prurit vulvar

prurit vulvar | Autor: alina_v

Link direct la acest mesaj

Buna,

Din luna martie a anului trecut am mincarimi vulvare si o usoara iritatie.
Povestea a inceput asa: ultima lama (vreo 2 saptamani inainte ) a zis ca absenti bacili Doderlein. Mi-a venit ciclu si am folosit un tampon intern (nu pentru flux light, ci mediu, desi eram la sfarsit), iar din noaptea urmatoare mi-au inceput mincarimile vaginale care radiau pe una din labiile mari.
De aici incepe nebunia. Am inceput sa ma dau cu gel Plantintim de la Hofigal, care a estompat mincarimile. Dupa aia m-am gandit ca o fi de la parul pubian care ma inteapa. Asa ca m-am depilat de tot.
Dupa aia am avut un nou partener sexual (cu prezervativ, da' i-a picat) si a doua zi ma minca de numa'. Am inceput automedicatie cu Cervugid, nu au trecut mincarimile.
Si ma duc la gineco: imi iese Serratia Marcescens. Iau antibiotic, simptomele persista, mai fac o cultura, iese Enteroccocus Fecalis. Iau antibiotic, nimic. Mai fac o cultura, iese Klebsiella. De acum eram super iritata si pe labiile mari, ma minca, ustura, etc.
Imi da sa iau Betadine sa nu mai inghit antibiotice, alea ma ustura de mor, nu pot sa le iau.
In fine, schimb ginecologul si laboratorul, repet cultura, nu mai iese nimic, doar la lama rari spori de candida. Iau ovule de Lomexin, usturimi cat cuprinde, nu trece. Ma duc si la dermato si mi se amelioreaza doar cu Advantan Milk si antihistaminice. Dar nu trece de tot.
Repet lame peste lame, doar rari spori de Candida sau nu iese nimic. Ginecologul ma pune pe Diflucan 150 mg o data pe saptamana, iau 3 luni. Tot cu mancarimi. Merg si la alergolog, iau Xyzal o luna, nimic. Tot cu mancarimi.
Acu in iarna, dupa sex fara lubrifiere, incepe sa ma manance in vagin de numa'. Imi ies rari spori de Candida. Iau Nistatin, Polygynax, Canesten si se amelioreaza, dar mi se agraveaza mancarimea si usturimea de pe labiile mari. Si in plus mai am si senzatie de arsura. De vazut nu prea se vede roseata sau altceva. Asa ca dermatologul ma trimite la psiholog ca cica e doar la mine in cap.
Mi-am facut si testele de Herpes. Negative.
La ultima lama, candida nu a mai iesit deloc.

Ce naiba poate sa mai fie ca deja ma urc pe pereti?

Am schimbat dermatologul. Care doar ce i-am zis simptomele ca ma trimite sa fac urocultura, insamantare Candida pe mediu Sabouraud, teste de mycoplasma si ureaplasma. Sper sa iasa ceva, dar daca totusi cineva a mai avut ceva asemanator sau mai are vreun sfat, il rog sa ma lumineze. Ca deja cedez nervos. Ce ma sperie e ca pana la asta n-am mai avut mincarimi pe labiile mari. Si am fost deja la atatia doctori.
O sa merg saptamana asta si la Cantacuzino sa imi fac teste complete.
Ma rog, fara HPV si Babes Papanicolau ca alea se fac doar de la 1 Februarie.

Ceva idei unde sa ma mai caut?

Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Daca faci sex neprotejat, mai apare mancarimea? (ma gandesc la o alergie la latex, desi cu atatea antihistaminice...)

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

POate sa fie alergie la latex , la spermicidele de pe prezervativ , la sperma.
Cel mai bine este sa nu mai faci sex, sa faci irigatii vaginale cu bicarbonat de exemplu , sa folosesti o crema pt. vulvo-vaginita , a asta ai : Nidoflor de exemplu e foarte bun.
Te duci la ginecolog si intrebi de ovule , ce sa iei .
Antibioticele e bine sa le iei dupa c faci o antibograma , nu asa ca pe bomboane(zic acum de doctor , ca nu s-au obist sa-ti faca) .
Daca nu ti-a iesit nimic pe lamele recente fa spalaturile si da-te cu Nidoflor extern , pe labii si emergenta vaginului de 2 ori pe zi .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

Culmea e ca dupa sex ma simt mai bine, nu mai rau.
Asta vara am luat o pauza de sex de 3 luni si nu s-a ameliorat.
Am dat cu toate cremele posibile: Nidoflor, Clotrimazol, Nizoral (ma simt mai rau dupa ele, parca imi ard pielea).
Am incercat irigatii cu bicarbonat si ma ustura mai rau labiile mari de la ele.
Ce a ameliorat pana acum a fost Advantan Milk, dar nu se poate folosi pe perioade indelungate.
Imi calmeaza mincarimile gelul Plantintim de la Hofigal. Macar pe ala pot sa-l folosesc pe termen lung.

Am mai studiat problema pe net si o sa vb cu ginecologul saptamana viitoare sa-mi fac si teste de HPV, vulvoscopie. Deja nu ma mai intereseaza cat costa, vreau doar sa scap de mancarimea asta. Nu pot sa mai merg nici cu bicicleta, nici sa port blugi ca ma freaca si ma ustura/arde/mananca. Ma gandesc numai la asta.

Si colac peste pupaza, de cand am luat Diflucanul ma mananca si intre fese. Am facut examen copro si coprocultura, nici acolo nu iese nimic.
Acu' iau vitamine, da' nu se vad imbunatatiri. Culmea e ca si pe fata am iritatii care ma mananca (si am primit doua diagnostice la ele: dermatita periorala si acnee cuperozica). Si au aparut in acelasi timp, desi dermato neaga ca ar fi vreo legatura intre ele.
Mi-am facut si testul HIV, a iesit negativ.
Mai fac testele care se mai pot sapt viitoare si sper sa elucideze cate ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dar analizele uzuale de sange le-ai facut. Cum stai cu glicemia?

Mergi la inceput

Le-am facut. Glicemia e normala.
In schimb formula leucocitara zice de ceva proces inflamator.
Neutrofile 43.82% normal 45-70
Limfocite 40.36% normal 20-40
Monocite 10.02% normal 3-7
Eozinofile 3.98% normal 1-3
Bazofile 1.95% normal 0-1

Am fost cu ele si la hematolog, nu i s-a parut ceva nemaipomenit. M-a trimis sa-mi rezolv problema ginecologica si la imunolog. La imunolog mi-a zis sa-mi fac spalaturi cu bicarbonat si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

mie mi-a dat gineco o crema cu aplicatie locala gynofort cam scumpa dar f eficienta este f buna pt mancarime si candidoza intreaba ginecologul ,dar la mine a dat rezultat ,si mai fa spalaturi cu ceai de pelin,galbenele si inca ceva de la hofigal,,plant intim,,sper sa scapi ca stiu ce neplacut este .
sanatate

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 34sapt si 36ecografic

Mergi la inceput

deci, am fost la gineco si dermato. la gineco mi-a facut lama, culturi de col, urocultura,analize de singe (glicemie, vsh) si toate au iesit ok. la dermato mi-a facut culutra pt mycoplasma, ureaplasma, coproparazitologic si au iesit ok.
dermato mi-a zis ca am facut dermatita de contact de la ovulele si cremele folosite pentru tratamentul candidozei din decembrie. am primit ca tratament locoid lipocream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaina spune:

acum am citi si eu acest topic...

alina_v, sunt curioasa si e bine de aflat si pt celelalte fete ce ai mai facut cu problema ta?

Mergi la inceput

Din pacate, vestile nu sint bune. Tratamentul cu Locoid nu a dat rezultate. Adica am revenit la starea initiala, ba chiar mai rau.
Ma ustura si arde toata vulva.
Momentan dermatologul mi-a repetat toate analizele:
- lama
- cultura de secretie vaginala si uretrala
- urocultura
- mycoplasma, ureaplasma
Si mi-a zis sa opresc Locoidul pana saptamana viitoare cand o sa avem rezultatele la culturi.

Am fost si la un al treilea dermatolog care mi-a zis ca mucoasa mea e distrusa si mi-a zis sa investighez o posibila deficienta de estrogeni care poate intretine iritatia. Asa ca am fost la endocrinolog si o sa fac niste dozaje hormonale in ziua a 14-a, iar maine ma duc la gineco sa-mi faca ecografie si sa vad ce zice si el.

Ce e cel mai rau, e ca sint cu psihicul la pamant din cauza asta. Ma duc si la psiholog in timpul asta. Imi vine sa pling toata ziua, sint deprimata. Nici la lucru nu ma pot concentra.

Daca cumva a mai avut cineva probleme vulvare, o rog sa-mi scrie, sa impartasim experiente. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leniaa spune:

Buna si bine v-am gasit!
Raspuns pentru alina V.
Draga mea,
Sunt in aceeasi situatie ca si tine. De doi ani de zile ma chinui cu aceasta problema. LA fel ca si tine, mers la doctori, facut analize, dat cu creme, cele mai scumpe, inclusiv cu gynofort (care este foarte scump si foarte putin si care nu a dat nici un rezultat)Sunt la fel de disperata ca nu pot scapa de aceasta mancarime care persista zi si noapte. Usturimea e la fel de crunta. Trebuie sa-ti spun ca pe mine m-au "infectat" cu HPV. Bineinteles ca am fost nauca saptamani la rand. Am studiat pe internet tot ce se putea despre HPV. Bineinteles ca nu am HPV. Ci doar aceasta "banala" dermatita de contact, facuta probabil de la antibiotice. si tot bineinteles ca tot doctorii mau "imbolnavit" de toate candidele, fungii si tricomonasii posibili. Nu mai am incredere in doctori, ginecologi, dermatologi. Cred ca nu sunt facuti decat sa-ti ia banii. Am gasit pe net, o solutie, care se numeste condylyne. Am luat-o si la inceputul acestei saptamani am aplicat-o pe labiile mari. Nu-ti spun ca senzatia de arsura este... nu se poate descrie. Inainte de a aplica solutia, am uns locul cu o crema de plante. ataca foarte rau pielea. Mi-am luat Tramcinolon S si Nidoflor. si ovule polygynax. Va ca s-a mai ameliorat un pic.. dar sa vedem sapt. viitoare. cu condylyne se fac aplicatii trei zile pe sapt. timp de 5 saptamani. Iti las adresa mea de mes si daca vrei putem sa discutam despre asta. dorobantu@yahoo.com

Mergi la inceput