Sezatoarea canadiana (80)
Raspunsuri - Pagina 8
stefany_p spune:
Mikiion , multumesc mult pentru informatii, sa vedem acum daca ne da doctora unda verde la sport..
Snatate la toti copilasii bolnaviori
Simonna spune:
Stafany, noi am stat in Cote St. Luc, nu-mi aduc aminte de piscina inchisa, din pacate. Mi-amintesc ca Arena era undeva in spate, dincolo de calea ferata, era piscina in aer liber, dar nu stiu... Poate in Montreal West sa fie ceva, sinteti tare aproape, ar merita sa incerci sa afli. Tot asa, pe site-uri, ca tel 331 ala cred ca-i numai pt. Montreal, si Cote St. Luc s-a separat... Stiu ca vedeam YMCA din autobuz, din 103 inainte sa ajunga la metrou, ce strada mai era si aia, cred ca Monkland, si ei ar putea avea ceva cursuri.
Nelia, am obosit pina ce-am citit tot ce-ai scris tu. Imi vine sa plec in lume, sa ma intorc cind termina copiii facultatea!
Mai voiam doar sa-ti spun ca noi avem mereu in casa Paxeladin, din Ro, despre care pediatra lui Radu de acolo spunea ca-i medicament pt. parinti, inhiba centrul tusei, asa ca parintii nu mai aud copilul tusind. Eu il folosesc strict la tuse seaca, neproductiva, cind racelile sint pe teminate si tuseste numa ca sa ne aflam in treaba. Poate sa cauti sa vezi daca exista aici un echivalent.
Da, la tuse productiva mai fac si celebrul "shodo", in traducere libera :) chaud d'oeuf :), pe care l-am invatat de la bona copilului: galbenus frecat cu zahar, dizolvat in lapte cit mai fierbinte. Si baut asa, adica cit mai fierbinte.
Problema e ca eu folosesc leacurile astea babesti la cel mai mic semn de boala la copilului, laolalta cu albastru de metil si comprese cu cartofi si spirt, in timp ce fetele erau deja intr-un stadiu avansat de raceala. Sincer, eu daca dupa trei zile de febra nu vad imbunatatiri, scot antibioticele la rampa, sun toti prietenii care au ceva in comun cu medicina, including nasa-sa, care din asta traieste, si decidem in grup ce antibiotic sa-i dau.
Sanatate multa, aveti grija de voi.
Oana, ideea e ca si Radu are ore de schi, simbata :) Dar, daca e frumos afara, pe 10 februarie incercam sa venim la Mont Olimpia - acolo mergeti, nu? - ca simbata avem altele in program la prinz cind are el ora de schi. Sa profitati la max. miine, azi a fost incredibil, poate cea mai buna zi de schi canadez de care-am avut parte!
Ana, hai ma, Ana, ma! Macar in Centre de la Nature! El sa da pe cauciucuri cu tat-su si tu te plimbi, miine o sa fie me-se-ri-as, daca e numa' jumate cit a fost azi si merita sa scoti nasul din casa! Sper sa ajung miine cu patinele pe lac. Tu patinezi?
Am plecat, am seara de film in familie :)
Pupici,
Simonna
maru spune:
quote:
Originally posted by OlgaTarziu
Buna. Am mai intrat acum vreun an pe la voi...
Vreau doar sa intreb fetele din Toronto daca sunt interesate sau stiu pe cineva interesat de un post de receptionista, contract pe un an( concediu de maternitate) cu salariu de 20 p ora. Este in Mississauga, acelasi centru unde sunt eu Settlement Counsellor. Avem jobul asta la intern si ma gandeam ca poate ajut o romanca. Dati PM
Olga
Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta.
Albert Schweitzer
eu sunt interesata
ti-am trimis pm
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
OlgaTarziu spune:
Am trimis Pm sper la toata lumea cu adresa mea de email. Astept sa va pot trimite postingul
mikiion spune:
Nelia eu stau in Anjou. O sa incercam maine la clinica unde am fost pe 26 decembrie. Cand a avut otita. Mie mi-a placut mai mult doctorita aia generalista decat pediatrul nostru actual. Tot asa un doctor de la o clinica de aici din apropiere, dar care cred ca e inchisa duminica. Stiu ca e si vineri inchisa. Am ajuns la concluzia ca o sa stau la coada la pediatru doar cand e cu adevarat nevoie pt. ceva mai grav. Racelile le pot trata si doctorii generalisti.Si au mai mult rabdare sa-ti explice. Cel putin asa a fost in cazul meu.
Ce nu-mi place ca azi are si diaree destul de grava. Si incep sa ma gandesc ca e ceva mai grav. Eu m-am mai confruntat cu asa ceva la prima otita, dar atunci nu facea febra .
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Simmona te-am prins cu Cote st-Luc. Si te bazai si pe tine. Sunt duplexuri pe acolo sau zone cu blocuri mai bune care sa aiba si intrari pt. spalat?Si ai idee de preturi? Of. Atata de obsedata sunt cu mutatul asta si cred ca pana la urma nimic nu o sa-mi placa si raman cu naveta mea de o ora jumate.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
Ica 1975 spune:
Miikon, Try si Oana, merci mult
Ktrinel, cum a fost?
Olga, ce mai faci? Nu te-am mai vazut de muuult timp pe aici. Tony ce face?
Sanatate tuturor puiutilor bonlaviori
Noi
Ce faci te si face.
columbiana spune:
Simonna, la Centre de la Nature am mai scos odrasla, recunosc ca eu dezertez acolo in cladire unde e cald cam dupa juma de ora si ta-su ramine cu el la sanius; nu mai patinez pentru ca in primul an de Canada mi-am rupt piciorul pe patinoar aici, si dupa ce husbandul a fost si mama si tata si gospodina, si nurse mie si cu job, m-a amenintat cu divortul pe motiv de patinaj ;
oricum miine avem iarasi programat sa mai vedem a nspea casa, si trebuie sa bag plodu in teme, ca a avut doua pedagogice joi-vineri si e tare relaxat baiatu....
Ana
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
columbiana spune:
vroiam sa mai spun ceva, first ma bucur ca o mai vad pe Olga pe la noi si ca s-a gindit la fete;
second, apropo cu discutia despre salarii qc versus ontario, aici o receptionista e cam pe la 14-16 $/ora din cite stiu, cred ca dupa + 5 ani si bilingvism bun ajunge la 20$/ora.
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
lorelaim spune:
Buna dimineatza
Ufff - dragile de voi (Nelia, Miki, Bebitzu) - sunt alaturi de voi si va doresc multa-multa sanatate puiutzilor!
Nelia - eu nu sunt asa de curajoasa ca tine... Adica daca febra nu dispare a doua zii (pana la ultima repriza de febra, acum 2 sapt - Gabisor a facut temp doar de vreo 4 ori in viatza ei si atunci doar cate 1 singura noapte de fiecare data, ca a doua zii sa nu mai aiba deloc temp) eu intru in rezonantza :-( Deci eu cand am vazut ca a doua zii dim da in continuare in clocot am trecut-o urgent pe Sumetrolin (am in casa Sumetrolin si Zinnat). I-am dat 5 zile Sumetrolin. Febra a scazut COMPLET de-abia a treia zii... spre marea mea disperare... Dar maica-mea ma tot linistea si imi spunea ca e normal acum febra sa tzina mai mult ca alte datzi pt ca acum merge in colectivitate si are o gramada de altzi "bugs" in corp pe care i-a adunat de acolo si care acum, cand organismul e slabit, isi fac de cap. Eu am fost cu Gabisor in 22 dec la un control amanuntzit la un medic pediatru la o clinica particulara. A fost prima data in 2 ani si 2 luni cand un medic a pus stetoscopul pe Gabisor s-o asculte la plamani si apoi i-a verificat urechile, gatul, etc. I-am pus gramada de intrebari... La toate mi-a raspuns EXACT ca maica-mea. Cred ca nici daca "s-ar fii tzinut de manutza" cu maica-mea nu mi-ar fii dat asa raspunsuri identice... Deci, chiar daca maica-mea e la mii de km, daca Gabisor are o probl, pun mana pe telef si ma consult cu ea... Bineintzeles ca NU poate face minuni... nu o poate "consulta" prin telefon... dar pot sa spun ca de fiecare data cand am avut o probl a pus diagnostic exact... chiar si numai discutand cu ea la telef... Pt mine am in casa Biseptrim (si Sudafed pt sinusuri) si pt Gabisor am Sumetrolin. Tati se trateaza cu NeoCitran cand simpte ca "il ataca" ceva... Maica-mea mi-a explicat ca in general medicii pediatrii dau antibiotic la febra si urechiuse inflamate (chiar daca aparent nu este otita) deoarece o infectzie virala se poate usor transforma in infectzie bacteriala... daca bacteria exista si ea in organism iar corpul e slabit... incepe "atacul" si copilasul nu poate face fatza infectziei.
Uite ce am mai citit eu pe I-net:
http://www.jurnalul.ro/articole/108516/orl-prea-muciosi
http://www.healthatoz.com/healthatoz/Atoz/common/standard/transform.jsp?requestURI=/healthatoz/Atoz/ency/otitis_media.jsp
http://www.kidshealth.org/parent/infections/ear/otitis_media.html
http://preventdisease.com/diseases/ear_infections.html
Multa sanatate va doresc!
Editez: "http:// www . sfatulmedicului . ro /
print_article.php?id=556&catname=O_r_l"
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."