Parinti care isi ajuta copii la teme

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mona, deci sa inteleg ca tu esti suparata ca ti-a dat doamna la engleza o nota proasta?
Cu astfel de parinti eu nu m-as incurca. Dupa aceea o sa spuna ca este vina ta ca are copilul note slabe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

sa sti ca ai dreptate sunt foarte suparata, dar nu a luat nota doar ca i-a taiat tot ceea ce nu e corect pentru ca am apelat la cineva si mi-a zis ca nu era gresit dar probabil ca profesoara nici nu s-a mai uitat si a taiat tot. Mi-a spus bunicasa ca a mai ajutato si o profesoara la teme si tot asa a venit acasa cu caietul rosu adica taiat peste tema, atunci ce sa cred?
Chiar acum, pe bune sunt suparata pe chestia asta desii nu ar trebui sa ma intereseze ca doar nu e copilul meu cand voi ajunge sa mearga fetita mea la scoala atunci sa ma inervez poi nu?
Te pup

mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani

PERLUTELE TEODOREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

April, depinde de pe ce manual preda teacher, ca acum sunt o multime si in primul rand conteaza ce metoda are si cat interes isi da. Cu 10 ani in urma, cand predam eu engleza in Romania, o faceam inca de pe manualele vechi, de pe care invatasem si eu la vremea mea in clasa a V sau a VI-a anul I engleza si, intr-adevar, se incepea cu notiuni simple, asa cum ai spus tu. This, that, here, there, obiecte din clasa (banca, geam, creion), propozitii afirmative, negative, interogative (Este acesta un creion? Nu, acesta este un stilou.) apoi prezentul verbelor a fi si a avea, prepozitiile de loc - ca sa poata localiza obiectele , ex. Unde este cartea? Cartea este pe banca!, pronumele personale - eu, tu, el, etc, imperativul "Deschide cartea!" si, de aici, prezentul continuu "Deschid cartea acum." Cand se introduce prezentul continuu copiii deja stiu pronumele personale si verbul a fi, li se explica doar cum se formeaza si cand se foloseste. Logic si pas cu pas, progresiv. De la notiuni simple pana la notiuni mai complicate. Asa e normal sa faca un profesor si, chiar daca manualul nu-i cel mai potrivit, poate veni cu alte materiale si, de ce nu, cu propriile idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

April, depinde de pe ce manual preda teacher, ca acum sunt o multime si in primul rand conteaza ce metoda are si cat interes isi da. Cu 10 ani in urma, cand predam eu engleza in Romania, o faceam inca de pe manualele vechi, de pe care invatasem si eu la vremea mea in clasa a V sau a VI-a anul I engleza si, intr-adevar, se incepea cu notiuni simple, asa cum ai spus tu. This, that, here, there, obiecte din clasa (banca, geam, creion), propozitii afirmative, negative, interogative (Este acesta un creion? Nu, acesta este un stilou.) apoi prezentul verbelor a fi si a avea, prepozitiile de loc - ca sa poata localiza obiectele , ex. Unde este cartea? Cartea este pe banca!, pronumele personale - eu, tu, el, etc, imperativul "Deschide cartea!" si, de aici, prezentul continuu "Deschid cartea acum." Cand se introduce prezentul continuu copiii deja stiu pronumele personale si verbul a fi, li se explica doar cum se formeaza si cand se foloseste. Logic si pas cu pas, progresiv. De la notiuni simple pana la notiuni mai complicate. Asa e normal sa faca un profesor si, chiar daca manualul nu-i cel mai potrivit, poate veni cu alte materiale si, de ce nu, cu propriile idei.

Cristina ai dreptate. Asa vad si eu evolutia. Nu sunt profesor, insa atat stiu si eu da nu poti sa inveti o limba straina la plezneala. Memorand poezii intregi fara sa stii ce spui. Manualul nu mi s epare ok. Eu am carti f bune de engleza si pt incepatori si pt avansati. Incerc sa o fac sa-i placa engleza nu sa fuga de ea. Asta e semzatia ei acum vis-a-vis de engleza. Dupa ce a inceput sa inteleaga ce spune deja simt ca incepe sa-i placa....mai e pana cand o sa-i placa cu adevarat. Sper sa o prinda "microbul" asta. Mie imi place f mult desi nu stiu la perfectie, dar invat mereu

Mergi la inceput

Ma gandesc si nu stiu daca ma credeti in ce situatie ma aflu cu fata asta ca maine iar are engleza si nu mai vrea sa-si faca tema pfoai si masa o sustine ca nu de alta da mi-a zis ca sa vada daca nu isi face tema atunci ce ii mai taie? Nu am zis nimic dar e grav mai e foarte grav cum sa mearga cu tema nefacuta? Oricum ar fi si sa scrie un cuvant doua dar macar sa vada ca s-a straduit sa sa si-o faca. Eh nu ma bag ca nu e a mea dar pfoai si ea se juca cu sorasa mai mica si bunasa se chinuia sa ii faca tema la romana si se mira ca are doi de 6 la limba si literatura romana ce sa ii mai ceri la engleza?
Va pup

mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani

PERLUTELE TEODOREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Ramona, eu in locul tau nu i-as mai face nimic. sorry, dar tu ai ceva obligatie fata de ei? daca nu, mai bine iesi din ecuatia asta ca nu prevad un final cu happy-end. O sa iesi tu vinovata.

Mergi la inceput

Nu sunt obligata cu nimic si mai mult ca sigur ca daca a zis asa ma gandesc ca zice masa ca din cauza mea i-a taiat toata scrisoarea dar am apelat la o prietena care e translator si nu trebuia sa io taie toata intradevar am gresit ca am scris si cam ce ar vrea de craciun si asta nu mai trebuia da celelalte trebuiau lasate ca erau bine ,in fine .
Eu sunt oaia neagra si nu o mai ajut desii bunasa iar a apelat la mine acum seara sa-i fac la romana dar am zis ca am treaba acasa si nu am mai vrut desii era simpla.
Tot timpul daca are tema si ma duc pe aacolo trebuie sa imi citeasca sau sa ma intrebe dar in zisa ta nu mai ii fac nimic.
Pupici

mona&teo

PERLUTELE TEODOREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Mai mult ca sigur profa si-a dat seama ca scrisoarea aceea nu putea fi facuta de ea, judecand dupa nivelul ei de engleza, si atunci nu i-a recunoscut-o...
Ma rog, metoda asta de a taia mi se pare oricum o prostie, dar probabil ca asta e motivul...

Mergi la inceput

Asa e si mie mi se pare o prostie pentru ca descurajeaza copiii.
Eram in clasa a zecea si aveam o problema la matematica si nimeni nu a stiut sa o faca decat eu si profesorul ne-a intrebat ca cine a rezolvat probl. si eu binenteles cu mana pe sus si nu a vrut sa ma treaca la tabla si tot intreba si zicea ca daca nu vrea nimeni atunci va striga din catalog si am strigat (eram in prima banca) ca eu am facut problema si sa ma lase pe mine. Intr-un final m-a lasat sa merg la tabla si cand am inceput sa o fac a zis sa trec la loc ca nu o fac cu metoda lui ca o fac cu alta metoda si el vroia sa o fac cu a lui dar rezultatele erau aceleasi. Din clipa aceea eu nu am mai vrut sa-mi fac nici temele si nici sa mai ies la tabla (copil prost) bine ca am trecut bac-ul ca din mate am dat .
Nu stiu dar profesorii ar fi trebuit sa fie mai apropiati de copii, parerea mea.
VA pup

mona&teo

PERLUTELE TEODOREI

Mergi la inceput

Astazi nu m-am dus la vecinamea si mai inainte a venit la mine cu un caiet cu tema fetei in engleza si i-am zis ca nu si-a facuto si a zis ca da ca masa a chemat o profa si i-a facuto. Eh , asa da treaba! I-am zis ca nu a facut bi ne ca trebuia sa o lase sa gandeasca si ea. Mai da a intrebato pe profa asta de ce i-a taiat tema profesoara de la scoala ,si a zis si ea ca nu trebuia sa ii taie tama ca nu era gresita si ca nu stie de ce.
Bine macar ca sunt eu cu sufletul impacat si sa imi mai dea pace ca nu ii mai fac nik. Poi nu?

mona&teo

PERLUTELE TEODOREI

Mergi la inceput