Mamici de iulie-august 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 21
ankalaura spune:
Acuma citesc si eu din urma, de bine ce m-am calmat cu pantalonii aia idioti!
Ca mi-am luat altii, nu de alta, si pe aia ii trimit inapoi ![]()
Caprioara - mai, eram atat de convinsa ca ai facut comanda... macar n-am citit inainte. Eu am mai facut acum o comanda, de nervi pe pantalonii aia, si mi-am luat pantlaoni si fusta de pe Redoute. Plus niste adidasi Elizei si un set de 10 prosape cu 10 euro tot setul (2 de 30*50, 2 de fata, doua de dus, doua manusi de baie, si 2 nu mai stiu de ce fel)... Macar, daca stiam, iti puneam si tie kitul...
Mcoca - nu am putut deschide pagina sa vad pe care kit il vroia C. - cred ca deja nu mai e disponibil. Sunt doua modele pe site, eu le-am luat pe amandoua.
Cum scoti bebe afara vara: Sa stiti (care nu stiti
ca pe bebe nu il poti scoate in maieu afara pana la 1 luna. Unele nu scot copilul deloc in prima luna. Unele din superstitie, unele ca se gandesc ca e mic bebe si ca n-are nici un vaccin mititelul, iar prin aer sunt atatea. La noi, parcurile mai au caini vagabonzi, pureci, miros de gunoi... Bebe e tare fragil cand e mic mic, are niste manute subtiri si niste picioruse ca doua betisoare. Dupa o luna face carnita si muschiuleti.
Kit-urile alea sunt speciale pentru nou nascut - unul are maneca direct cu manusi, ca sa nu se zgarie. Costumul cu picioare si maneci e de somn, cand scade temperatura. De zi e body cu manecuta, care e subtirel. Daca e mai racoare, ii pui si bluzita, eventual descheiata. Nu va bazati prea tare ca e cald. Nu il veti putea scoate la 12, ca e prea cald. Nu il veti putea tine la soare, ca se arde. La umbra ii va fi frig. Vorbesc de prima luna. Abia dupa 2 luni poti tine bebe mai dezbracat si cu talpitele goale prin parc.
Mai depinde si de la copil de copil. Eliza mea avea permanent picioarele reci (si eu la fel). Normal ca ii puneam sosetele. La o luna, ii puneam o scufie pe cap (era un septembrie cam racoros). Nu caciula, ci un fel de fesulet subtirel. Noaptea ii puneam obligatoriu pijama cu labute si maneca lunga. Dar mamica stie, ca de-aia e mama, chiar daca e prima data mama... pipaie copilul, si vezi daca ii e rece sau ii e bine... Ca dotare, eu am preferat sa iau din toate, ca nu pot stii cum o sa fie cele 2 luni de vara pe care le prindem noi...
Caprioara - vezi ca 67 o sa ii vina la 6 luni! Asta daca nu faci vreo lungana - daca seamana cu tine, poate, ca daca seamana cu ta-su... nici o sansa
Eu am luat cateva 54 dar am luat mai multe 60. 67 o sa iau mai groase, pentru sfarsit de sept-oct-nov...
A propos - nu am gasit un grafic de crestere ca lumea. Voi?
Imi amintesc ca in primele luni Eliza lua max 2 cm pe luna si la nastere a avut 53. Dar nu lua 2, ci un pic mai putin... Acum are 4 ani si 5 luni si are 107-108 cm. Deci e inalta.
54 o sa fie bun numai pentru primele 4 saptamani daca bebe are un 52 la nastere... Ei cresc repede, dar dau mult laptic afara si fac mult kk
. Din ala cam lichid, care iese din pampers
de 5-6 ori pe zi, plus inca de atatea ori noaptea daca ai "noroc". Iar in primele 4 saptamani o sa il schimbati si de 3 ori pe zi, deci nu e suficient un body - doua ![]()
Wow Alina! Faci pereche de baietei! Bravo! O sa se joace mai frumos impreuna amandoi. Eu cu frate-miu ne-am caftit pana la 18 ani! La Genetic Lab a facut caprioara TT, si mi-a dat si mie datele de contact - m-am anuntat sambata. Copiez din mesajul ei:
Adresa este pe Bulevardul Natiunile Unite nr. 3, Bl 109, sc 2, parter, sect 5 (adica undeva pe langa Casa Poporului, langa Institutul de Statistica). Tel 0747225341, program 8:30-13:00, se plateste cash.Daca ti-a mai trimis cumva intre timp, n-am vazut ![]()
Anaxena - bravo pentru non-fumat! Chiar azi ma gandeam si vroiam sa intreb cum mai stati cu fumatul? Mai bine zis, cu lasatul de fumat!
Andreea OR - eu am invatat o lectie, poate sunt rautacioasa, dar... ma duc la dr de familie numai ca sa imi transcrie retete. O data la 4 ani...in medie... Ma duc (sper) satamana asta, poate iau si eu vitaminele compensate. Am mai fost in noiembrie 2007 si in septembrie 2003.... Eu zic sa asculti de gineco, daca ai incredere in el.
Asa... deci am raspuns cam indiagonala. Am citit tot (fata cuminte) si multumesc ca imi tineti pumnii pentru analize. Am emotii, dar cred ca o sa fie bine. Cum sa nu fie bine?? O sa am cel mai grozav copil din lume! Ca doar sunt cea mai grozava mamica! Si avem cel mai grozav tatic si cea mai grozava surioara! Si suntem cei mai modesti!
Sincer, eu simt ca e totul ok ![]()
Noapte buna acuma. Maine suna ceasul la 6 jumate
mcoca spune:
Anka, merci de lamuriri. Eu sunt destul de in ceata si nu stiu de ce naiba imi e asa de frica de caldura ca aici anul trecut nici macar nu am avut vara (a plouat intr-una sau a fost frig). Asa, a disparut kitul ala dulcic :(. UIte ce iti spun astia de la maternitate (pe site, de aia eu ma gandesc ca e pentru iarna) ca iti trebuie pentru prima luna:
5 brassières de coton ou body
3 brassières de laine (asta ma da pe spate, ca cer din lana)
3 paires de chaussettes
4 grenouillères (astea sunt salopete)
6 bavoirs
3 serviettes de toilette
5 couches carrées en coton
3 draps de dessous (si possible housse)
1 gigoteuse (taille 3/6 mois) (adica un sac de dormit, dar mie si cu asta chiar mi s epare ca o sa-i fie cald :()
Uffff, ufffff
Iti tin pumnii la analize. O sa fie bine!
Apropos de Quelle, si eu mi-am comandat un pantalon si 2 bluze si cica le-au trimis lunea trecuta, dar pana acum nici urma de ele
. O sa va pove daca am fost multumita.
_
Vicky
18+
Bebele casei
Tecky spune:
Buna fetelor!Vreau sa va impartasesc trista experienta prin care am trecut in ultimele zile pt ca nu vreau sa patiti si voi ca mine.Am tot citit pe net ca Triplu Test este recomandat la inceputul sarcinii pt depistarea sindromului Down,sindromului Edwards si pt tubul neural.I-am zis dr ca vreau sa il fac si mi-a zis ca ea nu recomanda de obicei acest test pt ca in urma rezultatelor nu se poate pune un diagnostic ci doar un simplu pronostic.Am facut testul la SANADOR si in 5 zile am obtinut un rezultat care indica un risc crescut pt sindromul Edwards.Pana a 2-a zi cand am intrat in contact cu dr mea numai eu si sotul meu stim prin ce emotii am trecut,deoarece citisem pe net ca in cazul in care fatul ar avea sindromul Edwards se recomanda avortul dar la o sarcina avansata ca a mea de 17 sapt ar fi insemnat practic o nastere naturala.M-am documentat destul de mult si am aflat ca in general cei de la SANADOR dau rezultate gresite la Triplu Test pt a trece la urmatoarea etapa adica analiza amniocenteza care costa 1200 RON si le convine sa intre atatia bani in clinica,pe cand in urma TT nu obtin decat 170 RON.A 2-a zi dr mea m-a programat la ecografie morfologioca la Dr.Iosup spunandu-mi ca sa ma linisteasca ca nu sunt primul caz care pateste ca rezultatele sa fie gresite.Am fost la eco la Iosup care s-a ingrozit vazand rezultatul TT si m-a linistit spunandu-mi ca am un bebe,mai exact o fetita perfect sanatoasa din toata pct de vedere.V-am impartasit experienta mea in speranta ca va va ajuta pe viitor cand veti opta sa faceti un triplu test.
narcisa.s spune:
Fetelor, sa ma treceti si pe mine va rog cu un carucior roz si cu numele Aysha.Deocamdata. Doctorul a spus ca sunt 70% sanse sa fie fetitza dar sa nu ma apuc inca sa cumpar hainutze roz ca sunt sanse sa merg sa le schimb. Totul este in regula, slava Domnului, in perfecta stare de functionare...Inca ma gandesc sa schimb dr pentru ca aici sunt aproape toti pro cezariana.Intr-un alt mesaj o sa va spun si de ce...Pana la urma parca vad ca nasc cu medicul de garda de la spitalul comunal.Citesc ce ati scris de o saptamana si ma reintorc...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (13+)si tati asteptand o 
AndreeaOr spune:
Draga Tecky imi pare rau de experienta neplacuta prin care ai trecut, stiu ce inseamna sa te stresezi si sa simti ca iti fuge lumea de sub picioare (la mine a fost doar legat de rh cand am stiut ca e negativ al meu, si am indurat pana am aflat al sotului.)
mi se pare inadmisibil ca intentionat sa ti es dea un astfel de rezuktat. Ar merita sa fie dati in judecata si sa li se faca o masiva publicitate negativa in presa, sa ii ocoleasca toti clientii.
Ma bucur ca totul e in regula si sarcina usoara in continuare.
Pupici
pe burtici si bebei sanatoshi.
narcisa.s spune:
E saptamana carnavalului in toata tara...Nici netul nu a mai functionat...Dar slava Domnului, lunea viitoare se termina balamucul si incepe si Brazilia sa functioneze cat de cat normal...
SunSmile, fetelor 

, sunt bine, suntem bine toti trei, ii multumesc lui Dumnezeu.Putin obositi, putin mai grasuti, avem 14 saptamani si am luat vreo 4 kg in plus....Oooooooo...
De ce plangea Danangie???
Boti, sa-ti traiasca gargaritza!!!!!
Bujo, frumoasa burtica!!Ce a mai decis prietena ta cu bb??
Nati tu cand o sa stii ce bb ai?
Anaxena, cum merge cu extinderea??
Eu nu inteleg, la 13 saptamani jumate doctorul poate sa vada cu procentaj asa de mare daca e fetitza sau baietzel???Hmmm???
M-au dat peste cap astia cu cezariana lor.Deci, daca vreau sa nasc normal, nici o problema, acelasi pret ca la ceza, 1500 reais - aprox - 600 euro.Dar doctorul e la dispozitia mea 6 ore. Daca travaliul dureaza mai mult, fiecare ora se plateste suplimentar, cred ca vreo 50 de euro ora.Daca dupa mai mult de 12 ore nu nasc si decid cezariana, atunci platesc si cezariana, platesc si nasterea normala si timpul suplimentar...Am zis ca ar fii o solutie sa merg in rezervatiile de indieni din apropiere,astia macar nasc natural.O sa mai caut vreo clinica favorabila nasterii naturale ca altfel mi se cam baga sula-n coaste.Oricum asigurarea plateste tot dar nu ma simt eu in regula
Fetelor, mi-a fost tare dor de voi. Mai citesc si mai bag un mesaj.
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (13+)si tati asteptand o 
SunSmile spune:
Neata
Bai pleaca si omul intr-o seara mai repede de la computer si va puneti pe scris. Ntzzzzz
Scuza-ma Andreea, ti le-am trimis acum, nu stiu daca mai aveai nevoie!
Dana din cate am auzit eu despre domnul dr. Gherasie (parca asa totusi si nu Gherasim) e numai de bine! Acum...e decizia ta!
Anka ma bucur ca te-ai linistit!
Multumim de info...cum le stie ea pe toate ca un om mare!![]()
Succes cu evaluarile alea!
Alina felicitari pt baieti!
Tecky Doamne-Fereste! Ma bucur ca sunteti ok acum! Sa va traiasca fetitza cu funditza!
Narcisaaaaaaaaaaaaaa iupiiiiiiiii! Imi vine sa pup monitorul! Deja imi faceam griji, zau! Si s-ar putea sa ai si tu o funditzaa, ce ma bucur! Ioi, mai dar brazilienii aia au innebunit cu cezariana lor impusa, pe cuvant! Uof, tin pumnii sa nasti asa cum e cel mai bine pt tine si bebele vostru!
Azi sunt mai hapi decat ieri, maine decat azi si tot asa! Si eu ca si Anka...o grozava si o modesta!![]()
Va pup cu drag!
18+
Caprioara spune:
Neata fetele,
Pup pe toata lumrea si felicitari burticilor care au aflat ce culoare are caruciorul! Vad ca avem iar mai multe fetite, dar apar si baieteii
.
Anka, asta este cu kitul, ghinion. Lasa, ca nu se intampla nimic daca nu l-am luat, bb se fie sanatos. Poate or mai fi ocazii alta data. Cand mai faci comanda da-mi si mie un beep sa ma uit daca mai vreau ceva, ok? Si nu mai fi suparata cu Quelle, uite un
de la mine sa-ti treaca.
Dana81, iti cedez eu la Sanador Victoriei (ora 18:20) o programare la eco la Dr. Herghelegiu pe 25 martie daca vrei. Eu o fac tot la el dar pe 6 martie. Da-mi de veste daca o vrei.
Eu nu ma simt deloc bine. Nu am dormit azi noapte din cauza nasului infundat, iar acum sunt la job si am senzatia ca imi este frig-frig, nasul ma chinuie si imi simt capul umflat, si parca nu gandesc limpede, am o ceata pe creier... Cred ca diseara ma voi mobiliza sa ajung la un doctor.
Am facut poze la hainutele pe care le-am cumparat (pentru bb si de gravi) si la burtica. Ma gandesc sa creez un cont pe flirk sau in alta parte care sa fie al nostru, al tuturor, in care fiecare sa ne creeam cate un album cu nickul si sa ne punem pozele. Ma duc sa vad ce iese si va scriu pe mailul comun.
Caprioara
16+, mami de
Matei (07.01.2002) si asteptand o 
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
Chuny spune:
Buna dimineata!
Eu dupa-masa asta merg la medic pt ca nu imi simt bebelusha deloc si e totusi bizara treaba asta, mai ales pt a doua sarcina. Is cam obosita ca noptea asta am stat mai mult sa verific daca nu prind o miscare, insa nu am simtit nimic ... Sper sa fie explicatia cu placenta pozitionata anterior care mascheaza miscarile lui bebe.
Sibylle saptamana 19 
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
lcazangiu spune:
multa bafta scumpa la doctor, te asteptam cu vesti bune!
eu abia astept sa se faca 13.02 sa ma duc la eco.
Lori
18+