor lui se modifica.Parca au intrat intr-o alta dimensiune vazandu-l responsabil ,fericit si implinit(sotul lucreaza la ei de 10-12 ani,si l-au cunoscut cand erau cu totii tineri si ne....).Eu asa consider ca ar fi normal....ii studiezi familia si vezi daca te poti baza pe sustinerea acesteia.Familia nu este o povara pt angajatul bun,ci o verticalitate.
amalisimona spune:
Am savurat cele 14 pagini ale subiectului, desi nu pot spune ca am avut ocazia sa ma supar din cauza vreunui TB de-al sotului. Lucreaza la o firma care de regula "baga in seama" angajatul cu tot cu familie/partener, iar la tb-urile organizate pana acum am putut participa toti 4. Ba mai mult decat atat, in timp ce sotul era la "training", copiii "beneficiau" de petrecere cu clown, alaturi de ceilalti juniori ai angajatilor.
Totusi, vad ca exista deschidere si intelegere mare pentru astfel de "evenimente" organizate in we fara familie. Stiu ca sunt gustate de "carieristii" convinsi, care-si lasa creierul spalat in we la Bran, Predeal sau Cucuietii de Deal. Si da, poate ca pentru cei nefamilisti sau pentru cei singuri, tb-urile sunt o binecuvantare. Mai vad si ei lumea, mai invata un poker, mai mananca o pleoapa de rechin sau o unghie de crocodil, sau cine stie poate se lipesc de vreun coleg/vreo colega si scapa de singuratate. Dar eu pe astia ii consider vinovati de faptul ca sunt multe (daca nu cumva chiar predomina) organizatiile care nu au o politica "family friendly". Multor angajati li se par normale tb-urile si petrecerile fara parteneri. Si zic ca li se par normale in ideea ca n-au avut ocazia sa aleaga, si atunci au luat de bun ce li s-a dat. Acum nu numai ca le accepta ca atare, dar le mai si sustin. Adica ajung pana la a gasi chiar benefica despartirea de partener pentru o perioada scurta...... ca au ocazia sa li se faca dor de partener, sau sa-si dea seama ce comoara au langa ei, etc.
Eu una nu le vad rostul si nu pot intelege de ce nu se cauta solutii de organizare a activitatilor de gen in timpul programului de lucru. Nu cred ca exista familisti care prefera sa-i lase pe cei dragi acasa in we, pentru a fi mai „eficienti” la tb, decat daca tintesc ceva anume. Stiu ca nu m-as simti prea bine sa aflu ca asta este o ocazie ca sotul meu sa simta ca ia o gura de oxigen, sa evadeze din „monotonia” casnica, sa-si dea seama in felul asta ca ma iubeste sau ca i se face dor de mine. Mi se pare pur si simplu stupid. Daca eu nu simt nevoie de pauza, el care are o viata sociala de 1000 de ori mai activa decat mine, de ce ar simti?
Nu posesivitatea si gelozia ma fac sa dezaprob activitatile de genul asta, ci principiul care sta la baza lor. Si anume ca organizatiile urmaresc sa traiesti ca sa muncesti, si nu invers. Adepti ai acestui mod viata sunt destui si n-as avea nimic cu ei, daca asta nu ne-ar afecta pe noi, restul.....cei care vrem sa muncim ca sa traim si sa avem o viata echilibrata. Adica nu-s de ajuns orele peste program, mai vor si we.......
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
lcazangiu spune:
Eu personal am participat la diverse team-building-uri la doua mari companii, fara parteneri, mi-au placut sunt antrenante, insa totodata si fostul meu a fost la alte team-building-uri ale firmei unde lucreaza si surprinzator la unul din ele s-a indragostit...relatia noastra s-a sfarsit, au trecut deja 4 ani de atunci..
Ideea e ca eu am ramas cu un gust amar la adresa acestor team-building-uri, cu toate ca ele sunt ok si au un scop: o buna interactionare intre colegi ...dar ar trebui doar atat si nimic mai mult!!!!!
Lori22+ bebe David
Puppa spune:
La mine la job nu exista TB si nici la sotul meu, dar petreceri de sfarsit de an, da. la mine fara partener, la el, cu. am fost de doua ori , dar pur si simplu m-am plicitist. el trebuia sa aiba grija sa am mereu ceva in pahar, sa am cu cine discuta. eu sunt mai ciudata, nu pot sa ma apuc sa vorbessc cu niste straini asa brusc la comanda....asa ca nici el nu s-a prea distrat, nici eu, iar la 1 jumate-2 noaptea eram acasa. anul asta, s-a dus singur... a venit acasa pe la 4 sau 5, a stat cu colegii au baut, s-au distrat, asa in felul lor. si eu vin de la petrecerile mele tot in zori pentru ca ne simtim bine. una e sa stai cu colegii la birou, alta e la o distractie, care e o data pe an.
si nici daca ar fi sa plece din oras un we nu m-ar deranja. pana sa raman insarcinata, plecam de 2 ori pe luna in delegatii de cate 2-3 zile. asa era jobul. ne prindea bine amandurora. il iubesc pe sotul meu infinit de mult, dar sunt constienta ca fiecare avem nevoie de timpul nostru. si daca as avea 6 copii, as face la fel. poate ca as trimite copiii la mama sau i-as lasa cu o bona si m-as duce sa ma plimb prin oras, as merge la coafor, la masaj...nu stiu oriunde numai pentru mine...o data pe an meritam 2 zile numai pentru noi!
DPN 21 aprilie
XIO spune:
Amalisimona , nu este nimic stupid in a te duce fara partener , de-aia se si numeste TEAM BUILDING , si nu "iesire cu familia si colegii" , nu vad de ce e atat de greu de inteles.
Se fac pt. consolidarea echipei de munca si mi se pare absurd sa spui ca 2 weekenduri pe an(maximum) nu te poti dezlipi de partener.
Parteneru se duce la TB pt. a se imprieteni mai bine cu Gigel, Ionel si Analia , lucru pe care nu il poate la fel de usor cu sotia copiii si catelul langa.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
amalisimona spune:
XIO, n-ai inteles. Idee era ca organizatiile sa-si dozeze planificarile in asa fel incat TB-urile sau activitati de tipul asta, sa se desfasoare in timpul programului.
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG