Team Building - ma supara!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Formalhauti, esti super tare pe cuvant, adica sunteti, tu si perechea ta! Chiar as vrea sa te cunosc, sincer, sunt convinsa ca am ce invata de la tine, mai ales ca mai vreau un bebe, deci probabil vom si si noi o familie de 5 persoane. Mergem impreuna pe undeva si primim reducere de grup. as mai spune multe, dar as fi foarte off topic,asa ca ma abtin... si pana aici am fost off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

fomalhauti, citind mesajele tale mi-am adus aminte de un articol pe care l-am citit in revista Avantaje, acum vreo 6 ani. Era vorba despre o doctorita simpatica care avea, cred, 4 copii si un enorm curaj (zic eu) de a fi ea insasi. Am ramas oarecum impresionata de articol -uite ca inca imi aduc aminte de o gramada de amanunte :), desi eu sunt "adepta" unui singur copil nu am putut sa nu remarc atunci, citind articolul, si acum citind mesajele tale bucuria pe care ti-o ofera o familie numeroasa (chiar daca aceasta bucurie este pentru mine o necunoscuta)
scuze ca am fost off topic, am vrut sa spun doar ca te admir pentru ca faci lucruri pe care eu nu as fi niciodata in stare sa le fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramlore spune:

Sotul tau este un barbat inteligent.
Cred ca ar fi trebuit sa aleaga singur dc vrea sau nu sa mearga.Dc ar fi zis nu, inseamna ca s-ar fi gandit la voi, ar fi vrut sa fie aproape de voi.
Dc ar fi acceptat, inseamna ca ar fi avut nevoie de putina relaxare, de a fi fara familie doar pt 3 zile.

Si sotul meu a fost plecat in Franta, Italia, Polonia.de fiecare data m-a intrebat si pe mine ce sa faca.i-am zis, dute , nu mai sta pe ganduri.mi-e dor de el cand este plecat,dar vreau sa stie ca am incredere in el, i-l respect si are o femeie puternica alaturi de el care se descurca pt cateva zile, o sapt, cu copil si casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sincera sa fiu nici nu mi-am pus problema asa....

Atat eu cat si sotul meu plecam in TB-uri organizate de servici, mergem la petrecerile de Craciun iar el are si f multe delegatii. Niciodata nu ne-am pus problema sa nu mergem (evident separat, nu s-a intamplat niciodata sa fie petreceri/TB-uri la care sa fie invitate si perechile) sau si mai mult, sa cerem voie unul celuilalt. Nu mi-am pus niciodata problema ca ar putea face in TB "ceva" ce n-ar putea face in Bucuresti. Ne anuntam pur si simplu din timp: "Vezi ca in perioada cutare sunt in TB", aranjam cine/cum se ocupa de copii...si gata.
Parerea me e ca TB sunt facute pt consolidarea echipei "de la servici", sa-ti cunosti mai bine colegii. Daca pe langa colegi apar un numar dublu de soti/sotii eventual copii, atentia este distrasa de toate aceste personaje noi si se pierde din vedere scopul. Cred ca daca cineva mi-ar sune ca nu merge in TB pt ca se supara sotul/sotia...mi-ar parea rau pt casnicia lor (ma refer la increderea in cuplu). Recunosc ca si eu ma mai revoltam cand pleca prea des in delegatii (adica 4 zile/saptamana), dar nu pt ca ar face cine stie ce pe acolo, ci pt ca trebuia sa ma ocup eu de toata casa si de copii.

Spre exemplu, chiar azi a plecat pt toata saptamana. A trebuit sa "aranjez" cu o bunica sa vina sa stea cu cel mic, cu un bunic sa-l duca pe cel mare la gradi si cu alt bunic sa-l ia de la gradi la 5. Si a plecat in delegatie si cu secretara . Nu m-am gandit ca ar trebui sa-mi ceara voie. Pur si simplu m-a informat acum cateva zile, ca sa facem "aranjamentele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

quote:
Originally posted by anya

Sincera sa fiu nici nu mi-am pus problema asa....

Atat eu cat si sotul meu plecam in TB-uri organizate de servici, mergem la petrecerile de Craciun iar el are si f multe delegatii. Niciodata nu ne-am pus problema sa nu mergem (evident separat, nu s-a intamplat niciodata sa fie petreceri/TB-uri la care sa fie invitate si perechile) sau si mai mult, sa cerem voie unul celuilalt. Nu mi-am pus niciodata problema ca ar putea face in TB "ceva" ce n-ar putea face in Bucuresti. Ne anuntam pur si simplu din timp: "Vezi ca in perioada cutare sunt in TB", aranjam cine/cum se ocupa de copii...si gata.
Parerea me e ca TB sunt facute pt consolidarea echipei "de la servici", sa-ti cunosti mai bine colegii. Daca pe langa colegi apar un numar dublu de soti/sotii eventual copii, atentia este distrasa de toate aceste personaje noi si se pierde din vedere scopul. Cred ca daca cineva mi-ar sune ca nu merge in TB pt ca se supara sotul/sotia...mi-ar parea rau pt casnicia lor (ma refer la increderea in cuplu). Recunosc ca si eu ma mai revoltam cand pleca prea des in delegatii (adica 4 zile/saptamana), dar nu pt ca ar face cine stie ce pe acolo, ci pt ca trebuia sa ma ocup eu de toata casa si de copii.

Spre exemplu, chiar azi a plecat pt toata saptamana. A trebuit sa "aranjez" cu o bunica sa vina sa stea cu cel mic, cu un bunic sa-l duca pe cel mare la gradi si cu alt bunic sa-l ia de la gradi la 5. Si a plecat in delegatie si cu secretara . Nu m-am gandit ca ar trebui sa-mi ceara voie. Pur si simplu m-a informat acum cateva zile, ca sa facem "aranjamentele".

Anya

si de-acuma iti pui problema?

am glumit, sincer. nu vreau sa te supar, insa nu m-am putut abtine...

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Pitzinuca, , m-am si inecat ca mancam--

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nicidecum Ce, n-am alta treaba? Linistea mea e mai importanta.

Hotul neprins...negustor cinstit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Si sotul meu participa in fiecare an la Team Building, iar firma la care lucreaza nu e foarte mare, cunosc toti angajatii, colegii/colegele sotului. Prima data m-a luat cu el, sa vad si eu cam ce activitati desfasoara, in ce consta acest "incentive trip" daca vreti...imi amintesc ca vedeam in jurul meu lumea care se distra, se simteau minunat, era insa si o colega de-a lui, casatorita, cu copil (ea era singura la TB) care statea calare (nu exagerez) pe un coleg, in autocar, el necasatorit si nimanui nu i se parea exagerat ce intampla, nimeni nu acorda atentie, nu vorbeau pe la spate despre ei: se tineau de gat, de mana, daca i-ai fi vazut pe strada, ai fi jurat ca sunt impreuna.... apoi m-am gandit cum m-as fi simtit daca nu eram cu el si mi-am dat seama ca sunt asa prostutaaaa; il cunosc, nu e genul, iar daca s-a intamplat vreodata, e atat de desrept sa ascunda cand vine acasa, ma iubeste cu pasiune, se cunoaste ca i-a fost dor de mine, restul nu conteaza, nnu ma intereseaza ce spune lumea, noi ne iubim si asta e tot ce vreu sa stiu.
V-am povestit despre ce am vazut, pentru ca da, se pot intampla si nereguli, dar poate ca asta a fost exceptie..cel ami imp este sa oferim incerede partenerului, el are nevoie de asta, dar si noi, pentur o relatie sanatoasa.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Hop si eu sa expun consideratii empirice despre TB :).

O fi frumoasa initiativa companiei de a suda echipa, dar nu e foarte OK s-o sudeze pe timpul liber al omului respectiv si, mai grav, pe timpul familiei. Pentru ca dincolo de o sotie (care poate fi banuita ca e geloasa), sunt si copiii, care au dreptul la a petrece timp cu tatal lor.

Mai frustrant e si cand aceste activitati se petrec peste weekend, cum se intampla cu cele pe care le organizeaza sora-mea, care lucreaza la dept. de comunicare interna dintr-o ditai cosmelia. Ea ajunsese sa urasca sa plece in weekend, sa nu mai aiba nici un pic de timp pentru ea, numai pentru ca firma nu vrea sa se dispenseze nici de activitatea profesionala a angajatilor, nici de ideea de a-i intari!

Prietenul meu si cu mine mai plecam in delegatii, cu colegi de gen opus si nici unul nu are nici o problema in a accepta acest lucru din partea celuilalt.
El conduce un dept. al firmei in care lucreaza. Programul lui de lucru, in 95% din timp, incepe la 9 a.m. si se termina la 9 p.m. Rar, la 7, sau la 8, dar mai des la 10, sau dupa. Eu pot intelege si accepta treaba asta, are aspiratii profesionale, vrea sa iasa totul f bine. Dar cand mi-a spus ca planuieste sa-si scoata colegii un weekend pe undeva, m-am cam crispat. Nu pentru ca as fi geloasa, sau n-as avea ce face in absenta lui, ci pentru ca weekendul este singura modalitate de a petrece mai mult timp amandoi, incluzand aici diverse treburi pe care trebuie sa le rezolvam. Daca firma vrea sa ii scoata pe undeva, ar face bine s-o faca in timpul saptamanii.
N-o s-o faca in timpul saptamanii, pentru ca termenele de predare trebuie respectate si firma schioapata fara ei, dar s-a gandit sa invite si consoartele colegilor (nici unul nu are copii).

Cand am lucrat prin alte parti, se intampla (si nu rar) pe la traininguri care erau un soi de TB (pt ca se lucra f putin si se petrecea f mult timp pe la plimbari si iesiri) ca lumea sa se infierbante cu 'proprietatea' altuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Acuma depinde cum vrei sa privesti TB.
La mine la firma e o data pe an si eu o vad o ocazie de distractie. Si la noi e 4 zile nu doar weekendul.

Radem, ne distram, facem joculete pt copii de 5 ani, da e amuzant, m-am dat pe tirolian sau am vaslit, m-am catarat pe munte sau am facut pe vanatorul prin Delta, seara am avut lautari... suuper.
mi s-ar fi parut ingrozitor ca sotul sa "nu ma lase!" nici nu s-a pus asa problema.

Si cand a plecat sotul, e seful a vre-o 30 de femei, cu toate colegele, el avea un ap la respectivul hotel si vroia sa ma ia si pe mine, DAR mie nu mi s-a parut OK sa merg cu ei!

PS: anult trecut TB meu a fost la un resort de 5 stele in Delta, a fost minunat, abia astept surpriza de anul asta!

Mergi la inceput