Vreau si eu un bebe, dar imi este frica!
Buna ziua tuturor aspirantelor la titlul de mamica.
Sunt noua pe forum, nu prea stiu ce tb sa fac, dar va zic si eu of-ul meu: vreau un bebe! Asta un lucru bun. Partea mai proasta e ca imi este foarte frica ( de sarcina, de posibile afectiuni nedescoperite, de nastere, de medic, de spital, de perioada de dupa nastere, cu alaptatul si spalatul,etc). Am renuntat la anticonceptionale saptamana trecuta si ar tb sa le iau din nou vineri si nu reusesc sa ma decid. N-am apucat inca sa ajung la doctor si nu vreau sa risc ramanand insarcinata inainte sa-mi fac analizele. Nici nu stiu, pana la urma, daca trebuie sa folosesc alte metode contraceptive o perioada( de la renuntarea la pastile)sau pot ramane in prima luna de exemplu.
Sincer, nu mai am rabdare pana la venirea BB-lului.
va rog sa-mi dati si mie cate sfaturi de inceput...............
In speranta ca nu v-am ametit de tot, va multumesc si astept raspuns.
Raspunsuri
nusy spune:
Sfatul meu este sa mergi la un medic ginecolog,sa-ti faca un control(ecografie) si sa-ti dea sa faci toate analizele premergatoare sarcinii.Facandu-le,scapi de un stres(cel legat de boli).Apoi,te inarmezi cu curaj si treci la fapte.Toate vin de la sine,nu trebuie sa-ti fie frica.Bafta!
Nusy
Flobaby spune:
quote:
Originally posted by nusy
Sfatul meu este sa mergi la un medic ginecolog,sa-ti faca un control(ecografie) si sa-ti dea sa faci toate analizele premergatoare sarcinii.Facandu-le,scapi de un stres(cel legat de boli).Apoi,te inarmezi cu curaj si treci la fapte.Toate vin de la sine,nu trebuie sa-ti fie frica.Bafta!
Nusy
Multumesc frumos nusy!
Asta am de gand sa fac chiar saptamana viitoare, sa merg la un ginecolog. M-am gandit sa-mi fac abonament la o clinica particulara in loc sa merg dupa trimiteri mereu pe la medicul de familie.
Mai e cineva pe aici care are abonament la clinica particulara, sa-mi spuna si mie cum e?
Bafta in continuare nusy si tuturor aspirantelor!
sanziana27 spune:
Mergi la ginecolog, apoi renunti la anticonceptionale si folosesti o alta metoda de protectie,s-ar putea sa dureze o perioada de reinstalare a fertilitatii. Multa rabdare si fara stres pana vine bebe!
http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png
http://tt.lilypie.com/NCYnp2.png
elara spune:
Buna.
Medicul te va sfatui cel mai probabil sa astepti de la o luna pana la 6 luni (dr. mea mi-a zis o luna, altii zic 3 luni, altii 6 luni) de cand renunti la anticonceptionale si pana sa ramai gravida. Asa ca te sfatuiesc, daca esti hotarata, sa nu incepi o noua folie ci sa folosesti alte mijloace de protectie (prezervativ sau spermicide locale).
In rest, dupa ce vei vedea care e starea ta de sanatate o parte din temeri vor disparea. In ceea ce priveste restul grijilor eu zic sa gasesti curajul in tine insatzi. Gandeste-te ca femeile fac asta (nasc si cresc copii) de milioane de ani iar acum beneficiem de asistentza medicala si de tehnologie foarte avansata asa ca riscurile ca ceva sa mearga rau sunt infime. Eu zic sa mai lucrezi la capitolul incredere in fortele proprii. E rar intalnit ce simti tu insa se poate "trata".
Pup si capul sus! Va fi bine. 
Elara
30+
vine
Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
alinushca spune:
Eu as zice "join the club". Pentru o femeie care incearca sa ramana gravida, nerabdarea de a avea un bebe si frica de a-l avea sunt mereu la gramada
.
Intr-adevar e mai bine sa iti gasesti un doctor bun, care sa te asculte, care sa investigheze sa nu ai vreo problema, sa faci poate si o ecografie de control sa vezi ce mai ai pe acolo si apoi prestezi cu rabdare. Cum zic si fetele poate sa dureze ceva luni pana sa redevina organismul fertil. Depinde cred si de cat de multa vreme ai luat inainte.Succes! Sa vii cu vesti bune repede.
http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ? ![]()
Flobaby spune:
Buna dimineata!
Va multumesc fetelor pentru sfaturi, sunteti foarte dragute.
O intrebare mai am si eu : care e adevarul cu anticonceptionalele- dc ramai insarcinata in primele luni acestea pot dauna copilului sau e vorba doar de o perioada de refacere a capacitatii de reproducere a femeii dupa administrarea acestora ( asta vis-a vis de faptul ca unii medici spun sa folosesti metode contraceptive vreo 6 luni ca sa nu ai probleme cu copilul, in timp ce altii spun ca poti sa ramai insarcinata chiar imediat dupa renuntare, fara nici un risc). Mentionez ca iau anticonceptionale de 2 ani de zile neintrerupt si am renuntat la ele saptamana trecuta.
Pupici si bafta tuturor aspirantelor!!!!!!!!!!
florelacri spune:
buna fetelor!
flobaby sora mea e asistenta si chiar am avut o discutie cu ea pe tema asta ca si eu am luat anticonceptionale( am avut noduli la sani), si sora mea mi-a zis ca trebuie sa ma protejez 3 luni ca ea a intalnit in spital femei care au ramas gravide dupa intreruperea medicamentelor si au nascut copii cu malformatii...dar cel mai bine ceri sfatul medicului...scuze ca m-am bagat in discutia voastra dar am vrut sa iti spun parerea mea...
Zambetul celui care sufera e mai dureros decat lacrima celui care plange
Alynutza spune:
Nu mai speriati fata aiurea! Eu am prietena care a ramas in prima luna dupa renuntarea la pilule si are o mandrete de fata. Si sunt si cazuri care au ramas in timp ce foloseau pilulele si n-a patit nimic copilul. Am intrebat si medicul si mi-a spus ca nu-i nevoie de pauza. Daca vrei sa faci, fa-o pentru linistea ta (si pana termini toate analizele si vin rezultatele - ca unele dureaza mai mult). Dar foloseste mai bine prezervativul, ramane printre cele mai sigure metode dupa pilule.
Eu iti doresc succes si stai linistita, doar pentru ca ti-e teama nu inseamna ca esti o ciudatenie a naturii, sunt destule femei care trec exact prin ce treci tu acuma si nu mi se pare nimic anormal.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
florelacri spune:
alinutza nu aveam de gand sa o speriu pe flobaby, nici cea mai mica intentie, doar am spus parerea surorii mele care dupa parerea mea stie ceva ca altfel nu vb aiurea cu mine.cel mai bine e sa mearga la un doctor...sa ii dea el sfaturi...inca odata flobaby scuze daca am gresit...
Zambetul celui care sufera e mai dureros decat lacrima celui care plange
Flobaby spune:
Nu ma supar pe tine florelacri. Multumesc ca ti-ai spus si tu parerea. Si colega mea a nascut in decembrie un baietel superb, dupa ce a ramas insarcinata in prima luna de la renuntarea pastilelor. Eu totusi nu vrea sa risc si vreau sa aflu cat mai multe pareri.
Malformatiile la copii pot aparea din motive diferite. Pana la urma, cred ca tine de noroc....
Ma bucur sa aflu ca nu sunt o "ciudatenie", avand in vedere ca imi este tare frica. Incurajarile tale, Alynutza imi dau mai multa incredere in fortele proprii. Si pt asta iti multumesc frumos.
Mai astept raspuns cu privire la abonamentele din clinicile particulare si supravegherea sarcinii in acestea. Se merita banii?
Va multumesc tuturor si va transmit multi, multi pupici.