BONA VIP ?
am citit toate subiectule cu si despre bone si de unde la inceput eram foarte vindicativa acum spre sfarsit m-am pleostit de tot ...
Fac parte din categoria celor care au job-ul propriu, de familie -adica cu sotu , suntem un angrenaj perfect impreuna .
Aveam o mare de investitii de terminat si stam amandoi acasa ca niste closti .
Trebuie cumva a iesim din situatie dar nu mai vad o solutie .
Copii sunt perfecti-2 baieti de 4 ani si jumatae si de4 luni -cel mare crescut mai mult de parintii materni , dar e deosebit intelectual-si n-o spun eu ca mama .
merge la gradi step-by step dar doar pana la ora 14 , cel mic e doar ..mic deocamdata
la cine a apelez , macar party-time si tot trebuie sa incep serviciul daca-l pot numi asa
M-am gandit ca o bona interna ar fi de preferat dar vad ca e mai greu de gasit si si cu ea sunt probleme
La menajera am avut noroc-e o femeie simpla dar tonica , cam inceata dar care face treaba temeinica-nu ca mine dar nu poti sa le faci tu pe toate ( a multumit-o si pe soacra-mea asa ca, de )
E drept ca de cand m-am mutat la casa de la ap. a marit ,,pretul dar nu renunt la ea -m-am obisnuit si ea cu mine
Am ajuns sa nu mai pun problema banilor ci a calitatii persoanei care va face parte din viata copiilor -daca un muncitor neclificat in Bucuresti a ajuns sa primeasca 40 -50 de lei pe zi , o bona care sta cu copilul tau acelasi nr. de ore merita cel putin tot atat - adica minim 1000 lei pe luna .
Dar ce trebuie sa faca o bona , ce trebuie sa-i ceri , cat de flexibil trebuie sa fii ?
Care e relatia angajat-angajator cu o persoana in a carei maini iti lasi toata ,,averea ta ?
Exista -indiferent de suma platita macar unele bone adevarat ,,profesiniste ?Ati intalnit ?
Am crezut ca -asa cum ar fi normal ,,pretul garanteaza calitate a, dar vad ca banii aici n-au valoare e doar o chestie de sansa . E greu cand sansa copiilor tai de a fi fericiti , o alegi tu prin alegera unei persoane , nu ai voie ca mama sa dai gres .
Sunt total derutata si confuza , aratati-mi macar de unde trebuie sa incep , ce trebuie sa cer , ce pretentii sa am
Imi spunea cineva ca trebuie sa-mi iau o bona de clasa VIP -exista asa ceva , chiar , care este salariul maxim al unei bone in Romania si macar acesta garanteaza si serviciile persoanei in cauza ?
Raspunsuri
ANDREEA GEORGIANA spune:
Pacat ca n-ai PM.Iti spuneam cate ceva despre bonele de lux.Sunt in aceeasi situatie cu tine,doar ca am o singura fetita.Si acum...sunt pe fuga.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
martie spune:
Andreea Georgiana,
te rog, spune-ne si noua despre bonele vip daca ai informatii in acest sens. Subiectul e sensibil si ramane deschis... ajuta-ne si pe noi.
ANDREEA GEORGIANA spune:
E foarte simplu.Stiti ce au deosebit bonele V.I.P?In primul rand se numesc astfel pt. ca sunt angajate la familii cu dare de mana.In al doilea rand,mamele copiilor cu bone V.I.P nu gatesc,nu spala,nu se trezesc noptile sa-si hraneasca copilul,astfel incat ii ofera bonei care accepta un astfel de program totul.Inclusiv vacante petrecute impreuna in locuri exotice,cadouri costisitoare si,in cele mai multe cazuri,masina pe care o conduc ele sau un sofer.Sunt un fel de mame inchiriate,in onditiile in care mamele naturale au facut un copil ca da bine,era momentul sau din alte motive.
Sunt extrem de bine platite.
Nu vi s-a intamplat sa fiti intrebte de catre cineva de la o agentie ce salariu oferiti bonei?Si nu-i asa ca,in situatia in care salariul era in jur de 6-8 milioane nu ati mai fost sunate?De ce?Pt. ca agentia ia comision in functie de suma oferita,asa incat nu prea se mai agita pt. sume mici(daca 8 mil. este o suma mica) ...si pretentii multe.Asta am patit cu celebra BS.
Personal,am ajuns la concluzia ca mai bine iti dai anunt singurica si aranjezi o intalnire(casting) cu ele(agentiile tot asa le recruteaza),intr-un loc neutru.Sau trimiti un mail tuturor cunoscutilor rugandu-i sa-ti recomande o bona,in cazul in care stiu asa ceva.Oricum este o loterie gasirea unei bone si stiu ca sunteti de acord cu mine.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
martie spune:
Andreea Georgiana, din punctul meu de vedere ai dreptate 100%! Asa este cu recrutarea bonelor!
martie spune:
Andreea georgiana, vad ca bona VIP e aia care vrea salariu, masina ta, vacante exotice etc. etc. Asta stim si noi, ca toate sunt bone VIP atunci, dar ce face o bona Vip? Plimba caruciorul... dar caruciorul sa fie de firma, nu?
Vesnica intrebare: "Cat dai salariu?" DAR tu, ca bona Vip CE FACI???
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by ANDREEA GEORGIANA
In al doilea rand,mamele copiilor cu bone V.I.P nu gatesc,nu spala,nu se trezesc noptile sa-si hraneasca copilul,astfel incat ii ofera bonei care accepta un astfel de program totul.
Martie, uite ce fac.
24/24, 7/7, vacante la dispozitie incluse...
Dar oare cat e salariul? (In afara de concedii, cand probabil ca parintii o iau oricum tot ca sa stea cu copilul.)
Si fara suparare, masina...si eu as pune-o la dispozitie, daca s-ar deplasa in interesul copilului (chiar m-as fi bucurat sa fi gasit pe cineva s-o faca)
Adina + Olivia Q1.04
ania2006 spune:
Buna,
Ce intelegi tu prin bona VIP?
Eu zic sa nu disperi pentru ca , desi sunt la mare cautare bonele in Bucuresti, mai exista si persoane bune pentru copiii nostrii.
Aproape in situatia ta am fost si eu acum un an.Spun aproape pentru ca, copilul meu nu era chiar asa de mic iar celalalt nu mai are nevoie de bona.Ce pot sa-ti spun este ca mi-am dedicat doua luni cautarilor. Am fost cred la aproape toate agentiile din Bucuresti si am "vizionat" sute de persoane. Fara nici o exagerare ! Cred ca pana la urma am facut o alegere buna. M-au dezamagit insa foarte tare unele agentii care se autodenumesc " profesioniste" in domeniu si care , de exemplu, mi-au recomandat unele persoane care erau deja pe "listele negre" de pe forum.
In situatie ta lucrurile sunt putin mai complicate, dupa parerea mea, pentru ca tu ai nevoie de doua bone . Una cu o anumita pregatire profesionala care sa se ocupe de copilul cel mare si alta care sa-i schimbe pampersii celui mic.Iti spun asta pentru ca mie mi-a fost prezentata o fosta profesoara de geografie, o femeie educata, culta, rafinata, cu mult bun simt, cu frica lui Dumnezeu dar care nu stia daca un copil de 7 luni face sau nu la olita....
De ce nu apelezi la bunicii materni care l-au crescut si pe cel mare ?
Copilul meu cel mare a fost crescut de bunici. Din pacate, acum sunt la o varsta la care nu mai pot avea grije de un bebelus.
E foarte buna bona mea dar cred ca ceea ce pot oferi bunicii nu egaleaza nici o bona oricat de mult i-ai oferi.
In privinta salariului cererile variau intre 800 Ron si 2000 Ron.
Salariul tine cont de o multime de alte lucruri : timp de lucru, alte activitati cerute, masa de pranz, concediul oferit, daca ai posibilitatea sa o angajezi cu carte de munca, etc.
Nu stiu daca am reusit sa te fac sa speri sau sa disperi....
Iti doresc mult succes si sa ai copii sanatosi !
martie spune:
Adina_Iulia, iti spun eu ca nu fac. Sunt VIP la mofturi, dar fac un ..... . Iti spun eu care i-am dat unei bone de toate, inclusiv excursii, concedii, medic, salariu, zile libere, abonament la taxi, dar tot nu era bine. Cat priveste opinia cu mamele care nu fac nimic pt. ca au bona VIP, iar nu sunt de acord. E copilul tau, tot tu il speli, ii faci si mancare, ii cumperi hainute, jucarii, ii dai sa manance pentru ca vesnic ai impresia ca nu a mancat destul, bona, oricat de VIP(era) tot cu gandul la bani si la mai multe avantaje, nu o doare de copilul altuia, se gandeste mereu ca ea nu are ce ai tu.
Si tot tu o inveti cum se face un biberon, ca ea e VIP si nu stie.
Mersi de bone din-astea, tot VIP din-asta am avut si eu. Credeam ca e vreuna Vip ca ne ofera servicii de calitate, nu fite si pretentii cat cuprinde.
mariamunteanu spune:
Eu credeam ca bona VIP inseamna ca are studii sau calificari mai deosebite, eventual pregatire pedagogiga/psihologica sau vorbeste o limba straina la perfectie. Altfel de ce s-ar numi "bona VIP" ?
Maria