Mamici de mai-iunie 2008 (32)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Buna fetelor,
Ce faceti? Savurati vikendu?
Ylari casa de piatra si sper ca a fost totul minunat!
Andree27 raportez si eu durerea aia, e ciudata, adica nu pot sa mai merg bine, trebuie sa fac pasi mici-mici. Dr. m-a intrebat la control daca ma doare burtica si i-am zis ca nu, doar ca ma doare acolo si mi-a zis ca radiaza tot de acolo. Bucuriile si schimbarile sarcinii, cum zicea Gabi.
Apropo, Gabi, ma mir ca nu ne-am ciocnit la Carrefour, macar la baia aia care e prima pe lista de vizite de cate ori merg acolo.
Pup si odihna placuta in continuare.

Lori 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Eu din ce am citit pe net si prin carti am observat ca emai bine sa nu se faca decalotarea la baieteti ,si e mai bine sa nu umbli la putulica lor deloc.

"La nastere, preputul este de obicei atasat de gland, asemanator cu atasarea unghiilor de degete. Spre pubertate, cand de obicei penisul si-a terminat dezvoltarea, preputul se va separa de gland. (1). Acesta separare se intampla la timpul sau; nu exista o varsta prestabilita la care preputul devine complet retractabil. Un medic descria odata acest proces astfel: "preputul poate fi asemanat cu un boboc de trandafir care este inchis. Ca si bobocul de trandafir, va inflori cand va veni vremea sa infloreasca. Nimeni nu deschide un boboc de trandafir ca sa il faca sa infloreasca." (2). "

prof. univ. dr. Paul M. Fleiss, MD, MPH, medic pediatru, Universitatea California de Sud, SUA
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/a_6_3017_Orificiul_preputial_la_sugar_si_copilul_mic.html

http://www.circumcizia.org/decalotarea.html

http://reclama/0-12.html?id=167

Nu fortati niciodata decalotarea preputului pentru curatarea zonei - acest lucru este dureros si poate duce la formarea de cicatrici permanente si de aderente. In schimb, degajati usor extremitatea glandului, pentru a curata smegma (substanta albicioasa formata din celule moarte si din secretiile glandelor sebacee ale preputului, care se acumuleaza intre gland si preput).

In timp, preputul se va retracta de la sine, acest lucru producandu-se la momente diferite de la un copil la altul. Odata ce preputul este retractabil (de obicei la varsta de 5 ani), copilul poate fi invatat sa isi faca singur toaleta locala cel putin o data pe saptamana. La baietii mici aceasta igiena personala nu va deveni un obicei decat daca este incurajata de catre mame.

http://www.romedic.ro/sanatate/Igiena_-_Toaleta_copilului_0748/Ingrijirea_organelor_genitale_ale_bebelusului_02976.html

Pentru baietei. Se spala cu o compresa sau un tampon de vata penisul si scrotul, fara a forta, evitand decalotarea preputului. Nu utilizati sapunul care usuca pielea. Curatati bine pliurile.

Daca prin contactul cu fecale sau urina s-au produs iritatii se unge zona respectiva cu o crema pe baza de oxid de zinc.

La nou nascuti, poti observa aparitia unor mici probleme genitale ce nu prezinta motive de ingrijorare
La baietei
- fimoza- la nastere, la majoritatea baietilor, preputul este complet atasat de gland. Cu timpul insa, se largeste treptat in mod natural, favorizat de smegma , o secretie densa, albicioasa ce se formeaza intre gland si preput. Se evita manevrele de fortare a preputului fiind suficiente regulile de igiena descrise mai sus.

http://www.medici24.ro/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=355
site cu ritualul BAII COPILULUI MIC
La baietei, scrotul trebuie ridicat si spalata bine pielea pana la anus.
Nu forta decalotarea. Daca observi ca deschiderea prea mica lasata de preput afecteaza urinatul, daca observi secretii
sau tumefactie, adreseaza-te medicului. Aceste zone sensibile trebuie clatite insistent.

http://www.reclamamascataatentie/t-fimoza-755-330-2-3.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Discutiile pro si contra decalotare la baieti sunt nesfarsite si argumente se gasesc infinit de multe de ambele parti. E ca si cu discutia nastere naturala versus cezariana.

Noi am fost la mama la Buftea la masa si mama ne-a facut surpriza si a facut si un lighean de gogosi A venit si frate-miu cu copiii, a fost si fata sora-mii. Asa ca am fost familion reunit astazi, copiii au facut harmalaie, era veselie multa Pe drum inapoi a adormit Andrei in masina asa ca sotul meu face ture cu masina prin oras cat doarme piticul.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

gabitza,iti zic sincer ca eu habar nu aveam ca exista asa o disputa in asemenea subiect...eu una sunt pe din afara subiectului si de aceea ma gandeam si eu acum ca venise vorba de acest topic...cum oare o fi mai bine ca sa stiu ce sa fac cand se naste baietelul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Aici pe forum sunt foarte multe subiecte pe tema asta, de cand il am eu pe Andrei am tot asistat la dispute, cu aparatoare ale ambelor parti, de asta ziceam. Eu am avut incredere in pediatra lui si daca ea mi-a recomandat sa o fac, i-a facut-o ea prima data, atunci am mers pe calea asta si nu-mi pare rau. Dar este experienta mea personala, nu pot recomanda neaparat mamicilor de baietei sa faca asta sau nu.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenmami spune:

Buna seara...Va multumesc pentru primire si imi cer scuze ca raspund cu intarziere...Pentru ca m-ati intrebat, in burtica este o fetita absolut senzationala (normal, doar e a mea, ce as putea sa spun) si ar trebui sa vina pe lume in jur de 20 mai .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

cand va mananca pielea pe burta,sani ,se fac vergeturile. dati cu crema hidratanta multa ,de cate ori simtiti.mai ales seara ,sa intre bine in piele.
"Mustela 9 luni" e f buna,pe mine m-a ajutat, nu am avut nici o problema la prima sarcina,nu mi-a ramas nici un semn.

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

24s+ (DPN 18mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris210580 spune:

buna fetelor.eu sunt cristina si sunt o graviduta in 21 sapt(dpn 10 iunie)dupa eco de sapt trecuta doc mia zis ca sar parea ca e fetita dar nu e 100% sigura.noi tare am vra sa fie fetita si nu vrem sa ne fscem prea multe sperante daca doc nu a fost sigura.
am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta:de vreo cateva sapt bune am o durere in partea de jos a burticii(cam in zona inghinala ,zona ovarelor)doc mia zis ca e normal dar eu nu stiu ce sa cred.
a mai simtit caareva dintr voi o asemenea durere?
in rest sarcina a decurs pana acum fara probleme,nu greturi,nu rau sau altceva,doar ca durerea asta ma cam sperie.
va pup pe toate si va doresc multa sanatate
cristina 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Dragelor, in sfarsit apuc si eu sa va mai scriu!!!
Am avut o perioada super incarcata la serv de la sf anului trecut, inca si cum stau toata ziua 12 ore cu ochii in calculator si tot pe scaun... abia asteptam sa se termine programul sa ma intind nitel. Dar, vreau sa va anunt cu mandrie ca in weekendul asta, am rezistat cu rabdare si interes si am citit toate cele 4-5 capitole de la utimele mele postari...
Beblinul meu este sanatatos, foarte activ si sper din tot sufletul sa fie totul bine pana la sfarsit. La ultima eco la 25 sapt avea aproape un kilogram. A fost o zi in care am zambit de dimineata pana seara cu lacrimi in ochi, pentru in sfarsit, bebelusul meu nu mai era in urma cu greutatea, ci inainte! Am intrerupt si pregnyl, iau doar elevit si magneziu. Hi, hi, voi va faceti probleme cu kilogramele in plus. Va iau pe toate la capitolul asta: am inceput cu 60 kg la 1,62 si acum am 76 kg si burtica cam de 104 cm. Tare neplacut cu excesul de greutate, mai ales din cauza serviciului care ma mentine sedentara (fac foarte putina miscare, efectiv n-am timp). Problemele apar mai ales noaptea, cand pur si simplu mor de durere de coloana si solduri, dar cum fac un pic de miscare (adica 3-4 ture pe hol) durerea dispare, ma culc la loc si tot asa... Ca atare ma trezesc de vreo 5-8 ori pe noapte si deja cred ca sunt pregatita pentru programul cand va veni bebe mic. Mainile se umfla, dar am gasit un remedii pentru retentia de apa: mancare nesarata si ceaiul de cozi de cirese (nu este contraindicat si isi face intr-adevar efectul). Doua-trei cani sunt de ajuns. Am din cand in cand contractii dureroase care seamana foarte bine cu crampele dinainte de a merge la toaleta, dar dr m-a asigurat ca am colul inchis (nu mi-a spus ce dimensiune are, dar sper sa fie ok).

Acum o saptamana mi-am facut o gramada de nervi. Dupa ce aveam program incarcat la serv si a fost nevoie sa lucrez si sambata (chiar daca lucrez de-acasa, concentrarea, timpul si oboseala sunt cam aceleasi), au hotarat socrii sa ne faca o vizita. Ei sunt din provincie si din fericire nu ne vedem prea des. Socrul este in varsta, cu foarte mult bun simt si la locul lui. In schimb, daca aveam vreun dubiu ca soacra-mea nu ma poate suferi... acum nu mai am. Nu m-a ajutat cu nimic, nici nu a aratat vreun sentiment anume pentru mine sau bebelusul din burtica (nu zic pentru burtica mea). A fost nevoie sa le pregatesc si masa, sa-i suport toanele cand eu nu mai stiam cum sa termin o data cu sarcinile de serviciu... M-am enervat teribil ca-l incurajeaza pe barbate-miu sa bea: ca asa se bea in Moldova. La ora 10 dimineata, pusese inainte de micul dejun cam 100 ml de tuica in pahare sa bea toata lumea. Atunci am rabufnit... pai bebe va fi baietel... ce exemplu va avea el de la ei... Si se considera atat de atotstiutoare si bunica potrivita... Ei... m-am necajit cumplit. Ai mei parinti, nu mai stiu cum sa ne ajute sa ne zugravim macar dormitorul in care vom sta cu bebe, sa imi faca mici placeri de graviduta, iar ea care ma vede o de 3-4 ori pe an se poarta execrabil cu mine. Bine ca a plecat, sper sa vina din ce in ce mai rar.

Graviduta panicoasa cum sunt, azi am avut pofta de pizza, dar dupa ce am papat-o am citit pe cutie (era de la dr. Oekter) ca ar fi continut si 5% branza cu mucegai... Mi-au dat lacrimile de ciuda, eu haplea, n-am avut grija ce bag in gura. Iar acum mi-e teama de listeria, am decis sapt viitoare sa merg sa fac testul serologic.

Sa nu va plictisiti asa repede de mine, promit sa intru mai des si va pup pe toate, mi-a fost tare dor de voi: Gabi (eu am primit rezultatul de la amnio tot de la genetic lab in 12 zile desi mi-au spus ca e gata in 15 - dar am sunat la ei sa intreb, iti tin pumnii), Simonica, Laura, Simonix, Ylari (Casa de piatra si bebe sanatos!), Andreeap, Cleo (super burtica si ce forma are mamicuta), Alysh, Fecian, Raluca, Leeloo, Luminel, Getuta, Miss Parker (hi, hi, ce frumos... eu am gradul II, stiu cum este...), etc. etc. (scuze ca nu-mi vin acum in minte id-urile tuturor).

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Dragi burtici

Vad ca in weekend e tare liniste pe aici si lumea nu e prea vorbareatza.
Bine ai revenit Cadana printre noi..E bine sa auzim vesti bune despre tine si bebe tau. Iar in legatura cu socrii: atata timp cat nu ii vezi prea des pentru tine e bine..imi dau seama cat de aiurea iti e ca iti incalca regulile la tine in casa...practic nu te respecta si nu iti respecta autoritatea in casa ta. Lasa ca o sa fie bine o sa vezi

Eu sunt tare multumita ca am gasit un site tare bun de unde imi pot gasi tot ce imi trebuie si chiar produsele sunt cu mult mai ieftine decat gasesc prin magazine...Si pe langa asta gasesc o gama variata de firme, ceea ce in magazine nu gasesc.
De exemplu am gasit oferte speciale de carucioare 3 in 1, superbe la preturi pana in 300 de euro...Minim am gasit la 135 de euro dar sincer merita banii... Iar in magazine de exemplu la prenatal gaseam un carucior la minim 400 de euro.
In fine, sunt foarte multumita si cred ca majoritatea lucrurilor am sa mi le comand de pe siteul asta... Nu o sa imi mai bat capul in alta parte...
Pentru fetele din Olanda, germania sau belgia daca va intereseaza puteti sa imi dati un PM. Are tot ce trebuie...Pentru fetele din germania am mai gasit un site foarte interesant care asigura cred livrarea gratuita sau ceva de genul asta, iar preturile erau la fel de mici. In orice caz din cate am citit se poate comanda din orice tara insa sunt anumite conditii ce trebuiesc respectate.

Cam asta am facut eu azi, nu cine stie ce...Cel putin am gasit tot ce ma intereseaza si credeti-ma ca imi convine mult.
Hai ca v-am facut capul tarabana cu siteul asta.
Cred ca tre' sa treaca o noapte ca sa pot sa imi revin din entuziasm.
V-am pupat si sa aveti o seara placuta.

Eu deja am intrat in mania cumparaturilor pentru bebe..Voi cum stati la capitolul asta?
Aaaa, si cu visele, sunt de groaza...am inceput sa visez continuu numai un singur subiect: bebe si tot ce e legat de el

Pupici si noapte buna

Felicia 22+ mamica de puiucGabriel
pozici cu burtic

Mergi la inceput