Tiganii... din nou despre ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Nu stii oare ca respectiva doamna rroma este traumatizata de faptul ca stramosii ei au fost asupriti de romani ?

Doamna rroma este mai traumatizata de societatea formata din oameni care gandesc ca tine, in care e fortata sa traiasca, poate de barbate-su care o bate, poate de faptul ca a fost maritata la 12 ani si tot asa si tot asa...poate e traumatizata de scuipatii albilor pe care i-a simtit si la propriu si mai ales la figurat de cand a devenit constienta de ea insansi si simtea nevoia sa scuipe si ea pe unul. Uite asa!

Deci faza cu stramosii cred ca nu e momentan pe lista ei de traume si frustrari, pariez ca are altele mai stringente.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Ioana, nu te supara, dar asa cum crima, minciuna, furtul nu au nici o scuza nici proasta crestere si nesimtirea crasa nu pot avea.
Nu exista absolut nici un motiv din lume care sa explice un astfel de comportament.
Doar proasta sau, ma rog, lipsa unei educatii. Iar pentru asta nu ma face sa ma simt eu vinovata ca etnia rroma nu a avut si nu are parte, nevoie, dorinta, posibilitate de asa ceva.

Si te rog, sa nu cataloghezi si acest mesaj drept rasist.
Te asigur ca nu e. In schimb, atitudinea acelor rromi ar putea fi considerata asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Inaioana, oamenii care gandesc ca mine te asigur ca-i respecta pe cei din jur oricare ar fi culoarea pielii lor si etnia din care provin.

De unde stii tu ca acea femeie rroma a fost scuipata de albi ? Ai auzit de romani care sa indrazneasca "sa se ia" de tigani pe strada ? Nu, pt. ca romanii se tem de agresivitatea tiganilor.

"poate de barbate-su care o bate, poate de faptul ca a fost maritata la 12 ani si tot asa si tot asa..."

Dar cine e barbata-su care o bate ? Tot un tigan.
Cine a maritat-o de la 12 ani ? Familia ei rroma.
Cine-i trimite pe copiii de tigani la cersit si uneori ii mutileaza ca sa fie mai convingatori ? Parintii lor tigani.

Ajungem la concluzia ca se fac singuri vinovati de ceea ce li se intampla.
Incearca tu sa convingi o familie de tigani sa nu-si marite fata de la 12 ani, sa vezi cum vei fi tratata.
Sau ia un copil tigan cersetor de pe starda si du-l familiei lui, sa vezi cum iti vor "multumi".

Asa ca atunci cand ii acuzi pe cei ca mine de raul tiganilor, mai gandeste-te o data inainte.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Ioana, nu te supara, dar asa cum crima, minciuna, furtul nu au nici o scuza nici proasta crestere si nesimtirea crasa nu pot avea.
Nu exista absolut nici un motiv din lume care sa explice un astfel de comportament.

Nu ma supar deloc dar nu pot sa fiu de acord cu faptul ca toate cele de mai sus nu pot "avea nici o scuza". Termenul de "scuza" poate fi discutabil, eu spun ca toate cele de mai sus pot avea explicatii si explicatiile astea ne conduc la cauze si , eventual, la rezolvari ale problemei.Acuma ca unii gasesc "cauze" in explicatii rasiste de genul "etnia lor e problema" si altii gasesc altele...aici ne diferentiem.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Inaioana, oamenii care gandesc ca mine te asigur ca-i respecta pe cei din jur oricare ar fi culoarea pielii lor si etnia din care provin.

De unde stii tu ca acea femeie rroma a fost scuipata de albi ? Ai auzit de romani care sa indrazneasca "sa se ia" de tigani pe strada ? Nu, pt. ca romanii se tem de agresivitatea tiganilor.

"poate de barbate-su care o bate, poate de faptul ca a fost maritata la 12 ani si tot asa si tot asa..."

Cine a maritat-o de la 12 ani ? Familia ei rroma.
Cine-i trimite pe copiii de tigani la cersit si uneori ii mutileaza ca sa fie mai convingatori ? Parintii lor tigani.

Ajungem la concluzia ca se fac singuri vinovati de ceea ce li se intampla.
Incearca tu sa convingi o familie de tigani sa nu-si marite fata de la 12 ani, sa vezi cum vei fi tratata.
Sau ia un copil tigan cersetor de pe starda si du-l familiei lui, sa vezi cum iti vor "multumi".

Asa ca atunci cand ii acuzi pe cei ca mine de raul tiganilor, mai gandeste-te o data inainte.

Maria

Mariamunteanu..nu cred ca are rost sa mai vorbim, am senzatia ca vorbesc singura. Deci ma opresc deoarece pe mine insami nu am a ma convinge de nimic (deocamdata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by denizel
mariamunteanu, welcome!
Si? De altfel? Noutati ceva?!

Multumesc pt primire.
"Toate-s vechi si noua toate" vorba 'ceea.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

faptul ca i-am vazut de departe indreptandu-se spre noi si nu am sarit pe alta alee si nici macar nu am incercat sa-i ocolim,dovedeste ca le-am dat credit(de fapt in momentul ala nici nu ma gandeam daca sa le dau sau nu credit,pur si simplu am trecut pe langa ei ca pe langa orice om) si nici un gand rasist nu ne incoltise in minte.ce te faci totusi cand asteptarile iti sunt inselate?
mai,nu stiu,una e sa te scuipe un pusti pe strada si alta e sa te scuipe ditamai femeia.pustiului poate ca i-as fi strigat ceva,mi-as fi manifestat cumva direct dezgustul,dar femeii aleia care era si cu barba-su langa ea ce puteam sa-i zic?
asa poate si eu sunt traumatizata de vreo ceva(Doamne fereste),frustrata,suparata asta nu inseamna ca ma manifest ca ea fata de nimeni.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Ai auzit de romani care sa indrazneasca "sa se ia" de tigani pe strada ? Nu, pt. ca romanii se tem de agresivitatea tiganilor.

Nu toti romanii se tem de agresivitatea romilor. Uite, eu nu ma tem!
Si nu, romanii nu se iau de tigani pe strada. Sunt mult mai subtili: isi cresc copiii in teama fata de ei si ii imbuiba cu idei rasiste.

quote:

ha! Pai, daca cetim oleaca pe la In unu' sau in doi, am putea rreage concluzia ca muuulte forumiste sunt rome. Sau, ma rog, doar casatorite cu romi .

quote:

maria, astea sunt cazuri izolate si doar rasismul de care dai dovada le ridica la rang de adevaruri absolute despre romi.

quote:

Sa inteleg ca toate fetitele rome se marita la 12 ani?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Atunci cand traim sau ne tindem spre o societate civilizata, asemenea comportamente si tare educationale nu au nici explicatie si nici scuze.
Iar acest lucru nu are nici o legatura cu rasa sau cu nationalitatea.
Repet, asta daca ne dorim sa fim civilizati si acceptam codul de buna purtare general stabilit de societatea actuala.

Insa, ma indoiesc amarnic ca o japoneza sau o austriaca s-ar gandi macar sa scuipe un strain pe strada doar pentru ca a batut-o sotul sau a dat-o afara seful.Dar aici este vorba de secole de educatie.
Iar la acest capitol suntem putintel in urma, indiferent de etnie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

faptul ca i-am vazut de departe indreptandu-se spre noi si nu am sarit pe alta alee si nici macar nu am incercat sa-i ocolim,dovedeste ca le-am dat credit(de fapt in momentul ala nici nu ma gandeam daca sa le dau sau nu credit,pur si simplu am trecut pe langa ei ca pe langa orice om) si nici un gand rasist nu ne incoltise in minte.ce te faci totusi cand asteptarile iti sunt inselate?
mai,nu stiu,una e sa te scuipe un pusti pe strada si alta e sa te scuipe ditamai femeia.pustiului poate ca i-as fi strigat ceva,mi-as fi manifestat cumva direct dezgustul,dar femeii aleia care era si cu barba-su langa ea ce puteam sa-i zic?
asa poate si eu sunt traumatizata de vreo ceva(Doamne fereste),frustrata,suparata asta nu inseamna ca ma manifest ca ea fata de nimeni.

I've gt you under my skin

Ortansa, repet, nu toti romii cu care te intalnesti pe strada te scuipa in fata. Ar putea sa o faca, deoarce stiu ca lumea se teme sa riposteze, dar nu o fac!
Nu poti analiza in felul acesta o intamplare izolata.

Dar de adultul roman (adica ne-rom), cu studii, care mi-a invinetit copilul ce parere ai?
Tu nu mai locuiesti in Ro, dar ai idee cam cati adulti romani, profesori/invatatori/educatori isi pocnesc elevii?
Ai idee cati barbati romani isi abuzeaza sotiile si copiii?
Cate femei romance isi abuzeaza fizic sau psihic copiii?
De ce nu exista efervescenta si pe asemenea subiecte?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Off-topic : Deni, dar ai facut plangeri (penala, civila si administrativa) impotriva acelei profesoare?

She, sunt de acord cu faptul ca suntem foarte in urma. In legtura cu scuipatii altor natii, daca mergi in locuri cu drogati si in general rau famate din afara, e posibil sa iti iei si scuipati in fata si vreun cutit intre coaste. Diferenta este ca la noi oamenii sunt foarte amestecati (nu mai conteaza de ce si cum) si te lovesti in cartiere "bunicele" de omeni de care in occident nu te-ai lovi in veci - ceea ce nu inseamna ca ei nu exista si acolo - , pe cand in societatile care s-au dezvoltat natural ei s-au segregat foarte mult. Deci..depinde ce fel de austriaca si ce fel de japoneza...

Mergi la inceput