Cistografie - chiar atat de neplacuta este?

Cistografie - chiar atat de neplacuta este? | Autor: Loredana

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Va rog mult daca cineva a mai facut CISTOGRAFIE poate imi spune si mie cat de neplacuta este. In urma unei ecografii s-a descoperit ca fetita mea de 8 ani are trei rinichi si trebuie sa faca cistografie. Din ce am citit eu am vazut ca nu se face anestezie si ca este destul de dureroasa. Ma lasa sa stau cu ea cand i se face aceasta cistografie? Cam care este onorariul pentru aceasta investigatie? Eu ma gandeam sa dau 1 mil. daca este atat de dureroasa. Va rog mult, daca a mai facut cineva aceasta investigatie, astept parerile si sfaturile voastre.
Va multumesc mult,
O zi buna tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Loredana, beietelul meu a avut parte de o asemenea investigatie la varsta de 5 luni la Budimex. Placuta nu este si cred ca ustura destul de serios, pentru ca este vorba de introducerea unei sonde (chiar daca este destul de subtire) pe calea urinara prin care baga un lichid de contrast in vezica. In a doua etapa medicul radiolog asteapta ca sa apara senzatia de urinare la copil si atunci incepe sa faca radiografiile ca sa vada in ce directie o ia lichidul respectiv.
In ceea ce priveste "atentia" sincer nu-mi mai amintesc cat am cotizat, dar parca vreo 50 ron...chiar nu mai stiu care sunt "taxele".
Multa sanatate fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana spune:

Multumesc pentru raspuns. Astept in continuare parerile voastre.
Multumesc mult. O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Loredana, micutul meu a facut cistografie la 11 luni la Pediatrie III in CJ. desi am fost tare speriata, citisem tot pe net ca e o manopera fioroasa, traumatizanta si pentru copil , dar si pentru parinti, pot totusi sa-ti spun, cu toata sinceritatea, ca nu a fost atat de groaznic.
In primul rand copilasul e sedat, noua ne-a dat un siropel pe care David l-a vomat, asa ca i-au facut si o injectie, dupa care a adormit instantaneu. In timpul investigatiei insa a fost asa intr-o stare de semi-trezie si a plans incet, ca un vaietat, nu a tipat. Bineinteles ca ne-au permis sa asistam la intreaga procedura, noi l-am tinut de maini si de picioruse. se introduce o sonda subtire, se injecteaza o substanta de contrast si se radiografiaza. Nu dureaza mult.
E greu si sufleteste, ca astepti cu sufletul la gura rezultatele.
Eu va doresc sa fie totul bine, gandeste-te ca fetitza ta e mare, intelege multe, simte daca esti panicata, trebuie sa fii puternica pt. ea, va avea nevoie de tine, s-o ajuti, s-o tii in brate, sa te rogi sa fie bine.
Hai, fii puternica. Va fi bine!

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Eu am facut de curand cistoscopie fara anestezie (tot cu sonda, dar fara a se introduce lichid) si n-a fost atat de dureros cum citisem pe net, doar un mic disconfort. Ma speriasem dupa ce citisem despre procedura, dar a durat cateva minute.
Abia pe urma m-a usturat vreo 2 zile dupa procedura la urinat, dar trece.

De retinut: mi-au dat un antibiotic preventiv pe care l-am inghitit chiar acolo in spital.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana spune:

Multumesc mult de raspunsuri.
Marti si miercuri am fost internata cu Diana in spital. Marti i-au facut cistografie si miercuri urografie. La cistografie nu a fost deloc asa cum am citit eu pe internet. Este doar un pic dureroasa, Diana chiar nu a spus nimic. Mai rau a fost ca dupa ce i-a scos furtunelul, primele 20-30 de minute, nu a putut sa stea jos, si la primele urinari a usturat-o putin. Asa ca pentru cine mai este interesat pot spune din proprie experienta ca nu este atat de rau pe cat citesti pe internet.
Va multumesc inca odata pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

draga Loredana am si eu fetita internata la Marie Curie pt cisto si urografie,Eu nu sunt cu ea deoarece am bebe mic acasa si il alaptez...este cu bunica...
Zi-mi daca ii face sau nu anestezie,sau doar la cerere ,fiindca fata mea nu ma lasa deloc acasa sa o spal la putzica...nu-i place ...se spala doar ea..Is curioasa cum o sa stea la doctori.
Mai zi-mi si despre urografie daca stii ceva dureaza mult? cit dureaza rezultatul analizelor??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Din cate stiu eu la cistografie nu se face anestezie. Dar poti sa intrebi. Pentru urografie chiar nu trebuie. Mama mea a facut urografie si i-a injectat o substanta de contrast in vena iar apoi i-au facut radiografii la anumite intervale de timp. Raspunsul ti-l da imediat, dupa ce citeste radiografiile.
Multa sanatate fetitei tale! Va tin pumnii!

Mergi la inceput